Sztorikocka

  Normál ár: 3 790 Ft

  A Te árad: 3 601 Ft

  Értékelés:  (4.7)
  A Sztorikocka csúcsra töltött történetgenerátor! Kényelmesen elfér a zsebedben, mégis szinte kifogyhatatlan mennyiségű játékot és szórakozást biztosít, amelynek csak a képzelőerőd szab határt.

  A Sztorikocka az egyik legkreatívabb társasjáték, amelyben kilenc egyedi dobókocka segítségével kell egy történetet elmesélnünk. A játék szabályai egyszerűek: a játékosok dobnak a kockákkal, és az azokon látható ikonokat egy közös történetbe fűzik, minden fantáziájukat latba vetve.

  A játéknak ugyan nekiállhatunk egyedül is, de a mesék akkor fogják igazán megdolgoztatni a fantáziánkat, ha sokan játsszuk, egymás sztoriját szőjük tovább minden alkalommal.

  Azt mondják, mindenkiben ott rejlik a történet, mely elmondásra érdemes. Fedezd fel te is a mesélőt önmagadban, és ajándékozd meg magad és barátaid a mesélés örömével!
  Dobj a 9 kockával, nézd meg a dobott ábrákat és mondj egy történetet úgy, hogy mindegyik ábrát beleszövöd a történetbe valamilyen sorrendben. Ennyi az egész. Egyszerű, gyors és nagyon szórakoztató!

  Lehet úgy is játszani, hogy egymás történeteit folytatjuk, de különálló sztorik is szórakoztatóak tudnak lenni, ha a játékosok jó fantáziával vannak megáldva. A játék egyaránt jó dumagép csemetékkel, vagy egy remek felnőtt társaságban, főleg néhány sör elfogyasztása után. :)

  A sztori kocka kiválóan használható nyelvtanuláshoz is, hiszen idegen nyelven máris nagyobb kihívást jelent történetet mesélni.

  Az alapjátékon (narancssárga) kívül két nagy (9 kockás) és 3 kicsi (3 kockás) kiegészítő jelent meg a játékhoz. Alapvetően 9 kockával kell dobni a játékban, így a kiegészítők használata kockacseréket igényel. Ez nem baj, mert sokkal változatosabb történetek születhetnek egy olyan meglepő kocka kombinációból, amiben egy velociraptor van együtt egy toronyházzal, egy kobolddal, és mondjuk egy kincsesládával, meg egy óriáspolippal. :)
  Akinek nagyon megy a sztorizgatás, az persze növelheti is a kockák számát a kiegészítővel, azok cseréje helyett.
   
  Sztorikockákkal a végtelenbe - és tovább!

  Talán nincs is olyan ember, aki még ne hallott volna a sztorikockák ötletéről - ha esetleg nem is játszott vele: Kilenc kocka, amiken a kockák dobása után a szerencse által kiválasztott kilenc kép segítségével kell történetet alkotni. Neki lehetne állni kiszámolni, az 54 rajzból kilencet hányféleképpen lehet kidobni és sorrendbe rakni (ki emlékszik még a permutációra?) - de nem szükséges matekoznunk, mert már többféle alap- és kiegészítő készlet is megjelent.

  Ahogy azt a horvátországi nyaralásról szóló történetemben már leírtam, a "szabály" nagyon egyszerű, a játék mégis hihetetlen szórakoztató. Ha valaki mégsem elégszik meg vele, hogy kulccsal, báránnyal, villanykörtével és holddal kell a fantáziáját megtermékenyíteni, megtoldhatja (vagy lecserélheti) mondjuk egy olyan kilenc kockás készlettel ("cselekvések" névre hallgat), ami kizárólag tevékenységekkel, mozgásokkal van tele. Ez is elég változatos, mert ásástól zenehallgatásig sok minden van benne. Személyes kedvencem a pénzszámolás (bele lehet keverni Dagobert McCsipet) és a zuhanás (Tam, tam, ta-dam, tam, tam, ta-dam! Hajrá Tom Cruise!).

  A "kalandok" készlet (újabb kilenc kocka) sokkal vegyesebb képet mutat: serleg (Szent Grál), sisak (vikingek - vagy időutazás?), cirkuszi sátor és záptojás…

  A Batmanes készlet már önmagáért beszél: nem csak a jól ismert szereplők (Joker, Kétarc, Harley Quinn), de egy izgalmas Batman epizód kötelező elemei (fogságba esés, menekülés, robbanás) és tárgyak (rejtekajtó, vegyszer) is visszaköszönnek.

  A szép persze az egészben az, hogy akár ezeket az alapkészleteket is kombinálhatjuk, de ha valaki sokallná a 18, vagy akár 27 kockát (akik ismerik az én memóriámat, tudják, hogy a saját mesém közben elveszteném a fonalat…), vannak háromkockás kiegészítő készletek, a témának megfelelő fantázianevekkel. Ha ezeket tesszük a már meglévő kilenchez, még követhető számú eleme lesz a mesénknek, ugyanakkor bármilyen irányba elhajlítható, korcsoportnak vagy érdeklődési körnek megfelelően.

  Ha például óvodás kisfiúnkkal ülünk le játszani, a "prehistoria" dinoszauruszai és ősemberei verhetetlenek lesznek. De ha esetleg egy kislányt és egy kisfiút egyszerre szeretnénk lekötni vele, az "animalia" állat- vagy az "enchanted" készlet mesefigurái lesznek a biztos nyerők.

