7 Csoda: Párbaj

  Normál ár: 8 490 Ft

  A Te árad: 8 066 Ft

  Értékelés:  (5.0)
  A méltán népszerű 7 Csoda társasjáték kétszemélyes változata. A koncepció nem változott a nagy elődhöz képest, ezúttal is virágzó civilizációk felépítése a cél. Azonban a játékosok a már megszokott kártyatípusok mellé újakat is kapnak, és bár a háromfordulós játékmenet és a tudatos kártyaválasztás megmaradt, az előre kirakott, de esetenként titkos lapok és a többféle győzelmi lehetőség egészen új stratégiát követel. A 7 Csoda: Párbaj jól átgondolt és századszorra is izgalmas stratégiai társasjáték rengeteg kombinációs lehetőséggel, merőben új és felejthetetlen élményt nyújt!

  A 7 Csoda: Párbaj a 2011-es Év Játéka díj győztesének, a 7 Csodának kétszemélyes verziója. Egy komplex, de gyors, fordulatos, és nem utolsó sorban rendkívül szép stratégiai kártyajáték, ahol a játékosok felváltva szereznek lapokat a közös készletből és építik a saját civilizációjukat, hogy győzelmi pontokat gyűjtsenek. A mechanika tehát meglepően egyszerű, de a játék egyáltalán nem az!

  Az alapjátékból ismerős három kor, vagyis forduló ez esetben három előre kirakott kártyaelrendezést jelent nyílt és rejtett lapokkal. A játékosok ezekből válogatnak, ügyelve rá, hogy közben az ellenfél nehogy leszorítsa őket a harci sávról, vagy éppen túlságosan nagy tudományos fölényre tegyen szert, mert az azonnal a játék végét jelenti! Ez, valamint a többféleképp kombinálható és felhasználható kártyák, a változatos kezdőállások, és persze a felépíthető csodák teszik igazán izgalmassá és megunhatatlanná a 7 Csoda: Párbajt.

  Értékelések átlaga 


  (4.9)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 9 Gyakorlott játékosoknak 9 Euro gémereknek 5 Ketten 16
  94% (16)
  6% (1)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 17)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  Párbajra!

  Dóra | 2017. március 16.

  Nem sokat játszottam még vele, de tetszik. Izgalmas, pörgős. A 7 Csodát nem ismerem, azzal nem tudom összehasonlítani, de amikor nem gyűlik össze egy nagyobb társaság nagyon jók az ilyen 2 személyes játékok.
  Párbaj éjjel-nappal!

  Norbert | 2017. március 4.

  Ez az első játék, amit megvettem a Gémklubban. A feleségemmel szeretünk társasjátékozni, de már kezdtük unni a meglévő, ezer éves alkotásokat.
  Szóval, először csak pislogtunk és fejet vakarva néztük mindig a mellékelt útmutatót. "Most mi is van?" :) Végül úgy alakult, hogy mindkettőnket beszippantott.
  A doboz felnyitása után éreztem a minőség illatát. Szépen kialakított alkatrészek fogadják az embert. Az útmutató végig fogja az avatatlan kezeket. Néhány ütközet után már minden megy magától.
  Nagyszerű választás volt. Csak ajánlani tudjuk! :)
  PERFEKT

  Nikol | 2017. február 7.

  Nagyon nagyon jó! :) Aki a 7csodát szereti az ezt is nagyo nszeretni fogja, sőt ez jobb. Duelként meg az egyik legjobb kétfős játék! :)
  Kellemes meglepetés

  Wish | 2017. január 22.

  Én nem nagyon kedvelem a 7 csodát, de a fiam igen, és mivel jó értékeléseket kapott a játék tettünk vele egy próbát. Nem bántam meg, szerintem sokkal jobb, mint az eredeti 7 csoda. Gyors, pörgős, változatos.
  Párbajra fel!

  Ervin | 2017. január 12.

  A haverom felajzva készült a t. játékok ünnepére, hogy kipróbálja a 7 Csoda Párbajt. Kipróbáltuk és nem csalódtunk, nagyon jó játékkal ismerkedtünk meg! Megkockáztatom jobb, mint a többszemélyes változat bár annak is megvan a hangulata. Kikaptam katonasággal, de nem is ez a lényeg, hanem a jól sáfárkodás a pénzzel, mert beragadhatsz vagy hátramenetbe válthatsz, ha nem jól döntesz, és nincs sok idő a javításra. Amúgy is néha a kevesebb több, már ami a lapjainkat illeti! A taktikai variációk száma cseppet sem kevés, kiélheti magát benne minden stratégiai rajongó gémer. Díszes és becses darabja bármely társasjáték-gyűjteménynek, ebben biztos vagyok.
  En garde!
  Kiváló

  Kenéz | 2017. január 12.

