Dixit

  Normál ár: 8 490 Ft

  A Te árad: 8 066 Ft

  Értékelés:  (4.7)
  Engedd szabadjára a fantáziád! A Dixit az a társasjáték, melyben a legfontosabb erény a képzelőerő! Ideális játék művészeknek és jól összeszokott baráti társaságoknak.
  A játékban szebbnél szebb kártyákat kapnak a játékosok. Mindegyik kártya egyedi illusztrációval ellátott. A játékos a körében eldöntheti, hogy az egyik lapjáról mond valamit. Bármit mondhat, akár még fütyülhet is! A többiek ezután keresnek egy lapot a sajátjaik közül, amire szerintük a legjobban illik az elhangzott állítás. Végül szavazás lesz. A játékos akkor kapja a legtöbb pontot, ha egy kivételével mindenki eltalálta, melyik volt az ő lapja. Tehát nem lehet se túl könnyű, se túl nehéz, mert ha mindenki eltalálja, vagy senki sem, akkor nem jár pont. A többiek akkor kapnak pontot, ha eltalálják a képet, vagy mások az ő képükre szavaznak a helyes kép helyett, tehát sikerült megtéveszteni mindenkit.
  A játék igazi lelke a képekben van, melyekről bármit lehet mondani, szinte tényleg csak a képzelet szab határt!
  A Dixit az utóbbi évek egyik legnépszerűbb és legújszerűbb partijátéka. A játékhoz – a gyönyörűen megfestett, egyedi kártyák és a hozzájuk hasonlóan szürreális játéktábla mellett – csupán némi képzelőerőre és empátiára van szükség. A játék fejlesztője, Jean-Louis Roubira egy francia gyermekpszichológus, és ez valamennyire meg is látszik a játékán, hiszen a játék során nem az agymunkán van a fő hangsúly, hanem az érzelmeken.
  A játékban 84 hatalmas, teljesen különböző kártyát találunk, melyek mindegyike részletgazdag, és egy elvarázsolt világ egy szeletét mutatja meg nekünk. Minden kártyán annyi elrejtett apróság van, hogy valószínűleg még a sokadik játék során is találunk újdonságot rajtuk. És épp ez az egyik lényeg. A játék során ugyanis minden körben kijelölünk egy mesélőt, aki a nála lévő hat kártya egyikét kiválasztja, és mond vagy tesz valamit, ami valamilyen formában kapcsolódik ehhez a képhez. A mesélő teljes szabadságot élvez, hiszen mondhat akár csak egy szót, egy mondatot, egy mesét, dúdolhat, énekelhet, mutogathat, semmi sem szab gátat a kreativitásnak. Talán csak az, hogy ne legyen se túl egyértelmű, se túl távoli a kapcsolat.
  Ezután minden más játékos is választ egyet a kezében tartott kártyák közül, amiről úgy gondolja, hogy valamilyen módon kapcsolódik a mesélő meghatározásához. Mindenki a választott kártyáját beteszi középre, anélkül hogy megmutatná a többieknek. A kártyákat meg kell keverni, és utána felfordítani őket. Ezután a mesélőn kívül mindenki szavaz, hogy melyik volt az eredeti kártya, melyik indult a mesélőtől.
  A mesélő nem kap pontot, ha senki nem találja el, vagy ha mindenki eltalálja, melyik kártya volt az övé, és ez teszi igazán nehézzé a játékot. Nem könnyű csak a társaság egy részét rávezetni az igazságra… de mindez nagy vidámság és sok-sok nevetés forrása lehet! Szinte bárkinek ajánlható tehát ez a játék, kortól és nemtől függetlenül, aki egy kis szórakozásra és vidámságra vágyik.

  Értékelések átlaga 


  (4.7)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 99 Gyakorlott játékosoknak 30 Euro gémereknek 8 Ketten 6 Családdal 96 Partijátéknak 98
  72% (93)
  26% (33)
  2% (3)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 129)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 13
  Remek sokfős játék bármilyen rutinú, életkorú és nemű játékosnak

  Andris | 2017. február 24.

  A Dixit az igen kevés játék egyike, amelyet véleményem szerint a legrutinosabb társasjátékostól a teljesen kezdőig bárki tud élvezni. A szabályok pofonegyszerűek, a játék hangulata pedig szabad, kötetlen - remekül alkalmazkodik a játékosok igényeihez, stílusához, műveltségéhez vagy éppen közös emlékeikhez. Egyedül erősen versengő, kifejezetten matekos beállítottságú játékosoknak nem ajánlom.
  Móka és kacagás

  Gyuszi | 2017. február 17.

  Mókás kis játék.
  A szabályok egyszerűek. Először 6 fős társasággal játszottuk fiúk/lányok vegyesen, minden kör vége nevetésbe torkollott.
  A kártyák szépen kidolgozottak, szükség lesz némi kreativitásra. Minden körben más a mesélő és a különböző pontozási rendszer is sokat dobott a játék menetén.
  Ahhoz képest, hogy 6an játszottunk nem volt lassú v. vontatott a játékmenet, minden kör szórakoztató volt.
  Minden családban kéne, hogy legyen egy ilyen játék az Activity mellett, bár a 2 játék nem összehasonlítható.
  Hamarosan kipróbálom nővérem gyermekeivel is, kíváncsi leszek milyen történetek születnek. :)
  Szórakoztató

  Petra | 2017. február 16.

