Dixit

  Normál ár: 8 490 Ft

  A Te árad: 8 066 Ft

  Értékelés:  (4.7)
  Engedd szabadjára a fantáziád! A Dixit az a társasjáték, melyben a legfontosabb erény a képzelőerő! Ideális játék művészeknek és jól összeszokott baráti társaságoknak.
  A játékban szebbnél szebb kártyákat kapnak a játékosok. Mindegyik kártya egyedi illusztrációval ellátott. A játékos a körében eldöntheti, hogy az egyik lapjáról mond valamit. Bármit mondhat, akár még fütyülhet is! A többiek ezután keresnek egy lapot a sajátjaik közül, amire szerintük a legjobban illik az elhangzott állítás. Végül szavazás lesz. A játékos akkor kapja a legtöbb pontot, ha egy kivételével mindenki eltalálta, melyik volt az ő lapja. Tehát nem lehet se túl könnyű, se túl nehéz, mert ha mindenki eltalálja, vagy senki sem, akkor nem jár pont. A többiek akkor kapnak pontot, ha eltalálják a képet, vagy mások az ő képükre szavaznak a helyes kép helyett, tehát sikerült megtéveszteni mindenkit.
  A játék igazi lelke a képekben van, melyekről bármit lehet mondani, szinte tényleg csak a képzelet szab határt!
  A Dixit az utóbbi évek egyik legnépszerűbb és legújszerűbb partijátéka. A játékhoz – a gyönyörűen megfestett, egyedi kártyák és a hozzájuk hasonlóan szürreális játéktábla mellett – csupán némi képzelőerőre és empátiára van szükség. A játék fejlesztője, Jean-Louis Roubira egy francia gyermekpszichológus, és ez valamennyire meg is látszik a játékán, hiszen a játék során nem az agymunkán van a fő hangsúly, hanem az érzelmeken.
  A játékban 84 hatalmas, teljesen különböző kártyát találunk, melyek mindegyike részletgazdag, és egy elvarázsolt világ egy szeletét mutatja meg nekünk. Minden kártyán annyi elrejtett apróság van, hogy valószínűleg még a sokadik játék során is találunk újdonságot rajtuk. És épp ez az egyik lényeg. A játék során ugyanis minden körben kijelölünk egy mesélőt, aki a nála lévő hat kártya egyikét kiválasztja, és mond vagy tesz valamit, ami valamilyen formában kapcsolódik ehhez a képhez. A mesélő teljes szabadságot élvez, hiszen mondhat akár csak egy szót, egy mondatot, egy mesét, dúdolhat, énekelhet, mutogathat, semmi sem szab gátat a kreativitásnak. Talán csak az, hogy ne legyen se túl egyértelmű, se túl távoli a kapcsolat.
  Ezután minden más játékos is választ egyet a kezében tartott kártyák közül, amiről úgy gondolja, hogy valamilyen módon kapcsolódik a mesélő meghatározásához. Mindenki a választott kártyáját beteszi középre, anélkül hogy megmutatná a többieknek. A kártyákat meg kell keverni, és utána felfordítani őket. Ezután a mesélőn kívül mindenki szavaz, hogy melyik volt az eredeti kártya, melyik indult a mesélőtől.
  A mesélő nem kap pontot, ha senki nem találja el, vagy ha mindenki eltalálja, melyik kártya volt az övé, és ez teszi igazán nehézzé a játékot. Nem könnyű csak a társaság egy részét rávezetni az igazságra… de mindez nagy vidámság és sok-sok nevetés forrása lehet! Szinte bárkinek ajánlható tehát ez a játék, kortól és nemtől függetlenül, aki egy kis szórakozásra és vidámságra vágyik.

  Értékelések átlaga 


  (4.7)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 103 Gyakorlott játékosoknak 31 Euro gémereknek 9 Ketten 6 Családdal 101 Partijátéknak 99
  71% (95)
  26% (34)
  3% (4)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 133)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 14
  :)

  lupista | 2017. március 20.

  Szeretettel ajánlom mindenkinek, kiváló lehetőség, hogy jól megismerjük egymást
  A fantázia világa

  Dorka | 2017. március 19.

  Nagyon egyszerű szabályok, gyönyörű grafika. Nem játszottam még vele túl sokszor, de határozottan tetszik. Lehet, hogy sok játék után megunható, de azért elég sok a kiegészítő hozzá. Összeszokottabb társasággal jobb játszani, és minél többen, annál jobb!
  Mindenkinek csak ajánlani tudom

  Ferenc | 2017. március 7.

  Gyönyörűen megrajzolt játék az egész családnak, vagy akár baráti társaságnak. Viszont nem érdemes sokszor ugyanazzal a társasággal játszani, mivel hamar kiismerhetőek a kártyák. Ezen persze az évente megjelenő kiegészítők (eddig 6) sokat segítenek, és nem is elvetemült áron kaphatóak.
  Jó jó, de nem az igazi

  Dani | 2017. március 3.

