Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
14.990 Ft

7 Csoda - 2. kiadás

14.990 Ft
Webáruház készlet: Raktáron
Átlagos értékelés: (166)

Leírás

Építsd fel az ókor legdicsőbb birodalmát – hadd csodálja a világ! A 7 Csoda kártyaválasztáson (drafton) alapuló, Év játéka díjas társasjáték. A játékosok felépíthetik a birodalmukat jelképező csodát, de fejleszthetik hadi erejüket, a kereskedelmet is, kiemelkedhetnek a tudomány segítségével vagy megalapíthatják a legjövedelmezőbb céheket. Egyszerű játékmenet és széles körű döntések akár fél órában, 7 játékossal is!

A játékban a kibontást követően 2 pakli fóliázott kártyát találsz majd. Ezeket nyugodtan bontsd ki, a 2 pakli kártya tartalmazza mindhárom kor kártyáit.

 

Játékbemutató videó

Vélemények

4.81
166 értékelés
(138)
(24)
(4)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2022. 02. 05.
A 2. kiadás csak javított az egyébként is nagyra értékelt 7 Csodán, jobb egyensúlyt teremt a különböző stratégiák között.
A játék megnyerő külsejével felkelti azok érdeklődését is, akik egyébként kevésbé nyitottak a társasjátékok felé.
Az elrendezővel nem volt rossz tapasztalatom, pedig többször szállítottam. A doboz mérete valóban indokolatlan a tartalomhoz képest.
Saját műfajában verhetetlen.
Várjuk a kiegészítők 2. kiadásainak fordítását is.
2021. 08. 31.
2021. 04. 30.
Igazolt vásárlás
Tegnap érkezett meg az új kiadás. A kártyák elég vékonyak, és semmilyen gyári védelemmel nem rendelkeznek. Védő, különösen az egyébként nagyon szép metallic bevonat hosszútávú megóvása miatt erősen ajánlott a lapokra. Az inzert kritikán aluli. Vékony, már a szállításkor a kártyák mozgásától is átszakadt több helyen, és elég kellemetlen tud lenni, amikor a szilánkos, hegyes részbe belenyúl az ember, ha mégis megtartja. Ha viszont kidobjuk, akkor a doboz tartalma lényegében a doboz egyik sarkában elfér, egyedül a táblák (27,5 cm x13,5 cm) és a lepedő méretű szabálykönyv (ami lehetett volna jóval kisebb, ha mondjuk 16 oldal lett volna a 8 helyett) indokolja a hatalmas dobozt, mert egyébként egy szabványos 19x27-es dobozban is kényelmesen elférne minden.
Az apró változtatások nekem tetszenek, helytakarékosabb lett a játék azzal, hogy oszlopba rendezve tudjuk letenni a lapokat és nem kell őket oldalra is elcsúsztatni. Egy-két lap eltűnt, helyettük jött egy új lap, a Gladiátoriskola. A csodák bónuszaiban is vannak változások, illetve a csodák két oldala is más grafikát kapott (nappal+éjszaka), ami látványos lett. És fontos változás: végleg kidobták az egyébként elég pocsékra sikerült 2 játékos részt, és már csak 3-7 fő számára játszható a játék!
Összességében nem hiszem, hogy a jelenlegi állás szerint megéri lecserélni a régit az újra, de akinek még nincs, annak mindenképpen ajánlott.
2020. 06. 25.
Csoda

Antoine Bauza az a játéktervező mester, akinek a műveivel az se tud mellé nyúlni, aki életében sose játszott még társasjátékkal. Az ő zsenialitását mutatja ez a játék is. Ez eddig a legtöbbet játszott és gyakorlatilag szinte a legelső játékunk is, amit megvettünk. Kezdőknek, a hobbival ismerkedőknek mindenképp ajánlott, hiszen a szabályai világosak, egyszerűek, könnyen érthetőek. A mechanika, ami mozgatja a játékot a draftolás és a tabló építés egy kevés nyersanyag menedzsmenttel. 3 korszakon át folyik a játék, ez 3 pakli kártyát jelent, amiből minden játékos kap 7-et. Ezekből egyet választ majd tovább adja a mellette ülőnek és közben ő is kap egy újabb adagot. A választott kártyát utána el kell döntse, hogy mire használja. A rajta jelzett épülettel a birodalmát bővíti, vagy a csodáját építi tovább, esetleg aranyra cseréli a lapot. Ez megy minden korban. amíg a 3. pakli is el fogy. Aki az épületekből és a harcokból a legtöbb pontot szedi össze, az nyer. Bár sokan játszhatják, party kategóriába nem sorolnám, mert annál össze tettebb
2020. 05. 31.
Nagy kedvenc

Pörgős játékmenet, mindenki egyszerre gondolkodik, nem kell a másikra várni, hogy végezzen a körével. Könnyen tanulható, pár kör alatt bárki belerázódik. Ami nagyon tetszik, hogy nincs tökéletes taktika, nagyon jól ki van egyensúlyozva, nincs olyan épület típus aminek építése biztos győzelmet jelentene. Folyamatosan figyelni kell a többieket, hogy ki mit épít, gyűjt, legtöbbször egészen a pontszámítás végéig fogalmunk se volt, hogy ki nyeri az adott kört. Szinte mindenkinek ajánlom ezt a játékot.
2020. 05. 20.
Csodák világa!

Remek játék kezdők számára! Minden szimbólumokkal van jelölve, könnyen tanulható! A játékod viszont nagyban függ a két szomszédodtól, ha nyersanyagról van szó. :) Érdemes figyelni az előtted kártyákat választókat, mert abból ki tudod következtetni, hogy mely laptípusokat veszik majd ki a pakliból a körökben.
2020. 05. 12.
Pont megfelelő balansz

Hosszában, komplexitásában és játszhatóságában pont azon a határon van, ahol a kezdőknek is ideális, de a haladóbb játékosok is nagyon szívesen játszanak vele. A szerencsefaktoron is nagyot csavartak, szinte kivédhető jó odafigyeléssel és tervezéssel. Nálunk ez a legnépszerűbb társas, a kiegészítők nem tudtak annyit hozzáadni, hogy gyakran forgassuk őket.
2020. 05. 07.
Nagyon jó játék

Minden ismerősöm nagyon szereti ezt a játékot.
2020. 04. 30.
Nagyon szeretjük

Nagyon szeretjük fiammal játszani, már sokszor túljátszik engem is. :)
2020. 04. 24.
Minden gyűjteményben helye van

Mivel nem rég kezdtem a társasozást a gyűjteményem elkezdéséhez olyan játékokat kerestem amit minél flexibilis a játékosszámmal, így került képbe a 7 csoda. Nem okozott csalódást. Bár annyira nem kerül elő gyakran nálunk szerintem minden gyűjteményben helye van amit 3-7 főig bármikor elő lehet venni és, ha ismerik a játékot a többiek 30 perc alatt lejátszható, nincsenek unalmas szünetek ameddig a többi (2-6 emberre vársz).
2020. 04. 15.
Kártyabirodalom

Tökéletes családi társas, nem túl hosszú, így nem lankad senki figyelme, nem lesz unalmas, rengeteg lehetőség a pontszerzésre. Mi nem untuk meg, pedig már pár éve, de mindig elő-elő kerül.
Alapdarab
2020. 04. 14.
Újrakezdőknek

Ezzel a társassal kezdtünk újra játszani. Felüdülés volt a régebbi játékok után, hogy a jó stratégia mellett lehet pörgős játékot csinálni. Azóta sok játékot kipróbáltunk, de a 7 csoda mindig az egyik kedvenc marad
2020. 02. 26.
Lehetőségek

Nagyon tetszik a játék, mondhatni, hogy a kedvenceim között van. Jó, hogy többféle stratégia alapján lehet pontokat gyűjteni, így akár több forduló is belefér egymás után. Tetszik a dizájn, jól néz ki maga a játék. Nem nehéz a szabályzat, de már igényel egy minimális stratégiai érzéket, játéktapasztalatot.
2020. 02. 17.
Kiváló társasjáték

Nagyon jó stratégiai játék, remek családi program tud lenni. Nem véletlenül nyert olyan sok díjat, több 100 játék után is megunhatatlan maradt számunkra.
2020. 02. 11.
Örök kedvenc

A legelső kortárs játék, amivel játszottunk és az elmúlt 10 év ellenére még mindig kedvenc.
Durván kiemelkedő és számunkra legfontosabb előnye, hogy heten is játszható (cities kiegészítővel nyolcan is), és a játékosszámtól szinte független a játékidő, ami a komplexitása ellenére sem végtelen hosszú.
Hátránya, hogy - főleg az adogatás miatt, főleg magas játékosszámnál - nagyobb lehet a szerencsefaktor (egyszerre kapod a fontos kártyákat, stb.).
Gyönyörködni a lapokban, figyelni a másikat, bosszankodni, hogy pont egy pajzs hiányzik, számolgatni, hogy melyik kártya ér még vissza a körödben, izgatottan várni a végső pontozást - ez kell.
2019. 12. 13.
Nem teljesen kezdőknek

Mivel kicsit összetettebb a szabályrendszere a játéknak ezért a teljesen kezdőket nem biztos hogy megfogja a játék hangulata. Ennek ellenére nem bonyolult miután megtanultunk vele játszani. Ami még érdekesebbé teszi hogy nincs benne egyértelműen nyerő stratégia.
2019. 12. 12.
A legjobb

Számomra most a 7 csoda a nagy kedvenc! Gyakorlatilag a végső elszámolásnál derül csak fény a győztes kilétére. Azt szeretem a játékban hogy folyamatosan fenntartja az ember figyelmét abból adódóan, hogy rengeteg dologra kell/érdemes figyelni!
2019. 11. 28.
Nagy kedvenc

Utóbbi idők egyik legjobb játékának tartom, társaságban 4en szoktuk játszani. Variációk "végtelensége" színesíti a játékmenetet,nem lehet kétszer egymás után ugyanazt a taktikát alkalmazva nyerni, figyelni kell a szomszédokra is.

