7 Wonders - Cities kiegészítő

Normál ár: 6 490 Ft

A Te árad: 6 165 Ft

Értékelés:  (4.6)
A díjnyertes magyarul is kapható 7wonders ( 7csoda ) legújabb kiegészítője, mely az alapjátékkal játszható!

A játék jóval nagyobb harcokra csábírtja résztvevőit, mint eddig bármikor.

A csodák építése során össze kell játszanunk ellenfeleinkkel, de mégis saját érdekünket kell végig szem előtt tartanunk. Fő cél a pontszerzés nagy csaták árán!

Újdonságok az alapjátékhoz képest:
- lehetőség van csapatjátékra
- akár 8 játékos is játszhatja
- új „fekete” kártyák
- új játékstratégiák
- 2 új csoda: Petra, az ókori sziklaváros és Bizáncium


Ha még nagyobb kihívásra vágysz, játssz együtt a három kiadással: 7 Wonders ( 7 csoda) alapjátékkal, valamint Leaders és Cities kiegészítőivel

Értékelések átlaga 


(4.6)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 10 Gyakorlott játékosoknak 19 Euro gémereknek 10 Családdal 18 Partijátéknak 7
67% (18)
22% (6)
11% (3)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 27)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Csodás kiegészítő

Etelka | 2018. szeptember 3.

Sok pluszt ad az amúgy is remek játéknak. Megunhatatlan a sokféle kiegészítő és kimenetel miatt. :)
Fekete kártyákkal az igazi

Ákos | 2018. július 1.

Ha a 7 csodával játszottál már akkor akarva akaratlanul is felmerül a kérdés, hogy lehet e bővíteni? A Cities illetve annak kiegészítője ezt hivatott orvosolni egy nagyon egyszerű módon, ugyanis itt mondhatni bejönnek a szivatós/csalás kártyák azaz ha hiányoltad ezt akkor ez a kiegészítő pont neked való :)
csak gyakorlat után !

Balthis | 2017. február 9.

Ez a kiegészítő tovább bonyolítja a szabályokat. Igazi előnye, hogy többen is játszható, így erősödik a party játék oldala, amit már az alapjátéknál is éreztünk. családdal nem jött be. Maradt a szép igényes kivitek :-)
Játékidő is meghosszabbodik, és kicsit sok a holt idő a több játékos miatt. Csak azután ajánlom használni, ha az alapjáték jól, pörgősen megy!!! Kezdőknél nem nagyon ment egyszerre az alappal.
A következő szint

Csaba | 2017. január 5.

Az alapjáték viszonylag nyugalmas világa után, ha már kellően beletanultunk, s többre vágyunk, akkor tudnám ezt a kiegészítőt ajánlani. Amikor már túljutottunk azon a szinten, hogy izguljunk vajon visszajut-e hozzánk egy adott lap, vagy hogy vajon épít-e még a szomszédunk harci építményeket, vagy hogy honnan vásároljunk még nyersanyagot egy adott építmény lerakásához.
Itt ugyanis a majdnem pasziánsz jellegű játékmenetből hirtelen egy magasabb szintre lépünk, ahol a játékosok közti interakciók mértéke megnövekszik. Bizonyos kártyák másolják más kártyák képességeit, vannak amik pénz megfizetésére kényszerítenek, vagy éppen egyéb eddig nem tapasztalt módon juttatnak minket előnyökhöz. A béke galambját szimbolizáló kártyákról nem is beszélve, amik a korszakok végi harc során, addig nem szomszédos játékosokat hirtelen szomszédossá tesznek, legalábbis ilyen szempontból. A kiegészítő még tartalmaz 2 új csodát és 6 új vezető lapot is, ez utóbbiakat a "Leaders" kiegészítő ismeretében játszhatjuk majd. Szóval a terméket csak ajánlani tudom mindenkinek, s főleg azoknak akik valamivel több játékosok közti interakciót vártak korábban a játéktól.
Ha csak egy kiegészítőt, akkor ezt!

István Gábor | 2016. december 13.

Nem igazán bonyolítja a játékmenetet, mégis sokat ad hozzá. A kiegészítőben lévő kártyáknak köszönhetően több lehetőség nyílik annak, aki esetleg kicsit lemaradottnak érti magát, mert a nagy létszámú katonai lapok, a plusz egy-egy megszerzett tudományos ismeret, az ellenfelek pénzének eldobatása szépen tudja csökkenteni a játékosok pontjai közötti különbségeket. Nagyon jónak tartom, hogy eggyel növeli a játékosszámot, mert felénk gyakran jövünk össze sokan, és lehettek volna szituációk, amikor emiatt kellett volna kihagyni a 7 csodát.
Egy újabb színt hoz a játékba!

Ádám | 2016. december 9.

Szó szerint! :P Már az alapjáték is jól össze lett rakva, de ezzel a kiegészítővel további taktikai lehetőségekre tehetünk szert - az újrajátszhatóságot tovább növelve. A diplomácia és adósság token hiánypótló darabok! Ha valamelyik kiegészítőt mindenképp megvennéd, ez legyen az.
+

pD | 2016. december 9.

Az új taktikai lehetőségekkel és a fekete kártyákkal több lehetőség nyílik a "konfrontálódásra", de mégsem bonyolítja túl az alapjátékot
Színesíti az alapjátékot

Goda | 2016. május 8.

Akinek az alapjáték tetszik, annak érdemes kipróbálnia a Cities-t. Tovább színesíti a játékot gyakorlatilag két új mechanizmus (az adósság és a csatákból való mentesség) beiktatásával. Lényegében megnöveli a stratégiák számát.
Több intrika, több interakció, több lehetőség

esoember | 2016. április 3.

Nagyszerű kiegészítő! Éppen csak annyit ad hozzá az alaphoz, hogy ne bonyolítsa túl, csak kibővítse! Plusz egy kör, plusz 3 kártya, mégis többnek hat. Intrikusabb játékmenetet ad, mint az alap, de ezt is mértékkel, senki nem érzi kiszúrásnak. A diplomáciajelző szintén nagyszerű ötlet, ezt begyűjtve nem vagyunk rákényszerítve a katonai lapok gyűjtésére, több lehetőségünk lesz egyéb taktikára. Ár/érték-ben én rendben találtam, van benne „anyag”! Egy kiegészítőt terveztem beszerezni, a Leaders és e között vacilláltam, a szabályokat elolvasva ezt találtam értékesebbnek; úgy hiszem jól döntöttem! Annyira beleintegráltuk az alapba, hogy csak a Cities-sel együtt játsszuk már, akkor sem csupaszítjuk le az alapra, ha új embereknek tanítjuk a 7 csodát! Nagyszerű kiegészítő, na! :-)
Több és jobb

Homo Ludens | 2016. január 26.

Ezzel a kiegészítővel - szemben a többivel - nem vállalt sok rizikót a tervező. A kiegészítő egy új kártya típus és általa pár kisebb új játékmechanika bevezetésével színesíti az amúgy is nehezen kimeríthető lehetséges nyerési stratégiák számát. Az új lapok közül nem mind kerül bele a pakliba egy játék során, ami egy plusz bizonytalansági faktort jelent, ugyanakkor így a koronként kijátszható immáron 7 lapból a kor vége fele is nagyobb eséllyel kerülhet hasznos tulajdonsággal bíró a kezünkbe. Miután ez a kiegészítő drasztikus változtatásokat nem hoz könnyen megtanulható akár az alapjátékkal együtt, így bátran ajánlom kezdő játékosoknak is.

Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

7 Csoda játékcsalád