Concept

  Normál ár: 8 990 Ft

  A Te árad: 8 541 Ft

  Értékelés:  (4.5)
  Egyre többféle feladványmegoldó, kommunikációra építő társasjátékkal játszhatunk, mégis kevés olyan ötleteset találni, mint a Concept! A játékban a megszokott módon feladványokat húzunk, és a célunk, hogy játékostársaink mihamarabb kitalálják ezt. Viszont a klasszikusokkal ellentétben, itt nincs se mutogatás, se körülírás, se rajz, csak ikonokra támaszkodhatunk. A játéktáblán kategóriákra osztva találhatunk olyan tulajdonságokat, mint „élőlény”, „történelmi vagy kitalált személy”, „fémből készült” vagy „lyukas”, és a soron lévő játékos ezekre a mezőkre helyezhet kockákat, mintegy nyomokként, melyek a feladvány megoldásához vezetnek. A Concept elsőre nagyon egyszerű társasjátéknak tűnik, de amint az első pár feladványt sikerül megoldanunk, egyre rafináltabb megmérettetések elé állít minket a játék, aminek kirakásához és megfejtéséhez is szükségünk van a megfelelő koncepcióra.

  A játék díjai

  • Mensa Társasjátékverseny 2014 fődíjas
  • Spiel des Jahres 2014 jelölt
  Egészen új jellegű, feladvány kitalálós játék jelent meg magyarul, amit már az Év játéka (Spiel des jahres) díjra is jelöltek. Akik az Activityt szeretik, azok a Conceptet imádni fogják!
  Nagy előnye, hogy nem kell hozzá rajztudás, nem kell szerepelni sem, vagy egy perc alatt elhadarni a feladványt. A lényege mégis az önkifejezés, és kiválóan turbózza az asszociációs készséget!

  A játék egy szép, nagy, ikonokkal teli táblán történik, segítségünk pedig egy zöld kérdőjel, négy felkiáltójel és sok színes, műanyag kocka. Nem tűnik soknak, mégis meglepően jól ki lehet fejezni velük bármit a tábla ikon rendszerét használva.
  A játék dobozában 110 kártyalap van könnyű, közepes és nehéz feladványokkal, mindhárom kategóriában három szóval laponként, ami csaknem ezer kitalálásra váró feladványt jelent. Ez biztosítja, hogy sokáig ne fogyjunk ki a kitalálnivalókból, legyen az személy, tárgy, fogalom vagy akár egy szólás-mondás. Persze, miután rákapunk a Concept ízére, már bármit képesek leszünk elmagyarázni az ikonok segítségével.
  A feladvány legfőbb jellemzőjét a zöld kérdőjellel mutatjuk meg a táblán, és minden rá jellemző dolgot a hozzá tartozó zöld kockákkal fejezünk ki. További kapcsolódó dolgokat a rávezetést segítő felkiáltójelekkel és a hozzájuk tartozó kockákkal jelölünk.

  Például, ha Napóleon a feladványunk, akkor rátesszük a történelmi személyre a zöld kérdőjelet, majd zöld kockát teszünk a férfi, és a harcot szimbolizáló ikonra. Egy felkiáltójelet (mondjuk a pirosat) teszünk a zászlókkal tűzdelt földgömb ikonra, ami ez esetben a nemzetiséget jelenti, majd ráteszünk a pálya szélén látható színek közül egy-egy piros kockát a piros, a fehér és a kék színekre, amivel így megmutattuk Napóleon származását az országa zászlójának színeivel. Ha ebből nem találta volna még ki senki, akkor tehetünk egy újabb rávezetést a “kicsi” vagy “alacsony” ikonra, és így tovább, egyre inkább rávezetve a többieket a megfejtésre.
  Miközben az aktuális játékos helyezgeti le a rávezető kockákat, a többiek próbálják kitalálni a feladványt, és akinek/amelyik csapatnak elsőként sikerül, az adhatja a következő feladványt.