Nem túl lassú,nem túl gyors. Szabályokat első játék előtt alaposan érdemes áttanulmányozni, külön kiemelem,hogy játék közben is nálunk kézen forog a szabály és a rövidített oldal.
Megjelent kiegészítőkkel további útvonalak vezetnek a győzelemhez,vagy adhatnak változatosságot (Wonder Pack)
2019. 11. 22.
Birodalomépítő játékok királya

Ez a játék egy nagyon jó "kártyákból építünk birodalmat" nagyon pörgős játékmenettel. mindenki egyszerre csinálja az akcióit,szóval gyakorlatilag egyfolytában a te köröd tart.nagyon szép a grafikája és nagy a játékban az interakció egymás között,ugyanis a játékosoknak egymással is kell kereskedni.az alpjátékhoz sok kiegészítő is van már,amik szerintem még dobnak egyet az alpjátékon,ami már szintén zseniális.én mindenkinek ajánlom,aki egy kicsit is szeret társasozni vagy aki még csak ismerkedik a társasok világával.
2019. 09. 23.
Civilizációépítés felsőfokon

A 7 Csoda egy remek civilizációépítős játék mesés dizájnnal, amit mindenkinek ajánlani tudok, aki szereti a nyersanyag gyűjtögetős-építkezés társasokat. Minél többen játsszák, annál jobb!
2019. 08. 24.
Rövid, pörgős, de annál izgalmasabb

Akár hét fővel is játszható (kiegészítővel még több) és mivel mindenki egyszerre nézi a saját pakliját és egyszerre játssza ki a kártyáját, a játék nagyon haladós, nincs benne várakozás, holtidő. Kb. fél óra egy parti, de ebben a rövid időben ugyanannyi stratégia, gondolkodás, a társak figyelése van, mint más nagyobb lélegzetű játékokban. Családdal és barátokkal is izgalmas, szerintem főleg 4 főtől.
2019. 07. 22.
7 csoda

A társaság egyik kedvencévé vált, könnyen tanulható és pörgős, ennek ellenére számtalan taktika játszható benne. :)
2019. 07. 04.
Alapozd meg

Mi ketten szoktuk játszani egy közös harmadik fél kreálásával.20 perc alatt lejátszható igy de nagyon pörgős.Figyelsz arra mit rakj le magadnak az első két korban, hogy a 3.ban jó kártyákat tudj megszerezni.Mindeközben ki akarsz tolni az ellenfeleddel is és a kitalált félnek adnád inkább a lapokat.Ha nem figyelsz lecsúszol a jó lapokról vagy kikapsz a harcban.Könnyen tanulható.Legalább 100 szor játszottuk de mindig más és más.
2019. 07. 03.
Gyors birodalomépítés

Egy könnyedebb birodalomépítős játékként próbáltuk ki és nem csalódtunk. Bár a könnyedsége relatív, de ami nagyon jó, hogy tényleg épülget a kis városunk. Kezdőknek is meg lehet mutatni, hiszen annyira nem bonyolult, ugyanakkor nem nagyon van "győztes stratégia".
Egyik legnagyobb előnye a párhuzamos lapválasztás, ami miatt nagyon jól skálázható. 4 és 7 játékos esetén sem különbözik nagyon a játék hossza.
2019. 05. 23.
Valóban egy csoda

6-an szoktuk játszani, legalább 30 parti van már benne, de nem tudnám megmondani, mi a nyerő taktika!! Tényleg végtelen az újrajátszhatósága, gyerekek is hamar megtanulják (8/10/12 évesek), sőt, simán le is vernek:)
Csak ajánlani tudom!
2019. 05. 02.
Igazi csoda

A játék mechanikája kifejezetten nagyszerű és élvezetessé teszi azt. Egy idő után jót tesz a játszhatóságnak a Wonder Pack, a Leaders és a Cities, de az alapjáték is korlátlanul újrajátszható. Nincs két egyforma játék, és nincs egyértelműen mindig nyertes stratégia. Minél többen játszotok, annál kiszámíthatatlanabb, van kártya, ami soha nem jut el hozzád például. Ketten is érdekes, de persze ott a párbaj. Kezdőként talán érdemes lehet első komolyabb társasnak választani.
2019. 04. 16.
7 csoda

Klassz családi, társasági játék, főképp több embernek. Egyszerű, viszonylag könnyen tanulható, mégis változatos, kiegészítőkkel még inkább.
2019. 03. 14.
Egy csoda

Sziasztok!
Egy remek játék. A grafika nagyon szépen kialakított, a játékmenet nem bonyolult, könnyedén érthető, s bár a lapok ugyanazok, minden játék más és más, ezáltal újra és újra elő tudjuk venni.
2019. 03. 11.
kiváló

Nagyon jól bevált családi és baráti játék. A vezetők kiegészítővel még változatosabb...
2019. 03. 05.
Egyik kedvenc játékom

Nagyon szeretem, nem hiába vettük meg anno. Könnyen megtanulható, gyors a játékmenet, viszont csak három fő felett élvezhető ki igazán.
2019. 03. 05.
Bármikor jó

Még 100. játék után is tartogat új meglepetéseket. Bármikor játszható ha egy kis kikapcsra vágyik az ember.
Kezdő játékosoknak kell pár kör betanulás, de utána felejthetetlen :)
2019. 01. 05.
Remek játék!

Szeretjük, társasos estén egyszer biztos játszunk vele. Kell egy kis idő mire az ember beleszokik a játékszabályokba, de 2-3 játék után már kellemesen játszható. Tapasztalat szerint érdemes a kör után végignézni, hogy ki mit rakott, mert sokszor van kavarodás, főleg ha új játékosok is vannak. 7 játékos esetén már kicsit hosszabb a játék, 4-5 játékos esetén mi kb. másfél óra alatt játszunk le egy játékot, de állítólag mi lassúak vagyunk. :)
2018. 12. 23.
Strategia

Jo jateknak tartom, egyetlen hibaja, hogy tobb jatekos eseten tud igazan elvezetes lenni. De szerencsere a ketszemelyes kihivasokra is van alternativa (parbaj) :) Elvezetes, porgos jatek.
2018. 12. 21.
7 csoda

Nagyon jó játék és kezdőknek ideális. A játék felépítése egyszerű és könnyen tanulható. 7 játékos esetén is tartható a 40-60 perces játékmenet. Ami kifejezetten tetszik benne az, hogy nincs egyértelműen nyerő taktika, mindig az adott szituációhoz kell igazítani a taktikát. Amit viszont keveslek az a játékosok közötti interakció, nagyon korlátozottan lehet a többi játékos játékába bele szólni vagy megakadályozni a terveiket.
2018. 12. 03.
Kedvenc!

Készüljetek fel, mert ha egyszer valahol kipróbáljátok, akartok magatoknak egyet. Így jártunk mi is, hiszen nagyon összetett játék, sok mindenre kell egyszerre figyelni és ami a legjobb benne, nincs két egyforma kör. Hiszen vagy a csoda más, vagy a lapok és teljesen új stratégiát igényel. Nekünk már szinte minden kiegészítő megvan hozzá, leginkább a Leader's-t tudom ajánlani. (Csak kicsivel hosszabb tőle egy-egy játék, de sokkal érdekesebb.) Ami még számunkra egy fontos előnye a játéknak, hogy 2 játékos esetén is izgalmas és élvezetes.
2018. 12. 02.
Megunhatatlan

Nagy kedvenc már jó ideje. Izgalmas, és mindig teljesen más,hiszen nincs egy taktika,ami minden esetben sikeresen kivitelezhető,sok függ a lapjárástól is.
Igazi családi játék.
2018. 10. 29.
Innovatív

Azt gondolnánk, hogy kártyajátékok terén már nehéz bármi újdonsággal előállni, de ez a játék mégis innovatívra sikeredett. A szabályok elsőre bonyolultnak tűntek, de játék közben már megtanulható, igaz sokat segített az is, hogy a másik 2 játékos társam már ismerte. De a pontozást még továbbra sem vállalnám be :) Kissé bonyolult.
A játék egy civilizáció építő stratégiai kártyajáték, melynek célja, hogy civilizációnk fejlesztésével több pontot gyűjtsünk a játék végére mint a másik.
Elég pörgős a játékmenet, fél - maximum 1 óránál nem tart tovább.
A játék kártyajáték létére nagyjából kiiktatja a szerencse szerepét, mindenki hasonló esélyekkel indul a játékban és a taktika és annak az adaptálása befolyásolja a végkifejletet.
2018. 10. 25.
10/10

Ez a játék már klasszikus. A díjai, a versenyek, a közösség rajongása mutatja, hogy nincs még egy ilyen játék. 15 perc alatt lemegy, és ennyi idő alatt át is jön a hangulat, hogy felépítettél egy birodalmat. Rengeteg féle módon lehet nyerni, meglehet 6 ember hat különböző stratégiával játszik. A csodák két oldalasak különböző képességekkel. Egyetlen egy apró kis hátránya van, hogy csak a melletted ülőkre tudsz közvetlenül hatni harc és kereskedelem útján. Ha négyen vagy többen játszotok, lesz olyan játékos, akire alig van behatásotok, csak közvetetten, ha elhúztok egy neki fontosnak tűnő lapot. Ebben a játékban nincs szerencse, minden kör komoly döntés elé állít, és csak rajtad múlik, hogyan gazdálkodsz a birodalmaddal. Holtidő semmi, szimultán választ mindenki akciót. 10/10
2018. 10. 19.
7 csoda 1 CSODA!

