Dixit

  Normál ár: 8 490 Ft

  A Te árad: 8 066 Ft

  Értékelés:  (4.7)
  Engedd szabadjára a fantáziád! A Dixit az a társasjáték, melyben a legfontosabb erény a képzelőerő! Ideális játék művészeknek és jól összeszokott baráti társaságoknak.
  A játékban szebbnél szebb kártyákat kapnak a játékosok. Mindegyik kártya egyedi illusztrációval ellátott. A játékos a körében eldöntheti, hogy az egyik lapjáról mond valamit. Bármit mondhat, akár még fütyülhet is! A többiek ezután keresnek egy lapot a sajátjaik közül, amire szerintük a legjobban illik az elhangzott állítás. Végül szavazás lesz. A játékos akkor kapja a legtöbb pontot, ha egy kivételével mindenki eltalálta, melyik volt az ő lapja. Tehát nem lehet se túl könnyű, se túl nehéz, mert ha mindenki eltalálja, vagy senki sem, akkor nem jár pont. A többiek akkor kapnak pontot, ha eltalálják a képet, vagy mások az ő képükre szavaznak a helyes kép helyett, tehát sikerült megtéveszteni mindenkit.
  A játék igazi lelke a képekben van, melyekről bármit lehet mondani, szinte tényleg csak a képzelet szab határt!
  A Dixit az utóbbi évek egyik legnépszerűbb és legújszerűbb partijátéka. A játékhoz – a gyönyörűen megfestett, egyedi kártyák és a hozzájuk hasonlóan szürreális játéktábla mellett – csupán némi képzelőerőre és empátiára van szükség. A játék fejlesztője, Jean-Louis Roubira egy francia gyermekpszichológus, és ez valamennyire meg is látszik a játékán, hiszen a játék során nem az agymunkán van a fő hangsúly, hanem az érzelmeken.
  A játékban 84 hatalmas, teljesen különböző kártyát találunk, melyek mindegyike részletgazdag, és egy elvarázsolt világ egy szeletét mutatja meg nekünk. Minden kártyán annyi elrejtett apróság van, hogy valószínűleg még a sokadik játék során is találunk újdonságot rajtuk. És épp ez az egyik lényeg. A játék során ugyanis minden körben kijelölünk egy mesélőt, aki a nála lévő hat kártya egyikét kiválasztja, és mond vagy tesz valamit, ami valamilyen formában kapcsolódik ehhez a képhez. A mesélő teljes szabadságot élvez, hiszen mondhat akár csak egy szót, egy mondatot, egy mesét, dúdolhat, énekelhet, mutogathat, semmi sem szab gátat a kreativitásnak. Talán csak az, hogy ne legyen se túl egyértelmű, se túl távoli a kapcsolat.
  Ezután minden más játékos is választ egyet a kezében tartott kártyák közül, amiről úgy gondolja, hogy valamilyen módon kapcsolódik a mesélő meghatározásához. Mindenki a választott kártyáját beteszi középre, anélkül hogy megmutatná a többieknek. A kártyákat meg kell keverni, és utána felfordítani őket. Ezután a mesélőn kívül mindenki szavaz, hogy melyik volt az eredeti kártya, melyik indult a mesélőtől.
  A mesélő nem kap pontot, ha senki nem találja el, vagy ha mindenki eltalálja, melyik kártya volt az övé, és ez teszi igazán nehézzé a játékot. Nem könnyű csak a társaság egy részét rávezetni az igazságra… de mindez nagy vidámság és sok-sok nevetés forrása lehet! Szinte bárkinek ajánlható tehát ez a játék, kortól és nemtől függetlenül, aki egy kis szórakozásra és vidámságra vágyik.

  Értékelések átlaga 


  (4.7)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 109 Gyakorlott játékosoknak 33 Euro gémereknek 9 Ketten 6 Családdal 107 Partijátéknak 103
  71% (98)
  26% (36)
  4% (5)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 139)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 14
  Dixit

  Dávid | 2017. április 22.