  Családban és baráti körben is népszerű társasjáték. Ajánlom mindenkinek: gyors játék (kb fél órás) és nagyon szórakoztató. Külön élmény a kártyákon lévő rajzok miatt, amik nagyon ötletesek. Azért csak négy csillag, mert azokat a játékokat kedvelem igazán, ahol többet kell taktikázni.
  Zseniális

  Sybare | 2017. február 15.

  A Dixit egy hihetetlenül jó játék, gyakran játsszuk a barátaimmal. Főleg a különböző kiegészítő paklikkal, szinte a végtelenségig újrajátszható és minden egyes játék egy új élmény lesz. A jó emberekkel játszva hatalmas nevetésekre számíthatsz. ;)
  Ezen felül táborokba, bemutatkozó játékokhoz is tökéletes választás lehet, a különböző kártyákba rengeteg mindent bele lehet látni. :)
  Csak ajánlani tudom!
  Ui.: A kis szavazó kártyákra érdemes vigyázni, nálunk nagyon hamar eltűnt egy-két darab és azóta a szavazás is némi kreativitást igényel a részünkről. :D
  Kreatív szórakozás

  Becca | 2017. február 10.

  A játék álomszerű képvilága igazi mesevilágba repít minden lelkes résztvevőt. Habár az igazán kreatív ötletek megszületéséhez gyakran némi időre van szükség, egy jó társaságban ez a játék igazán feledhetetlen pillanatokat hozhat. Bárkinek ajánlani tudom, hogy a szürke hétköznapokból egy kis időre kirántva magát elmerüljön a felhőtlen nevetés világában.

  Bevállalósabb emberek számára érdemes kipróbálni az egyszerű mondatokat és szavakat tiltó változatot, ahol a kreativitásnak nincs határa.
  :)

  Zsolt | 2017. február 8.

  Mindenkinek ajánlom, aki kicsit is szereti az asszociációs játékokat. Nagyon változatosan és szépen kidolgozottak a kártyák, más játékokhoz is fel lehet használni őket pl. Mysterium. Nagyobb társaságban mindig elővesszük, mivel nem csak 4-5-en tudják játszani
  :)

  Zsolt | 2017. február 8.

  Mindenkinek ajánlom, aki kicsit is szereti az asszociációs játékokat. Nagyon változatosan és szépen kidolgozottak a kártyák, más játékokhoz is fel lehet használni őket pl. Mysterium. Nagyobb társaságban mindig elővesszük, mivel nem csak 4-5-en tudják játszani.
  Csodálatos képek!

  Balthis | 2017. február 8.

  A játék szuper 4 csodálatosak a képek. nekünk jobban bejön az Odyssey változata. Többen is akár 12-en játszható, jobb a tábla, a jelölő. 3-mas játékba a gyerekekkel is jó szórakozást nyújt! Kell hozzá gyorsan a kiegészítő !! :-)
  Minden Más

  AmpeRyuu | 2017. február 5.

  Ez a társasjáték egyszerűen más, mint a többi. Más mechanikájában, más az élményben.
  A mechanikájáról nem írok, írtak már elegen. Irok inkább az élményről.
  Belelátni a másik fejébe, olyan asszociációkat elindítani, amik célzottak, közös emlékekre utalnak, vagy csak azt csillogtatni, mennyire ismered a másikat, nem csak a játék megnyerésének feltétele, hanem a legszórakoztatóbb dolog egy igazán társas játék közben. Ezért mikor valaki megmagyarázza, hogy miért azt mondta, ami, vagy miért azt a kártyát rakta, nem csak lehetséges, hanem szinte a legfontosabb eleme a játéknak. Ez mélyíti a kapcsolatokat. És nem csak azáltal, hogy többet megtudsz a másikról, hanem azáltal is, hogy jé, erre is emlékszik?, Jé, akkor mégis figyelt, amikor ezt mondtam? Jé, ezt is tudja rólam? És ez jó. Annyi olyan játék van, amit család- vagy barártságrombolónak hívnak. Ez a játék a tökéletes ellensúlya azoknak.
  És fejleszti is az embert, az asszociációs képességet. Már az alap játékmechanikával is, hisz az első asszociáción túl olyat kell találni, ami kicsit tekervényesebb, hogy ne mindenki találja el, de nem túl távoli, hogy valaki mégis. De ezzel nem mondtam újat. Az igazi fejlődés akkor kezdődik, mikor a pakli már ismert, és szinte minden kártyára elhangzott két-három igazán frappáns asszociáció. Egyes ajánlatok szerint ilyenkor kell új kieget venni. Én azt mondom, itt kezdődik az igazi fejlődés, amit a játék nyújtani tud. Itt kell máshogy gondolkozni, kilépni a sémákból, de még mindig megfelelve a fentieknek. Nem vagyok a kiegek ellen, jó a frissesség is, de mindig szívesen játszom régebbi paklikkal is. Kihívás, és új oldalát mutatja meg mindenkinek.
  A játékot csak ajánlani tudom, szerintem minden társasjátékosnak kötelező darab.
  És kapudrog. És generációs játék. És családi játék. És partijáték. Egyszóval minden. És mégis más.
  laza :)

  Eszter | 2017. február 3.

  Azt hiszem, a játékmenetet már felesleges leírnom, mint ahogy azt is, mennyire szépek a képek. Inkább adok egy egyszerű tippet sokak problémájára:

  A kiegészítő kártyákat könnyedén lehet az alap Dixit dobozában tartani. Egyszerűen emeljétek ki a dobozból a belső tégelyt és a lépőmezőt, majd utóbbit fejreállítva tegyétek vissza. Máris van egy csomó hely, ahová be lehet szórni az extra kártyákat is, voilá! ;)

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Dixit játékcsalád