Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

7 Wonders - Cities kiegészítő

Ár:
6.490 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (30)
Szállítási díj: 790 Ft
Elérhetőség: Nincs készleten

Leírás

A díjnyertes magyarul is kapható 7wonders ( 7csoda ) legújabb kiegészítője, mely az alapjátékkal játszható!

A játék jóval nagyobb harcokra csábírtja résztvevőit, mint eddig bármikor.

A csodák építése során össze kell játszanunk ellenfeleinkkel, de mégis saját érdekünket kell végig szem előtt tartanunk. Fő cél a pontszerzés nagy csaták árán!

Újdonságok az alapjátékhoz képest:
- lehetőség van csapatjátékra
- akár 8 játékos is játszhatja
- új „fekete” kártyák
- új játékstratégiák
- 2 új csoda: Petra, az ókori sziklaváros és Bizáncium


Ha még nagyobb kihívásra vágysz, játssz együtt a három kiadással: 7 Wonders ( 7 csoda) alapjátékkal, valamint Leaders és Cities kiegészítőivel

Vélemények

4.60
30 értékelés
5
(21)
4
(6)
3
(3)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 19.
Még jobb

Rengeteget játszunk a 7 csodával így elkezdtük beszerezni a kiegészítőket. A Cities nagy előnye, hogy nem kell sok új szabályt megtanulni, ad újabb csodatáblákat (amik gyönyörűek) és még több taktikai lehetőséget ad.
| 5 / 5 csillag!
2019. 12. 01.
Legális csalás :)

Kötelező kiegészítő az alapjáték mellé. A Cities a fekete színnel nem csak új elemeket és stratégiákat hoz a játékba, hanem annál jóval többet, amit nehéz megfogalmazni - talán azt mondanám, hogy új érzést, új hangulatot. A fekete kártyák kijátszásával kicsit úgy érezheti a játékos, hogy a legális csalás útjára lép, felülírja a szabályokat: 5 pajzs egy lapon, érmék elvétele az ellenfelektől, a harc elkerülése, és a többi.
A játék talán valósághűbbé vált a Cties által, mivel a birodalmak sokszor az ilyen szabály-áthágások, ármánykodások útján tettek szert igazi előnyre, és emelkedtek riválisaik fölé.
| 5 / 5 csillag!
2019. 05. 14.
Jó kis kiegészítő és így nyolcan is lehet játszani

Sajnos voltam olyan béna, és nem rendeltem meg a vezetők kiegészítőt, így nem tudtunk a 6 új vezetővel mit kezdeni és a diplomácia rész se annyira kiforrott így. Viszont nagyon tetszenek az új csodák, az újfajta kártyák és direkt azért vettem meg, hogy lehessen nyolcan is játszani.
Volt egy abszolút szűz emberünk, aki sose játszott még az alapjátékkal se. Lenyomtunk egy kört, majd az új kieggel is egyet és meg is értett mindent szabályt elsőre, szóval kezdőknek is bátran ajánlom.
| 5 / 5 csillag!
2018. 09. 03.
Csodás kiegészítő

Sok pluszt ad az amúgy is remek játéknak. Megunhatatlan a sokféle kiegészítő és kimenetel miatt. :)
| 5 / 5 csillag!
2018. 07. 01.
Fekete kártyákkal az igazi

Ha a 7 csodával játszottál már akkor akarva akaratlanul is felmerül a kérdés, hogy lehet e bővíteni? A Cities illetve annak kiegészítője ezt hivatott orvosolni egy nagyon egyszerű módon, ugyanis itt mondhatni bejönnek a szivatós/csalás kártyák azaz ha hiányoltad ezt akkor ez a kiegészítő pont neked való :)
| 3 / 5 csillag!
2017. 02. 09.
csak gyakorlat után !