  Néhányszor volt szerencsém játszani vele, nagyon kellemes játék. Igazából az egész lényege az, hogy jobban megismerjük egymást, vagy egy kicsit belepislantsunk a másik fejébe. Nagyon szépek a kártyák, 1-2 kör elejéig képes odaszögezni az asztalhoz, de szerintem nem kerülne le minden este a polcomról, ha meglenne. Havonta 1x-2x lehet vele játszani, friss (egymást alig ismerő) társaságoknak ideális oldószer.
  Megmozgatja az ember fantáziáját

  Bodanka2 | 2017. április 15.

  Szerintem nagyon jó társasjáték, szépen megrajzolt képekkel. Jót lehet szórakozni azon, hogy kinek milyen gondolatok jutnak eszébe egy-egy képről vagy képrészletről. Egy társasággal nagyon sokat nem lehet játszani, hiszen megjegyezhetők a képek és az asszociációk, de újabb és újabb társaságban mindig jó szórakozás lehet.
  Kiváló játék

  tomi | 2017. április 6.

  Életkortól függetlenül ajánlom mindenkinek. A kreativitást és logikai gondolkodást is kitűnően megdolgoztatja.
  Kreatív

  A | 2017. április 5.

  Jobban szeretem a mélyebb, taktikásabb játékokat. Ez egy egyszerű absztrakt mese. Családi délutánokra talán elmegy.
  Pozitív csalódás

  66zio | 2017. április 4.

  Párszor már hallottam a nevét, aztán egyik ismerősömnél előkerült. Először bugyutának gondoltam, főleg hónapokkal előtte amikor csak elképzelni tudtam mi is lehet ebben a játék. Aztán elmondták a szabályokat amiből nincs sok és egyből megértettem. Ekkor még kétkedve álltam a játék előtt. Aztán annyira megtetszett, hogy egyből két meccset is lejátszottuk. Sokat nevettünk azon, hogy a másiknak milyen elborult, vagy szerintünk nem odaillő gondolatai voltak. Egy pozitív csalódás volt számomra, igaz magamnak nem venném meg, de egy társaságba elférhet egy példány. A kipróbálását meg mindenképpen ajánlom.
  Mindig más

  Angéla | 2017. március 31.

  Bevallom őszintén először idegenkedtem tőle, de aztán úgy elragadott mint a forgószél :)
  többen játszottuk (korban 7 és 65 év között) és egyszerűen nem lehet abbahagyni. mindig más, sokszor meglepő. nem is gondoltam volna, hogy ilyen képzelőerőm van...
  :)

  lupista | 2017. március 20.

  Szeretettel ajánlom mindenkinek, kiváló lehetőség, hogy jól megismerjük egymást
  A fantázia világa

  Dorka | 2017. március 19.

  Nagyon egyszerű szabályok, gyönyörű grafika. Nem játszottam még vele túl sokszor, de határozottan tetszik. Lehet, hogy sok játék után megunható, de azért elég sok a kiegészítő hozzá. Összeszokottabb társasággal jobb játszani, és minél többen, annál jobb!
  Mindenkinek csak ajánlani tudom

  Ferenc | 2017. március 7.

  Gyönyörűen megrajzolt játék az egész családnak, vagy akár baráti társaságnak. Viszont nem érdemes sokszor ugyanazzal a társasággal játszani, mivel hamar kiismerhetőek a kártyák. Ezen persze az évente megjelenő kiegészítők (eddig 6) sokat segítenek, és nem is elvetemült áron kaphatóak.
  Jó jó, de nem az igazi

  Dani | 2017. március 3.

  A játék első néhány alkalommal megfogta a társaság néhány tagját, míg a "gémerebb" beállítottságú játékosok unalmasnak találták. A megfelelő társasággal ideális néhány alkalommal , de ha a játékosok a további alkalmakkor ugyan azok, ki fogják ismerni egymás reakcióit és a játék azoknak is unalmassá válik akik az elején kifejezetten élvezték. A kiegészítők valószínűleg segítenek a dolgokon de az is csak egy ideiglenes megoldás.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Dixit játékcsalád