Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

7 Wonders - angol kiadás

Ár:
11.490 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (5)
Szállítási díj: Ingyenes
Elérhetőség: Nincs készleten

Leírás

A 2011-ben az Év Gémer Játéka díjat elnyerő 7 Csoda nem hiába lett hamar a társasjátékozók kedvence, hiszen ritka, amikor egy civilizációépítő játékot ennyire könnyű megtanulni, ilyen hamar lemegy belőle egy parti, miközben minden mélységet és stratégiai lehetőséget megőriz, amit a műfaj megkövetel. A játékosok egy-egy jól ismert ókori civilizáció vezetését veszik kezükbe, kártyáikon hadseregek, a kereskedelem, a tudomány és a kultúra vívmányai. Választásaikkal azonban nem csak saját előnyszerzésüket kell szem előtt tartaniuk, hiszen a megmaradt kártyáikat minden körben át kell adniuk a szomszédos játékosnak. Minden hatalmi ágban másféleképpen gyűjthetünk győzelmi pontokat, és mindegyik segítségével megnyerhetjük a játékot, így igazán csak a saját stratégiai képességünkön múlik, hogy az adott helyzetben helyt tudunk-e állni feltörekvő ellenfeleinkkel szemben. Antoine Bauza játéka gyors, színes, és a számtalan kártyakombinációjának köszönhetően megunhatatlan stratégiai társasjáték.

Vélemények

5.00
5 értékelés
5
(5)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2019. 01. 06.
Kedvenc

Egyik kedvenc játékom lett. Gyors, izgalmas milyen lapot fogsz kapni következőleg. Ajánlom másnak is.
| 5 / 5 csillag!
2018. 01. 27.
Könnyed, Gyors, Gyönyörű játék

Ez a játék zseniális.
+ Könnyen megérthető, átadható szabályrendszer,
+ piktogramokkal nyelv függetlenített, szépen kivitelezett kártyák.
+ Draftrendszerrel párhuzamosított játékmenet, a játék minden percében van tennivaló, nincs holtidő várva arra, hogy megint mi következzünk a körben.
+ Nehézsége és hosszúsága tetszés szerint variálható a hivatalos ( 7 Wonders Cities, 7 wonders Leaders, 7 Wonders Babel, 7 Wonderpack), illetve a nem hivatalos, rajongói kiegészítőkkel ( 7 Wonders Empire, 7 Wonders Myths, 7 Wonders Sailors, 7 Wonders Ruins, 7 Wonders Wonder Collection).

Ezt a játékot mindenkinek ki kell próbálnia!

Az alapjáték és az összes fent említett kiegészítő magyar szabálykönyve 7 Wonders Összevont Szabálykönyv néven elérhető az interneten.
http://www.ketaklub.hu/letoltes/7%20Wonders%20osszes%20szabaly.pdf
| 5 / 5 csillag!
2017. 01. 05.
Remek játék

Érdekes és izgalmas játék, szinte megunhatatlan. Személy szerint jobban szeretem az angol kiadást, de a magyar fordítás is rendben van.
Talán 4 emberrel a legjobb játszani, de a játékszabály sok módosítást is leír az eredeti játékmenethez képest, amik feldobják a játékot.
| 5 / 5 csillag!
2016. 12. 26.
Csodálatos

Szenzációs! Egészen különböző taktikák is győzelemre vezethetnek. Könnyen tanulható, nagyjából 10 perc alatt elmagyarázható minden szabály.
3-4 játékossal talán a legjobb, mert akkor még kisebb a véletlenszerűség a játékban, és leginkább saját taktikai érzékünk dönt, könnyebb a másik 2-3 játékost is szívatni. Többen kicsit nagy lesz a szerencse szerepe.
Gyönyörűek a kártyák és a csodalapok!
Viszonylag gyorsan lejátszható egy-egy menet, ha kevesebb idő van játszani ez talán a legjobb játék akár családoknak akár baráti társaságoknak.
| 5 / 5 csillag!
2016. 12. 13.
Könnyed játék sok lehetőséggel

4-5 éve találtam rá véletlenül egy bemutató videoban, nem sokkal később kapott egy próbát és azóta örök darabbá nőtte ki magát a polcon. Sok különböző csoporttal játszottam már: más létszámok, más korcsoportok, különböző tapasztalati szintek társasjátékokban, de minden esetben jó volt a végeredmény. A szabályokon kb. 10 perc alatt át lehet menni és könnyen felfogja őket mindenki, mert elég intuitívak: az épületek a színek miatt jól elválasztottak, egyértelmű, hogy melyik típus mire való; épülethez nyersanyag kell; a nyersanyag meg termelő épületből vagy kereskedelemből jön, nagyjából kész is :). Abszolút jól játszható kiegészítőkkel és azok nélkül is, azonban érdemes észben tartani, hogy jelenleg csak angolul lehet kapni őket, így ha az alapjáték magyar, eltérhetnek a feliratok (szerencsére ez a játékot nem befolyásolja).