Pandemic

  Normál ár: 9 990 Ft

  A Te árad: 9 490 Ft

  Értékelés:  (4.8)
  Megvan bennetek minden, ami az emberiség megmentéséhez kell? Egy járványelhárító csapat szakképzett tagjaiként kell felfedeznetek a tomboló halálos járványok ellenszérumait, még mielőtt azok világszerte elterjednének.
  Neked és a csapat tagjainak a világot bejárva kell harcolnotok a fertőzéssel, és meg kell találnotok az ellenszerhez szükséges anyagokat. Saját szakértelmeteket latba vetve kell összedolgoznotok a siker érdekében. Az óra ketyeg, a betegségek világméretű járványok révén terjednek.
  Meg tudjátok találni mind a négy ellenszert még időben? Az emberiség sorsa a ti kezetekben van!

  A játék díjai

  Magyar Társasjáték díj 2015 jelölt

  Pandemic - Élet az örökség előtt…

  Az elmúlt hetekben mástól sem volt hangos a társasjátékokkal foglalkozó oldalak többsége, mint a 2015-ös év sikerjátékától, a Pandemic: Legacytől és a trónkövetelésétől a BoardGameGeek összesített listáján. Nem véletlen, hogy a játékot a kezdetektől hatalmas érdeklődés övezte, hiszen a 2008-ban megjelent kooperációs játék, a Pandemic és számos kiegészítője olyan utat taposott ki neki, ami egészen egyedülálló a társasjátékok között.

  Már a megjelenése évében számtalan díjra jelölték Matt Leacock világmegmentős játékát, aminek jókora részét be is zsebelte, de az érdeklődés a Pandemic játékok iránt azóta sem hagyott alább. Ezt jól mutatja, hogy a BoardGameGeek összesített listáján 7,66-al a 47., így stabilan tartva magát az első 50-ben, továbbá 2014-ben, a Gémklub jóvoltából immáron második kiadását élte meg, majd 2015-ben az év játéka díjra is jelölték Magyarországon. Feltehetően ezért gémklubos madarak azt csiripelik, hogy 2016-ban érkezik a Pandemic első kiegészítője, az On the Brink és az új teljes játék, a Pandemic: Legacy is magyar nyelven.

  A 2014-es Pandemicben a sztori nem változott. Ahogy az eredeti, úgy az új kiadásban is a játékosok célja az, hogy együttműködve, egymást segítve megmentsék a világot a globális pusztulástól, amibe egyből négy vírus taszítaná az emberiséget. Ehhez nem kell mást tenniük, mint a játék kezdetén kapott (sorsolt vagy választott) karaktereik foglalkozásuk nyújtotta képességét megfelelően kihasználva és kombinálva úgy összedolgozni, hogy végül megfékezzék a járványt és kifejlesszék az ellenszert. Izgalmasan hangzik? Persze! Egyszerű lesz? Aligha…

   

  Az új kiadás is teljesen magyar nyelvű, de számos újításon esett át, ami mind-mind még jobbá tette, az amúgy is zseniális játékot. Először is kapott egy teljes re-designt, rendkívül tetszetős, modern grafikával látták el. Az alkatrészek az angol kiadástól eltérően teljesen műanyagok, ami egyfelől tartóssá teszi őket, másfelől pedig baromi jól néznek ki, a víruskockák és a vakcinák egyaránt, ami nagyon hangulatossá teszi az egészet. Az új kiadásban kapunk két új karaktert, így már összesen 7-ből választhatunk a játék kezdetén, az orvos, a műveleti tiszt, a készenléti elemző, a diszpécser, a kutató, a mikrobiológus, és a karanténspecialista személyében. Már csak egy vírusirtó hiányzik (haha). Ezeken felül még található a dobozban kicsivel több mint 100 kártya (fertőzés- és játékoskártyák) plusz az igazán impozánsra sikerült játéktábla. No, meg a teljes magyar szabály, ami 8 oldalon keresztül, példákkal illusztrálva vezet be a játékba, tehát nem kell órákat tölteni szabályértelmezéssel. Maga a doboz kialakítása is hatékony, minden remekül elfér benne, a lapok akár kártyavédőzve is, szóval tényleg nagyon rendben van az egész.

