Dixit Odyssey

  Normál ár: 8 490 Ft

  A Te árad: 8 066 Ft

  Értékelés:  (4.6)
  Gondolkoztál már azon, mennyire ismered a családod vagy a barátaid? Annyi közös dolog köt össze benneteket, annyi élmény, öröm és bánat, hogy félszavakból is megértitek egymást - vagy mégsem...?
  A 2010-es Év Játéka díj győztesének továbbfejlesztett változata, a Dixit garantáltan meglepetést okoz majd nektek is! Nem kell hozzá más, csak a 84 fantasztikus hangulatú mini-festmény Marie Cardouat ecsetéből, és ti!
  Válassz egy képet a kezedből anélkül, hogy bárkinek is megmutatnád, és mondd el, mi jut eszedbe róla: ekkor a többiek is választanak egyet a saját lapjaik közül, amiket aztán összekeverve és az asztalra csapva kell eldönteniük, melyik is a tiéd? Szóval akkor ki is lát leginkább a fejedbe...?
  A Dixit Odyssey önállóan játszható asszociációs, kártyás társasjáték akár 12 fős csapatnak is!
  A Dixit Odyssey, bár kisebb társaságoknak is alkalmas, új játékmódjai kifejezetten a nagyobb társaságok igényeinek kielégítését célozzák meg. Ezek a játékváltozatok a következőek:

  1. Dixit Parti (6-12 fő részére), amelyben a meghatározás még a lapok megnézése előtt hangzik el, és miután mindenki tett, a játékosok arra szavazhatnak, melyik lesz a legnépszerűbb kép. A mesélő persze itt is komolyan beleszólhat a pontozásba, megjelölhet ugyanis egy képet titokban, amiért nem jár majd pont a körben. Különlegesség még, hogy a mesélő is szavazhat, hogy szerinte melyik képre szavaznak majd a legtöbben.

  2. Dixit csapatverseny (6, 8, 10 vagy 12 fő részére), amelyben a játékosok párokat alkotnak, és összedolgozhatnak, hogy melyikük tesz kártyát az adott meghatározásra. Azonban aki adott be lapot, az nem szavazhat, így nem lesz egy "fix pont" sem a játékosok számára.

  Értékelések átlaga 


  (4.6)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 32 Gyakorlott játékosoknak 14 Családdal 29 Partijátéknak 30
  57% (17)
  43% (13)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 30)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  Imádjuk!

  balthis | 2017. január 8.

  5-6 éves gyerekeinkkel tökéletes :-)
  imádom a fantáziájukat!

  Abszolút ajánlom, 3-4 fővel is jóljátszható4
  Dixit: Odyssey

  Ádám | 2016. december 11.

  A lapok hozzák az elvárt minőséget, csodás a grafikája. Külön előny, hogy ezt a kiadást 12 fő is játszhatja. Pszichológusoknak Rorschach-teszt helyett tökéletes alternatíva! :-)
  Egyedüli problémás rész a szavazó tábla, egyszerűen nagyobb a pontozó bogyó mint a lyuk.
  Egy újabb dobozos dixit

  Péter | 2016. december 6.

  Igazából csak a kártyák miatt vettem meg, hogy még több féle legyen, de ami pozitív csalódás volt benne, hogy itt már gondoltak arra, hogy az embernek több pakli kártyája is van, így ennek is készítettek elő helyet a dobozban.
  A kártyáknál érezni, hogy pár évvel korábban rajzolták (főleg az új kedvenc 7-eshez képest), de attól még bőven hozza a szokásos dixit szintet :)
  Szuper verzió bővebb tartozékokkal

  Bence | 2016. november 21.

  Nagy előny, hogy az eredeti Dixit-hez képest ezt már 2-szer annyian, 12-en is lehet játszani az alap készlettel, és a dobozban van hely 2 másik kiegészítő paklinak is.

  Mint minden Dixitre jellemző ebben is remek képek, szép művészi kártyák vannak amiből vidám pillanatok kerekednek.

  A többes szavazási funkciót mi nem használjuk, maradtunk az eredeti pontozási rendszernél.
  Szép kártyák - nem szimpatikus értékelőrendszer

  nhajdubeatrix | 2016. január 22.

