Az elvarázsolt labirintus

  Normál ár: 9 990 Ft

  A Te árad: 9 490 Ft

  Értékelés:  (4.6)
  Nagy az izgalom a kis boszorkánytanoncok közt! Útra keltek, hogy megkeressék az elvarázsolt labirintus rejtett kincseit és varázstárgyait, de jaj! Hogy fogják megtalálni őket, mikor errefelé még a falak is láthatatlanok? Neked sikerül megjegyezni, merre szabad az út?
  A 2009-es Év Játéka díj nyertese az Elvarázsolt Labirintus egy zseniálisan egyszerű, mégis egyedülálló játék, mely a dobókockás társasjátékok és a memóriajátékok hagyományait ötvözi. A kétrétegű játéktábla alsó felén szabadon építhetünk labirintust falapocskákból, amit a tábla a játék ideje alatt végig eltakar. A játékosok bábuinak alsó részéhez pedig egy mágneses golyó illeszkedik, mely követi a bábu mozgását, míg az egyik “láthatatlan” falba nem ütközik. A kincsek összegyűjtése tehát nem lesz egyszerű feladat! Lépkedj ügyesen, jegyezd meg, merre vannak, és kerülgesd ki a láthatatlan falakat, hogy végül te gyűjthesd össze elsőnek az öt kincset!
  Az Elvarázsolt Labirintus ideális választás a család minden tagja számára!

  A játék díjai

  Kinderspiel des Jahres 2009 fődíjas

  Egy titokzatos labirintusban varázslatos tárgyakat gyűjtögetnek
  a játékosok. A kétrétegű tábla alsó felén variálható labirintust
  építenek falapocskákból, majd ezt letakarják a játékteret ábrázoló
  táblával, amelyen mágneses fi guráik kal haladnak. A tábla
  alján a fi gurához kapcsolódó golyó követi a haladás irányát,
  amíg falba nem ütközik. A játékosok felváltva dobnak a kockával
  és lépnek a fi gurájukkal, és megpróbálnak minél több
  varázstárgyat összegyűjteni.Aki itt célba akar érni, annak
  emlékeznie kell arra, hogy hol vannak a falak, amelyeket
  ki kell kerülnie.
   
  Hogyan ütközhetünk láthatatlan falakba?
  2016.06.21.

  A Drei Magier Spiele három fekete varázslósipkája a garancia jele arra, hogy a játék, amit a kezünkben tartunk, valami szokatlan elemet vagy mechanizmust rejt. Egy csavar a memórián, a mozgatás hatásán, a megszokott szabályokon… Így van ez Az elvarázsolt labirintussal is.

  Ebben a társasjátékban a játékosok varázslótanoncokat irányítanak, akik egy különös kert oszlopai között bolyongva kell összeszedjenek öt varázsjelet. Hogy mi ebben a kihívás? Az, hogy az oszlopok között néhol falakba ütközhetünk. Na, nem a bábunkkal. Bár lépés közben érezni fogjuk, hogy valamit elveszítünk…

   

  Egy szokatlan doboz, benne egy kétszintes pálya

  Jöjjön a leltár: mi van a dobozban? A kellékek: négy színes bábu, négy fémgolyó, egy marék korong a varázsjelekkel és egy zsák, amibe a korongokat kell tenni. Ezenkívül egy dobókocka, amin nincsen ötös és hatos. De ezzel még nem lehet egy ekkora dobozt kitölteni. Ezért vár minket pár különleges holmi is!

  Ha kinyitjuk a dobozt, elsőként azt fogjuk tapasztalni, hogy a doboz aljának a szélei alacsonyabbak, mint a fedélé. Az alsó rész műanyag betéte nyitott a négy sarkán, és a négy oldalán lévő fal peremes: ez tartja a tulajdonképpeni játékfelületet. A táblán holdfényes, kövezett udvar látható, benne rengeteg oszloppal, az oszlopok által közbezárt négyzetekben pedig egy-egy varázsjellel.

