Bang! A kockajáték

  Normál ár: 4 590 Ft

  A Te árad: 4 360 Ft

  Értékelés:  (4.5)
  Mi lehet vonzóbb egy vérbeli cowboy számára, mint a mindig füstös, alkoholtól és táncoslányoktól pezsgő szalonok világa? Pláne, ha még a szerencséjét is próbára teheti... Ha szereted a Bang!-et, akkor a némiképp egyszerűsített, ezáltal jóval pörgősebb változata, a Bang! kockajáték sem fog csalódást okozni, hiszen a dolgok sok tekintetben változatlanok. A szerepek titkosak, csak annyi biztos, hogy a seriff a banditákra vadászik, a banditák a seriffre, a helyettesek védik főnöküket, a renegát pedig... Hát, róla sosem tudni, mire is készül valójában. Ezúttal azonban közös ellenség is akad - az indiánok támadása mindenkit garantáltan kellemetlenül érint majd, a sercegő dinamitról nem is beszélve! A tét sosem volt még ekkora!
  A Bang! kockajáték egyszerűsített játékmenetének köszönhetően a társasjátékokkal csak most ismerkedőknek is remek választás, az új funkciók pedig a veterán cowboyoknak is garantáltan okoznak majd meglepetéseket!
  Szerepjáték alapú, könnyed taktikai kockajáték - ez a Bang!
  BANG! BANG! BANG!

  Igen, sok lövést leadtunk az évek folyamán. És nem nagyon mentek mellé. Ki ne ismerné a BANG! című kártyajátékot? Valaki? Akkor röviden:

  Spagetti western. Morricone szól, a szél ördögszekeret görget keresztbe az utcán. Ez a város túl kicsi nektek. Valaki golyót fog kapni. Vagy sört. A törvény keze valakire lesújt… vagy porba hull. "Itt nincsen fehér, csak fekete ló." Seriff, banditák, seriffhelyettesek és egy renegát. Csak azt nem lehet tudni, ki kicsoda - egy idő után persze lehet azért sejteni.

  Csapatjáték, titkos szerepekkel, egyszerű célokkal: Ha te vagy a seriff, számolj le a banditákkal és a renegáttal. Ha seriffhelyettes vagy, akkor dettó, de fontos még, hogy a seriffet meg kell védened, akár az életed árán is. A renegát célja, hogy csak ő maradjon talpon. Ha mindenki más alulról szagolja a kaktuszt, akkor ő nyert. Ha a seriff meghalt, és él még bandita, akkor a banditák nyertek. (ergo a renegátnak utoljára kell hagynia a seriffet, addig akár támogatnia is érdemes) Ha a banditák elhullanak, akkor a Seriff és helyettesei nyertek.

  A szabályok egyszerűek, a játék gördülékeny, és szinte érezni a puskapor szagot. Az életerőnket töltények jelölik, és ez határozza meg azt is, hány lap lehet a kezünkben. Minden körben húzunk két lapot, kijátszunk néhányat, majd eldobjuk a töltényeinkhez képesti többletet. Mindezt addig ismételgetjük, amíg le nem számoltunk azokkal… nos, akikkel le kellett számolnunk - vagy amíg fel nem dobjuk a veszkócsizmát.

  Egy korsó sört felhajtva gyógyulunk, hordó mögé bukhatunk le a lövések elől, dinamitot dobhatunk - az majd valakinél felrobban. Winchester, 45-ös Colt, távcső, musztáng, postakocsi, és persze jönnek az indiánok is, nomeg a kiegészítők…

  "Ha lőnöd kell, hát lőj, ne fecsegj!"

  A Dodge Cityben, ahogy arra a címe is utal a hangsúly a kitérésen lesz (dodge - kitérés), így lesz néhány lap arra, hogy kerüljétek a golyókat, mert itt aztán záporoznak majd rendesen! Új fegyverek (pl.: Springfield puska), új italok (whiskey, tequila) várnak, ragtime és kánkán a szalonban és bunyó puszta kézzel! Ez persze nem minden, hiszen a dobozban 15 új karakter és 40 új kijátszható lap lapul, ráadásul ezzel a kiegészítővel a minimális játékosszám négyről háromra csökken, a maximális pedig hétről nyolcra nő!