  A Concept egy könnyed, pörgős parti játék, ami annyira képes magával ragadni a játékosokat, hogy sokan nem is foglalkoznak a pontozással, csak órákon át feladvány feladványt követ. Játszható egyénenként vagy csapatban is, a lényeg, hogy ki találja ki a leghamarabb a feladványt. Mennyi mindent tudsz elmondani mindössze néhány kép segítségével? Csak kreativitással tudod átlépni a korlátokat.
  A Conceptnek hála, nem kell beszélned ahhoz, hogy mondj is valamit!
   

  Értékelések átlaga 


  (4.5)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 35 Gyakorlott játékosoknak 13 Ketten 12 Családdal 43 Partijátéknak 45
  63% (32)
  24% (12)
  12% (6)
  2% (1)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 51)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  Activity helyett

  Béla Zsolt | 2017. augusztus 28.

  Nekünk kis családdal sokkal jobban bejön, mint az ACTIVITY. Talán azért, mert nem tudok rajzolni igazából. Az egyszerű feladványokat már az egészen kis gyerekek is vígan kitalálják, na persze ici-pici segítséggel.
  A felnőttek pedig jókat derülnek egy-egy fogósabb feladványon. Azok is, akik bemutatják, azok is, akik izzadnak némely kitalálnivalón.
  Mostanában a "képes" játékoké lett a főszerep, lásd Dixit, Fedőnevek képekkel, Imagine, és még sorolhatnám.
  Teljesen más gondolkodásra ösztönöz a kis piktogramok használata, nem csak hipp-hopp le kell valalmit vázolni, mint az előbb említett Activity-ben, hanem a feladvány ismertetésén is igencsak agyalni kell, hogy a megfejtőt ne vigyük le rossz irányba.
  Nálam hozza a játék az elvárásokat, meg vagyunk vele elégedve.
  Activityhez hasonlít, nem rossz

  Anasztázia | 2017. július 26.

  Nekem nagy kedvencem az activity, viszont a conceptbe kicsit csalódtam. Nagyon ajánlották nekem, viszont amikor kipróbáltuk, akkor rossz volt, hogy nem lehetett beszélni, rajzolni, hülyéskedni, ami az ilyen játékok lényege.
  Sajnos hatalmas csalódás

  András | 2017. július 22.

  Számomra sajnos hatalmas csalódás volt a játék. Szeretem az Activity-t és a kreatív játékokat, és nagyon vártam, hogy kipróbálhassam.

  A játéktáblán lévő szimbólumok jelentősen korlátozzák az emberi kreativitást, nagyobb tábla, több szimbólum kellene. Sokszor az egyszerű feladványokat sem tudtuk kitalálni, pedig az emberi kreativitás határtalan, de a játék nagyon erős határokat szab.
  Bejött

  Sára | 2017. július 21.

  Néhányszor játszottuk, de várom a következőt, mert mindkétszer jó hangulat kerekedett és mindenki élvezte, még az elején szkeptikusok is. Kreativitás, egymásra hangolódás, hullámhosszak találkozása fontos, de mindez nélkül is sikerül azért kitalálni előbb utóbb a feladványokat. Nekünk arra kellett vigyázni, hogy ne alakuljon barchobává, megbeszéltük tehát, hogy beszélhetnek, gondolkodhatnak hangosan a kitaláló játékosok, de a bemutató játékosok csak akkor szólnak, ha valaki bemondja a megoldást. Közben persze figyelik a hangosan gondolkodókat és ha nagyon rossz irányba távolodnának a megoldástól, akkor nyomatékosan letesznek még egy kockát vagy hasonlók, esetleg egy újabb síkon magyarázzák a megoldást, de nem szólalnak meg. Jelentőségteljesen nézni is szabadott, ez néha igen viccesre sikerült. Nekünk ez a verzió jött be. Tetszik egyébként, hogy szabad a játék, sok tekintetben szabad kezet kapunk, hogy hogyan játsszuk, például lehet pontokat is kapni, de versengés nélkül, csak a kitalálás élményéért is lehet játszani, úgy is teljes értékű társas. Mindenkinek jó szívvel ajánlom!
  Jobb mint az Activity

  Emil | 2017. július 19.