Én nagyon lelkesedem ezért a játékért.
Eléggé összetett, ami engem mindig magával ragad. Első próbakört persze jó játszani a szabályok tisztázását követően, ha új játékos van a csapatban... de a második játéktól már mindenkinek egyaránt nagyon élvezetes. S a karakterek, erőforrások és funkciókat széles palettán felvonultató kártyás megoldásokat is nagyon szeretem.
Szép, igényes kivitelezés, megnyerő játékritmus, és remek szórakozás.

Ezt nyújtja már a 7 Csoda - 7 Wonders alapjátéka önmagában is! ;)
2018. 10. 12.
Bármikor elcsodálkozom rajta :)

Először nehezen értettem meg, hogy mit is kéne csinálni és mégis milyen kártyát kéne gyűjtenem, meg azok mit is jelentenek... De miután megértettem, nagyon megszerettem. Bármikor szívesen játszok vele, remekül kikapcsol. Ketten is könnyen tudjuk játszani, nem okoz plusz nehézséget, sőt! Még izgalmasabb a játék :)
Meleg szívvel ajánlom bárkinek. :)
2018. 09. 03.
Csodás játék :)

Nagyon izgalmas, pörgős játék. Folyamatos odafigyelést igényel. Imádja az egész csapat :)
2018. 09. 01.
Pörgős csodaépítés több úton

Mikor magyarázták a szabályokat, nem állt össze a kép elsőre, hogy miről is van szó, de játék közben már kezdtem érezni, persze az első játék emiatt nem is volt a legjobb érzés, viszont a másodiktól kezdve nem volt probléma.
El lehet dönteni előre, hogy melyik kártyák alapján szeretnél taktikázni, melyik típusra hajtasz, főleg a csodád ismeretében, hiszen a csodák különböző kártyatípusokra adnak bónuszt, támogatást, pluszt, kinek hogy tetszik. Az is igaz, hogy sok játékosnál nehezebben tudsz erre figyelni, ott azt tudod eldönteni, hogy egy adott lapot kivegyél-e magadnak, tudván, hogy valakinek később az nagyon sokat jelenthet, cserébe bennhagysz egy olyat, ami neked lett volna kisebb segítség. Ráadásul az eltervezett taktika nem mindig fog összejönni, ezért mindig legyen B terv, amivel kompenzálni lehet a lapjárást. Nincs egyértelmű nyerő stratégia, ugyanakkor az elején egy-két rosszabb lap után is lehet javítani és nem kell "dobni" a partit. A játékidő miatt simán lehet egy visszavágót is játszani, ha úgy érezzük, hogy tudtuk volna jobban is. Valószínűleg a győztesek se fogják sajnálni az újabb játékot.
2018. 06. 19.
Megunhatatlan kedvenc

Karácsonyra kaptam ajándékba. Ennek már fél éve és nincs olyan hét, hogy ne kerülne elő, akár társaságban, akár csak ketten játszva. Nagyon sok társasom van, de ezt tartom az egyik legjobbnak. Gyorsan játszható, mindig más, mindig izgalmas és a végső összeszámolásig nem lehetsz biztos benne, hogy nyertél-e vagy nem.
A játékszabály nem annyira könnyíti meg elsőre a játék megértését, nekünk kellett pár olvasás, míg minden a helyére került, de a játék maga könnyű, ha egyszer megjegyezted melyik kártya és kis ikon mit jelent.
2018. 05. 04.
Age of Empires light

Stratégiai játék.sose volt még ennyire gyors tempójú és ennyire családbarát. Bármikor elővehető gyors kikapcsolódás.
2018. 05. 04.
Nagy kedvenc

Viszonylag könnyen és hamar megérthető, izgalmas játék. Csak a közvetlen szomszédaid játékára lehetsz ráhatással esetleg, de ez nem feltétlenül jelent hátrányt. Minden egyes játék változatosságot nyújt.
2018. 05. 02.
Jó lesz ez, talán

Maga a játék jónak tűnik, de a szabálykönyv sok esetben nem egyértelmű, nehezen jöttünk rá mi, hogyan működik, minek van azonnali hatása, mi az ami egyszeri bónusz (pl a Halikarnassos A oldal 2.dik szintje) de némi guglizás után kiderítettem hogyan kéne működnie, talán. De még videóból is láttam olyat amiben szerintem rosszul magyarázzák, ezért a 4*. Viszont a játék ötletes, szép, szerintem fogunk még vele játszani, csak tisztázni kell a szabályokat.
2018. 04. 22.
7 csoda

A játékszabály könnyen érthető. Sokan ajánlott játszani. Viszont a játékban csak a szomszédaiddal tudsz kereskedni, illetve a szomszédaidra vagy hatással. Ami néha hátrány. Mivel mindenből nagyon kevés van, így egy rossz döntéssel gyorsan hátrányba lehet kerülni, ami a játék kimenetél meghatározza. A játék során már nem lesz lehetőség a javításra.
Alapvetőn nem rossz.
2018. 03. 22.
Pörgős, változatos, élvezetes

Könnyen megtanulható, gondolkodtató, rendkívül élvezetes játék!
2018. 03. 21.
Minden polcon ott a helye

Oké, inkább az asztalon, mivel egy nagyon jó játékról beszélünk, ami sűrűn lekerül a polcról... az asztalra :D
3 játékostól az igazi, a kétfős módot erőltetettnek tartom, arra ott a 7 csoda: Párbaj.
Olyan emberek is szeretik a társaságból, akik amúgy nem szoktak társasozni, ami azért jelent valamit.
Könnyen tanulható, a 2-3. játék után már jól átlátható a mechanika és a szembejövő stratégiai lehetőségek armadája.
2018. 03. 13.
Gyors, pörgős taktikai játék

A legideálisabb családi társasjáték, ha már iskolás gyermekeid vannak.
2018. 03. 13.
Mindenkinek ajánlom

A játék elsőre eléggé bonyolultnak és összetettnek hatott, a hangsúly a hatott-on van, hiszen ha egy valaki már a csapatból elolvassa körültekintéssel a játék szabálykönyvét akkor az egy nagyon gyors játékfolyam létrejöttét eredményezheti. Érdemes nézni a YouTube-on tanácsokat illetve segítségképpen nagyon jól jöhet mindenki számára.
Saját tapasztalat szerint mi csak a 3. körre tudtunk rendesen (szabályszerűen) játszani. Ami a játék legnagyobb erénye, hogy annyira összetett és komplex, hogy nem feltétlen az fog nyerni, aki valamelyik tárgykörben a legerősebb, mert ha valaki kicsiket de sokat tud összeszedni akkor az sokkal több pontot tud a végére összegyűjteni. A játék egyik másik számomra zseniális funkciója az, hogy a játékszabályok alapján akár 2-en is játszhatóvá válik a társas, és még így is rendkívül izgalmas és érdekes lehet, azonban a legjobb, hogyha sokan játszotok!
2018. 03. 10.
Kedvenc

Miután a szabályokon átrágtuk magunkat és lejátszottunk pár gyakorló játékot, ez lett a legnépszerűbb játék a baráti körben. A játék kivitelezése és illusztrációi nagyon szépek.
2018. 03. 03.
Pörgős, izgalmas, konstruktív

Az egyik legjobb stratégiai játék, amit ismerek. Ha ketten játsszátok se rossz, de többen még jobb. Izgalmas és pörgős, kellően ötvözi a stratégiai gondolkodást és a taktikát. Nagy pozitívuma, hogy a játékosokat egymás közötti kommunikációra készteti. Nagyon élvezetes, amikor kirajzolódnak az erővonalak, és az is, hogy folyamatos "újratervezésre" is szükség van. Parádés társas!
2018. 02. 28.
Mindenkinek

Ezt a játékot mindenkinek játszania kell!
A Leaders kiegészítő sokkal megnehezíti a játékot,mindenkinek ajánlom!
2018. 02. 20.
Embere válogatja

Nekem az egyik kedvenc játékom. Elképesztő stratégiai lehetőségek, bármikor újrajátszható. Igazán izgalmas minimum négy ember fölött lesz. Én imádom és, csak ajánlani tudom, de fontos, hogy a család szeresse a stratégiai játékokat és ne most ébredezzen a Monopoly és gazdálkodj okosan okozta kómából, mer lehet, hogy úgy még eleinte egy kicsit sok lesz ez a játék.
2018. 02. 08.
Mindenképp be kell szerezni

Kihagyhatatlan darab!Könnyen értelmezhető, szórakoztató, kis szerencse faktor, sok stratégiai gondolkodás és mindig más!Kiegészítőkkel tényleg mindig megújuló!
2018. 01. 27.
Könnyed, gyors, gyönyörűen kivitelezett JÁTÉK csupa nagybetűvel

Ez a játék zseniális.
+ Könnyen megérthető, átadható szabályrendszer,
+ piktogramokkal nyelv függetlenített, szépen kivitelezett kártyák.
+ Draft rendszerrel párhuzamosított játékmenet, a játék minden percében van tennivaló, nincs holtidő várva arra, hogy megint mi következzünk a körben.
+ Nehézsége és hosszúsága tetszés szerint variálható a hivatalos (7 Wonders Cities, 7 wonders Leaders, 7 Wonders Babel, 7 Wonderpack), illetve a nem hivatalos, rajongói kiegészítőkkel (7 Wonders Empire, 7 Wonders Myths, 7 Wonders Sailors, 7 Wonders Ruins, 7 Wonders Wonder Collection).