  Kooperatív játék lévén szó, fontos, hogy a játékosok ténylegesen együtt tudjanak működni, jól kommunikáljanak egymással, mert ha mindenki csak a maga feje után megy, gyakorlatilag borítékolható a vereség. Persze az is meg tudja ölni a játék hangulatát, ha van egy "alfa játékos", aki mindenki helyett dönteni akar és ráerőlteti másokra az akaratát. Családi játékként és gémer játékként egyaránt ideális. Egyrészt családi játékként, mert a közös győzelem/vereség ténye gyakorlatilag kizárja a sértődésfaktort, a részletgazdag játéktáblának köszönhetően akár tanulhat is belőle a fiatalabb generáció (melyik város hol található), vagy akár érveléstechnikát bizonyos döntések mellett vagy épp ellen. Másrészt gémer játékként az előre gondolkodás szükségszerűsége miatt komoly mélysége van a játéknak, és bár van némi szerencsefaktor, tekintve, hogy az újra és újra körönként felfedett kártyák befolyásolják, hogy épp hol üti fel a fejét a vírus, megfelelő stratégiával, a karakterek adta lehetőségek maximális kihasználásával orvosolható a probléma. A játék adta lehetőség, miszerint tudjátok nehezíteni és könnyíteni a játékot a járványkártyák számával, abszolút korosztály- és társasjátékjártasság-függetlenné teszi a játékot, hiszen mindig az aktuális csapatra szabhatjátok a nehézséget. A dobozon lévő "8 éves kortól" jelzés abszolút reális, a 45 perces játékidő már véleményes, inkább 1 órát mondanék. A játékot 2-4 fő játszhatja, de ha csak ketten vagytok, adott a lehetőség, hogy akár egyszerre két karaktert is irányítsatok, még változatosabbá téve ezzel a játékot, kipróbálva különböző foglalkozások "kombózását".

   

  A játékhoz számos kiegészítő jelent meg, amik ugyan még csak angolul érhetőek el, de mindegyik tökéletesen passzol ehhez a kiadáshoz, és a nagy részükhöz már elérhető a neten magyar fordítás, de egyébként sem kifejezetten nyelvfüggő játék. Ha a szabályok és a karakterek képességei mindenki számára érthetőek, a továbbiakban kis túlzással nyelvfüggetlen a játék. A kiegészítők tovább színesítik a játékot laborral, petricsészékkel, és akár már többen is játszhatjátok a küldetést, akár csapatokat alkotva egymás elleni játékra is lehetőséget adnak. A bioterrorista bőrébe bújva pedig teljesen ellentétes szerepet is játszhatunk, egyedül a többiek ellen. Ha még ez sem lenne elég, a netről már magyar nyelvű küldetéseket is letölthetünk, amik kész helyzet elé állítanak minket, amit konkrét karakterekkel, konkrét idő alatt kell megoldanunk - ami a játék újrajátszhatóságát (hiszen nincs két ugyanolyan parti) még tovább növeli.

  Összességében a játék igazi ereje mégis a hangulatában van. Abban, ahogy a játékosok maximálisan bele tudják élni magukat a szerepükbe, azáltal, hogy a játék remek atmoszférát teremt, hogy elhiteti, hogy mi most csakugyan együtt jól megmentjük a világot. És bár a vírusok megfékezése lenne a cél, miközben ezzel foglalatoskodunk, maga a játék bizony szépen megfertőz minket…

  Értékelések átlaga 


  (4.8)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 53 Gyakorlott játékosoknak 55 Euro gémereknek 20 Egyedül 5 Ketten 37 Családdal 69 Partijátéknak 30
  77% (85)
  21% (23)
  2% (2)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 110)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 11
  Kooperációs játékok mintapéldánya

  Noly | 2017. augusztus 24.

  A kooperációs játékok mintapéldánya. Minden lépést megtervezünk közösen, a közjót tartva szem előtt :) A szabályok ismerete nagyon fontos, nem nevezném bonyolultnak, de azért elég aprólékos, sok játék után ivódik csak az ember fejébe. Az újrajátszhatósága jó, de csak akkor érdemes elővenni, ha a csapat minden tagja kapható a gondolkodásra :)
  szuper kooperatív játék

  Dávid | 2017. augusztus 23.

