Montego Bay Társasjáték

  Normál ár: 6 990 Ft

  A Te árad: 6 641 Ft

  Értékelés:  (3.9)
  Montego Bay Jamaica északnyugati öblénél fekvő festői kis kikötőváros, ahol most lázas tevékenység folyik. Ez azaz idő, amikor a rakodómunkások felállnak a kocsmaasztaloktól, hogy megrakják a veszteglő hajókat. Csak Lusta Jack nem hajlandó megválni törzshelyétől kedvenc kocsmájában. Neki éppen elég pár garas, hogy minél többet tudjon kényelmesen elüldögélni az ivóban. A többi rakodómunkás gyors léptekkel veszi útját a rakparton lévő raktárak felé. Mindenki a lehető legtöbb hordót akarja felrakni és a végén a pénzt zsebre tenni. A rakparton már ott a kikötőmester. Az emberek egyedül benne bíznak ráadásul ő fizeti ki a felpakolt hordók árát is. Tartalom: 1 kétoldalú játéktábla, 16 hajó, 8 rakodómunkás, 94 fahordó, 40 játékkártya, 1 lap matrica, 8 raktár, 1 játékszabály. 8 éves kortól ajánlott. Kellemes kikapcsolódás felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, kiváló stratégiai társasjáték!

  Értékelések átlaga 


  (3.9)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 6 Családdal 5
  13% (1)
  63% (5)
  25% (2)
  Rendezés:
  Eddig összesen 8 értékelés
  meglepően ötletes játék

  Dia | 2017. május 26.

  Bevallom őszintén, nem fűztem nagy reményeket ehhez a játékhoz, de eléggé leakciózták, így gondoltam egy próbát megér. Alapvetően kellemesen csalódtam. A mechanikája sokkal inkább stratégiára alapul, mint elsőre látszik, és a szerencsefaktor szinte elhanyagolható a játékmenetben. Nem kockával kell dobni vagy kártyákat kell húzni, mi magunk döntjük el, melyik munkásunkat mennyit léptetjük vagy hova helyezzük a hórdókat, hogy lehetőleg jól jöjjünk ki belőle. Minél több ember játszik, annál nehezebb kiszámolni a kör lefolyását, hogy ki hova igyekszik lépni, és hova fog kerülni. Az öcsém (már felnőtt, én nem tartom ezt egyértelműen gyerekjátéknak) minden alkalommal megnyeri, bár néha elhúzódik a kör kezdete, amíg kitalálja a lépéseit, de magabiztosan tud taktikázni Pont ezért tetszik a játék, mert ha valaki tényleg győzni akar, muszáj némi stratégiát előhúzni, és minél kevesebb hibát véteni. Ha a társaságnak ehhez nincs türelme, és kevésbé gondolják át az akcióikat, összességében akkor is szórakoztató a játék, és valamennyi taktika mindenképpen kell. Nem szeretem, ha fontos lépések a szerencsén múlnak, és ebben a társasban szinte teljesen kiküszöbölték a véletleneket. A játék mechanikája szintén kreatív, a munkások mozgatása, a hajók feltöltése és mozgása ill. a raktárak kiosztása mind jól kidolgozott és kiválóan működik. Azért csak négy csillagot adok, mert azért nem az év játéka, de a maga kategóriájában kiváló. Örülök, hogy megvettem, mi szeretjük.
  Könnyed kis játék

  Domino Uno | 2017. január 24.

  Rendkívül jutányos áron jutottam hozzá, eredeti áron nem biztos, hogy megvettem volna, de amennyibe nekem került annyit biztos, hogy megért. Rendkívűl jól kidolgozott grafika, fa játék komponensek, a szabály könnyed bár a hajó kifuttatós rész először homályos volt. 3-4 személlyel szórakoztató is lehet a játék, akár egymással kibabrálva. Összeségében egy egyszerű, de nagyon szép játék.
  Baj van a részeg tengerésszel …

  Gubirobi | 2016. október 7.

