Carcassonne Új kiadás mini kiegészítéssel - A folyó+Az apát

  Normál ár: 6 590 Ft

  A Te árad: 6 261 Ft

  Értékelés:  (4.8)
  A népszerű és ismert társasjáték új kiadása, két mini kiegészítővel!
  A játékszabály nem változott, a grafika új, a két mini kiegészítővel még nagyobb élményt és változatosabb játékélményt nyújt.

  Carcassonne egy dél-franciaországi város mely messze földön híres volt impozáns és tekintélyes váráról. Ebben a taktikai játékban a játékosok a lovagok és a kelyhek világába kerülnek, abba a korba, amikor minden elkezdődött. A játékosok a vazallusaikkal (parasztok, lovagok, útonállók, barátok) együtt városokat, utakat, várakat, kolostorokat építenek. Az egyes építmények különböző pontokat érnek s a játék végére kiderül ki terjeszkedett e legügyesebben. A 2001-es Év Játéka!
  Carcassone játékszabály röviden:
  A játékot egy hasonló nevű középkori francia város ihlette. Külön kezelhető részekből áll a tábla, különböző terepmozaikokból, melyket a játékosok helyeznek el a játék folyamán; a térképépítés a legfontosabb stratégiai elem és ez biztosítja azt is, hogy nagyon változatos helyzetek alakulhassanak ki. A legfőbb cél a győzelmi pontok begyűjtése, mielőtt a tereplapok elfogynának.

  Minden játékosnak van 7 fabábuja (a nyolcadikat csak a pontozótáblán használja), amiket elhelyezhet a térképen abból a célból, hogy saját birtokait jelezze. A tereplapok hasonlóak, de mégis különböznek egymástól attól függően, hogy mit ábrázolnak: mezők, városok, utak és kolostorok. Amikor egy játékos elhelyez egy mozaikot, meg van a lehetősége arra, hogy elhelyezze saját bábuját valahol a lapocskán azért, hogy győzelmi pontokat gyűjtsön attól függően, hogy melyik adott elemre (út, mező stb.) helyezte a bábut.
  Az útra vagy városra helyezett bábu értéke nőni fog az út hosszától, a város növekedésétől függően; a legnagyobb különbség az, hogy a játék végén egy befejezetlen út is jelent győzelmi pontokat, míg a befejezetlen város csak a felét éri. Ezen kívül az útra vagy városra helyezett bábuk még használhatók lesznek ugyanabban a játékoban, (mivel levehetők, ha az út vagy város befejezett), ami növeli stratégiai értéküket. Másrészről azokat a bábukat, amiket mezőre helyezünk, csak a játék végén értékelhetjük. Végül több pontot érnek, de amelyiket egyszer mezőre helyeztük, játék végéig ott marad, nem lehet újból használni.
  A bábukat olyan területre lehet helyezni, ahová más játékos még nem rakott; mindenesetre, ahogy a térkép növekszik méretben és egyre bonyolultabbá válik, bizonyos területek összeolvadhatnak egyetlen zónába, tehát előfordulhat, hogy különböző játékosokhoz tartozó bábuk osztoznak ugyanazon az úton, városon, mezőn és a győzelmi pontok is megoszlanak vagy megsemmisülnek. Ebben a helyzetben nagyon hasznos a kolostor, mivel azok külön tereplapon vannak és ha egy játékos elhelyezi rajta a bábuját, akkor soha nem kell osztoznia győzelmi pontokon; másrészről viszont kolostorral nehéz magasabb pontszámot elérni.

  Egy másik interakciós lehetőség a játékosok között, a terepmozaikok elhelyezése. Mivel a lapokat nem lehet „nem természetes” módon elhelyezni (pl.: egy út hirtelen véget ér a mező közepén), rákényszerülhetsz arra, hogy az elhelyezéssel az ellenfelednek előnyt adsz. Viszont van egy olyan változata a játéknak, ami lehetővé teszi a játékosoknak, hogy három lapocska legyen a kezükbe ahelyett, hogy azt az egyet kell elhelyezni, amit húzott. Ez a verzió csökkenti a szerencse szerepét és több lehetőséget ad a játékosoknak stratégiai szempontból is.

  A Carcassonne ugyanolyan jó játék két embernek (ritka eset!), mint több játékosnak, óriási változatossággal, ami annak köszönhető, hogy a játéktábla darabokból áll. A játék összetevői nagyon jó minőségűek, a képek is egyszerűek és érdekesek.

  A kiegészítések szintén nagyon jók. A Folyónál nagyobb szerepet kap a stratégia az új folyó- és tólapocskákkal, míg a Fejlesztés támogatja a 6 emberes játékot és egy-egy új bábut kap minden egyes játékos. Ha élvezted a Carcassonne-t, valószínűleg mindkét kiegészítőre szükséged lesz.

  A játék nagyon erősen a szerencsén múlik, mivel minden játékos egyetlen véletlenszerű mozaikot húz körönként: tehát lehet, hogy a rossz szerencsének köszönhetően nem leszel képes kivitelezni terveidet és stratégiádat. Mindenesetre néha az ellenfeleid adnak némi segítséget azzal, hogy ha olyan kártyát kell letenniük, amire épp szükséged van.

