Társasjáték közösség

  Kiemelt hírek

  • Feltörtük a lakatot a levéltáron: előkerülnek az archív cikkek

   Feltörtük a lakatot a levéltáron: előkerülnek az archív cikkek

   2015.10.07.

   Az oldal indulása óta, ígyekszünk veletek minél több játékot megismertetni, érdekességekkel szolgálni a társasjátékok világából. Játékbemutató rovatunkból hétről hétre új játékokat ismerthettek meg.

   Azoknak, akik bírják az iramot, szeretnénk még némi olvasnivalóval kedveskedni: A napokban elkezdjük felteltölteni azokat a régebbi cikkeket, amelyek az előző oldalunkon elérhetőek voltak, és amelyeket szerintünk többen keresnétek vissza témájuk miatt.

   Azok kedvéért, aki nem olvasták még őket, és azok kedvéért is, akik újraolvasnák, játékbemutatókat, játéktörténettel és játékpedagógiával foglalkozó értekezéseket és más játékos nyalánkságokat kerítünk terítékre.

   Jó böngészgetést kívánunk!


  • Hadd jöjjön a hullám!

   Hadd jöjjön a hullám!

   2015.09.21.  

   Idén októberben, kevéssel a nemzetközi megjelenés után nálunk is megjelenik, méghozzá teljesen magyarul Az idő hullámai kártyajáték.

  Tovább az összes hírre

  Kiemelt cikkek

  • Sztorikockákkal a végtelenbe – és tovább!

   Sztorikockákkal a végtelenbe – és tovább!

   2015.10.02.  

   Talán nincs is olyan ember, aki még ne hallott volna a sztorikockák ötletéről – ha esetleg nem is játszott vele: Kilenc kocka, amiken a kockák dobása után a szerencse által kiválasztott kilenc kép segítségével kell történetet alkotni. Neki lehetne állni kiszámolni, az 54 rajzból kilencet hányféleképpen lehet kidobni és sorrendbe rakni (ki emlékszik még a permutációra?) – de nem szükséges matekoznunk, mert már többféle alap- és kiegészítő készlet is megjelent.

  • „Szaporodjatok, sokasodjatok, és töltsétek be a földet!

   „Szaporodjatok, sokasodjatok, és töltsétek be a földet!" (Mózes 1.9)

   2015.09.25.  

   A 2014-es esseni játékkiállítás egyik, ha nem a legnagyobb sikerjátéka a Birodalmi Telepesek volt, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy sikerült a BoardGameGeek listáján a legjobb 100-ba kerülnie és tartósan ott is maradnia, amivel az elmúlt 2 év játékai közül mindössze 10 büszkélkedhet.  Révén, hogy egy összetett stratégiai játék, igazán örömteli, hogy pár hónappal a nemzetközi megjelenés után, itthon teljesen magyar nyelven jelent meg.

  Tovább az összes cikkre

  Kiemelt Ráday Gémklub hírek

  További Gémklub hírek

  További kiemelt hírek

  Tovább az összes hírre

  További kiemelt cikkek

  • Cacao
   Cacao
   2015.07.16.  

   Ez a társasjáték pontosan olyan, mint a forró kakaó: könnyed és mégis tartalmas, jóllakat és még fel is dob! Pontosan ezt az ígéretet kapjuk a doboz fedelén: egy mosolygós, (kakaó)barna bőrű bennszülött lány kínál minket az istenek eledelével: egy kakaóbabokkal teli gyümölccsel… 

  • Hétvégi apuka 3 - Kezd ráérezni
   Hétvégi apuka 3 - Kezd ráérezni
   2011.12.11.  

   Március. Még mindig csak két és fél éves a fiam, ami a szakirodalom szerint nagyjából háromszáz szavas szókincset jelent. Ennek fiam esetében máris részét képezték az olyan kifejezések, mint „tábla”, „kártya”, „szabály”, „kocka”, „dobókocka”, „lapka”, „korong”, „jelölő”…

  Tovább az összes cikkre

  Licitálás


  Nincs aktuális licit folyamatban!