Citadella - magyar kiadás

  Normál ár: 6 490 Ft

  A Te árad: 6 165 Ft

  Értékelés:  (4.5)
  A Citadella kártyajátékban megtanulhatod, milyen nehéz az élet uralkodóként! Nem csak a város építése-szépítése a feladatod, de a kincstárral is neked kell bajlódnod, miközben már azt sem tudod, kiben bízhatsz? De kétségek ide vagy oda, egy uralkodó nem alkuszik, még ha alakoskodnia is kell a többiek előtt! Ettől lesz vérbeli szerepjáték a Citadella is!
  A végső cél, hogy minél hamarabb minél gazdagabb várost építs magadnak, de vigyázz, mert nem csak a kincstárban érhetnek csúnya meglepetések, hanem szomszédaid vakmerő taktikája is bajt hozhat a fejedre! Szerencsére minden kör elején eldöntheted, ezúttal miféle álruhát öltesz. Minden szerep más-más hatalmat ad a kezedbe, és az adót is beszedheted az alattvalóidtól!
  A kérdés csak az, mindez elég lesz-e a végső győzelemhez...?
  A Citadella kártyajáték ügyesen ötvözi a fantasy témát a gazdálkodós játékok alapmechanikájával, a felvonultatott karakterek képességei pedig végképp felejthetetlenné teszik az élményt!

  A doboz tartalmazza a Sötét város kiegészítőt is!
  Citadella játékszabály röviden:
  A játék célja a középkori Európa egy-egy képzeletbeli nagyvárosának felépítése. A játékosok egymással versengenek, kinek lesz hatalmasabb, szebb, színesebb a városa, illetve ki fejezi be az építkezést elsőként.

  A játék kártyalapjai mind egy városelemet (kerületet) ábrázolnak, úgy mint például kikötő, gyakorlótér, palota, egyetem, vagy az egzotikusabbakból kiragadva párat: sárkánykapu, szellemváros, esetleg boszorkányiskola. A játékosok célja minél értékesebb épületek megépítése, azt is figyelembe véve, hogy a játék addig tart, míg valaki elsőként fel nem épít 8 kerületet. Ekkor összeszámolják kinek-kinek mennyit érnek a városrészei. Az egyes városrészek különböző színnel jelöltek (piros, sárga, kék, zöld, lila), ennek szerepe később lesz világos.

  A játék különlegességét a játék során körönként választott szerepek adják. Minden szerep segítségével lehet pénzt, vagy lapot kapni a banktól, illetve építeni egy-egy kerületet, ellenben a szerepek segítségével speciális képességekhez is jutunk az adott körre.
  Íme a lista:
  Szerepek – Képességek
  Orgyilkos: Egyik játékostársát kizárhatja az adott körben való valamennyi tevékenységből
  Tolvaj: Egyik játékostársa valamennyi aranyát megkaphatja
  Mágus: Egyik játékostársával kicserélheti lapjait
  Király: Ő választ a következő körben elsőként, illetve valamennyi sárga színnel jelölt épülete után kap +1 aranyat
  Kereskedő: Mindig egyel több arannyal kezdi a körét, mint a többiek, illetve valamennyi zöld színnel jelölt épülete után kap +1 aranyat
  Prédikátor: Kerületeit nem rombolhatják le, illetve valamennyi kék színnel jelölt épülete után kap +1 aranyat
  Építész: Kap két ajándék lapot, és egy körben akár 3 épületet is építhet, ha ki tudja fizetni
  Katona: Lerombolhatja egyik ellenfele épületét néhány aranyért cserébe, illetve valamennyi piros színnel jelölt épülete után kap +1 aranyat

  Mint látható a játékosok - a választott szerep képességeit felhasználva - megpróbálnak minél több erőforráshoz (pénzhez, kártyához) hozzájutni, vagy igyekeznek az ellenfeleik terveit keresztül húzni. Bonyolít a helyzeten, hogy a szerepek választása titkosan történik, tehát minden fordulóban a résztvevők igyekeznek kitalálni melyik szerep mögött, melyik vetélytársuk áll.

  A játék érdekes, és a szerepek választása miatt titokzatos hangulatot hoz, szabályai gyorsan tanulhatok javasoltan példajátékot játszva. A kártyalapok szépen kidolgozottak és egyedi hangulatúak, feltétlenül érdemes kipróbálni.
  Játéklap.hu


  Antiserver videós ismertetője az LFG.hu-ról:

  Értékelések átlaga 


  (4.5)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 15 Gyakorlott játékosoknak 15 Euro gémereknek 6 Családdal 14 Partijátéknak 17
  61% (20)
  33% (11)
  3% (1)
  3% (1)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 33)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  megunhatatlan

  Eszter | 2016. január 26.