  Az Aranyláz kiegészítő két nagy újdonságot hoz be a klasszikus BANG! játékmenetbe. Az egyik a felszerelések, amiket aranyért lehet vásárolni. Ezek között vannak egyszer használatosak, mint a rum vagy a palack - gondolom érthető, utóbbi miért egyszer használatos -, vagy akár maga az aranyláz, de vannak tartósak, mint az aranymosó serpenyő, a fegyveröv vagy a békepipa. A másik nagy újdonság az árnylövészek megjelenése. Arról van szó, hogy ha valaki golyó általi játékból való kiszuperálásban részesül, immár visszatérhet. Életjelölők nélkül, de ugyanúgy játszik, mint mindenki más, épp csak a köre végén el kell dobnia minden lapját. Ez persze az egész játék dinamikáját fenekestül forgatja fel. Ráadásul a renegátnak halála után kinő az igazságérzete, és árnyékrenegátként azt a csapatot (törvény és törvényen kívüliek) segíti, amelyik rosszabbul áll.

  Egy maréknyi kockáért

  A BANG! - A kockajáték a fentiekkel ellentétben nem egy kiegészítő, hanem egy önmagában játszható játékváltozat. Hatalmas előnye, hogy nagyon gyorsan le lehet játszani, így kb. húsz perc intenzív lövöldözés után jöhet a visszavágó. A lényeg persze ugyanaz: seriff és helyettesei, banditák, renegát, indiánok, sör, dinamit és persze a winchesterek hangja! A soron következő játékos 5 kockával dob, és kétszer dobhat újra, aztán végre kell hajtania, amit a kockákon lát, ami belekényszerítheti a játékost egy-két olyan helyzetbe, amit talán az alapjátékban megúszott volna: "Nem akartam, véletlenül sült el. […] biztosan ráhajtottál valami bukkanóra" vagyis a mechanika más, így a stratégia változik, de a lényeg ugyanaz: lőj, lőj, és aztán kérdezz, vagy inkább lőj megint!

  Szemtől szemben

  BANG! - A párbaj. A kétfős változat. Itt már nincsenek rejtett szerepek - két fővel nem is lenne egyszerű megoldani - csak a törvény két embere, szemben a törvénytelenség két jóképességűjével. Vagyis egy játékos mindig két karaktert irányít. Ezek egyike a frontvonalban üríti a tárakat, míg a másik a háttérben felszereléseket kapkod magára, sörbe fojtja sebeit és hasonlók - rá lehet felszereléseket kijátszani -. Aztán persze cserélnek, mert nem tesz jót az egészségnek, ha valaki soká ácsorog a golyózáporban. Ha az egyik karakter jobb létre szenderül, a helyére rögtön érkezik az utánpótlás. Egy játékos összesen négy karakterrel rendelkezik. Ha mind a négy életét vesztette, akkor alulmaradt a párbajban.

  Végezetül még annyit érdemes e…BANG!
  BANG! BANG! BANG!

  Woland

  Értékelések átlaga 


  (4.5)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 30 Gyakorlott játékosoknak 8 Családdal 23 Partijátéknak 29
  58% (22)
  34% (13)
  5% (2)
  3% (1)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 38)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  Zseniális

  Roland | 2017. július 25.

  Egyik legjobb partijáték, amit volt szerencsém kipróbálni. Abszolút nem bonyolult elmagyarázni a szabályokat, még a Mama is be tudott szállni, ami ugye azért elég nagy szó. És még élvezte is! Úgy, hogy mi is élveztük, meg a szülők is élvezték. Úgyhogy azt hiszem megvan az áthidaló kapocs a generációk között.
  Nagyon jó partikra, családi összejövetelekre

  Zsuzsa | 2017. július 25.

  Nálunk ez volt a karácsonyi ajándék, nagyon bejött. Először hosszabban olvasgattuk a szabályokat, de amikor belevetettük magunkat minden t gyorsan megértettünk. Több közösségben is játszottuk, mindig nagy sikere volt. :)
  Remek partyjáték!

  Botond | 2017. május 31.

  Kifejezetten élvezetes, pörgős játék. Céges csapatéítésen játszottam elsőnek de eszméletlenül bejött. Összehozza a csapatot. Remek lehet lightos iszogatás mellé, vagy társaságok számára, akár ismeretlenekkel is remekül játszható! Gyors, pörgős változatos!
  Jobb, de nem az igazi

  AmpeRyuu | 2017. március 31.

