A Gémklub bemutatkozik

  A Gémklub 30 éve klub és 15 éve Gém: 30 éve indult az első társasjáték klubunk és 15 éve jött létre a Gémklub Kft. Fő tevékenységünk a társasjáték fejlesztés és kereskedelem. A csapat legelhivatottabb tagjai 2001-ben hozták létre a Gémklub Első Magyar Játékkiadó Kft-t, a nonprofit tevékenységhez azonban valódi üzleti tevékenység csak 2006-tól kapcsolódott, Magyarország első társasjáték webáruházának és szakmai weboldalának elindításával. Ma már a webáruház mellett 3 saját játékbolttal, társasjáték és logikai játék nagykereskedelemmel és játékkiadó részleggel működünk.

   

  Értékteremtéssel foglalkozunk. Társadalmi célunk az embereket összehozni, a társasjáték kultúra terjesztésével elérni, hogy minél több család és baráti társaság minél több időt értékes együttléttel töltsön. Üzleti célunk értékes gyerek, családi és felnőtt játékokkal minél jobb pozíciót elérni. Ezt egyrészt a legjobb külföldi játékok honosításával és terjesztésével érjük el, másrészt az így megszerzett pozíció segítségével magyar feltalálók, szerzők és művészek bevonásával magyar fejlesztésű társasjátékokat értékesítünk, és végül a legjobb magyar társasjátékokat nemzetközileg is értékesítjük.

   

  A Gém Klub az évek során bolthálózattá fejlődött, és a központi, Ráday utcai bolt mellett három Gondolkodó Játékbolt is várja a játékos kedvűeket (http://www.gemklub.hu/boltjaink). Az elsőként alakult Fény utcai bolt mellett ma már a vásárlók rendelkezésére áll a Sugár üzletközpontban. Ügyfeleink között nem csak magánszemélyek, hanem ajándék és játékboltok, valamint játékklubok is megtalálhatóak országszerte. Fokozatosan kiépülő nagykereskedelmi hálózatunkban különleges társasjáték, készségfejlesztő játék és logikai játék kínálatot nyújtunk olyan jelentős nyugat-európai társasjáték kiadókat képviselve Magyarországon, mint pl. az Asmodee, Abacus, Gigamic, RioGrande, Saitec, Thinkfun. Hivatásunk a játék. Kiemelt figyelmet szentel a készségfejlesztő játékoknak, és pedagógusokkal együttműködve igyekszünk a játékokat az oktatás és a nevelés részévé tenni.

  A Gémklub és a magyar játékkultúra

  30 éve, amikor a Gémklub az első társasjáték klubokat elindította Magyarországon, még kevesen tudták, hogy a jó gyerekjáték készségek fejlesztésére is kiváló eszköz, és még kevesebben, hogy vannak családi és felnőtt társasjátékok is. Nyugat-Európában évente több mint 500 féle új társasjáték jelenik meg, melyeknek ugyanúgy van szerzője, és kiadója, mint a könyveknek. Klubjainkban ilyeneket próbáltunk ki és tettünk ismertté. Közel 20 éve járunk minden évben Essenbe, a világ legjelentősebb társasjáték-rendezvényére, és szemezgetünk a legjobb társasokból. A nemzetközi társasjáték-kiadókkal kialakult, sokszor baráti kapcsolatnak köszönhetően számos társasjátékot honosítottunk egy olyan időszakban, amikor a nagy példányszámú kiadásról még nem is álmodhattunk, és egy kezünkön meg tudtuk számolni a magyarul is megjelenő, nemzetközi sikerű társasokat. Ma már sok más társasjáték klub is működik, és egyre több nemzetközileg is díjnyertes játék kerül a piacra. Az értékálló, szellemes készségfejlesztő játékokhoz fűződő elhivatottságunkat jól jellemzi, hogy a Gondolkodó Játékbolt Kft egyik tulajdonosa és szakmai vezetője korábban játékszerzőként több svájci és német játékfejlesztő projektben működött közre és szerzőként számos játékát adták ki német kiadók. Pl. a Tokami című játékot a Zoch kiadó, a Porce Miseria című játékot az Amigo kiadó, a Maskenbal, Snap és Turbo című játékokat az Adlung kiadó, stb.

   

  A legnagyobb szerelmet a játékvilág két, látszólag egymástól legmesszebb eső területe jelenti: egyrészt a felnőtt stratégiai és logikai társasjátékok világa, másrészt a készségfejlesztő játékoké. A hidat a kettő közt a gyerekeink képezik, akiknek a legjobbat akarjuk adni. Mára mindez számunkra már nem csak misszió. Hivatásunk a játék. Sikerünk titka, hogy szeretünk játszani, és jó orrunk van a nemzetközi kiállításokról a legérdekesebb játékokat elhozni, ingyenes klubjainkban tesztelni és a legjobbakat kiadni magyarul, megelőzve ezzel a külföldi tulajdonú magyarországi legnagyobb cégeket. Az elmúlt 5 évben a Gémklub 4 Év játéka díjas játékot adott ki, a Zooloretto-t (http://www.zooloretto.hu) a Dominion-t (http://dominion-jatek.hu) és a Dixit-et (http://dixit.hu), valamint 2011-ben az Év játéka zsűri új díját a 7csoda című játékunk nyerte el.