Carcassonne Új kiadás mini kiegészítéssel - A folyó+Az apát

  Normál ár: 6 590 Ft

  A Te árad: 6 261 Ft

  Értékelés:  (4.8)
  A népszerű és ismert társasjáték új kiadása, két mini kiegészítővel!
  A játékszabály nem változott, a grafika új, a két mini kiegészítővel még nagyobb élményt és változatosabb játékélményt nyújt.

  Carcassonne egy dél-franciaországi város mely messze földön híres volt impozáns és tekintélyes váráról. Ebben a taktikai játékban a játékosok a lovagok és a kelyhek világába kerülnek, abba a korba, amikor minden elkezdődött. A játékosok a vazallusaikkal (parasztok, lovagok, útonállók, barátok) együtt városokat, utakat, várakat, kolostorokat építenek. Az egyes építmények különböző pontokat érnek s a játék végére kiderül ki terjeszkedett e legügyesebben. A 2001-es Év Játéka!
  Carcassone játékszabály röviden:
  A játékot egy hasonló nevű középkori francia város ihlette. Külön kezelhető részekből áll a tábla, különböző terepmozaikokból, melyket a játékosok helyeznek el a játék folyamán; a térképépítés a legfontosabb stratégiai elem és ez biztosítja azt is, hogy nagyon változatos helyzetek alakulhassanak ki. A legfőbb cél a győzelmi pontok begyűjtése, mielőtt a tereplapok elfogynának.

  Minden játékosnak van 7 fabábuja (a nyolcadikat csak a pontozótáblán használja), amiket elhelyezhet a térképen abból a célból, hogy saját birtokait jelezze. A tereplapok hasonlóak, de mégis különböznek egymástól attól függően, hogy mit ábrázolnak: mezők, városok, utak és kolostorok. Amikor egy játékos elhelyez egy mozaikot, meg van a lehetősége arra, hogy elhelyezze saját bábuját valahol a lapocskán azért, hogy győzelmi pontokat gyűjtsön attól függően, hogy melyik adott elemre (út, mező stb.) helyezte a bábut.
  Az útra vagy városra helyezett bábu értéke nőni fog az út hosszától, a város növekedésétől függően; a legnagyobb különbség az, hogy a játék végén egy befejezetlen út is jelent győzelmi pontokat, míg a befejezetlen város csak a felét éri. Ezen kívül az útra vagy városra helyezett bábuk még használhatók lesznek ugyanabban a játékoban, (mivel levehetők, ha az út vagy város befejezett), ami növeli stratégiai értéküket. Másrészről azokat a bábukat, amiket mezőre helyezünk, csak a játék végén értékelhetjük. Végül több pontot érnek, de amelyiket egyszer mezőre helyeztük, játék végéig ott marad, nem lehet újból használni.
  A bábukat olyan területre lehet helyezni, ahová más játékos még nem rakott; mindenesetre, ahogy a térkép növekszik méretben és egyre bonyolultabbá válik, bizonyos területek összeolvadhatnak egyetlen zónába, tehát előfordulhat, hogy különböző játékosokhoz tartozó bábuk osztoznak ugyanazon az úton, városon, mezőn és a győzelmi pontok is megoszlanak vagy megsemmisülnek. Ebben a helyzetben nagyon hasznos a kolostor, mivel azok külön tereplapon vannak és ha egy játékos elhelyezi rajta a bábuját, akkor soha nem kell osztoznia győzelmi pontokon; másrészről viszont kolostorral nehéz magasabb pontszámot elérni.

  Egy másik interakciós lehetőség a játékosok között, a terepmozaikok elhelyezése. Mivel a lapokat nem lehet „nem természetes” módon elhelyezni (pl.: egy út hirtelen véget ér a mező közepén), rákényszerülhetsz arra, hogy az elhelyezéssel az ellenfelednek előnyt adsz. Viszont van egy olyan változata a játéknak, ami lehetővé teszi a játékosoknak, hogy három lapocska legyen a kezükbe ahelyett, hogy azt az egyet kell elhelyezni, amit húzott. Ez a verzió csökkenti a szerencse szerepét és több lehetőséget ad a játékosoknak stratégiai szempontból is.