  Nem lehet nem a kártyás verzióhoz hasonlítani. És annál tényleg pörgősebb. De...
  A kockadobálás kevesebb taktikai lehetőséget ad, ezért a játék kissé felszínesebb. Emiatt viszont könnyebben is tanítható, könnyebb új játékosokat behúzni.
  Még mindig sokat várhat az, aki kiesik, ami a kártyajáték egyik nagy hátránya. itt is megmarad, mert bár tényleg pörgősebb, még mindig elhúzódhat egy-egy menet, ha sokan játszanak. Három fővel, csak egy maradhat alapon egész pörgős meccseket lehet vívni, de úgy meg a titkos szerepek adta kellemes mechanika veszik el, ami amúgy a kockás verzióban is pont ugyanolyan jól működik, mint a kártyásban.
  Összességében tehát jobb, és szívesebben ülök le mellé, mint a kártyás mellé, de még mindig nem az igazi. Ilyesfajta kockás játékban van jobb, izgalmasabb.
  Legjobb

  Máté | 2017. március 29.

  Hihetetlenül szórakoztató játék, az osztálytársakkal mindig ezt toljuk kirándulások alkalmával. Nem bonyolut a szabály, pörgős a játék és mindegyik menet más egy kicsit, többféle taktikával is lehet nyerni. 4 fajta szerepkör van: seriff, seriff-helyettes, renegát, bandita. A seriffnek meg kell ölni a renegátot és a banditát, a banditának a serifffet, a renegátnak a banditákat és a seriffet. Renegáttal a legnehezebb játszani, de ez a kedvencem. A legjobb az egészben, hogy nem kell nyerni a szórakozásért, pl egyszer banditával gyógyítottam a seriffet az egész játék alatt és azt hitte én vagyok a helyettese. Baromi vicces volt, amikor a végén ketten maradtunk és rájött, hogy végig az ellensége voltam. :D Viszont ez általában nem jön be banditával, de renegáttal a legjobb stratégia szerintem.
  Nagyon ráfüggős...

  szpedro84 | 2016. december 29.

  Egy társasjáték bárban játszottam először vele. Azonnal meg kellett venni utána. :)
  Jobb

  István | 2016. december 28.

  Egy edzőtáborban került elő, véleményem szerint pörgősebb, izgalmasabb, mint a kártyás változat.
  Nagy családi Bang!

  Zsuzsa | 2016. december 28.

  Az elején sokáig olvasgattuk a szabályokat, aztán belevetettük magunkat, és nagy játék délután kerekedett belőle. :)
  A következő társaságban már nagyon gyorsan el tudtuk magyarázni a játék menetét és ismét fergeteges játék alakult ki. :)
  Sok szeretettel ajánlom. De 15 perc alatt nem érünk a játszma végére. (Ha három játékos van csak, akkor talán lehet 15 perc; de mi többen voltunk, 6 és 8 fővel játszottuk.)
  Nagyobb társaságnak ajánlott

  István | 2016. december 13.

  Ahogy többen is mondták, több játékos = több móka. Úgy érzem legalább 5-6 játékos kell hozzá, hogy igazán jó legyen. Szerintem egy játékot hárman elkezdeni nagy hiba, négyen már jobbnak éreztem, de azt is csak akkor ajánlom, ha nincs más megoldás. Ha megvan hozzá a létszám, akkor viszont csak pozitívumai vannak.
  Mini co-op

  Laci | 2016. december 13.

  Bár eddig csak a kockás kiadással játszottunk, kivétel nélkül mindenkinek tetszett. Hárman játszva elég egyszerű, szerintem, hatan már egész izgalmas volt, könnyen le tudtunk játszani 3-4 kört és sokszor kellett szurkolnom a banditatársamnak, miután már kiestem (ráadásul ő ejtett ki, de ez is előfordul :D) Abszolút partijáték, az 5 kocka szerencsefaktorát kicsit ellensúlyozhatjuk azzal, hogy az első dobás után mi döntünk, mivel dobunk újra, ha egyáltalán dobunk újra.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Bang játékcsalád