Ezt a játékot mindenkinek ki kell próbálnia!

Az alapjáték és az összes fent említett kiegészítő magyar szabálykönyve 7 Wonders Összevont Szabálykönyv néven elérhető az interneten.
http://www.ketaklub.hu/letoltes/7%20Wonders%20osszes%20szabaly.pdf
2018. 01. 03.
Add tovább a lapod

Nagyon izgis játék, ami tényleg az utolsó fordulóig tartogathat meglepetést, főleg, ha sokan játsszátok. Nálunk volt, hogy több órán át csak ezzel játszottunk, és minden kör teljesen más volt. Kell taktikázni, de kicsit a szerencsére is szükség van. Különleges a felépítése azzal, hogy a lapokat sosem tartjuk meg, hanem minden körben csak egyet választunk ki, majd továbbadjuk. És külön izgalmas, hogy három szint van, egyre bonyolódik a játék, és a szintek építenek is egymásra. Eddig még nem találtam nyerő taktikát, de ez is azt jelenti számomra, hogy sokoldalú játék.
2018. 01. 02.
Taktikázós


Egyik kedvenc társasjátékom! Eleinte szkeptikus voltam, hiszen valóban elég kevés az interakció a játékosok között, de jó pár játék után elmondható, hogy nagyon megkedveltem, alig várom, hogy kipróbálhassam a kiegészítőkkel is! Nagyon kezdő játékosoknak azért csak mértékkel ajánlanám!
2017. 12. 10.
Taktika

Gyönyörű kivitelezés. Nem a legegyszerűbb megérteni a szabályokat, de pár játék után rá lehet érezni a lényegére. Nagyon izgalmas stratégiai játék.
2017. 12. 09.
Nagyszerű!

A játékszabálya nem a legegyszerűbb, de 1-2 játék után teljesen letisztul. Utána nagyon élvezhető játékká válik. Minden játék más és más. A kidolgozása művészi a játéknak. Talán kicsivel több kártyát még elbírt volna. Nálunk a mechanikája és a játék ideje miatt a leggyakrabban előkerülő játék.
2017. 12. 07.
Csodás játék

Könnyű, gyors, és mindig változatos. Ezekkel tudnám jellemezni a játékot, mindamellett, hogy nagyon jó játékélményt biztosít. A kivitelezés is szépre sikeredett, a szabályrendszerrel sincs gond. Szépen összerakták ezt a játékot.
2017. 11. 29.
Ez nem rétestészta!

Egyik legjobb társasjáték vételem! A szabályok elmagyarázása elsőre soknak tűnhet, de valójában nem nevezhető bonyolultnak. A legjobb az egészben, hogy nem húzódik el a játékok, szívesen kezdünk bele akár kicsit fáradtabban is, mert tudjuk, hogy 45 perc alatt simán le lehet hozni egy játszmát.
Ajánlott az Androidos alkalmazást feltenni a végső pont-összeszámoláshoz, egyrészt gyorsabb, másrészt statisztikát is csinál.
2017. 11. 18.
Lassú víz partot mos

Izgalmas,csodás grafikájú játék, de kezdőknek nehéz, valamint szerintem családban nem jó vele játszani, a kompetitívsága miatt.
2017. 09. 20.
Jó party játék...

Még nem játszottam vele olyan sokszor, de nekem nagyon tetszett. Nagyon szépen vannak kidolgozva a kártyák, ki van egyensúlyozva a játék, de kell néhány party, hogy belerázódjunk a játékba, hogy mit érdemes gyűjteni és mit nem. A szabálya egyszerű, de el lehet mélyülni benne, van benne egy kis szerencse faktor, hogy ne lehessen előre begyakorolni a lépéseket, így változatos marad...
2017. 09. 14.
Nem rossz.

Összességében ragyogó játék. 3-7 játékosig egyaránt pörgős és tartalmas, stratégiázást igénylő kikapcsolódást ígér. A tabló építés nagyon szórakoztató, a téma sem rossz. Viszonylag kevés euro játékban van direkt konfliktus, itt a harc mechanizmusa ezt garantálja.
A problémáim viszont:
1. Gateaway (újoncokat a komolyabb társasok világába bevezető) játéknak komplikált. Az amúgy faék egyszerűségű mechanizmust vagy 10-15 percig kell magyarázni, sok nem gémer megunja, besokall. Tipikus, hogy a barátaid kérnek, hogy kezdjétek el, majd menet közben minden kiderül, de ez pont nem ez a játék. Az időbeli befektetésért cserébe nem kapsz annyira nagy mélységű játékot. Más, mélyebb játékot ennél rövidebb idő alatt be lehet vezetni.
2. Kevés az interakció a játékosok között. Max. a kártyaválasztással lehet egymást blokkolni.
3.Nagyobb játékosszámnál nagyobb a szerencse szerepe.
4. Az igazi stratégia kialakításához tudni kell, hogy kb. milyen kártyák vannak a játékban, és adott játékosszámnál milyen az előfordulási arányuk. Ez alkalmi játékosoknál eleve nem fog működni, mert mire fél év után újra összejöttök, már mindent elfelejtenek. Mondjuk ez általános probléma az ilyen típusú játékoknál.
2017. 08. 21.
CSODÁlatos

Az egyik nagy kedvencünk ez a játék. 3-7 személlyel játszva is tökéletes élmény, bár minél többen vagyunk, annál nagyobb a szerencsefaktor. A szabályok 1-2 játék után gyorsan elsajátíthatóak. Rengeteg kiegészítő áll rendelkezésre, sokszor gondolkodtunk már a beszerzésükön.
Egyetlen negatívuma, hogy a kétszemélyes változat annyira nem izgalmas, de arra ott a Párbaj :)
2017. 08. 01.
A legjobb

Mióta megismertük ezt a játékot a barátainkkal, azóta ezzel játsszunk. Most gondolkodunk kiegészítők megvásárlásán is, de az alapjáték nagyon-nagyon tetszett!
2017. 07. 26.
Jó, gyors stratégiai játék rengeteg lehetőséggel

Imádom a 7 csodát, mert hárman is lehet játszani, meg heten is, ami óriási előny egy játéknál. Emellett nagyon gyorsan lepörgethető, minimális a szerencsefaktor (pl. kártyák kiválasztása, továbbadása) és nagyon sokféleképpen lehet felépíteni a saját játékodat, hogy minél több győzelmi pontod legyen.
Mindenkinek ajánlom.
2017. 07. 23.
Függővé tesz

Ennek a társasjátéknak köszönhető, hogy ennyire beleragadtam ebbe a világba. Nincs benne dobókocka, így a szerencsefaktor minimális, mert azért ahhoz kell egy kis szerencse, hogy milyen lapok kerülnek a kezedbe, de eléggé kiegyensúlyozott, úgyhogy minimális befolyásolja csak a végét.

Többiekre is oda kell figyelni, hogy milyen lapjaik vannak, miként cselekszenek, így nem a saját kis világodba vagy belemerülve, és a többiekkel csak akkor van interakció, amikor a pontokat számoljátok.

Ez a kettő a legfontosabb tulajdonsága, a harmadik pedig, hogy különböző stratégiák mentén lehet nyerni, így egyhangúvá sem válik könnyen. Ha pedig igen, számtalan nagyszerű kiegészítője létezik a piacon.
2017. 07. 18.
Komplex játék, gyors partik

Heten játszottuk a 7 csodát, és már elsőre is nagyon tetszett.
Összetett euró játék, és már az első parti után is láttam, hogy rengeteg út vezethet győzelemhez. A partik gyorsak, és mivel két szomszédunk lapjai is sok szempontból segíthetik a győzelmet, résen kell lennünk. Szépen kidolgozott.

Ajánlom bárkinek, aki szereti az összetett játékokat, viszont ahhoz, hogy igazán jó legyen, minél többen kellenek hozzá.
2017. 07. 03.
Kiváló családi játék

Gyors, könnyed kis tablóépítés, egyedi draftolással, szimultán cselekvéssel. Nagyon népszerű, talán nem is érdemtelenül. Sokáig ódzkodtam a kipróbálásától, de a legnagyobb megdöbbenésemre minden partit élvezek, annak ellenére, hogy a komplexebb játékok közelebb állnak hozzám. Ha nem is kezdőknek ajánlanám, azért 1-2 parti után tökéletesen elsajátíthatóak a szabályok, a bevezető játékok után mindenképpen a polcon a helye , kiváló családi játék., nálunk levezetőként funkcionál. Prémium kártyavédő erősen ajánlott. Számtalan kiegészítőt adtak ki hozzá, sok-sok játszma után érdemes elgondolkozni a beszerzésükön. A kétszemélyes (Párbaj) verziója tökéletes választás pároknak hétköznap estékre.
2017. 06. 28.
Örök ókori klasszikus

Kevés játék van, ami ugyanolyan jól működik három és hét fővel is: a 7 csoda ezen kevés játékok egyike. A sok választási lehetőség és döntési szituáció miatt kezdő játékosoknak nem feltétlen ajánlanám, de amint valaki megismerkedik a különböző kártyákkal és játékmechanizmusokkal, nagyon hosszú időre kap egy könnyed esti szórakozást!
2017. 06. 12.
Kombinatív játék

Ebben a játékban rengeteg lehetőség zajlik, és számomra az a nagy tanulság, hogy soha nem lehet tudni, hogy mi a jó taktika. Kártyákat kell lepakolgatnunk az asztalra egyesével, majd a többit mindig továbbadva a szomszédunknak. Pont ezért figyelni kell arra, hogy mit hagyunk meg a játékostársainknak és mit "dugunk el" előlük. A játékosok száma igen fontos tényező, hiszen kevés játékos esetén számolgathatunk, hogy vajon mi jut még vissza hozzánk. Az is rendkívül fontos, hogy a szomszédok milyen stratégiát folytatnak, a lényeg, hogy mindenkit úgysem fogunk tudni "levédekezni." Emiatt jó, ha közel azonos erősségű, hasonló tapasztalattal rendelkező játékosok játszanak, ekkor elkerülhetjük azt, hogy pl valaki sunyiban kigyűjtsön rengeteg zöld kártyát.
Nehéz megtalálni az egyensúlyt a nyersanyagkártyák terén, hogy legyen is elég, de ne is legyen feleslegesen sok. Remek játék, haverokkal rengeteget játszottunk egy időben.
2017. 05. 31.
Leaderekkel tökéletes!