Ez a kiegészítő tovább bonyolítja a szabályokat. Igazi előnye, hogy többen is játszható, így erősödik a party játék oldala, amit már az alapjátéknál is éreztünk. családdal nem jött be. Maradt a szép igényes kivitek :-)
Játékidő is meghosszabbodik, és kicsit sok a holt idő a több játékos miatt. Csak azután ajánlom használni, ha az alapjáték jól, pörgősen megy!!! Kezdőknél nem nagyon ment egyszerre az alappal.
| 5 / 5 csillag!
2017. 01. 05.
A következő szint

Az alapjáték viszonylag nyugalmas világa után, ha már kellően beletanultunk, s többre vágyunk, akkor tudnám ezt a kiegészítőt ajánlani. Amikor már túljutottunk azon a szinten, hogy izguljunk vajon visszajut-e hozzánk egy adott lap, vagy hogy vajon épít-e még a szomszédunk harci építményeket, vagy hogy honnan vásároljunk még nyersanyagot egy adott építmény lerakásához.
Itt ugyanis a majdnem pasziánsz jellegű játékmenetből hirtelen egy magasabb szintre lépünk, ahol a játékosok közti interakciók mértéke megnövekszik. Bizonyos kártyák másolják más kártyák képességeit, vannak amik pénz megfizetésére kényszerítenek, vagy éppen egyéb eddig nem tapasztalt módon juttatnak minket előnyökhöz. A béke galambját szimbolizáló kártyákról nem is beszélve, amik a korszakok végi harc során, addig nem szomszédos játékosokat hirtelen szomszédossá tesznek, legalábbis ilyen szempontból. A kiegészítő még tartalmaz 2 új csodát és 6 új vezető lapot is, ez utóbbiakat a "Leaders" kiegészítő ismeretében játszhatjuk majd. Szóval a terméket csak ajánlani tudom mindenkinek, s főleg azoknak akik valamivel több játékosok közti interakciót vártak korábban a játéktól.
| 5 / 5 csillag!
2016. 12. 13.
Ha csak egy kiegészítőt, akkor ezt!

Nem igazán bonyolítja a játékmenetet, mégis sokat ad hozzá. A kiegészítőben lévő kártyáknak köszönhetően több lehetőség nyílik annak, aki esetleg kicsit lemaradottnak érti magát, mert a nagy létszámú katonai lapok, a plusz egy-egy megszerzett tudományos ismeret, az ellenfelek pénzének eldobatása szépen tudja csökkenteni a játékosok pontjai közötti különbségeket. Nagyon jónak tartom, hogy eggyel növeli a játékosszámot, mert felénk gyakran jövünk össze sokan, és lehettek volna szituációk, amikor emiatt kellett volna kihagyni a 7 csodát.
| 5 / 5 csillag!
2016. 12. 09.
Egy újabb színt hoz a játékba!

Szó szerint! :P Már az alapjáték is jól össze lett rakva, de ezzel a kiegészítővel további taktikai lehetőségekre tehetünk szert - az újrajátszhatóságot tovább növelve. A diplomácia és adósság token hiánypótló darabok! Ha valamelyik kiegészítőt mindenképp megvennéd, ez legyen az.
| 4 / 5 csillag!
2016. 12. 09.
Az új taktikai lehetőségekkel és a fekete kártyákkal több lehetőség nyílik a "konfrontálódásra", de mégsem bonyolítja túl az alapjátékot
| 5 / 5 csillag!
2016. 05. 08.
Színesíti az alapjátékot

Akinek az alapjáték tetszik, annak érdemes kipróbálnia a Cities-t. Tovább színesíti a játékot gyakorlatilag két új mechanizmus (az adósság és a csatákból való mentesség) beiktatásával. Lényegében megnöveli a stratégiák számát.
| 5 / 5 csillag!
2016. 04. 03.
Több intrika, több interakció, több lehetőség