  Talán még izgalmasabb is, mint a többszemélyes változat. Nagyon eltalálták. Új stratégiai lehetőségek, az azonnali győzelemmel, a nyersanyag kereskedés is a javára változott, ezzel kicsit több az interakció a játékosok között. Ahogy a kereskedelmi területekért járó állandó plusz kereset is felpörgeti a játékot. A majong szerű kártya elrendezéssel még egy csavarás került a dobozba. Mindezek mellett a játék meg tudta tartani az eredeti 7csoda hangulatát, és mindent ami jó benne, de még egy lapáttal is rátett. Első ránézésre talán bonyolult, de nagyon hamar belejön az ember ezért akár kezdőknek is tudnám ajánlani, a 7 csoda szerelmeseinek pedig remek darab lesz a gyűjteménybe.
  Szuper!

  Noa | 2017. január 3.

  7 csoda rajongó lévén, nagyon örültem, hogy megjelent ez a kétszemélyes játék. Jó a mechanizmusa, a kártyák lehelyezésén is sok múlik. Tetszik, hogy nem csak a végén a győzelmi pontok alapján lehet nyerni, hanem már előbb is, akár egy katonai győzelemmel. Izgalmas, gyors, hamar lemegy egy parti, de egy után nem lehet megállni.
  2 személyes csoda!

  Fbg | 2017. január 2.

  A legjobb kétszemélyes játék amivel eddig játszottam!
  Nem ismerem igazán ez eredeti 7 csodát, mivel csak egyszer játszottam vele egy nagyobb társaságban, de annyira engem nem fogott meg. Erről a játékról viszont annyira jókat olvastam, hogy muszáj volt beszereznem... Minden várakozásomat felülmúlta :) Mivel sokszor szoktunk itthon ketten játszani, mindig nyitva tartom a szememet az ehhez hasonló játékokra, így van is itthon jó néhány. Mióta ezt beszereztem az esetek 80%-ban ez kerül elő, ha ketten akarunk valamit játszani. Eddig a max 4 játék volt egyhuzamban :)

  Ahogy kinyitja az ember a dobozt, máris kellemes a látvány fogadja. Minőségi, szépen kidolgozott komponensek egy jól kialakított tálcában ahol mindennek megvan a saját kis rekesze. Nálam ez már plusz pont :) Szóval látványra és minőségre 5-ös! És a többi?
  Más téren sem érheti panasz! Gyorsan tanulható, nincs túlbonyolítva, viszont kellően összetett ahhoz, hogy ne legyen unalmas és megdolgoztassa az ember szürkeállományát. Elég sok a véletlen faktor ahhoz, hogy minden játék más és más legyen, így gyakorlatilag korlátlan az újrajátszhatósága. A szerencsefaktor véleményem szerint kellő mértékű, így nem lehet ráfogni a vereséget, de ad egy kis csavart az eseményekhez.
  Tényleg fél óra alatt lemehet egy játék! Gyorsan elő lehet pakolni, játszani vele egyet és az elpakolás után még másra is marad idő... hacsak nem kap el a lendület, mert akkor a 3. menet után még mindig visszavágót követel valamelyik fél :P

  Bárki aki csak gondolkodik rajta, hogy le fog ülni kettesben játszani, és csak egy játékot akar otthonra amivel ezt megteheti, szerintem egyértelmű választás :) De akár azt is mondhatom, hogy kötelező darab a gyűjteménybe :P

  Nehéz abbahagyni

  Márton | 2016. december 29.

  Az "igazi" 7 csoda után egy pillanat alatt meg lehet tanulni, bár talán egy kicsivel bonyolultabb annál; akinek az bejött és szeretné ketten játszani, ezt mindenképpen ajánlom. Nagyon izgalmassá teszi a dolgot, hogy a játékot "a vége" előtt is meg lehet nyerni a katonasággal vagy a tudományos felfedezésekkel, így ezeket sem szabad közben elhanyagolni. Mivel mindenki ugyanazt látja és ugyanonnan húzhat, a szerencsének kisebb a szerepe, lehet taktikázni, hogy az ki melyik lapot kapja vagy ne kapja később. Kicsit drágának tűnhet ahhoz képest, hogy "csak" kétszemélyes játék, de a kártyák és egyéb elemek szépen kidolgozottak, a játék maga pedig kiváló időtöltés.
  Gyors és változatos

  Lamine | 2016. december 19.

  Az első néhány kör után, egy nagyon pörgős, izgalmas játék. Kellően változatos ahhoz, hogy minden játékban más stratégiát kelljen választanod, vagy akár játék közben váltani. A szabályok könnyen érthetőek, de azért kell néhány játék, amíg minden korongnak a tulajdonságait megjegyzi az ember. Ideális játék, ha csak fél órátok van játszani.
  Nem kell hozzá ismerni az eredeti 7 csodát.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  7 Csoda játékcsalád