  A táblát megemelve viszont valami furcsát fogunk látni: egy ujjnyival mélyebben egy kartonbetétet, ami a fenti járólapoknak megfelelő négyzetekkel van áttörve, plusz a négyzetes lyukak között egy-egy hosszanti mélyedéssel. Ezekbe a hosszúkás résekbe kerülnek a fából készült falak. Fából, hogy egyrészt bírják az állandó áthelyezést, másrészt hogy ne mágneseződjenek…

  Van tehát egy furcsa kövezett kertünk, ahol látszólag semmilyen akadályba nem ütközhetünk, csak oda kell sétálnunk a keresett varázsjelhez. Nem hangzik vészesen, igaz?


  Forrás: boardgamegeek.com, aleacarv

  Memória vagy tapasztalatszerzés?

  Így kezdődik a játék: miután felépítettük az alsó szinten az útvesztőt a falapokból (tehetjük ezt a játékszabályban található könnyebb és nehezebb terv alapján, de akár saját ötletből is), rátesszük a kövezett udvar tábláját. Persze gondolhatnánk, az építő (vagy a játékosok, ha együtt építették) emlékezetében tudja tartani a falak helyét. Csakhogy a játék úgy kezdődik, hogy az elkészült pályát egy varázsige kíséretében megforgatjuk párszor…

  Azután minden játékos a tábla egy sarkára teszi varázslótanoncát úgy, hogy közben a tábla alatt a figura mágneses talpához közelíti az egyik fémgolyót. Innentől bármerre lépünk a bábuval, a golyó alul ragaszkodni fog hozzá. Kihúzunk egy korongot a zsákból, és a soron lévő játékos a kockadobásnak megfelelő számút léphet.

  Megragadjuk tanoncunk sipkáját, és anélkül, hogy felemelnénk, elindulunk vele. A filctalp könnyedén csúszik, és mi boldogan indulunk a cél felé: a zsákból kihúzott varázsjelet kell elsőként elérnünk. De minden két oszlop között elhaladva kicsit hunyorítunk, és összeszorítjuk fogunkat: ú, itt vajon lesz-e fal?

  Mert amint egy olyan oszlopközön haladunk át, ami alatt falap van, a bábu futása megkönnyebbül, miközben mi egy koppanást hallunk a műanyag betéten: a fal leválasztotta tanoncunk talpáról a fémgolyót. Mehetünk vissza a sarokba, ahová a golyó kigurult, és nekirukkolhatunk a labirintusjárásnak - majd ha megint sorra kerülünk.

  Addig is próbáljuk fejben tartani, hol akadtunk el korábban, felidézni a felépített labirintust, és szurkolni, hogy a többiek se járjanak jobban (hehe).Ha közben valaki másnak sikerülne elérni a varázsjelet, ő kapja a korongot, és új korong kerül elő a zsákból: ez lesz az új cél. Nem baj, ha arra még nem jártunk, hisz addig megfigyelhetjük, a többiek hol sétáltak gond nélkül.

  És együtt nevetünk azon, milyen grimaszok keretében tesz meg valaki egy-egy kockázatosnak vélt lépést, aztán a csalódott arcán, amikor koppan a golyó…


  Forrás: boardgamegeek.com, msaari

  Gyerekjáték vagy sem?

  Jópofa kis játék Az elvarázsolt labirintus. Bár a Spiel des Jahres válogatáson 2009-ben az Év gyerekjátéka lett, nem feltétlenül csak gyerekeknek ajánlanám. Vidám családi játéknak inkább, de baráti körben is szórakoztató lehetne - csakhogy maximum négyen játszható. Sok játékot látott tizenéves gyerekeim ugyanúgy kértek belőle ráadást, mint az asztalnál ülő hatéves.

  Aki egyébként többnyire laposra verte a társaságot: majdnem mindig ő szedett elsőként össze öt varázsjelet… Persze nem ez az első alkalom, amikor kiderül, hogy memóriajátékban a kicsik ügyesebbek, mint a felnőttek.

  Tíbaláj

  Értékelések átlaga 


  (4.6)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 11 Ketten 8 Családdal 13
  72% (13)
  17% (3)
  6% (1)
  6% (1)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 18)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  Kellemes

  Jucus | 2017. május 14.