Nagyszerű kiegészítő! Éppen csak annyit ad hozzá az alaphoz, hogy ne bonyolítsa túl, csak kibővítse! Plusz egy kör, plusz 3 kártya, mégis többnek hat. Intrikusabb játékmenetet ad, mint az alap, de ezt is mértékkel, senki nem érzi kiszúrásnak. A diplomáciajelző szintén nagyszerű ötlet, ezt begyűjtve nem vagyunk rákényszerítve a katonai lapok gyűjtésére, több lehetőségünk lesz egyéb taktikára. Ár/érték-ben én rendben találtam, van benne „anyag”! Egy kiegészítőt terveztem beszerezni, a Leaders és e között vacilláltam, a szabályokat elolvasva ezt találtam értékesebbnek; úgy hiszem jól döntöttem! Annyira beleintegráltuk az alapba, hogy csak a Cities-sel együtt játsszuk már, akkor sem csupaszítjuk le az alapra, ha új embereknek tanítjuk a 7 csodát! Nagyszerű kiegészítő, na! :-)
| 5 / 5 csillag!
2016. 01. 26.
Több és jobb

Ezzel a kiegészítővel - szemben a többivel - nem vállalt sok rizikót a tervező. A kiegészítő egy új kártya típus és általa pár kisebb új játékmechanika bevezetésével színesíti az amúgy is nehezen kimeríthető lehetséges nyerési stratégiák számát. Az új lapok közül nem mind kerül bele a pakliba egy játék során, ami egy plusz bizonytalansági faktort jelent, ugyanakkor így a koronként kijátszható immáron 7 lapból a kor vége fele is nagyobb eséllyel kerülhet hasznos tulajdonsággal bíró a kezünkbe. Miután ez a kiegészítő drasztikus változtatásokat nem hoz könnyen megtanulható akár az alapjátékkal együtt, így bátran ajánlom kezdő játékosoknak is.
| 5 / 5 csillag!
2015. 11. 02.
Kavarás, a forgatagban

Remek lehetőségekkel, izgalmas új stratégiákkal és plusz egy fővel bővül az amúgy is kitűnő 7 Csoda alapjáték.
A játék forgatagát és kiszámíthatatlanságát még jobban felkavarják az új színű fekete lapok.
A leginkább új dolog a kiegészítőben az adósság lehetőségen, így a játékban először "vehető el" a másik játékostól valami, szóval jobban résen kell lenni, mint eddig. :)
Ezen kívül az izgalmas és aljas fekete lapok is adnak okot a játék említésére. Ezek -úgy mint a céhek- véletlenszerűen kerülnek a pakliba, szóval a játék még kevésbé ismétli önmagát, még változatosabbá válik. :)
Nekünk nagyon bevált a kiegészítő, csak ajánlani tudom. :)
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 26.
Beleférhetett volna az alapba is

Én amikor csak tehetem ezt a kiegészítőt belekeverem az alapjátékba. nekem nagyon tetszik, főleg, hogy ezáltal több lesz a kör. A fekete lapok szerintem nagyon kellettek a játékba. Oké, van benne gonoszkodás, de szerintem egyáltalán nem vészes. A két csoda meg a változatosságot növeli. Szerintem kötelező darab és sajnálom, hogy sokan leragadnak az alapdoboznál.
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 12.
Kell

Nagyot dob az alapjátékon, jók az új kártyák, szinte kötelező darab.
| 4 / 5 csillag!
2015. 09. 30.
ajánlott kiegészítő

Én személy szerint az alapjáték után ennek a kiegészítőnek a megvásárlását ajánlanám (WonderPack-al együtt). Nagyon szimpatikus, hogy nagyon szerephez jut a pénz (illetve pénzhiány) valamint a kötelező hadviselést meg lehet kerülni, ezzel még több lehetőség van a győzelemre. Ha az alapjáték tetszett és kezd unalmasá válni, akkor ez egy jó frissítés.
| 5 / 5 csillag!
2015. 09. 25.
Több kapcsolat a játokosokkal