  Játéklap.hu - Sir Muki

  Értékelések átlaga 


  (4.8)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 54 Gyakorlott játékosoknak 26 Euro gémereknek 16 Ketten 44 Családdal 51 Partijátéknak 20
  79% (57)
  17% (12)
  4% (3)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 72)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 8
  Carcassonne

  Bálint | 2017. augusztus 14.

  Nagyon jó játék, órákon át tudunk vele játszani. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
  Jó a játék, de ha nem akartok veszekedni...

  Molnár | 2017. augusztus 12.

  Ha feleséggel vagy a párotokkal játszotok és nem akartok veszekedést belőle, akkor a földművesek szabály nélkül játsszátok :D tapasztalat. Mi mindig a folyóval játszuk, tényleg ad hozzá egy kis plusszt a kezdéshez. Az apátot meg ki is lehetne hagyni, nem nagyon szoktuk visszavenni, de jó hogy van plusz egy bábu amit lepakolhattok...
  Nagyon jó játék

  Zsolt | 2017. július 30.

  A feleségem rendelte meg, és azóta napi szinten előkerül esténként (mikor a gyerekek már alszanak). Először a mini kiegészítők nélkül játszottuk, de úgy nem tűnt túl izgalmasnak, és fordulatosnak. A folyó nagyon feldobta, de az apátot jelenleg arra használjuk csak, hogy azzal lépkedünk a táblán, így több követő maradt :D
  Szeretnénk majd több kiegészítőt is venni hozzá a jövőben. Ajánlom mindenkinek!
  Tökéletes belépő

  Dundee | 2017. július 15.

  Ez a területépítős, -foglalós játék az előszobája minden másik euro típusú társasnak. Megtanulható az erőforrások kezelése, a lehetőségek kiaknázása és a területünk megfelelő felépítése. Minden családban akár két fővel is élvezhető, végtelenségig kiegészíthető.
  Kiváló versenyzős játék

  Stacy | 2017. július 11.

  Nagyon szeretem a carcassonet, mivel stratégiázni kell a területek elfoglalásánál, viszont a szerencsén is múlik, hogy be tudod-e fejezni azt, amit elkezdtél (pl. vár építése). Emellett jól lehet megszivatni a barátokat :)
  Egyszerű, de nagyszerű

  Tamás | 2017. június 21.

  Akárkinek mutattam meg idáig, a 12 éves unokatestvértől a 75 éves nagymamáig mindenkinek tetszett. Nem nehezebb, mint dominózni, (emiatt általában gyorsan lemegy egy játszma) de van benne annyi mélység, hogy akárkit komolyabban el tudjon gondolkodtatni 1-2 lépés.
  Csak azoknak nem ajánlom, akik nem szeretik a szerencsefaktort a társasjátékokban, bár azért nincs itt olyan túl nagy szerepe.
  Gyorsan megszerethető

  Anett | 2017. június 19.

  A Carcassonne egy nagyon egyszerűen megtanulható, ám igencsak szórakoztató játék. Sokszor el kell gondolkodni benne, hogy melyik helyre éri meg legjobban pontok szempontjából lehelyezni a kártyánkat, de ezzel együtt is viszonylag gyorsan halad a játék. Lehet úgy játszani, hogy az a cél, hogy a másikat minél jobban akadályozzuk, de persze ha családdal játszunk, nem kell erre fektetni a hangsúlyt. Ideális játék azoknak, akik csak most lépnek be a társasjáték kedvelők világába.
  waooo

  Jucus | 2017. május 14.

  Ez volt a legelső társasunk a modernek közül.
  Teljesen jó belépőszintű társas. Minket teljesen elvarázsolt. Ha az alap játék kezdene kevés kihívást tartogatni, a kiegészítőkkel fel lehet dobni. ( mi ugy játszunk,hogy egyszerre 3 lap van a kezünkbe, amiből eldönthetjük melyiket rakjuk le- több taktikázás-kevesebb szerencsefaktor)
  A másik nagy előnye,hogy a gyerekeket is be tudjuk vonni. Szívesen ülnek le velünk 8 és 6 évesen játszani vele, és nekünk is szórakoztatóbb, mint a bugyutább gyerektársasok :)
  Szívből ajánlom akár kezdőknek, akár 2 emberre :D
  Első társasom

  Andrea | 2017. május 6.

  Ez volt az első társasom amit vettem, ma már sok kiegészítőm van hozzá. Az egyik legjobb társasnak tartom, még nem volt olyan barát, aki ne szerette volna meg az első játék után. Nagyszerű, hogy ha már a kisujjban van a szabály, akkor jókat lehet beszélgetni is közben. Nagyon elmés, de egyben egyszerű a játék és még is nagyokat lehet benne stratégiázni.
  alapmű

  AS | 2017. április 20.

  Ez egy klasszikus. Egyszerű, gyors (kiegek nélkül), jó játék.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.

  Carcassonne játékcsalád