  Barátunk által szervezett partin bukkant fel ez a „jamajikaji gyögyszem”.
  A hatalmas dobozból egy kis tengeri kikötő hangulatos grafikája tárult szemem elé, majd megkaptam kis és nagy rakodómunkásomat és megismerkedhettem Lusta Dzsekkel is, aki jó pénzért mindenre kapható.
  A kikötő raktárhelyiségeit a rendelkezésre álló belső elrendezés lapkákkal véletlenszerűen alakítjuk ki.
  A játékban a melósaink segítségével hordókat és érméket próbálunk megszerezni, majd a hordókat hajókra pakolva győzelmi pontokká váltani azokat és a pénzzel későbbi fordulóink során a lustát felbérelni (plusz motyót szerez nekünk, ami egyenlő újabb zsé vagy újabb behajózható cucc).
  Természetesen egy kikötőben balesetek is előfordulhatnak, hiszen csúszik a banánhéj, szemünkbe tűz a trópusi nap, vagy reggel egynél több „hidegindítót” vette be a munkásunk, így a berakott hordók közül egy vagy több össze is törhet.
  Ebben az egyszerű felállásban jön pár csavar. A játék két felében (tehát 2x egy játékban) véletlenszerűen kialakításra kerül a játékosok kis és nagy munkásának sorrendje. Mindenki titokban kiválasztja, hogy az adott munkása mennyi lépést mozog (1-5 értékű mozgáskártyák/melós), azaz melyik raktár ajtaja elé szeretne kerülni, majd egyszerre felfedjük lapjainkat. Innen a sorrend szerint hajtjuk végre őket. Aki egy másik bábú által elfoglalt helyre lépne a lépéseinek legvégén, az „áttolja” azt a munkást a túloldali üres helyre. Ha nincs átellenben üres hely, akkor visszalép a legelső üres mezőre, bármi is az.
  Ez a „programozás” a legizgalmasabb része a játéknak, vajon bejön-e a lépésünk, vagy sem. Kockáztatunk több hordóért vagy a biztos kis bevételre hajtunk?
  Egy-egy ilyen fordulóban a megszerzett hordókat hajókra pakoljuk (vagy a már meglévőket összetörjük), az érméket begyűjtjük.
  A rendelkezésre álló 4 hajóból, ami tele van, azonnal kifut és kiértékelésre kerül, de a legelső helyen álló mindig kifut, bármennyi hely maradt még rajta. Bónusz 1 pontot szerez az a játékos, aki egy teli hajó kifutását kiváltotta azzal, hogy utolsóként tett a rakterébe hordót.
  A berakodás-kihajózás végén az utolsó helyen álló munkás jelzőjét az első helyre tesszük át, így a következő fordulóban megváltozik a játékosok mozgásának sorrendje (a játék második felében, pedig újrasorsoljuk az egészet).
  Korrekt családi játék magyar nyelven. Nem egy csúcskategóriás gém, de kellemes szórakozás.
  Rakodásra fel!

  László | 2016. szeptember 19.

  Könnyen tanulható játék, gyerekekkel is bátran elkezdhető. Egyszerű, de nagyszerű komponensek, gyors játékmenet. Lehet taktikázni, majd bosszankodni hogy az előre gondolt 3 lépésből csak 2 jött be, így öngólt rúgtunk. :) Az újrajátszhatóságától félek, de majd nem vesszük elő túl sokat.
  Szórakoztató, könnyed játék

  rhea | 2016. április 6.

  A családnak nagyon bevált: könnyen tanulható szabályok remek variácós-logikai lehetőségekkel fűszerezve és szépen kidolgozott képek jellemzik. Emellett kifejezetten értékelhető az is, hogy a játék rendesen elfér többrekeszes dobozában, így jól tárolható, nem sérül.
  Többet vártunk tőle

  Kisgidus | 2016. január 2.

  Nagy reményekkel vettük meg, azt hittük nehezebb, de hamar elsajátítható, a mi ízlésünknek túl könnyű játék, ideális pici gyerekeknek. A 7 évesem azt mondta nincs benne kihívás:) Azért Lusta Jack-et nagyon bírja. Ezt is legjobb négy játékossal játszani, mert úgy legalább van benne pici izgalom, de amúgy hamar unalmassá válik a lépek pakolok hajó elmegy és kezdődik előről körözés.
  Szórakoztató játék a kikötőben

  Attila | 2015. július 20.

  A játék szabályait egyszerű megtanulni, ahogyan az előző hozzászóló is írta, ideális gyerekeknek, mert nem túl bonyolult, de mégis lehet gondolkozni a lépések előtt. A játék kellékei szépek és tartósak, a játéktáblát könnyű előkészíteni. A játékban nem egyszerű sikeres stratégiát kialakítani, mert hiába tervezzük meg előre a lépéseink számát, a többiek cselekedetei jelentősen befolyásolják, hogy végül melyik mezőn kötünk ki. Ezzel együtt jópofa és könnyen játszható játék, kisebb gyerekekkel is bátran belevághatunk, mert élvezni fogják a hordók pakolgatását és a kártyák kijátszását.
  Lusta Jack megkönnyíti a hordógyűjtést

  Petra | 2015. július 11.

  Jókora helyigénnyel rendelkező játék, könnyen elsajátítható szabályokkal. A játéktábla és a kellékek nagyon jó minőségűek, a játékszabályok könnyen elsajátíthatók. Gyerekekkel való játékhoz ajánlom. Ketten játszva nagyon jó kikapcsolódás, 3-4 játékossal könnyen megunható, mert nem túl pörgős játék.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.