Csodapalota

  Normál ár: 6 490 Ft

  A Te árad: 6 165 Ft

  Értékelés:  (3.7)
  A Csodapalota Zubály Sándor térlátást fejlesztő játéka és a Gém Klub Gondolkodó Játékok sorozatának tagja.
  Az aprócska tündérek mindenhol csodálatos palotákat építenek. A bokrok alján, a fák tövében, a magas fű között bukkanhatsz rájuk, ha elég szemfüles vagy. Ez köztudott. Azonban most rajtad van a sor, hogy kipróbáld, milyen ügyes építőmester vagy! Akár a barátaiddal játszol, akár egyedül, mindenképpen tudásod legjavát kell adnod, ha jó eredményt akarsz elérni.
  A játék négy szinten, egyre nehezedő építőmesteri feladványokat tartalmaz, amiket egyedül vagy másokkal versenyezve is megépíthetünk a különböző méretű, színes faelemekből. Emellett lehetőségünk van csapatjátékra is, melyben a gyorsabban elkészülő építész páros szerezhet pontot, amennyiben helyesen is oldotta meg a feladatot, nem csak a leghamarabb. Csodapalotákat már a legkisebbek is építhetnek, azonban a harmadik és negyedik szintű feladványok már a felnőtteknek is igen komoly kihívást rejtenek.

  A tündérekről kinek Csingiling, kinek a Hétfejű Tündér jut eszébe. Gyerekmesék, csillagos varázspálcával, csipkés szoknyában kacarászó óvodások, vagy éppen a fantasy regények világa, mindegy, miből indul ki az ember, egyvalamiben lehet biztos. Soha életében nem kellett még tündérpalotát építenie... Pláne nem egyetlen rajz alapján, ami még csak nem is alaprajz!

  A Csodapalota most betölti ezt az űrt, és nem is akárhogy!

  A régi kedves építőkockák és a mai modern egyszemélyes logikai fejlesztőjátékok hagyományait egyaránt követve négy nehézségi szinten kínál feladatokat, amelyek nem mások, mint egy-egy gyönyörűen megrajzolt látványterv az áhított tündérpalotáról. A játékos feladata, hogy a szintnek megfelelően összeválogatott színes, fa építőelemekből a valóságban is megépítse azt úgy, hogy az meg is álljon. Ez az utolsó kitétel talán banálisnak tűnhet, de a gyakorlatban bizony nem az...

  A feladatoknak többnyire nem egy helyes megoldása van, de ez mit sem változtat azon, hogy egyáltalán nem egyszerű átlátni egy árkádokkal teletűzdelt épület lehetséges szerkezetét! Éppen ezért a Csodapalota alighanem a legjobb térlátást fejlesztő játék ma a piacon, amely teljes egészében magyar fejlesztésű és gyártású is. És mindennek a tetejében még társasjátékként is megállja a helyét!

  A feladatkártyáknak természetesen ilyenkor is központi szerep jut. A játékosok egyénenként, vagy éppen csapatokban igyekeznek megépíteni ugyanazt az épületet, de próbát tehetnek akár a legnehezebb szabályvariánssal is. Ez esetben a játékos a kártya alapján megpróbálja szóban úgy irányítani a csapattársát, hogy az felépítse a várat anélkül, hogy egy pillantást is vetne a kártyára. A dolgot persze még ezeken túl is lehet nehezíteni, például azzal, ha a társát instruálós játékos pedig az épülő palotát nem veheti szemügyre, így nagyon pontosan kell fogalmaznia, hiszen később nincs lehetősége korrigálni a társát...

  A Csodapalota tehát egy valóban sokoldalú, felnőtteknek is komoly kihívást jelentő társasjáték többféle nehézségi szinttel és szabályvariációval - ki gondolta volna, hogy az építőkockázás még most is ilyen szórakoztató lehet?!

  Értékelések átlaga 


  (3.7)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 6 Ketten 6 Családdal 5
  67% (6)
  33% (3)
  Rendezés:
  Eddig összesen 9 értékelés
  csodapalota

  hmonka | 2017. február 19.

  Kreatív játék kicsiknek is. Ami szerintem nagy probléma, hogy a színek nem egyeznek. Egy kisgyereknél ez nagyon fontos szempont lenne. A játék maga nagyon jó. Kár, hogy ilyesmivel sikerült rontani a színvonalát.
  kár a minőségért

  Balthis | 2017. február 12.

  Jó játék, jó a gondolata, hogy a pici tündérekkel játszva a térlátást fejleszti. Tetszik,hogy egyedül is játszható, és párban is.
  Én személy szerint rettenetes hátrányban kéem meg, hogy nem ehhez a minőséghez, kivitelezéshez szoktam a játékoknál. A feladatok ellenőrzése is van, hogy kevésbé sikeredik.
  "Térfigyelő"

  Api1968 | 2016. február 16.

  Térlátás, megfigyelés, főleg kicsiknek ajánlható. Szép kivetelezés, bár a kártyák színe nem mindig egyezik a fa elemek színével.
  nem hiányozhat

  Cecilia | 2015. október 29.

  Klasszikus és nem hiányozhat egy családi házból
  Klassz

  Boly | 2015. október 12.

  Klassz kis játék, ha a színek nem is egyeznek a képeken és a kockákon, annak ellenére elég kreatív időtöltés a gyerekeknek.
  szép

  M | 2015. szeptember 26.

  A játék nagyon szép, ötletes, nagyon jól fejlesztik a térlátást, viszont mivel el vannak csúszva a színek a kártyákon (más a kockák színe és más a kártyán levő) ezért nagyon zavaró és megtévesztő, ezért nem szeretik a gyerekeink
  Palota építés

  Zsolt | 2015. augusztus 20.

  Minta alapján megépíteni a palotát. A képek színei nem tökéletesen azonosak az építőelemekkel. Egyéként kicsiknek ajánlott! :)
  Csodapalota

  Zsolt | 2015. július 21.

  Kicsiknek jó és fejleszti a figyelmet, koordinációt.
  A csodás palota

  tarics | 2015. július 10.

  Tökéletes játék a térlátás, megfigyelés fejlesztésére. A kártyák szépek, Tündérvilágot ábrázolják. Több variánst és nehézségi fokot építettek a játékba, így különböző korosztály is élvezheti. Sajnos a fa elemek színe és a kártyákon látható színük nem teljesen egyforma, mondhatni elcsúszott, így egy picit több időt vehet igénybe a feladat elvégzése utáni ellenőrzés (ez a kislányomat is megzavarta, így legalább biztos, hogy nem az én szememmel van a gond).

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Gondolkodó játékcsalád