Kellemes játék. Eleinte nekem furcsa volt a játék, de minél többet játszom annál érdekesebb. Kiegészítőkkel kellően izgalmas is.
A zöld kártyákra érdemes odafigyelni, mert könnyen meg lehet velük nyerni a játékot. Minél többen játsszák annál jobban bonyolódik, természetesen. Véleményem szerint 5 embernek a legélvezhetőbb.
2017. 05. 26.
Hááát, nem is tudom...

Értem én, hogy mindenki odáig van érte, azt is, hogy jó helyezése van a BGG-n, nyilván nem is véletlenül, értem én azt is, hogy sokan lehet vele játszani, meg hogy pörgős, meg hogy... meg hogy.... meg hogy....
Viszont nekem egyáltalán nem jött be.
2017. 05. 23.
Sokszor újrajátszható

Nagyon jó játék és sokszor újrajátszható, mert nincs két egyforma játék. Nagy kedvenc és kiegészítőkkel még izgalmasabbá lehet tenni. 5-7 játékossal a legjobb.
2017. 04. 27.
Sokan is jó

Az egyik legizgalmasabb játék, amit 7-en is lehet játszani.
2017. 04. 19.
Beszippant

Nem bonyolult játék, de talán egy társasjáték téren teljesen kezdő társaságnak nem biztos hogy egy ideális darab a kezdeteknél. Minél többen játszotok annál érdekesebb lehet. Nagyon élvezhető, pörgős, taktikázós játék.
2017. 04. 02.
Bevonz

Nem teljesen kezdő játékosoknak ajánlott, elsőre kicsit bonyolult lehet a szabály ugyanis. Szórakoztató, taktikus játék, amit akár 7-en is lehet játszani.
2017. 03. 24.
Csodálatos 7-es

A baráti társaságunk abszolút kedvence, főleg, ha túl sokan vagyunk egy komolyabb játékhoz, de senkinek nincs kedve partijátékot játszani (egy esős balatoni nyaralás alkalmával a pár nap alatt közel 50 partit beleraktunk a dobozba!). A feladat egyszerű: építsünk minél prosperálóbb ókori városállamot kártyákból. Igen ám, de van itt egy-két csavar! Egyrészt rengeteg úton-módon lehet pontokat szerezni, ezt kiegyensúlyozni pedig nem könnyű feladat (éppen ezért a belépő kategóriánál egy fél fokkal ez már bonyolultabb játék). Másrészt a kártyák nem valamiféle húzópakliból érkeznek, hanem a teljes paklit szétosztjuk a körök/korok (höhö) elején a játékosok között, de ha választottunk a kezünkben lévő kártyák közül, már adjuk is tovább a maradékot szomszédnak (és természetesen mi is kapunk a másik oldalról új “kezet”). Ez egy rendkívül érdekes dinamikájú, gyors játékot eredményez, aminek legnagyobb előnye, hogy akár heten is lehet játszani (amennyiben van elég nagy asztalunk hozzá)!
2017. 02. 16.
Kedvenc

Ez az egyik legjobb társasjáték, pörgős és szórakoztató, kell taktikázni, szóval nem a szerencsén múlik, hogy ki nyer. Barátokkal vagy családdal is ideális, mert bár elsőre bonyolultnak tűnhet, könnyen tanulható a szabály. Ajánlom mindenkinek, nekem az egyik kedvencem, kezdő és haladó játékosoknak is tökéletes választás.
2017. 02. 09.
Szuper party játék

Ez a játék csak igazi party játéknak jött be. Családdal a gyerekekkel valamiért sajnos nem. Így csak ritkán kerül elő. Aki először játssza az összetett szabályai miatt nehezen kap kedvet hozzá. Érdemes az első játékot nyíltan játszani,talán úgy könnyebben megérthető. Szép a játék kivitelezése, jók a stratégiai elemei. Szerencse kicsit nagy faktorral van jelen, a szomszédod lapjaitól nagyban függ a szerencsénk, de még éppen elmegy.
2017. 02. 07.
Nagyon jó

Pörgős, nagyon jó játék. Magas a szerencsefaktor, de kell a taktika. Külön tetszik, hogy körbe kell adogatni a kártyákat és így alakíthatod a saját csodádat és a városod.
2017. 02. 01.
Bemelegítő játék

Nagyon jó , szórakoztató pörgős játék. Bár én bemelegítésnek vagy esti lazító játéknak mondanám, komoly partikat nem lehet rá alapozni.
2017. 01. 30.
7 csoda

Nagyon jó pörgős, de mégis gondolkodtató stratégiai játék.:) Nagyon szeretjük.:)
2017. 01. 28.
Kedvenc

Nem sok olyan stratégiai játékot tudok mondani, ami még 7 ember esetén is pörgős, nincs benne holtidő és kellő mélységgel rendelkezik. Nem bonyolult, viszont annál inkább bevonzza az embert, hisz többféle úton lehet pontokat szerezni benne és mindig egy adott kártyapakliból tudunk csak építkezni, amit aztán továbbadunk a szomszédnak. Szóval egyszerre kell magunkat előrelendíteni, de az ellenféllel is kiszúrni. Szépek a kártyák is, úgyhogy nálunk beette magát a top játékok közé.
2017. 01. 25.
Igényes

A 7 csoda egy kitűnő játék, jó mechanikákkal. Egy apró problémája, hogy sok játékosnál sincs semmi interakciónk a két szomszédon kívül. Az insert (a kis műanyag ami a dobozban van és belerakjuk a komponenseket) jól néz ki és nagyon jól lett kitalálva mert, kártyavédőkkel felszerelt lapjaink is elférnek benne, ami számomra egy fontos tényező.
2017. 01. 14.
Még ha nem is nyersz, akkor is magával ragad!

Nagyon élvezetes játék volt, barátokkal többen próbáltuk ki. Érdekes volt, és izgalmas. Tetszett, hogy van szerepe a szerencsének is a játék végkimenetelében, de ugyanannyira fontos a jó stratégia megválasztása is. Mindenképpen nagyon előnyös volt hogy többen játszottuk, mert így a játékos függ a mellette ülő lapjaitól is, ami nagyon mókássá teszi az játékot. Jópofa, hogy annak a barátunknak is a kedvenc játéka tud lenni, aki saját bevallása szerint még sohasem nyerte meg. :)
2017. 01. 09.
Kedvenc

Az egyik legkedvencebb játékom. Komoly előnye, hogy akár heten is lehet játszani ellentétben az átlagban 4-5 főre optimalizált játékokkal. Kiváló stratégiai játék, a szabályok egy-két kör után gyorsan rögzülnek. Viszonylag gyors a játék, kevesebb mint egy óra alatt le szokott menni a parti teljes létszámmal is. A szerencsefaktor viszonylag nagy benne, van aki nem szereti, hogy nincs befolyása milyen kártyákat kap minden korszakban kezdéskor. Nagyon szépen kidolgozottak az illusztrációk, és igen változatos lehet a játék kipróbálva mind a 7 kultúrát. Csak ajánlani tudom.
2017. 01. 07.
Még-még!!!

Első használat során, mint minden társasjáték, időigényes a játékszabály értelmezése. Játék közben könnyen értelmezhető, tanulható, nincsen kifejezetten taktikai lehetőség a végső győzelemre, mert minden játék más és más. Nem érzékelhető, hogy éppen ki áll győzelemre. Néhány vesztett parti után is igényeltem a játékot és nem ment el tőle a kedvem. Valószínűleg a kiegészítő közül is mielőbb beszerzésre kerül legalább egy. Még úgy is, hogy az alapjáték önmagában is élvezhető és kellemes kikapcsolódást okoz.
2017. 01. 06.
Kiemelkedően jó

Komplex stratégiai játék, nagyon szeretjük! A játék elemei minőségiek, szép a grafika, igényesen megtervezettek, a játék megéri az árát. Első alkalommal elég hosszú volt mire mindenki megértette a szabályokat. Érdemes ezért nyílt lapokkal kezdeni, és még egy kör próba játékot az elején bevetni, míg mindenki "magáévá teszi" a játék szabályait, hangulatát. Azonban ezután nincs megállás és könnyen függővé válik az ember! Mikor először játszottunk egy hét fős baráti társasággal négy (!) óra úgy elrepült, hogy mikor felnéztünk mindenki csak ámult mennyi az idő. A játék nagyon komplex stratégiákat enged annak ellenére, hogy mennyire könnyen megérhetőek a szabályok. Ha stratégiai típusú társasjátékban gondolkodsz ezt válaszd!
2016. 12. 23.
Csoda

Igazán szép és jó játék. Szinte az első eurojáték volt, amit volt szerencsém kipróbálni. Nem csalódtam a játékban. A rajzok remekül sikerültek, a játék menete gyors, és szórakoztató. Gyerekek felnőttek együtt tudják játszani ezt a jól sikerült társast. Nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek.
2016. 12. 21.
Csoda

Szenzációs! Egészen különböző taktikák is győzelemre vezethetnek. Könnyen tanulható, nagyjából 10 perc alatt elmagyarázható minden szabály.
3-4 játékossal talán a legjobb, mert akkor még kisebb a véletlenszerűség a játékban, és leginkább saját taktikai érzékünk dönt, könnyebb a másik 2-3 játékost is szívatni. Többen kicsit nagy lesz a szerencse szerepe.
Gyönyörűek a kártyák és a csodalapok!
Viszonylag gyorsan lejátszható egy-egy menet, ha kevesebb idő van játszani ez talán a legjobb játék akár családoknak akár baráti társaságoknak.
2016. 12. 15.
Alapdarab

Az egyik legjobb játék, amivel játszottam az elmúlt években, az alapokat meg lehet érteni egy próbajáték után, de hogy mit hogyan használjunk, az több tucat játék után is okozhat meglepetést. Ügyelni kell a többiek stratégiájára, taktikázni a körökön belül is és egy tökéletesnek tűnő játszma végén is nyerhet az addig látszólag rosszabbul álló ellenfél.