  A Carcassonne ugyanolyan jó játék két embernek (ritka eset!), mint több játékosnak, óriási változatossággal, ami annak köszönhető, hogy a játéktábla darabokból áll. A játék összetevői nagyon jó minőségűek, a képek is egyszerűek és érdekesek.

  A kiegészítések szintén nagyon jók. A Folyónál nagyobb szerepet kap a stratégia az új folyó- és tólapocskákkal, míg a Fejlesztés támogatja a 6 emberes játékot és egy-egy új bábut kap minden egyes játékos. Ha élvezted a Carcassonne-t, valószínűleg mindkét kiegészítőre szükséged lesz.

  A játék nagyon erősen a szerencsén múlik, mivel minden játékos egyetlen véletlenszerű mozaikot húz körönként: tehát lehet, hogy a rossz szerencsének köszönhetően nem leszel képes kivitelezni terveidet és stratégiádat. Mindenesetre néha az ellenfeleid adnak némi segítséget azzal, hogy ha olyan kártyát kell letenniük, amire épp szükséged van.

  Játéklap.hu - Sir Muki

  Értékelések átlaga 


  (4.7)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 48 Gyakorlott játékosoknak 26 Euro gémereknek 14 Ketten 39 Családdal 45 Partijátéknak 17
  78% (51)
  17% (11)
  5% (3)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 65)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 7
  waooo

  Jucus | 2017. május 14.

  Ez volt a legelső társasunk a modernek közül.
  Teljesen jó belépőszintű társas. Minket teljesen elvarázsolt. Ha az alap játék kezdene kevés kihívást tartogatni, a kiegészítőkkel fel lehet dobni. ( mi ugy játszunk,hogy egyszerre 3 lap van a kezünkbe, amiből eldönthetjük melyiket rakjuk le- több taktikázás-kevesebb szerencsefaktor)
  A másik nagy előnye,hogy a gyerekeket is be tudjuk vonni. Szívesen ülnek le velünk 8 és 6 évesen játszani vele, és nekünk is szórakoztatóbb, mint a bugyutább gyerektársasok :)
  Szívből ajánlom akár kezdőknek, akár 2 emberre :D
  Első társasom

  Andrea | 2017. május 6.

  Ez volt az első társasom amit vettem, ma már sok kiegészítőm van hozzá. Az egyik legjobb társasnak tartom, még nem volt olyan barát, aki ne szerette volna meg az első játék után. Nagyszerű, hogy ha már a kisujjban van a szabály, akkor jókat lehet beszélgetni is közben. Nagyon elmés, de egyben egyszerű a játék és még is nagyokat lehet benne stratégiázni.
  alapmű

  AS | 2017. április 20.

  Ez egy klasszikus. Egyszerű, gyors (kiegek nélkül), jó játék.
  Carcassonne

  Dávid | 2017. április 17.

  Igazi klasszikus, ami a mai napig megállja a helyét. Nem túl bonyolult, ám annál izgalmasabb stratégiai játék, ahol az nyer, aki végül több és nagyobb/hosszabb várat/utat tud felépíteni. Két fő számára is izgalmas lehet, de akár öten is érdekes. Mindenkinek ajánlom, aki egy 20 perces, fél órás kikapcsolódásra vágyik, ahol nem kell túlzottan megerőltetni az agyukat. A kiegészítőket nem próbáltam, de az új kiadásban fellelhető folyó és apát "mini" kiegészítés kellően fel tudja dobni a játékmenetet, így gondolom a rendes kiegészítők új stratégiákat és lehetőségeket képes behozni a bevett játékba.
  Ez rántott be a hobbiba!

  Lehel | 2017. március 24.