  Az egyik legjobb játék, amivel valaha játszottam. Mivel minden körben változnak a karakterek, így lehetőség van arra, hogy a játék menetének megfelelően válasszunk az új karakterrel együtt új stratégiát. Változatos, megunhatatlan játék. 2-3 fővel még nem az igazi, 5-6 fővel az ideális.
  Jó vétel

  Roland | 2016. január 18.

  Pár éve, baráti társasággal töltött nyaraláskor vettük meg. A vidéki boltban az eladó egy tizenpárezres játékról beszélt le, hogy ezzel sokkal jobban szórakozunk majd. Láttam korábban is a játékot, de a külcsíny alapján semmit nem vártam tőle, utólag viszont nem bántam, hogy ezt vettük meg inkább.
  Eleinte furcsák voltak a szabályok (pölö a változó szerepek), de miután kiigazodtunk rajta, igazán jó szórakozást nyújt.
  Több éve (7-8) koptatjuk már, gyakran játszunk vele baráti összejöveteleken. Pont annyira 'PvP', amennyire kell; nincs belőle sértődés, de azért borsot lehet törni a másik orra alá. Nem nagyon emlékszem, hogy lett volna két egyforma parti, talán ezért megunhatatlan. Mindenkinek ajánlom!
  Agytorna, tippelgetés, és cselszövés, egy apró dobozban

  Astrap | 2016. január 9.

  Ez az a tipikus játék, ami amilyen pici olyan erős. Társaságban igazán ideálissá válhat, elvégre több játékos nagyobb élmény, és persze hosszabb játékidő. Volt hogy egyszer szilveszterkor hajnali egykor esünk neki, és négykor fejeztük be. Nagyon meg kell gondolni a következő lépést, számolni és számítani kell, senkiben sem bízhatunk legfőképp a legcsendesebbekben! És persze ha nem lenne elég, hogy az alap kártyákkal szórakozunk, és ássuk alá a másik tervét, akkor még ott vannak a kiegészítő kártyák melyek igazán nagy meglepetéseket tartalmaznak.
  Citadella

  orkati | 2015. november 29.

  Én a 6 és 9 éves lányaimmal szoktam játszani, pár menet után egész jól megértették, mire megy ki a játék. Szerencsére nem sértődősek, és élvezik, ha keresztbe tudnak tenni a másiknak :-D
  Jó kis kiszúrós játék

  Tsokiskex | 2015. november 2.

  Nagyon izgalmas hangulatot teremt, hiszen a játék jelentős eleme, hogy kiszúrjunk a másikkal. :)
  Lehet mellette bosszankodni és nagyokat nevetni. :) Nagyon gyorsan megtanulható és gyorsan élvezhetővé válik.
  Szerepet játszik benne a szerencse is, de bármelyik karakterrel lehet ügyesen taktikázni, ezért viszonylag kiegyenlítettek a karakterek.
  A kivitelezés hagy kívánni valót maga után, a képek nagyon szépek, a lap minősége borzalmas, nagyon gyorsan kopik, kártyavédő mindenképp ajánlott. (még ha csak a karakterekre is, hiszen ezek kopnak leginkább, az épületek annyira nem)
  Tudom ajánlani mindenkinek, nekünk barátokkal jobban bejött mint családdal.
  Remek partyjáték

  Dare | 2015. október 29.

  Nagyon szeretem ezt a játékot. Összejöveteleken mindig ezen a játékon nevetünk a legtöbbet.
  citadellás

  Ulysses | 2015. október 29.

  Izgalmas, változatos. A játék nem kellően kiegyensúlyozott, vannak olyan karakterek, illetve karakterpárosítások, amelyek verhetetlenek. Grafika szép, de kártyavédő ajánlott.
  ismerős

  Ádám | 2015. október 20.

  Ismerőseim ajánlották. és igazuk volt. rengeteg játékmód lehetőség jó stratégia :) mindenkinek ajánlom
  Hú de jó

  Boly | 2015. október 10.

  Unalom fel sem merül, hisz nagyon izgalmas játék, a szerepek cserélődnek és mindenki nagyban építkezik, és a játék amúgy is szép.
  Citadella

  Stefi | 2015. október 5.

  Egymással kiszúrós játék. Nem tetszenek benne a pénz "tabletták" , a szépen kidolgozott lapok gyorsan kopnak , kell hozzá védő fólia. Néhány játék után az "élvezetes" faktor csökken, de néhányszor érdemes levenni a polcról. Azt mondanám rá hogy erős közepes, gyenge négyes.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Magento webáruház fejlesztés