Ajánlom mindenkinek, aki egy kicsit komolyabban érdeklődik a társasokhoz, jó "kaputársas" a bonyolultabbak felé.
2016. 12. 12.
Nagyszerű játék!

A hétvégén próbáltuk ki a spanokkal, és az előzetes várakozásoknak megfelelően tarolt. Úgy gondolom, ezentúl alapjáték lesz az asztalon, mert nem bonyolult megérteni a rendszerét, hiába is tűnhet annak elsőre, illetve rengeteg lehetőség, taktikázás van benne. Figyelni kell a saját és mások taktikájára is. Inkább tapasztaltabb játékosoknak ajánlom viszont, mert annyira sokrétű. :)
2016. 12. 09.
Mindenki építi a maga birodalmát

Sok stratégiát ki lehet próbálni a játékban, és sokszor igen nehéz döntést kell hozni a kártyák kiválasztásakor. Viszont nem sok az interakció a játékosok között. A kártya draftolás során néha el lehet vinni a másik elől a neki szükséges lapot, de nem sok értelme van, ha ezzel a saját stratégiánkat ássuk alá. Más közvetlen interakció nincs is a játékban, de a harci erőben folytatott verseny is egész érdekes játékmenethez szokott vezetni.
2016. 12. 09.
Az egyik kedvenc

Elsőre nehéznek tűnik megérteni a szabályokat, de már az első pár kör után kimondottan egyszerű. Kifejezetten pörgős ütemű játék. Több társaságban kis kipróbáltuk, eddig mindenkinek tetszett.
2016. 11. 23.
Nem csoda, hogy a 7 csoda az egyik kedvencünk...

Sok esetben a doboza miatt akad meg egy társason a szemem, nem hátrány az sem, ha a névsorban elől szerepel... Ezzel a játékkal is így történt. Megtetszett, utána olvastam és (azt hiszem 3 éve) bekerült a karácsonyfa alá mint a "gyerek ajándéka". A szabályolvasás után még az ünnepek alatt ki lett próbálva, többször elő lett véve, sokszor bizony az ebédfőzés is megcsúszott emiatt...
Röviden nagyon tetszik, az alapjáték is nagyon szórakoztató, gyorsan megérthető.. Mivel nálunk a legkisebbek is nagyon szeretnek játszani, nagy előnye volt, hogy a kártyákat nem kellett olvasgatni, így a 6 éves gyerkőc is a 3. játéktól már simán vette az akadályokat.
Gyorsan lemegy egy kör, ha kevés az idő, akkor is belefér 1-2 parti.
Az alapjáték magában is jó, de ha valaki már kiismerte, akkor bátran vágjon bele a kiegészítők vásárlásába, sok pluszt adnak a játékhoz.
2016. 11. 22.
Stratégia

Azoknak ajánlom akiket vonz a stratégia játék, de még csak kacérkodnak a gondolattal, hogy bele vessék magukat ebbe az egyedi és páratlan élménybe amit a társasjátékok nyújtanak. Egyszerű megtanulni a játékmenetet és mégis összetett. Nagyon kiegyensúlyozott játék és aki régebb óta játszik vele ő sincs sokkal nagyobb előnyben mint aki most kezdi. Bár több esélye van a győzelemre, de nem érzi senki úgy, hogy simán ki kapott. Végig tud le építeni mindenki még az is aki a végén nem nyer. Nincs senkiben hiány érzet. Maximum egy másik játszmára, hogy ki próbálja mit tud még kihozni. Mondjuk ebből is adódik, hogy megunhatatlan és nincs egyforma játék.
2016. 10. 09.
Nem csoda, hogy ilyen népszerű

Pörgős kártyajáték, szép kivitelezéssel. Kezdőknek is ajánlott!
2016. 09. 30.
Király

Nagyszerű családi játék. Elsőre nehéznek tűnik megérteni a szabályokat, de több party után kimondottan egyszerű. Mi ha leülünk akkor 3-4 kör is lemegy egyszerre. Ami még izgalmassá teszi, az az, hogy többféle taktikával lehet nyerni, ezért csak a végén dől el minden. Ajánlom mindenkinek aki szeret játszani és taktikázni.
2016. 07. 20.
Remek játék

Mindenkinek ajánlom, nagyon szuper játék. Könnyen megtanulható, nem tart órákig, lehet gondolkodni. Többen jobb.
2016. 07. 14.
Család kedvence

1-2 jatek alatt bele lehet tanulni, nem tul bonyolult, nincs sok holtido, nalunk ez a csalad kedvenc tarsasjateka.
2016. 07. 13.
Mindig előkerül

Gyors és könnyen tanulható. Sok stratégiai lehetőség van benne. Szerintem alapjáték.
2016. 05. 08.
Nem véletlenül ilyen közkedvelt

Nem véletlenül ilyen közkedvelt játék. Sok lehetőség közül lehet választani a játék során, hogy miből akarok győzelmi pontokat kicsavarni, ettől pedig változatos a játék és minden játékban más és más taktika szükséges látva az ellenfeleink lapkijátszásait. A draftolásos mechanizmus (1-lapot választok magamnak a kapott lapokból, a többit pedig továbbadom az ellenfélnek) szerintem nagyon jól működik. Ügyesen taktikázva ki lehet szúrni a társakkal, de közben figyelni kell arra, hogy én magam is tudjak fejlődni. A 2. kortól kezdve komoly fejtörést okoz, hogy melyik lapot is kell kijátszani. Holtidő nincs, mert mindenki mindent egyszerre csinál. Erősen ajánlott kezdő és gémer játékosoknak egyaránt.
2016. 04. 12.
Nagyon jó összetett játék

Nekünk nagyon bejött,élvezhető kevesebb és több játékossal is egyaránt. Nagyon sok lehetőség van benne, sokféle taktikát lehet választani. A grafika nagyon tetszett,izgalmas játék. Ajánlom mindenkinek.
2016. 04. 10.
Két fővel is kiváló

Játékválasztásnál nálunk elsődleges szempont, hogy a kiválasztott társas két fővel játszva is élvezetes legyen. A 7 Csoda olyan játék, amit bátran ajánlok pároknak -- persze csak akkor, ha nincs sértődés abból, hogy ki győz és hányszor. Nálunk jellemzően én vagyok a futottak még kategória, de ez nem okoz gondot, mivel a játék élvezetéért játszom, nem feltétlenül a győzelemért. Nem tudom, hányan vannak vele így, de mi nagyon komolyan vesszük a semleges játékos alkalmazását is, a harmadik főt -- volt rá példa, hogy elvertük magunkat. Ugyanakkor persze a semleges játékossal saját magunk számára is előnyt tudunk kovácsolni az adott korokban. Mivel én játszom gyengébben, általában én kapom meg kétszer a semleges játékos vezetésének jogát, mivel általa több előnyre tehetek/tehetnék szert. A Bábel kivételével minden kiegészítőnk megvan, és mindig alkalmazzuk is őket. Játszottunk már vele többen is, de számomra még mindig a két + 1 fős verzió a legélvezetesebb, mivel több játékos esetén kevésbé tudok beleszólni az ellenfeleim játékába. Abszolút nem bántam meg, hogy a gyűjteményünk tagja lett ez a játék; azóta már más párokat is biztattam rá, hogy bátran vegyék meg, próbálják ki.
2016. 04. 03.
Ez a játék egy csoda

Sokat gondolkoztunk a játék megvásárlása előtt, mert attól tartottunk, hogy túl bonyolult. Nem az. Könnyen tanulható játékmenet és a piktogramok is hamar elsajátíthatók. Nagyon szépek a kártyák és a csodatáblák is. Minél többet játszunk vele annál élvezetesebb. Figyeljünk a játékos tárasakra, ne engedjük őket elhúzni a zöld kártyákkal, mert a pontozásnál meglepetés érhet.
2016. 03. 23.
Beetetés a komolyabb játékok felé

Nekem egyik nagy kedvencem, pár játék után már nem bonyolultak a szabályok, könnyen megtanulható kevésbé gyakorlott játékosoknak is, a kiegészítők meg megfelelően nehezebbé teszik a tapasztaltaknak is már, jó bármikor játszani egy kört vele.
2016. 03. 08.
Say yes!