  Minthogy először az alap Dixit-et, majd a 2. 3. 4. 5. kiegészítőt megvettük, csak pénz kérdése volt, hogy mikor kerül be a készletbe az Odyssey. Jelentem: megvan! És nem bántam meg, a kártyáinak nagyon örültünk. Külön élvezet a "tábla", amin a nyulak közlekednek. Sokkal szívesebben használjuk, mint az alapjátékét. És a lényeg: VÉGRE JÁTSZHATJUK 12-EN IS! Eddig mindig gond volt, hogy a 8-9 vagy akár 12 főből ki ne játsszon. Most nincs ez a gond. Bár bevallom, hogy az alapjáték "tippelő számozott lapkáit" használjuk. Na, ehhez viszont sajnos így hozzá kellett rajzolgatni. A LAPOK SZÉPEK, A TÁBLA JOBB, 12 NYÚL VAN. Hát ezek miatt mindenképpen megérte, és csak ajánlani tudom.
  Komplex

  gendalor | 2016. január 4.

  Ezzel a verzióval találkoztam először, pszichiátriai betegekkel játszottam, elképesztően izgalmas volt, ahogyan egymás gondolkodásmódját megismerhettük (egyrészről információ, másrészt pedig önmagában terápiás erejű tud lenni ((nem csak sérülteknek, egyébként is remek önismereti eszköz)) ). Az eredeti játékhoz képest sokkal színesebb, komplexebb, izgalmas, ahogyan szóródnak a pontok, illetve nagy létszámnál még jobban kell figyelni, hogy olyan címet adjunk, ami az egyes játékosok szintjének, tudásának megfelel.
  Jók a kártyák és az új szabályok, de a tábla még nem az igazi

  Jarmo | 2015. december 9.

  A játék menete nagyon jó, 5 főtől már sok jó lehetőség adódik.

  Dixitet először tábla nélkül játszottam, akkor papírra írtuk a pontokat, és a kezünkkel mutattuk a szavazatunkat. Ezek után vettem meg ezt a játékot, ami csalódás volt olyan szempontból, hogy a kiegészítő kártyákhoz képest a tábla nem ér annyival többet, mint amennyivel drágább. Nincs hely a kártyáknak, nincs start mező és a szavazókártyáknak sincs takaróeleme. DE ennek ellenére szerintem sokkal hasznosabb, mint az alapjáték tartozékai.
  Személy szerint nekem jobban tetszik az alapjátéknál a pálya rajzolata, de ennek - ha nem is tökéletes, - legalább több funkciója van.
  Szerintem a kettő közül ezt érdemes megvenni, ha mindenképpen táblán bábukkal és szavazólapokkal akar valaki játszani, mert ez fel van készítve a 6+ fős partikra is.

  A pakli ismét jól sikerült: érdemes figyelni a rajzok részleteire is, sokat tud módosítani a képhez kacsolt gondolatokon.
  Maga a játékélmény egyébként zseniális, ajánlom mindenkinek, de itt is, mint minden partijátéknál lényeges a játszani vágyó, lelkes társaság.
  Dixit nagyobb társaságnak

  Rozsomák | 2015. november 24.

  Az új szabályok lehetővé teszik, hogy többen is lehessen játszani és az új kártyák is szépek.
  Dixit többen

  Dili | 2015. november 4.

  Óriási pozitívum, hogy az eredeti Dixit 5 vagy 6 játékosa helyett ezt már 12-en is lehet játszani, ami nagyobb társaságok esetén nyilvánvaló előny. Bár hozzáteszem, hogy ha ennyien játszunk, akkor érdemes hozzá néhány kiegészítőt is venni, különen hamar elfogynak a lapok.

  Ami negatívum lehet, az az, hogy a szavazás menete, meg a pontozás sok játékosnál eléggé lassú folyamat. ("Oké, mindenki szavazott? Akkor mutassuk a szavazólapokat! Egyesre szavazott valaki? Kettes? Ó hárman is. Melyik szín is vagy, melyikkel lépjek? Jó, akkor hármasra valaki?....")
  Nagyon szerethető

  Tsokiskex | 2015. november 2.

  Bár én személy szerint nem szeretem annyira, a környezetemben mindenki kedveli, és valóban egy remek, ötletes játék.
  Az illusztrátor/ok előtt pedig le a kalappal, gyönyörűek a rajzok.
  A játék menet nem változik a Dixit alapjátékhoz képest, a játékosok száma és a pontozótábla más, de nem jelentős különbség.
  Hangulatos, családdal, barátokkal egyaránt remek hangulatban játszható.
  Mindenképp érdemes beszerezni.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Dixit játékcsalád