  Nekem nagyon tetszik, hogy ennyi mindent ki lehet alakítani csupán néhány piktogrammal - nagyon jól el vannak találva a kis képek. Mivel egyszerű a szabályzata (gyakorlatilag 10 perc alatt mindenki megérti) teljesen kezdők is élvezik. Bárkinek ajánlom, de minél több ember játszik annál jobb.
  Acvtivity új koncepcióban

  Dundee | 2017. július 15.

  Az alapok teljesen megegyeznek a klasszikus Activityvel, ami ugyanúgy a hangulatra is érvényes. A kitalálók nehezebb helyzetbe kerülnek, mivel a tulajdonságok hamar fogynak, ezért szükség van a nagy fantáziára!
  grafika- algoritmus

  Alida | 2017. június 27.

  IMAGINE-hez hasonlít jobban, mint az Activity-hez. Nekünk nagyon tetszett. A grafikai jelekben gondolkodás egyre több játékban jelenik meg. Nem csak arról van szó, hogy segítség mindenkinek aki nem tud szépen rajzolni, hanem egy teljesen más logikai rendet követ, ha kötött dolgokkal kell valamit elmagyarázni. 10 év körüli kisebb gyerekeket még kevésbé kötötte le a játék mint a felnőtteket, de idővel nekik is megtetszett. Mindenkinek ajánlom, nem véletlen, hogy díjat kapott.
  Kreativitás

  Jabba | 2017. június 12.

  Én magam nem igazán csípem az Activityt, és a Concept egy remek alternatívát nyújt az Activityt megunt, nem szerető rétegnek. Egy elegáns, letisztult, egyszerű játék, ahol egy fix ikon-készletre tehetünk különböző bábukat, és így kell elmagyaráznunk a társainknak a feladványt. A kreativitást szabadjára lehet engedni, és pont emiatt élhetünk át újra és újra vicces helyzeteket. Mindig előkerül a férfi és női gondolkodás közötti különbség, ami szerintem nagyon szórakoztató tud lenni. Gyerekek számára is ideális lehet a kreativitás fejlesztésére, de társaságban játszva is kiváló játék. Könnyed, rugalmas játék, nem kell órákat ülni fölötte, és jókat lehet sztorizgatni mellette. Csak ajánlani tudom!
  fergeteges

  Diána | 2017. június 3.

  Én alapvetően hidegrázást kapok az activitytől, úgyhogy ettől a játéktól sem vártam sokkal többet, Pedig sokkal több. Kölcsön kaptam a játékot, de miután kibontottuk, leültünk játszani, és észre se vettük, úgy eltelt 2-3 óra, közben pedig könnyesre nevettük magunkat. (Nekünk úgy is bevált, hogy csak ketten játszottunk, és egymás feladványait találtuk ki.) Ez a játék rengeteg teret ad a kreativitásnak, de támpontokat is, az embernek van mire hagyatkozni. A képek korlátozott száma, ami amúgy akadálynak tűnhet, valójában egy kényelmes keretbe helyezi a játékot. Egészen biztos, hogy meg fogom venni magam is, hihetetlen sok szórakozást nyújt, akár 10 percre, akár órákra ülsz le vele játszani.
  Hatalmas játék!

  Balthis | 2017. február 10.

  Sok hasonló játék közül ez a kedvencünk! hasonlít kicsit az Activity-hez, itt is kártyát kell húzni, de mutogatás rajzolás helyett a tábla adta képek segítségével kell rábírni a játékostársainkat, hogy kitalálják ami a kártyánkon van. összeszokott csapattal, játékos társakkal könnyebb játszani, de a kollégákkal is jól ment a játék!

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!