8 oldalnyi értékelés után nehéz újat mondani. A játék gyönyörűen kidolgozott, minőségi cucc. Bonyolultnak tűnik elsőre, de nem az, könnyen felfogható, bár aki sosem társasozott még, annak nyilván nem lesz könnyű. Tapasztalt játékosok előnyben, de a kezdőknek ez ne szegje kedvét! SŐT! Az a szerencse, hogy az első játék alatt nagyon bele lehet rázódni, aztán meg szinte el sem lehet felejteni. A játékmenet békésnek mondható (nincs vita, meg egymás szivatása), ami kinek-kinek pont jó, vagy éppen rohadt unalmas is lehet. Elvileg gyorsnak kéne lennie a játéknak, a draftolás miatt mégis mindig a leglassabb játékos tempója fogja meghatározni azt, hogy milyen hamar végez a parti, és egy szöszölős-morfondírozós játékos igencsak a többiek agyára mehet egy pár kör után :D. Eddig csak pár kört játszottunk és mindig csak az A szinten, most már nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit tud nyújtani a B szint. Azért azt egy kicsit sajnálom benne, hogy ez egy ilyen kvázi magányos játék, mindenki elépítgeti magának a kis csodáját, valamint azt, hogy olyan különösen nincsen hatásunk arra, hogy észveszejtően befolyásoljuk a többiek játékát. Amit eddig játszottunk 5-6 fős társasággal mindig úgy volt, hogy 2 játékos általában elhúz a többitől (sosem ugyan az a kettő, és nem is feltétlenül az aki nagyon rámegy valamire (pl haderő vagy tudomány) a többiek meg egy kupacban kullognak mögöttük, szóval annyira nem lehet kiélezett a menet. Bár ez lehet, hogy egyenlőre csak a tapasztalatlanságunk következménye.
2016. 02. 21.
Ne várj, ne kétkedj: vedd meg azonnal!

Évekig kerülgettem, mint macska a forró kását! Elolvastam a szabályát, megnéztem a fellelhető magyar nyelvű videókat belőle… és nem értettem mit eszik ezen a társasjátékos közösség! Aztán egyszer csak nem tudtam ellenállni, és megvettem! És természetesen azóta csak ostorozom magam, miért kellett ezzel ennyit várni? Egy eszméletlenül addiktív játékot kaptam, ami csak elsőre tűnik bonyolultnak, valójában roppant egyszerű! Beszippantott nem csak engem, hanem még a társasjátékoktól ódzkodó ismerőseimet is! Fantasztikus játék!
2016. 01. 30.
Örök kedvenc

Hosszú évek óta játsszuk, újra és újra előkerül. Sokan hiányolják belőle az interakciót, de ez nem teljesen igaz: ugyanis folyamatosan figyelemmel kell lennünk a többiek (főleg a szomszédaink) játékára is. Nagyon el lehet szaladni pontban a tudománykártyák gyűjtésével, főleg ha csak egy játékos áll rá: ilyenkor bizony nagyon vigyáznunk kell, hogy mit adunk tovább. Nem könnyű eltalálni az optimális nyersanyag számot sem: ha túl sok nyersanyag kártyát gyűjtesz (amelyek önmagában nem érnek pontot), más lehetőségektől fosztod meg magad, míg túl kevés nyersanyag mellett túlzottan is a szomszéd (pénzért elérhető) készleteire vagy az ingyenes láncépítésre szorulhatunk. De ezek nagyon kellemes gondok! Érdemes kipróbálni.
2016. 01. 25.
A 8. csoda

Ez az a játék nem kevesebbet ért el, mint hogy meghonosította a társasjátékozást, mint közös időtöltést, mind a baráti körömben, mind a családomban és a mai napig viszonyítási alapul szolgál más játékok megítélésekor. Először a színes, igényes grafika ragadja meg az ember tekintetét a nagy formátumú csoda táblákkal az élen. Ez az élmény csak fokozódik, ahogy látjuk formálódni kis birodalmunkat alkotó tablónkat, a témával pedig mindenki könnyen fog tud azonosulni. Ami elsőként nehezebbé teszi a befogadást, ugyanaz biztosítja a széles körű népszerűségét is, nevezetesen az, hogy mindent piktogramok jelölnek, így a játék teljesen nyelvfüggetlen. Ennek elsősorban - az előbb utóbb szinte biztosan beszerzésre kerülő - kiegészítők kapcsán van jelentősége. Ugyanakkor meg kell jegyeznem, hogy az alapjáték maga sem hagy hiányérzetet az emberben (míg a kiegészítőkbe bele nem kóstol), teljesen kompakt egész a játék. Az első meccs után még kapkodjuk a fejünket, mi is lett volna a legjobb taktika, ami azonnal újabb játékra sarkall. A 7 Wonders legnagyobb erényét épp abban látom, hogy számos út vezethet a győzelemhez, függően a kezünkbe kerülő lapoktól, így az alapjáték élettartama is igen tekintélyesre nőhet. Még egy további előnye a játéknak, hogy a lap körbeadós ("draftolós") mechanikának köszönhetően a játékidő a játékosszámmal arányosan nem növekszik, a szabályok ismeretében fél óra alatt egész biztosan lemegy egy party. Egyetlen negatívumként azt szokás felhozni, hogy kevés a játékos interakció, ez azonban a konfrontációt kerülő játékosok számára ideális választássá teszi. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
2016. 01. 18.
Nagy-nagy kedvenc

Régóta megvan ez a játék, de még mindig nagyon gyakran vesszük elő. Nagyon pörgős egy percig sem lehet közben unatkozni bárhányan játsszák. Gyönyörű a kivitel a kártyák jól bírják a strapát. A sok kiegészítő még inkább változatossá teheti a játékot de szerintem egy jó darabig az alap játék is bőven elég változatosságot biztosít. Minden alkalommal új stratégiával próbálkozhatunk, garantáltan nincs bevált nyerési módszer.
2016. 01. 08.
7 csoda

Remek, pörgős játék, koncentrálhatunk nyersanyagokra, kereskedelemre, hadászatra vagy tudományra, de önmagában egyik stratégia sem elég (ami tekinthető előnynek is de hátránynak is, ha pl. valaki nagyon háború centrikus..). Folyton kombinálunk a játék alatt és ami a legjobb, hogy mindenki egyszerre cselekszik így nincs holtidő. Ha már nem lenne elég kihívás és összetettebbre vágyunk, akkor jöhetnek a kiegészítők.
2015. 12. 28.
Nagyon szép és szórakoztató

Gyönyörű grafika, könnyen megtanulható, mégis izgalmas és szórakoztató!
2015. 12. 09.
Nagyon jó

Jelenleg a baráti társaság egyik kedvenc játéka. Nagyon változatos, a győzelem nagyon sok részből tevődik össze. Az elején érdemes stratégiát választani, ami ugyanakkor útközben alakítható. Sok mindenre kell egyszerre figyelni. A többi játékos lépése meghatározhatja a sikerünket. Igazán izgalmas, pörgős játék.
2015. 12. 02.
Nem rossz

Izgi, szép kivitelezés, de a sok-sok dicséret után én valamivel többet vártam tőle.
2015. 11. 26.
Heti 7es

A héten hatan próbáltuk ki ezt a csodát és a kezdeti apróbb nehézségek után mindenki szabadjára engedte a benne rejlő stratégát és egy nagyon jó kis versengős délutánt töltöttünk el.
A játék abszolút előnye hogy pörgős, ráadásul ezt úgy mondom hogy a hétből hatan játszottunk!
Design kiváló, szabályzat érthető, szerencse szinte nem is kell hozzá, hangulat 10!!
2015. 11. 16.
A család kedvence

Gyorsan megtanulható játék, aminek még sincs két egyforma játékmenete. Fiú , lány, gyerek, felnőtt és hiperaktív nagybácsi is szívesen játszik vele. Rendkívül szép, igényes kivitel és tartós alkatrészek. Remek!
2015. 10. 31.
Egyszer nehéz, aztán nehéz letenni

Családdal, barátokkal, esős délutánon és partijátéknak egyaránt kitűnő!
Mikor először játszottam meglepődtem, hogy lehet egy játék ennyire jó. :) Nagyon régóta a legkitűnőbb játék amivel játszottunk.
Kezdetben bonyolultnak tűnik, de az első játék után belejön az ember -nem is érti mit nem értett rajta- és nehezen tudja abbahagyni. :)
Nagyon jó hangulatot varázsol az egymást váltogató csendes gondolkodás és hirtelen piaci forgatag. Órákon át tudjuk egymás után játszani, csak úgy repül az idő mellette. Csak ajánlani tudom, de azt mindenkinek. :)
2015. 10. 31.
Egyszerű, de nagyszerű

Bár elsőre bonyolultnak tűnik, a játékszabályok egyszerűek - a jó stratégia megtalálása viszont korántsem könnyű! Emiatt egyaránt jó kezdőknek és gyakorlottabbaknak is. Nagyon szép a játék kivitelezése és tetszik, hogy nagyon gyors, tényleg 30-40 perc egy játék. 2-7 fővel működik, de izgalmasabb 3-5 fővel játszani.
2015. 10. 29.
Ez kell neked!