  Egy kellemes családi játék amivel le tudunk ülni a 6 éves és a 8 éves gyerkőccel is, mégsem unalmas nekünk sem....sőt....be kell valljam-mindenféle engedmény nélkül is sokszor kikapunk tőlük :)
  Családi játék kategóriában jár az 5 csillag,de felnőtt 2 személyesnek azért nem venném meg.
  Memóriafejlesztő labirintus

  Balthis | 2017. április 4.

  Szép játék, könnyű szabályokkal. Gyerekek számára ideális. Kis segítséggel a 4-5 éves is eljátszik vele. Kamaszok társaságában is jó szórakozást nyújt! Vidám, egymás becsapása, megtévesztése, hol is a fal, lepottyan-e a golyó , sok nevetést, jó szórakozást biztosít.
  Játék szinte végtelen lehetőségekkel, így az újra és újra játszás élmény marad.
  labirintus

  hmonka | 2017. április 2.

  Élvezetes, agytornáztató a játék. A gyerekek is nagyon élvezték, de felnőtteknek is ideális. :)
  Gyerekek kedvelik

  Balthis | 2017. február 21.

  Gyerekek kedvelik ezt a memória játékot! szuper kis agytorna. 4-5 éves kórtól tudtuk kis segítséggel tudtuk játszani a gyerekekkel. A játék szép, igényes. A hangja kicsit a felnőtteknek idegesítő lehet. Így is a felnőtteket is pár partira jól le tudja kötni.
  Nem a mi játékunk

  Réka | 2016. május 15.

  Sajnos nálunk egyáltalán nem vált be. Sem a gyerekek, sem a felnőttek nem kedvelik, nem köt le minket. Viszont a kivitelezése és a minősége tökéletes, szemet gyönyörködtető.
  A kiadó (drei magier) két másik játékát szívesebben ajánlom (óriásos és tornyos...)
  Jó agytorna

  Hodula | 2016. január 3.

  Remek alapötlet, igényes kivitelezés, végre egy olyan memóriajáték, amiről nem is látszik, hogy az.
  Nálunk, a családban 6 éves kortól van sikere, korábban még túl sok a megjegyeznivaló, de a 6 éves már lazán megjegyzi a pálya nagyját. És felnőtt fejjel is jó agytorna.
  Érdekes koncepció, közepes játék

  lajthabalazs | 2015. december 14.

  Az ötlet, amire a játék épül nagyon eredeti, a kivitelezés pedig egyenesen zseniális. Ennek ellenére nem kötötte le sem a gyerekeket, sem a felnőtteket. Lehet hogy a memóriánk nem ér elég messzire, vagy túl bonyolult pályát építünk, de sosem sikerült megtanulni az egészet, és gyakran ugyanott estünk le újra és újra.
  Kicsit aggódom amiatt is, hogy a falapok kartonba nyomorgatása rendszeres használat esetén tönkreteszi az alapot és vége a játéknak. A mi keretünk 2-3 helyen meg van már sérülve, pedig alig használjuk.
  Játékos fejlesztő

  A | 2015. december 1.

  A játék alapötlete kiváló. Szép a kivitelezés és igazi játékélményt nyújt.
  5+

  Labi | 2015. november 30.

  Könnyen tanulható, nagyon élvzetes játék!
  Láthatatlan fejlődés

  5t3v3nk3 | 2015. október 22.

  A játék alapötlete egyszerű, menj á a labirintuson, és gyűjtsd a pontokat. Na igen, de mi van ha nem látod a labirintus falait? Ilyenkor jön az "Okos ember más kárán tanul" sosem kopó mondás igaza. A Játék egyzserű de mégis nagyszerű az újrajátszhatósági faktora hatalmas, jóval több féle labirintus építhető, mint ahányat megbírnánk faltól falig jegyezni. Kicsiknek remek memória fejlesztés, nagyobbaknak, főleg baráti társaságoknak pedig az egymás agyának húzása(ott uti fal van, ott meg nincs rosszul emlékszel!!) és a diadalmas felröhögések játéka. Gyakorlott játékosoknak is remek kikapcsolódás két 5 órás stratégia csata közt! :D

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!