Bang! A párbaj

  Normál ár: 5 990 Ft

  A Te árad: 5 691 Ft

  Értékelés:  (4.7)
  Újra szól a hatlövetű! A méltán népszerű Bang! társasjáték kétszemélyes változatában egy-egy csapat fegyverforgatót irányítva dönthetjük el, hogy ki is a leggyorsabb kezű a városban.

  Felváltva játszunk ki kártyákat; az egyik karakterünk a tűzvonalban áll, míg a másik a fedezékből igyekszik segíteni. A törvény képviselőinek és a banditáknak is saját kártyáik vannak eltérő képességekkel, de a cél ugyanaz: kilőni a másik játékos karaktereit, még mielőtt ők tennék meg ugyanezt velünk.

  Winchester, sör, börtön, indiánok és egy maréknyi új lap; a Bang!: A párbajban bizony minden megvan, ami egy klasszikus utcai leszámoláshoz kell – a spagettiwesternek hamisítatlan hangulatában.
  BANG! BANG! BANG!

  Igen, sok lövést leadtunk az évek folyamán. És nem nagyon mentek mellé. Ki ne ismerné a BANG! című kártyajátékot? Valaki? Akkor röviden:

  Spagetti western. Morricone szól, a szél ördögszekeret görget keresztbe az utcán. Ez a város túl kicsi nektek. Valaki golyót fog kapni. Vagy sört. A törvény keze valakire lesújt… vagy porba hull. "Itt nincsen fehér, csak fekete ló." Seriff, banditák, seriffhelyettesek és egy renegát. Csak azt nem lehet tudni, ki kicsoda - egy idő után persze lehet azért sejteni.

  Csapatjáték, titkos szerepekkel, egyszerű célokkal: Ha te vagy a seriff, számolj le a banditákkal és a renegáttal. Ha seriffhelyettes vagy, akkor dettó, de fontos még, hogy a seriffet meg kell védened, akár az életed árán is. A renegát célja, hogy csak ő maradjon talpon. Ha mindenki más alulról szagolja a kaktuszt, akkor ő nyert. Ha a seriff meghalt, és él még bandita, akkor a banditák nyertek. (ergo a renegátnak utoljára kell hagynia a seriffet, addig akár támogatnia is érdemes) Ha a banditák elhullanak, akkor a Seriff és helyettesei nyertek.

  A szabályok egyszerűek, a játék gördülékeny, és szinte érezni a puskapor szagot. Az életerőnket töltények jelölik, és ez határozza meg azt is, hány lap lehet a kezünkben. Minden körben húzunk két lapot, kijátszunk néhányat, majd eldobjuk a töltényeinkhez képesti többletet. Mindezt addig ismételgetjük, amíg le nem számoltunk azokkal… nos, akikkel le kellett számolnunk - vagy amíg fel nem dobjuk a veszkócsizmát.

  Egy korsó sört felhajtva gyógyulunk, hordó mögé bukhatunk le a lövések elől, dinamitot dobhatunk - az majd valakinél felrobban. Winchester, 45-ös Colt, távcső, musztáng, postakocsi, és persze jönnek az indiánok is, nomeg a kiegészítők…

  "Ha lőnöd kell, hát lőj, ne fecsegj!"

  A Dodge Cityben, ahogy arra a címe is utal a hangsúly a kitérésen lesz (dodge - kitérés), így lesz néhány lap arra, hogy kerüljétek a golyókat, mert itt aztán záporoznak majd rendesen! Új fegyverek (pl.: Springfield puska), új italok (whiskey, tequila) várnak, ragtime és kánkán a szalonban és bunyó puszta kézzel! Ez persze nem minden, hiszen a dobozban 15 új karakter és 40 új kijátszható lap lapul, ráadásul ezzel a kiegészítővel a minimális játékosszám négyről háromra csökken, a maximális pedig hétről nyolcra nő!

  Az Aranyláz kiegészítő két nagy újdonságot hoz be a klasszikus BANG! játékmenetbe. Az egyik a felszerelések, amiket aranyért lehet vásárolni. Ezek között vannak egyszer használatosak, mint a rum vagy a palack - gondolom érthető, utóbbi miért egyszer használatos -, vagy akár maga az aranyláz, de vannak tartósak, mint az aranymosó serpenyő, a fegyveröv vagy a békepipa. A másik nagy újdonság az árnylövészek megjelenése. Arról van szó, hogy ha valaki golyó általi játékból való kiszuperálásban részesül, immár visszatérhet. Életjelölők nélkül, de ugyanúgy játszik, mint mindenki más, épp csak a köre végén el kell dobnia minden lapját. Ez persze az egész játék dinamikáját fenekestül forgatja fel. Ráadásul a renegátnak halála után kinő az igazságérzete, és árnyékrenegátként azt a csapatot (törvény és törvényen kívüliek) segíti, amelyik rosszabbul áll.