  Remek kis játék a Pandemic! Eddig nálam vezeti a toplistát.
  - Élvezhető időkeret (kb. 1 óra) alatt játszható. Gyakorlatilag a játékmenet mindig más.
  - Izgalmas, sokszor 1 kör alatt teljesen megváltozik a felállás, így folyamatosan újra kell tervezni a lépéseinket.
  - A szabályok könnyen értelmezhetőek, az új játékosok is néhány kör után önállóan tudnak játszani. Véleményem szerint az angol szabálykönyv letisztultabb és érthetőbb. Eddigi tapasztalataim alapján, ha fiatalabb korosztállyal játszunk (10-13 évesek), nekik először szokatlan volt, hogy ez egy kooperatív játék, nem az a lényeg, hogy ki szed le több víruskockát minél gyorsabban. :) Nagyon ügyes mechanizmus, hogy a járványkártyák számával be lehet állítani a játék nehézségét.
  - A játék egyébként ugyanúgy élvezhető 2 fővel is mint 4-el.
  A legjobb kooperatív játék

  Atilla | 2017. augusztus 22.

  Ez az első kooperatív társasjáték, amivel eddig játszottam, de biztos, hogy nem az utolsó. Nagyon tetszik ez a fajta játékmód, izgalmas és szuper kis játék, mindenkinek ajánlom.

  Á | 2017. augusztus 22.

  Nekem személy szerint nem lett a kedvencem, de a társaságunk többi tagja eléggé szereti, így játszottunk már párat. Mindenképpen előny, hogy ebben a játékban nem egymás ellen, hanem egymással karöltve küzdötök, emiatt ugye csapatépítésre tökéletes.
  Nem lehet abbahagyni

  Gabriella | 2017. augusztus 16.

  Szuper játék. Az egész család szereti! Na jó, talán csak a 3 éves nem, mert ő még kicsi hozzá.
  Összehozza a családot, nevetünk, izgulunk, agyalunk...
  Soha nem tudjuk abbahagyni a szérum kifejlesztésénél, mindig leírtjuk az összes vírust! A gyerekek külön szeretik, hogy megmentettük a világot!
  Csapatjátékosoknak...

  Molnár | 2017. augusztus 12.

  Mindenkinek csak ajánlani tudom. Könnyen elmagyarázható a szabályrendszere, új játékosok is megértik egy 10 perc alatt...
  Ha van egy játékos, aki mindenkinek megmondja, hogy mit csináljon, akkor azért veszíteni lehet a játékélményből, de még így is lehet izgalmas. Mi szoktuk úgy is játszani ha ketten vagyunk, hogy több karaktert irányítunk egyszerre.
  Kihívás az egész családnak

  Roland | 2017. július 27.

  Nem annyira bonyolultak a szabályok, így kezdő játékosoknak is ideális, de szinte biztosra veszem, hogy elsőre nem sikerül megoldaniuk. Ez ne okozzon csalódást, majd egyre jobban bele fogtok jönni, és a végére meglesz a sikerélmény. :)

  Számít a szerencse is, de csak minimálisan, és van egy nehezített játékmód, amit nem próbáltunk még, mert a könnyebb verziót sem untuk meg. Egyik legjobb kooperatív, amivel eddig játszottunk, úgyhogy csak ajánlani tudom.
  izgalmas kooperációs játék

  Nikolett | 2017. július 11.

  Egyszerű , könnyen tanulható szabályok. Nagyon jó szerintem, hogy variálható a játék nehézsége tudatosan is (járványok száma), s emellett még a kihúzott szerepektől is függ, hogy mennyire nehéz megnyerni a játékot. A játék kialakítása miatt minden játékban más-más helyzetet kell megoldani, elég változatos szituációk alakulnak ki, így magas az újrajátszhatósága.
  Emellett nagyon szépen kihozza a játékosok személyiségét problémamegoldás, kommunikáció, együttműködési hajlam, stressztűrés stb. tekintetében, így ha szeretnél valakit alaposabban megismerni javaslom játssz vele egy Pandemicet :)
  A kooperatív játékok koronázatlan királya

  Balázs | 2017. június 22.

  Izgalmas tematika, letisztult játékmechanizmus: elképesztően feszes és (jó értelemben) feszültségekkel teli játékélmény versenyt futni a fertőzésekkel. Ez volt a legelső kooperatív társas amivel találkoztam, kötelező darab otthon a polcon. Amire nagyon figyelni kell a jó játékélmény érdekében, és a játékosokon, nem a játékon múlik: a csapat maradjon valóban csapat, és ne engedjenek teret a domináló, ún. "alfa" játékosoknak.
  Nem csak náthásoknak

  Zoltán | 2017. május 8.

  Kihagyhatatlan klasszikussá nőtte ki magát.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Pandemic játékcsalád