Szerintem nagyon sokat ad az alapjáték dinamikájához, tökéletesen kiegészítve azt. Több változatosság és több interakció jellemzi így a játékot. Sokszor jól jön a plusz egy kör minden korban, így több időnk van építeni a csodánkat. 8-an játszani nagyon jó, erre már régóta vártunk, bár cserébe akkor eggyel kevesebb kör jut mindenkinek. Ar/érték arányban szerintem nagyon jó, kifejezetten izgalmas lesz így a játék. Negatívum a sok felesleges token, nem hiszem hogy bárki is össze tudna gyűjteni ennyi mínuszt, de az is igaz hogy ki kell tölteni valamivel a dobozt.
| 5 / 5 csillag!
2015. 09. 23.
vigyázza a pénzedre

Ezzel a kiegészítővel sokkal nagyobb szerephez jut a pénz. Az új fekete lapok és a koronkénti +1 kör több variációs lehetőséget biztosít és jóval nagyobb meglepetéseket okozhatsz az ellenfeleidnek. A új céhek is ötletesek és bizony megvariálják az eddig bevált stratégiákat. Abszolút felfrissíti a játékot, megéri beszerezni. Többször kerül elő, mint a Leaders, mert azt a kiegészítőt jóval kiegyensúlyozatlanabbnak találtuk.
| 3 / 5 csillag!
2015. 08. 25.
nem nagy szám

Azon ritka játékok egyike, amiben alig emelkedik a játékidő a játékosszámmal, sajnos ezt azt is jelenti, hogy alig van interakció. Más játékokban, csak a játék egy része a drafting, amiből itt az egész játék áll. Esetleg érdemes helyette az Among The Stars-nak utánanézni, ami alapvetően ugyanígy működő játék, de űrállomást építesz a lapokból, és az sem mindegy, hogy hova teszed le őket. Engem egyik játék sem fogott meg, de meg tudom érteni akiket igen.
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 22.
Több kör = több lehetőség

Legjobban az új céhek tetszettek ebben a kiegészítőben, bár az adósság és diplomácia jelzőkkel is lehet meglepetéseket okozni. Mégis a +1 kör ami miatt hosszabbak lesznek a korszakok, ami igazán számít.
| 4 / 5 csillag!
2015. 08. 11.
Javaslom, ha kiegészítőt vásároltok a "Leaders" kerüljön a bevásárlókosárba, sokkal több újítást visz a játékba!
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 03.
Így már 8-an is lehet játszani.

A legfontosabb tulajdonságának azt tartom, hogy 1-gyel többen lehet játszani, és 1-gyel több kör van koronként, ami növeli az izgalmakat.
Ami még nekem kifejezetten tetszett, hogy vannak új fekete kártyák, amikkel kicsit be lehet kavarni a többieknek.
| 4 / 5 csillag!
2015. 08. 03.
Új játékmechanizmust nem ad ez a kiegészítő, viszont több épületet és csodát találhatunk a már nem kicsi dobozunkban. A választás így sokkal nehezebb.
| 4 / 5 csillag!
2015. 08. 01.
Az a plusz kör

A két kis dobozos kieg közül ez áll távolabb tőlem, azonban el kell ismernem előnyeit is.
Legfontosabb, hogy használatával eggyel több kör lesz minden egyes korban, ami több pontot és nagyobb lehetőséget biztosít a játékosoknak. Több játékosnál is talán visszatér hozzád az a lap, amit az első körödben tovább kellett engedned.:)
Nagyon jónak tartom az új fekete lapokat, azok képességeit is. Diplomácia, kémkedés, intrika, érmék eldobása, minden adott azon játékosok részére, akik szeretnek másokkal konfrontálódni. Akik meg érzékenyebbek erre, kérem kerüljék ezt a kieget.
Az új csodáktól nem "dobtam hátast", azonban így is korrekt a kiegészítő. Beszerzése a játékot kedvelők részére ajánlott, bár még magyar nyelven nem jelent meg.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 17.
Jó kiegészítő!