  Egy maréknyi kockáért

  A BANG! - A kockajáték a fentiekkel ellentétben nem egy kiegészítő, hanem egy önmagában játszható játékváltozat. Hatalmas előnye, hogy nagyon gyorsan le lehet játszani, így kb. húsz perc intenzív lövöldözés után jöhet a visszavágó. A lényeg persze ugyanaz: seriff és helyettesei, banditák, renegát, indiánok, sör, dinamit és persze a winchesterek hangja! A soron következő játékos 5 kockával dob, és kétszer dobhat újra, aztán végre kell hajtania, amit a kockákon lát, ami belekényszerítheti a játékost egy-két olyan helyzetbe, amit talán az alapjátékban megúszott volna: "Nem akartam, véletlenül sült el. […] biztosan ráhajtottál valami bukkanóra" vagyis a mechanika más, így a stratégia változik, de a lényeg ugyanaz: lőj, lőj, és aztán kérdezz, vagy inkább lőj megint!

  Szemtől szemben

  BANG! - A párbaj. A kétfős változat. Itt már nincsenek rejtett szerepek - két fővel nem is lenne egyszerű megoldani - csak a törvény két embere, szemben a törvénytelenség két jóképességűjével. Vagyis egy játékos mindig két karaktert irányít. Ezek egyike a frontvonalban üríti a tárakat, míg a másik a háttérben felszereléseket kapkod magára, sörbe fojtja sebeit és hasonlók - rá lehet felszereléseket kijátszani -. Aztán persze cserélnek, mert nem tesz jót az egészségnek, ha valaki soká ácsorog a golyózáporban. Ha az egyik karakter jobb létre szenderül, a helyére rögtön érkezik az utánpótlás. Egy játékos összesen négy karakterrel rendelkezik. Ha mind a négy életét vesztette, akkor alulmaradt a párbajban.

  Végezetül még annyit érdemes e…BANG!
  BANG! BANG! BANG!

  Woland

  Értékelések átlaga 


  (4.7)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 5 Ketten 8
  70% (7)
  30% (3)
  Rendezés:
  Eddig összesen 10 értékelés
  Bang csoda 2 fővel

  BANG! fan :) | 2017. szeptember 4.

  A méltán népszerű BANG! kétfős változata! :) Nagyon megörültünk neki, mikor felfedeztük. Élvezetes játék, de a szabályzatot kicsit hiányosnak találtuk, sok kérdéses szituáció maradt bennünk a játékkal kapcsolatban.
  Igazi párbaj

  Atilla | 2017. augusztus 22.

  Tökéletes időtöltés, ha társasozni van kedvetek, de csak ketten vagytok. Gyors és egyszerű játék, akár a legkisebbeknek is.
  Pisztolyok kereszttüzében

  Danchos | 2017. július 21.

  Először a játék kockás verzióját vásároltam meg, de rá kellett jönnöm, hogy azt többen lehet / érdemes csak játszani.

  Néhány napja rábukkantam a kétszemélyes Bang!-re, és szinte azonnal lecsaptam rá. A futárra várva elolvastuk ismerősömmel az interneten fellelhető szabályt. Először kissé megijedtünk, mert komplikáltnak tűnt, de amint kipróbáltuk a játékot, azonnal elmerültünk benne, és nagyon jól szórakoztunk. :) Néhány alkalommal kérdéses szituációba kerültünk, ilyenkor azonban közös megegyezés alapján folytattuk. Szuper vétel volt. A húgom tetszését is elnyerte, holott őt nem nevezném annyira az efféle társasjátékok hívének. Ezek alapján bárkinek őszintén ajánlom, és biztos vagyok benne, hogy sok szórakozással teli órát fog még nyújtani a részünkre. Nagyszerű időtöltés!

  Ropogjanak a puskák, szóljanak a pisztolyok! :)
  Gyors két fős játék

  Lina | 2017. május 23.

  Aki ismeri a BANG! játékcsaládot annak könnyű lesz megtanulni. Gyors és szórakoztató játék 2 főre. A sok karakternek köszönhetően jó az újrajátszási élmény.
  Az utolsó percig küzdelem

  Donát | 2017. február 26.

