Citadella - magyar kiadás

  Normál ár: 6 490 Ft

  A Te árad: 6 490 Ft

  Értékelés:  (4.5)
  A Citadellában középkori uralkodóként fel kell építened a városodat, mielőtt ellenfeleid megelőznének. Új kerületekkel bővítheted azt, de bölcsen gazdálkodj: egyes kerületek értékesebbek másoknál, de több aranyba is kerül a felépítésük.

  A város irányítása azonban nem csak a pénzről szól. A nagyurak, hölgyek és mindenféle elöljárók egytől egyig fontos szerephez jutnak. A játék minden körben megújul, ahogy a játékosok titokban új szerepet öltenek - orgyilkos, tolvaj, varázsló, király, püspök, kereskedő, építész vagy hadúr lesz belőlük -, és élnek a vele járó hatalommal.

  A Citadella magyar kiadása tartalmazza Sötét város kiegészítőt is, mely 14 új, lila kerülettel és egy fa "király" jelzővel bővíti, még izgalmasabbá téve ezt a taktikai kártyajátékot.
  Citadella játékszabály röviden:
  A játék célja a középkori Európa egy-egy képzeletbeli nagyvárosának felépítése. A játékosok egymással versengenek, kinek lesz hatalmasabb, szebb, színesebb a városa, illetve ki fejezi be az építkezést elsőként.

  A játék kártyalapjai mind egy városelemet (kerületet) ábrázolnak, úgy mint például kikötő, gyakorlótér, palota, egyetem, vagy az egzotikusabbakból kiragadva párat: sárkánykapu, szellemváros, esetleg boszorkányiskola. A játékosok célja minél értékesebb épületek megépítése, azt is figyelembe véve, hogy a játék addig tart, míg valaki elsőként fel nem épít 8 kerületet. Ekkor összeszámolják kinek-kinek mennyit érnek a városrészei. Az egyes városrészek különböző színnel jelöltek (piros, sárga, kék, zöld, lila), ennek szerepe később lesz világos.

  A játék különlegességét a játék során körönként választott szerepek adják. Minden szerep segítségével lehet pénzt, vagy lapot kapni a banktól, illetve építeni egy-egy kerületet, ellenben a szerepek segítségével speciális képességekhez is jutunk az adott körre.
  Íme a lista:
  Szerepek – Képességek
  Orgyilkos: Egyik játékostársát kizárhatja az adott körben való valamennyi tevékenységből
  Tolvaj: Egyik játékostársa valamennyi aranyát megkaphatja
  Mágus: Egyik játékostársával kicserélheti lapjait
  Király: Ő választ a következő körben elsőként, illetve valamennyi sárga színnel jelölt épülete után kap +1 aranyat
  Kereskedő: Mindig egyel több arannyal kezdi a körét, mint a többiek, illetve valamennyi zöld színnel jelölt épülete után kap +1 aranyat
  Prédikátor: Kerületeit nem rombolhatják le, illetve valamennyi kék színnel jelölt épülete után kap +1 aranyat
  Építész: Kap két ajándék lapot, és egy körben akár 3 épületet is építhet, ha ki tudja fizetni
  Katona: Lerombolhatja egyik ellenfele épületét néhány aranyért cserébe, illetve valamennyi piros színnel jelölt épülete után kap +1 aranyat

  Mint látható a játékosok - a választott szerep képességeit felhasználva - megpróbálnak minél több erőforráshoz (pénzhez, kártyához) hozzájutni, vagy igyekeznek az ellenfeleik terveit keresztül húzni. Bonyolít a helyzeten, hogy a szerepek választása titkosan történik, tehát minden fordulóban a résztvevők igyekeznek kitalálni melyik szerep mögött, melyik vetélytársuk áll.

  A játék érdekes, és a szerepek választása miatt titokzatos hangulatot hoz, szabályai gyorsan tanulhatok javasoltan példajátékot játszva. A kártyalapok szépen kidolgozottak és egyedi hangulatúak, feltétlenül érdemes kipróbálni.
  Játéklap.hu


  Antiserver videós ismertetője az LFG.hu-ról:

  Értékelések átlaga 


  (4.5)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 16 Gyakorlott játékosoknak 14 Euro gémereknek 6 Családdal 13 Partijátéknak 16
  60% (18)
  33% (10)
  3% (1)
  3% (1)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 30)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  Jó kis kiszúrós játék

  Tsokiskex | 2015. november 2.