Igazi klasszikus, alig várom a Duelt :)
2015. 10. 29.
csidicsuda

A grafika fantasztikus. A játék menete több szálon fut, ebből kifolyólag jó taktikai érzéket igényel. Érdemes mindenre odafigyelni. Összetett, figyelni kell folyamatosan a másik játékát, mivel könnyen meg is gátolhatjuk az ellenfeleinket a pontok szerzésében. Újrajátszható, mindenkinek ajánlom.
2015. 10. 28.
Izgalmasan fantasztikus

Egyik kedvenc játékom. 3-4 fővel a legjobb. Csak ajánlani tudom, jó családi társas!
2015. 10. 22.
elsőre nehéz

Nagyon jó kis játék ha már többet játszottunk vele. Új társaságnál nagyon döcögősen ment a játék, mert mindenkinek elmagyarázni újra és újra a szabályokat kissé fárasztó volt, de ha belejöttünk már nem volt gond!
2015. 10. 18.
Kellemes időutazás

A szabályok elsőre bonyolultnak tűnnek, de hamar értelmet nyernek, és változatos játékmenetet biztosítanak. Ideális családok, baráti társaságok számára, stratégiai érzék nem hátrány. Szép design, kellemes időutazás :)
2015. 10. 14.
Ha sokan akartok gyorsan játszani valamit

Szórakoztató családi játék, aminek legfőbb erényei, hogy:
- 3-tól akár 7-ig is játszható (ha van hozzá elég nagy asztal)
- mivel a játékosok párhuzamosan hajtják végre a körüket, így a játékosszám növekedésével érdemben nem nő a játékidő
- a győzelemhez mindig több út vezet.

A játék szép kivitelezésű, a szabályok egyszerűek és könnyen megjegyezhetőek, azt mondjuk kicsit logikátlannak találom, hogy ha eladok egy árút, akkor attól még ugyanúgy megmarad nekem is....
2015. 10. 12.
Elsőre

Elsőre soknak, bonyolultnak tűnhet, főleg kezdő játékosoknak, de aztán mindenki hamar belejött, és ez lett a család nagy kedvence!
2015. 10. 12.
Add tovább

Add tovább - ez lehetne a mottó, hiszen a kártyák közül mindig csak egyet választunk, a többit továbbadjuk. Aztán ami maradt, azok különböző előnyöket biztosítanak a játék közben és/vagy a végén. Gyűjtsd össze magadnak a legjobb kombinációkat - a téma bár túlságosan is erőltetett, mégis kellő komolyságot kölcsönöz ennek a nagyon egyszerű, de mégis nagyszerű játéknak.
Róma, előre!
2015. 10. 09.
Elő kellene már venni

Remek, gyors játék. Igaz, hogy klasszikus multiplayer solitaire, ezért alapvetően én 3-4 fővel javaslom, mert úgy jobban kijön a mindenki hat mindenkire elv.
2015. 10. 08.
Értékelés

Nem kifejezetten interaktív, de nagyon belemerül az ember...
2015. 10. 07.
Csak elsőre bonyolult

Pofonegyszerű játékról van szó, a játékmenet a végletekig leegyszerűsített, a végén a pontozás az, ami kicsit komplexebb. Ugyanis sokféle forrásból kaphatunk pontot.
A különböző lapfajtákat azonban színkóddal jelöli a játék, és minden lap hatását ikonokkal szemlélteti. Sajnos az ikonok jelentése nincs a lapra írva, így elsőre sokkal bonyolultabbnak hat, mint amilyen valójában.
A játék egyetlen hibájának azt tartom, hogy interakció csak a szomszédainkkal történik a játék során, kivéve persze a kártyaválasztás (draftolásos rendszerben megy), amit azért nem neveznék kifejezetten interaktív mechanizmusnak: többnyire azt választja az ember, ami neki jó, nem azt, amit nem szeretne, ha a másikhoz jutna. Többnyire.

Összességében könnyen tanulható játékról van szó, amelynek játékideje meredeken zuhan a lejátszott partik számával. (akár negyedére, ötödére, ha az elején nagyon bizonytalankodunk.)
2015. 09. 26.
Tökéletes ebéd utáni családi játék

Hétvégén, az ebéd után tökéletes könnyed szórakozás. Egyszerű a nagyszülők is élvezik, de a kisebb gyerekek (10 év) is simán értik/ akarnak játszani. Mivel 7-en lehet játszani senki nem marad ki szórakozásból, és mivel a pontozás nagyon jól van megoldva benne, szinte mindenki nyer valamikor benne, de ha nem is, akkor is csak pár ponttal van lemaradva.
2015. 09. 23.
Amint az ember átverekszi magát az ikonokon, egy nagyon pörgős és sokszor újrajátszható játékkal találja szemben magát. Úgy érzem, hogy 3-4 fővel a legjobb, mert ekkor még nagyon érdemes figyelni, hogy mit csinálnak a többiek. 5 fő felett már egy kicsit több lesz benne a szerencsefaktor, hogy éppen milyen kártyákat kaptál a kezedbe.
2015. 09. 11.
Pörgős és jó

1 éve van meg nekünk a játék és még mindig nem unjuk. Kevés szabadidőnk van, de ha akad 1-2 óránk, ezzel mindig lehet 3-4 fordulót is játszani és ezt nagyon szeretjük benne.
2015. 09. 10.
Mindig más

Ebben a játékban az a szép és jó, hogy sosincs két ugyanolyan forduló. Arról nem is beszélve, hogy eléggé interaktív, nagyon jól ki lehet babrálni a többiekkel, ha az ember már kiismerte magát a játékban.
2015. 09. 06.
A játék a 8. csoda

Antoine Bauza neve egyet jelent a minőségi játékokkal. Méltán nyerte az összes díjat. Könnyen megtanulható szabályok, piktogramok, pörgős játék. Minden megkezdett játék más és más, nem lehet megunni. Vannak akiknek nem tetszik, a kevés a játékosok közötti interakció, de nem értek vele egyet. Itt okosan lépésről lépésre tervezve kell, minél előnyösebb lapokat szerezned, és hátráltatnod a jó lapok kivételével a melletted ülőt.
Ebben a játékban nem történnek csodák, nincs kocka, hogy dobj 12 hatost láncban és aztán hoppá "utolsókból lesznek az elsők". Ebben a játékban egy jól felépített stratégiával, ellenfelek megfigyelésével, és körönkénti jó döntésekkel nyersz. Hajrá!
2015. 09. 04.
Mindig más

Nálunk nagy kedvenc a 7 csoda. Soha nem tudod hogy a kártyák alapján mire érdemes rámenni (háború, kultúra, stb.), szomszédokra figyelni, figyelni ő hogy figyel a szomszédokra, és még a legvégén se tudom a pontok összeszámolásáig, hogy ki a nyertes. Vannak akiknek megvannak a bevett stratégiáik, ami nem annyira szerencsés, mert jobban kiszámíthatóvá teszi őket, és sokkal jobban függ az illető a szerencsétől (ami szerencsefaktor azért mindenképp sajnos/nem sajnos benne van a játékban). Kezdőknek, és gyakorlott játékosoknak is ideális lehet!
2015. 08. 30.
Haladó játék

Szerintem inkább haladóknak való stratégiai, kártyás játék. Nagyon szép és jó minőségű kártyákkal. A játék szabály az elején több odafigyelést igényel, de aztán könnyen és egy kis gyakorlattal pörgősen játszható.
2015. 08. 24.
Nem nagy szám

Azon ritka játékok egyike, amiben alig emelkedik a játékidő a játékosszámmal, sajnos ezt azt is jelenti, hogy alig van interakció. Más játékokban, csak a játék egy része a drafting, amiből itt az egész játék áll. Esetleg érdemes helyette az Among The Stars-nak utánanézni, ami alapvetően ugyanígy működő játék, de űrállomást építesz a lapokból, és az sem mindegy, hogy hova teszed le őket. Engem egyik játék sem fogott meg, de meg tudom érteni akiket igen.
2015. 08. 22.
7 csoda

Egyik kedvenc játék, nagyon sokszor előkerül.
2015. 08. 17.
Solitaire

A legelső társasom a "társasjáték-reneszánsz" óta. A 7 csoda miatt kezdtem el jobban beleásni magam a modern társasokba, és végül klubba járni, szóval sokat köszönhetek neki. Így több 'modern' játékot megismerve viszont már jobban látom a negatívumait: átláthatatlan a pontrendszer, túl sok függ attól hogy ki ül melletted és ki messzebb, benne van az elnézés lehetősége, ha nem ellenőrizgetjük egyesével mindenki körét (ha viszont igen, akkor meg nem pörög a játék), és (persze ez csak személyes fenntartás) Az Olympia egyszerűen sokkal rosszabb a többi csodánál :)
2015. 08. 15.
Roncssá játszva


Karácsonykor 7csoda, szilvesztekor 7csoda, Balatonon 7csoda...... ez a legtöbbet játszott játékom. Mindenki imádja és kéri, mint a P. Mobiltól a Kétforintos dal-t. Fentiekben részletezett okok miatt kicsit meg is csömörlöttem benne, de pár hete ismét reneszánszát éli és már nem zavar. Ebből a játékból kijátszottuk az árát az biztos! Ajánlom.
2015. 08. 15.
Alap játék

Jó játéknak tartom, de van egy bajom vele. Ha minden játékost ellenőrzünk, hogy valóban jól tette le a lapját, nagyon lelassul a játék, mely engem nem zavar, de a többiek nem igazán értékelik. Emellett pedig sokkal közösségépítőbb partik alakulnak ki. Ha viszont pörgetjük a játékot, akkor sokszor elnézik a játékosok, hogy ténylegesen jogosultak voltak-e a kártyához. Természetesen akaratlanul rontották el, de ez a végeredményt befolyásolja. A másik pedig, hogy ezáltal nem annyira társas ez a játék, hanem olyan mindenki elvan a saját kis építgetésével amíg a végeredményt ki nem számoljuk. Ettől függetlenül bármikor leülök vele játszani, ha a társaság úgy dönt.
2015. 08. 12.
Pörgős kártya játék

Egyik legtöbbet játszott játékunk, nem lehet megunni. Kezdőknek is bátran ajánlom!