  Előnyök: ha játszott valaki az alapjátékkal, akkor 5 perc megtanulni a szabályait. Pörgős, izgalmas, nincsen biztos győzelem. Jóval több taktikát lehet belevinni, mint az alapjátékba, érdekes a játékmenet. Pároknak ideális, ha éppen nem sikerül egy nagyobb csapatot összeszedni az alapjátékra.
  Hátrányok: a karakterek húzásánál eldől, hogy ki kezd jókora előnnyel a másikhoz képest. Van benne néhány apró csel, amit ha kihasznál valaki, a másiknak esélye sincs tenni ellene.
  A kiegészítők között válogatva futottunk bele, és párommal összenéztünk, és bedobtuk a kosárba. Ritkák azok a társasjátékok, amik élvezetesek ketten is, és nem okozott csalódást. Nem is nagyon tudok negatívumot írni róla, tényleg csak annyit, hogy ha valaki nem túl szerencsés egy játék alatt, annak kevés esélye van pusztán taktikából megoldani, de nem kizárt! A játékmenete izgalmas, és az alapjátékhoz képest jóval több mozgást enged. Eddig még nem volt unalmas játékunk vele, akárkivel próbáltam a végén valahogy mindig 1 életpontra voltunk egymástól, és közben folyamatosan változott az erőfölény. A kártyák elég sok trükközést engednek, bármikor megfordítható egy hatalmas hátrány is, ha jól használja őket az ember.
  banggggg

  Eszter | 2017. január 30.

  Leszögezném az elején: sosem játszottam az alap Bang!-gel, csak videókat láttam róla, illetve élménybeszámolókat hallottam, ezek alapján tetszett meg. Direkt 2 emberes játékot akartam vásárolni, ezért kapóra jött, hogy ennek is van ilyen verziója. Úgy gondolom, nagyon izgalmas, fordulatos, agymozgatós játék ez, VISZONT számunkra annyira sok kérdéses szabály van, olyanok, amiket nem pontosan tudunk értelmezni, hogy valójában mikor és milyen módon érvényesülnek, hogy egyelőre valóban élvezetes partink nem volt még. (Pedig egyáltalán nem vagyunk finnyásak a bonyolultabb játékokra, nehezebb szabálykönyvekre!) De nem adjuk fel, gyakorlunk, amíg ki nem kristályosodik vagy valamilyen módon saját szabállyal tudjuk áthidalni a ködösebb részeket. De lehet az lesz a legjobb, ha egy gyakorlott Bang! játékostól kérdezünk majd....
  Így tehát összességében csak 4 csillagot tudok neki ítélni, erősen gondolkodtam, hogy 3 legyen-e, de a rendkívüli fordulatossága, kombinálhatósága mentette meg nálam :) Lehet, hogy aki már csak egyszer is játszott az alap Bang!-gel, az hamarabb tudja értelmezni a szabályokat.
  Nem olyan egyszerű...

  szpedro84 | 2016. december 29.

  Mi most vettük a játékot, a múltban csak a Bang! kockajátékkal játszottunk. Ez nekünk ahhoz képest összetettebbnek tűnik. Elég sokat olvasgatjuk a szabálykönyvet... :) Amúgy tökjó.
  nagyon bejött!

  Gergő Gábor | 2016. december 3.

  Én az alapjátékot nem ismerem. Párommal egy két fős játékot kerestünk amit otthon egymás ellen is tudunk játszani. Amióta megvettük egyszerűen nem tudjuk abbahagyni, szinten minden nap lemegy egy party. A játék egy tökéletes "Párbaj" játék, ahol ha nyerni akarsz semmivel nem szabad foglalkozni csak magaddal. Taktikázni kell nagyon keményen. A játékról röviden: a játék idő nálunk kb. 30-40 perc. Törvény embereit és törvényen kívülieket kell irányítani, külön-külön kártya pakliból. Itt van a játékban egy kis feszültség forrás, mivel a törvényen kívüli pakli és a karakterek különleges képessége sokkal erősebb, jobban lehet szívatni-támadni a törvény embereit irányítót. Amíg külön pakliból húznak a játékosok, addig a törvény embere csak védekezni tud és próbál életben maradni, szóval a paklik nagyon eltérnek. Én ezt azzal magyaráztam magamnak, hogy nyilván aki a törvényt betartva küzd, annak mindig sokkal nehezebb, hiszen a törvények betartása miatt kezei meg vannak kötve :)
  Amikor már közös pakliból kezdődik a lapok húzása, akkor lesz fair a játék. Egy szónak is száz a vége remek játék, de a törvény embere kösse fel a nadrágot, mert a törvényen kívüliek nagyon alattomosak.
  Én mindenkinek ajánlom, megunhatatlan :) (amint lehet beszerzem az alapjátékot is a "nagyobb lövöldözés" érdekében)
  Gyors játék

  Ágnes | 2016. október 11.

  A normál Bang-hez képest egyszerűbb játszani, kisebbek is könnyen megtanulják. Gyors menetek.
  Végre megjelent magyarul

  rambo666 | 2016. augusztus 14.

  Végre egy Bang játék verzió, amely ketten játszható.
  Örülök a magyar kiadásnak, így már jobban élvezhető.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Bang játékcsalád