  A játék első néhány alkalommal megfogta a társaság néhány tagját, míg a "gémerebb" beállítottságú játékosok unalmasnak találták. A megfelelő társasággal ideális néhány alkalommal , de ha a játékosok a további alkalmakkor ugyan azok, ki fogják ismerni egymás reakcióit és a játék azoknak is unalmassá válik akik az elején kifejezetten élvezték. A kiegészítők valószínűleg segítenek a dolgokon de az is csak egy ideiglenes megoldás.
  Hiánypótló, de hamar megunható

  Donát | 2017. február 26.

  Előnyök: a szabályok elsajátítása nagyon egyszerű, a játékmenet könnyed, de mégis megmozgatja az ember fantáziáját, egyedi, és valóban hiánypótló játék, gyönyörű képekkel, jó lehetőség megismerni a játékostársak gondolatait, észjárását.
  Hátrányok: az alapjáték és a kiegészítőik is egy-két játék után unalmassá válnak, mert könnyen lehet emlékezni a lapokra. Egy alkalommal nem érdemes kettőnél több kört játszani, mert elronthatja az egész játékélményt. Annak ellenére, hogy a család és a baráti társaságok ideális játéka, néhány embernek egyszerűen nem fekszik, és képtelenek elvonatkoztatni a képektől, és nagyon le tud maradni a többiektől.
  Megvettük, mivel többen is ajánlották a játékot, az első pár kör nagyon élvezetes is volt, de a harmadikra már unalmassá vált, és a végső lecsengése sajnos inkább negatív volt emiatt. Egy, maximum két kört érdemes csak vele játszani egyszerre, és legalább egy hetes szünetet tartani vele. Egyébként csodaszépek a képek, és nagyon érdekes volt, hogy pár kör után felismertük a másik gondolkodását.
  Remek sokfős játék bármilyen rutinú, életkorú és nemű játékosnak

  Andris | 2017. február 24.

  A Dixit az igen kevés játék egyike, amelyet véleményem szerint a legrutinosabb társasjátékostól a teljesen kezdőig bárki tud élvezni. A szabályok pofonegyszerűek, a játék hangulata pedig szabad, kötetlen - remekül alkalmazkodik a játékosok igényeihez, stílusához, műveltségéhez vagy éppen közös emlékeikhez. Egyedül erősen versengő, kifejezetten matekos beállítottságú játékosoknak nem ajánlom.
  Móka és kacagás

  Gyuszi | 2017. február 17.

  Mókás kis játék.
  A szabályok egyszerűek. Először 6 fős társasággal játszottuk fiúk/lányok vegyesen, minden kör vége nevetésbe torkollott.
  A kártyák szépen kidolgozottak, szükség lesz némi kreativitásra. Minden körben más a mesélő és a különböző pontozási rendszer is sokat dobott a játék menetén.
  Ahhoz képest, hogy 6an játszottunk nem volt lassú v. vontatott a játékmenet, minden kör szórakoztató volt.
  Minden családban kéne, hogy legyen egy ilyen játék az Activity mellett, bár a 2 játék nem összehasonlítható.
  Hamarosan kipróbálom nővérem gyermekeivel is, kíváncsi leszek milyen történetek születnek. :)
  Szórakoztató

  Petra | 2017. február 16.

  Családban és baráti körben is népszerű társasjáték. Ajánlom mindenkinek: gyors játék (kb fél órás) és nagyon szórakoztató. Külön élmény a kártyákon lévő rajzok miatt, amik nagyon ötletesek. Azért csak négy csillag, mert azokat a játékokat kedvelem igazán, ahol többet kell taktikázni.
  Zseniális

  Sybare | 2017. február 15.

  A Dixit egy hihetetlenül jó játék, gyakran játsszuk a barátaimmal. Főleg a különböző kiegészítő paklikkal, szinte a végtelenségig újrajátszható és minden egyes játék egy új élmény lesz. A jó emberekkel játszva hatalmas nevetésekre számíthatsz. ;)
  Ezen felül táborokba, bemutatkozó játékokhoz is tökéletes választás lehet, a különböző kártyákba rengeteg mindent bele lehet látni. :)
  Csak ajánlani tudom!
  Ui.: A kis szavazó kártyákra érdemes vigyázni, nálunk nagyon hamar eltűnt egy-két darab és azóta a szavazás is némi kreativitást igényel a részünkről. :D
  Kreatív szórakozás

  Becca | 2017. február 10.

  A játék álomszerű képvilága igazi mesevilágba repít minden lelkes résztvevőt. Habár az igazán kreatív ötletek megszületéséhez gyakran némi időre van szükség, egy jó társaságban ez a játék igazán feledhetetlen pillanatokat hozhat. Bárkinek ajánlani tudom, hogy a szürke hétköznapokból egy kis időre kirántva magát elmerüljön a felhőtlen nevetés világában.

  Bevállalósabb emberek számára érdemes kipróbálni az egyszerű mondatokat és szavakat tiltó változatot, ahol a kreativitásnak nincs határa.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Dixit játékcsalád