  Nagyobb gyerekekkel már komolyabb irányba is fordulhatunk: a "medic" készletben van röntgenkép és sztetoszkóp (és egyéb, Dr. House kezében rendszeresen megforduló eszközök), míg a "fright"-ból már jóféle borzongatós kísértettörténeteket lehet kerekíteni. És itt igazából már elmosódnak a gyerek- és felnőttjáték közötti határok. Hiszen egyrészt már az iskolás gyerekek is találkozhatnak a trójai falóval, a hidrával és a háromágú szigonyos Neptunus-szal (bocs, a görögök voltak előbb: Poszeidónnal), de ha visszaemlékszünk, hányan kattantak rá közülünk a görög mitológiákra épült filmekre az elmúlt másfél évtizedben, szerintem sok felnőtt szürkeállomány is viszketni kezd a "mythic" képei láttán.

  Vagy ha belegondolok, hány barátom szurkol rendszeresen a tévéképernyő előtt focimeccset nézve, vagy hány munkahelyen ment a tévé az olimpia alatt, akkor a "scores" három kockáján található sportágak (éljen a magyar evezős szakosztály!), sporteszközök (focikapu és stopper) is sokunkat megmozgathat.

  És ha a közelmúlt felkapott krimijeire gondolok, vagy a sorozatgyilkos Dexter kultuszára, akkor a "clues"-ban található vérfolt és ujjlenyomat sem hagy sokakat hidegen… De ha ezt valaki túl komolynak érezné, van benne hulla-körberajzolás és sziréna is, abból meg ki lehet hozni Csupasz pisztolyos bolondságokat is!

   Végül, de nem utolsó sorban (személyes kedvenc): a sci-fi rajongók (meg a Beastie Boys rajongók, hehe) is kapnak egy lehetőséget az "intergalactic"-kal… a végtelenbe, és tovább!

  Tíbaláj

  Értékelések átlaga 


  (4.7)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 30 Gyakorlott játékosoknak 6 Ketten 16 Családdal 41 Partijátéknak 35
  75% (33)
  16% (7)
  9% (4)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 44)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  Szuper!

  Balthis | 2017. április 7.

  Nagyon jó ötletes játék! Szépek a kockák! Előny, hogy sokfajta van már belőle, sok kiegészítővel, jól kombinálható, nehezíthető a játék.
  Gyerekek nagy kedvence. Simán előveszi egyedül is eljátszik vele.
  Munkahelyi partykon is rendszeresen előkerül, igaz kicsit ilyenkor testre szabjuk a szabályokat.
  csak ajánlani tudom :-)


  Mindenkinek

  Nóra | 2017. március 23.

  Bárki játszhatja, pedagógusok a munkájuk során is használhatják. Apró, bárhová magunkkal vihetjük, nagyon egyszerű és mindig nevetés a vége!
  Hasznos játék

  Tamás | 2017. február 27.

  Szerintem nagyon jó játék, sőt talán több is mint játék. Fejleszti a gyerekek kreativitását, beszédét. Nyelvtanuláshoz is jó.
  Mesélj!

  hmonka | 2017. február 3.

  Először az online verzióját ismertük meg a játéknak. Az is nagyon jó volt, de igazi kockákkal még nagyobb élmény. Gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt jó. Fantázia és kreativitás fejlesztő.
  Minden bulira kötelező

  Adrienn | 2017. január 25.

  Mindenki jól szórakozik. Több kockával érdemesebb játszani. Jó, hogy vannak új kiegészítők hozzá, így mindig lehet fejleszetni, színesíteni a játékot.
  Remek Parijáték

  Erik | 2017. január 16.

  Jó társasággal nagyon szórakoztató tud lenni, fejleszti a rögtönző képességet és a kreativitást. A matekosabb emberek hamar megunják, viszont remekül bele láthatunk a másik képzelet világába. Tudom ajánlani!
  Nagyon jó

  Péter | 2017. január 12.

  Az egész család család imádja és minden hétvégén ezzel játszunk!
  Kreativitás mesterfokon

  Zoltán | 2016. december 20.

  Szórakoztató és igazán agyalós játék, a legjobb hogy mindig más és más, szinte kimeríthetetlen lehetőségekkel.
  Ha szeretsz mesélni ...

  Attila | 2016. december 20.

  Aki már mesélt kisgyermekének, annak szuper kiegészítő lehet e apró dobozka, mivel szinte pillanatok alatt egy fantasztikus történet eredhet a szemünk előtt. Gyakorlatilag nincs szabály bárhogy és bármit lehet kitalálni. Azoknak is jó választás lehet, akik nem szeretik versengő játékokat, mert itt nem ez a cél. Utazáshoz is ideális lehet, rendkívül kis helyen elfér.
  Esküvőn használtuk

  Márta | 2016. december 3.

  Különböző korosztályok dobtak vele és sztoriztak. 9 kockából, néha meglepően érdekes vagy találó, de sokszor ismétlődő felsorolásszerűség lett belőle. Nekem nem volt türelmem hogy szépen átgondoljam és jó sztorit kreáljak, de kreatívabb személyek egész sokáig jól elvoltak vele.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.

  Sztorikocka játékcsalád