A Cities sokkal simábban ágyazódik a játék mechanikájába, mint tette azt Leaders, igaz, nem is mélyíti azt akkora mértékben. Cserébe szélesíti, és változatosabbá teszi a játék három korát a városlapok bevezetésével. Ezek új taktikai lehetőségeket biztosítanak és egy újabb utat a győzelemhez. A lapok egy része meglehetősen intrikus, de ezek nem borítják fel a játék menetét. A páros játék pedig egy egészen új játékélményt nyújt, amit mindenkinek érdemes kipróbálnia. Akik szerették az alapjátékot, és nem riadnak meg néhány kisebb közvetlen konfrontációtól, azoknak mindenképpen ajánlom, mert a változtatások ellenére a játék megmarad az eredeti könnyed medrében. Azok se aggódjanak, akiknek csak az alapjáték van meg, a kiegészítő ugyanis nyugodtan játszható a Leaders nélkül is…
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 14.
Azért a Leaders jobb

Ez is egy plusz kört (+3 akció) hoz a játékba, de kicsit durvábban belenyúl a játékba, mint a Leaders. Elsőre nekem erőltetettnek tűnt, de most már ezt is szeretjük. A Leaderrel együtt használva elég hosszú tud lenni egy parti, kb. dupljája az alapjátéknak. Kezdőknek ne ezzel együtt mutassuk meg...
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 13.
Már 8-an is lehet játszani!

A kiegészítő tartalmaz 2 csodatáblát, 2 csodakártyát, 27 városkártyát, 3 céhkártyát, 6 vezetőlapot, 31 adósságjelzőt, 3 diplomáciajelzőt, 1 pontozótömb és végül a szabálykönyv., az új kártyákkal pedig számtalan lehetőség nyílik (pontgyűjtés, nyersanyag-előállítás, pénzszerzés, tudományos kártyák kijátszása, hadászkodás). Akár nyolcan is lehet vele játszani! Ajánlom mindenkinek, aki az alapjátékot megszerette!
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 12.
Szerintem ez a kiegészítő színesebbé teszi a játékot. Akik nem figyelnek eléggé, bele szoktak esni abba a hibába, hogy csak a győzelmi pontokkal, csoda szintek építésével és pénzszerzéssel foglalkoznak. Itt már arra is figyelni kell, hogy egy óvatlanul letett békegalambbal (ami kizár minket a következő csatából) akár 10 pontot is lehet veszíteni. A többiekkel befizettetett adóval egy kicsit lehet gonoszkodni is. Eddig a többiek játékát nem nagyon tudtuk befolyásolni.
| 3 / 5 csillag!
2015. 07. 10.
Egy játék után úgy érzem, hogy ez a kieg sajnos inkább ront, mint javít a játékon. Nem mondom, hogy teljesen rossz minden benne, de szerintem sok mindent nem gondoltak eléggé végig. Az új lapok tematikáján érződik, hogy a pénz fontosságát próbálták növelni, amit azzal gondoltak elérni, hogy egy csomó lap hatására pénzt vesztünk. Ez egy kicsit ellentmondásos a korábbi iránnyal, amikor guilddel és leaderrel is a megmaradt pénz után kapható pontokkal próbálták növelni a pénz szerepét. Így az új lapok teljesen kiütik az előzőeket. Illetve kicsit úgy ahogy van a leader kieget is, mivel nagyon nehezen lesz az embereknek pénze a vezetőkre, lenullázni magunkat egy leader miatt általában nem éri meg.
A másik nagy újdonság, a diplomácia. Igaz, ami igaz eddig nagyon nagy súlya volt a haderőnek, de most szerintem átestek a ló túloldalára. Rengetek a diplomácia lap és csoda, így a fegyverkezés szinte teljesen értelmét veszti. Ezen felül még néhány új lap pénzbüntivel is bünteti a fegyverkezőket, illetve a vereség tokenekből csinál haderőt. Hát nem nagyon éri meg túl sok piros lapra költeni ezek után...

Érzésem szerint nagyon megborították a játék egyensúlyát, és a fekete lapok véletlenszerűsége miatt rengeteg szerencsét vittek a játékba. Szerintem fogunk mi még 7 wonderst játszani e kieg nélkül is, mégha ott is lapul majd valakinek a táskájában.