  Nagyon izgalmas hangulatot teremt, hiszen a játék jelentős eleme, hogy kiszúrjunk a másikkal. :)
  Lehet mellette bosszankodni és nagyokat nevetni. :) Nagyon gyorsan megtanulható és gyorsan élvezhetővé válik.
  Szerepet játszik benne a szerencse is, de bármelyik karakterrel lehet ügyesen taktikázni, ezért viszonylag kiegyenlítettek a karakterek.
  A kivitelezés hagy kívánni valót maga után, a képek nagyon szépek, a lap minősége borzalmas, nagyon gyorsan kopik, kártyavédő mindenképp ajánlott. (még ha csak a karakterekre is, hiszen ezek kopnak leginkább, az épületek annyira nem)
  Tudom ajánlani mindenkinek, nekünk barátokkal jobban bejött mint családdal.
  Remek partyjáték

  Dare | 2015. október 29.

  Nagyon szeretem ezt a játékot. Összejöveteleken mindig ezen a játékon nevetünk a legtöbbet.
  citadellás

  Ulysses | 2015. október 29.

  Izgalmas, változatos. A játék nem kellően kiegyensúlyozott, vannak olyan karakterek, illetve karakterpárosítások, amelyek verhetetlenek. Grafika szép, de kártyavédő ajánlott.
  élmény

  Ádám | 2015. október 20.

  Nagyon jó játékak ígérkezik :)
  ismerős

  Ádám | 2015. október 20.

  Ismerőseim ajánlották. és igazuk volt. rengeteg játékmód lehetőség jó stratégia :) mindenkinek ajánlom
  Hú de jó

  Boly | 2015. október 10.

  Unalom fel sem merül, hisz nagyon izgalmas játék, a szerepek cserélődnek és mindenki nagyban építkezik, és a játék amúgy is szép.
  Citadella

  Stefi | 2015. október 5.

  Egymással kiszúrós játék. Nem tetszenek benne a pénz "tabletták" , a szépen kidolgozott lapok gyorsan kopnak , kell hozzá védő fólia. Néhány játék után az "élvezetes" faktor csökken, de néhányszor érdemes levenni a polcról. Azt mondanám rá hogy erős közepes, gyenge négyes.
  Sokat vártam tőle, lehet ez volt a baj

  krisa21 | 2015. szeptember 25.

  Egy ismerősöm harangozta be nekem a játékot, aki társasklubban próbálta ki. Arról mesélt, hogy mennyire bejött mindenkinek az asztalnál és hogy ő tuti megrendeli. Én hittem neki és a következő alkalommal a klubban ki is próbáltam nagy kíváncsisággal. Unalmas volt és túlságosan is elhúzódó. És az asztalnál nem én voltam az egyetlen, aki ezen a véleményen volt. Egy másik srác már könyörgött a mellette ülőnek, hogy nyerje már meg a játékot csak hogy mással játszhassunk. Lehet a magas játékosszám volt a probléma, de a dobozon feltűntetett 2-7 játékos intervallumon belül voltunk, szóval ez nem lehet mentség. Az egyetlen jó, tetszetős ötletnek a szerepkártyák draftingolását tartottam a körök elején, de ez is csak az első negyed órában volt szórakoztató, mert aztán rájöttem, hogy sokszor mire az ember kezébe jutnak a kártyák, már csak olyanokból választhat, amikkel semmit nem tud kezdeni majd és egymásután 2-3 ilyen kör már elég lehangoló tud lenni, miközben azt látom hogy más jókedvűen, vigyorogva építget. Egyébként azt kell mondanom, hogy sajnos akkor sem lettem volna boldogabb, ha én vagyok az az egy aki folyamatosan építget, mert egyszerűen unalmasnak találtam ezt az egész ki épít szebb város dolgot...
  Leggonoszabb

  Kiss Gabi | 2015. szeptember 18.

  Imádjuk játszani!!! A gonoszkodás művészete! Nem kicsi gyerekkel ajánlom, csak akkor, amikor már tudnak magukon nevetni.
  klasszikus

  Gilfanon | 2015. augusztus 28.

  Egyszerű, gyorsan megtanulható játék kellemes grafikával. A kiegészítőkkel tovább variálható, de az alap is teljesen kielégítő. Minél többen vagyunk annál jobb.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Te lehetsz az ELSŐ aki hozzászól!
  Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
  Belépés