  A lapkalerakós játékok királya, mely különösen közel áll a szívemhez, ugyanis ez a játék rántott be a hobbiba. A Carcassonne során véletlenszerűen húzott lapkákból közösen építhetünk középkori várakat, utakat és kolostorokat. de ne higgyük, hogy ez olyan békés elfoglaltság: ádáz verseny folyik ezek birtoklásáért! Lapkalerakáskor eldönthetjük, hogy lerakjuk-e a rendelkezésünkre álló meeple-k (értsd: emberke alakú fabábuk) egyikét, melyek az adott objektum befejezésekor értékes pontokat hozhatnak a konyhára, de csakis akkor, ha a meeple-k száma alapján mi birtokoljuk őket. Egyszerű, pörgős, magával ragadó!
  kellemes kikapcsolódás

  Dóra | 2017. március 16.

  Nem egy nehéz játék, nem túl agyalós, kellemes kikapcsolódás. Egy-egy nehezebb taktikázós játék után, igazi felüdülés :)
  Rögtön beleszerettünk!

  Ervin | 2017. február 13.

  A Carcassonne olyan alapjáték, ami nem hiányozhat a társasjátékot kedvelők nappalijának polcáról, az erősebb érzelmi viszonyt táplálók, gémerek gyűjteményéből pedig biztosan nem.
  Kapudrogokkal bőséggel ellátó barátom biztos volt benne, hogy ezt a játékot kajálni fogom, én meg nem vagyok semmi jónak elrontója, nem is csalódott a megérzésében. Már elsőre bejött, aztán pár parti után úgy rá lehet kapni a játék ízére, hogy csak úgy zörög! Páromnak is nagyon megtetszett, pedig ő bevallottan nem, hogy nem rajongó, még csak nem is szereti a társasokat. Ezzel kapcsolatban másképp fogalmaznék: lehet, hogy a régi játékokat(pl. Gazdálkodj okosan, stb.) az akkori játszótársaival nem kedvelte, mostanra ez biztosan megváltozott. Főleg kettesben szeret játszani, épp ezért nagyon jól döntöttem, amikor megvettem a Carcassonne-t. Kivettünk egy nap szabit, és megbeszéltük, hogy társas-napot tartunk.Mikor reggel, vagyis délelőtt észrevette a meglepit a polcon, majd kiugrott a bőréből: "most már bármikor játszhatunk vele!"
  Az előttem szólók mindent leírtak a játék részleteiről, én inkább a másik oldalát fognám meg. Izgalmasak a partik, csak a végén dől el, hogy ki nyer, addig meg lehet agyalni, imádjuk! És azt is imádjuk, ahogy épül-szépül a város, tök jó esztétikai élményt is nyújt a játék. Nincs sok játékom, de a Carcassonne-t mindenkinek csak ajánlani tudom. Amikor megmutattuk a barátainknak, azonnal ráéreztek az ízére, máris a vásárlásra futott ki a szó, pedig nem azok a társasjáték fanok. Vagy legalábbis eddig nem voltak...
  Carcassonne-ra fel!
  Gyerekek kedvenc játéka kicsit másképp

  Balthis | 2017. február 9.

  Egész pici kórtól használtuk. kezdetben az igazi szabályok és pontok nélkül csak a kis lapok illesztésével építettek különböző városokat utakat. egyedül is szívesen előveszi a 8 éves kisfiam és épít vele :-) Ez után a szabályok elsajátítása nagyon könnyen ment. izgalmas játék. Tetszik ez a kiadás, hogy benne van kiegészítő is. Szülinapokra nagyon nagy sikert arat a gyerekek barátainál! Szuper ajándéknak is!
  Egyik kedvenc játékom.

  Márton | 2017. január 30.

  Már párban is érdekes, de nagyobb csoporttal még jobb. Különösen izgalmas a versengés az erőforrásokért, de remek érzés a pálya építése is.
  A célnak megfelel

  venzi | 2017. január 28.

  Nem egy bonyolult játék, nincsen benne túl sok lehetőség, legalábbis az alap játékban,
  de mégis ettől lesz egy nagyszerű játék, bármikor elő lehet venni, pár perc alatt mindenki megérti a szabályokat,
  a körök rövidek. Bárkinek tudnám ajánlani igazából.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.

  Carcassonne játékcsalád