7 Wonders - Cities kiegészítő

  Normál ár: 6 490 Ft

  A Te árad: 6 165 Ft

  Értékelés:  (4.5)
  A díjnyertes magyarul is kapható 7wonders ( 7csoda ) legújabb kiegészítője, mely az alapjátékkal játszható!

  A játék jóval nagyobb harcokra csábírtja résztvevőit, mint eddig bármikor.

  A csodák építése során össze kell játszanunk ellenfeleinkkel, de mégis saját érdekünket kell végig szem előtt tartanunk. Fő cél a pontszerzés nagy csaták árán!

  Újdonságok az alapjátékhoz képest:
  - lehetőség van csapatjátékra
  - akár 8 játékos is játszhatja
  - új „fekete” kártyák
  - új játékstratégiák
  - 2 új csoda: Petra, az ókori sziklaváros és Bizáncium


  Ha még nagyobb kihívásra vágysz, játssz együtt a három kiadással: 7 Wonders ( 7 csoda) alapjátékkal, valamint Leaders és Cities kiegészítőivel

  Értékelések átlaga 


  (4.5)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 9 Gyakorlott játékosoknak 17 Euro gémereknek 9 Családdal 16 Partijátéknak 5
  64% (16)
  24% (6)
  12% (3)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 25)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  csak gyakorlat után !

  Balthis | 2017. február 9.

  Ez a kiegészítő tovább bonyolítja a szabályokat. Igazi előnye, hogy többen is játszható, így erősödik a party játék oldala, amit már az alapjátéknál is éreztünk. családdal nem jött be. Maradt a szép igényes kivitek :-)
  Játékidő is meghosszabbodik, és kicsit sok a holt idő a több játékos miatt. Csak azután ajánlom használni, ha az alapjáték jól, pörgősen megy!!! Kezdőknél nem nagyon ment egyszerre az alappal.
  A következő szint

  Csaba | 2017. január 5.

  Az alapjáték viszonylag nyugalmas világa után, ha már kellően beletanultunk, s többre vágyunk, akkor tudnám ezt a kiegészítőt ajánlani. Amikor már túljutottunk azon a szinten, hogy izguljunk vajon visszajut-e hozzánk egy adott lap, vagy hogy vajon épít-e még a szomszédunk harci építményeket, vagy hogy honnan vásároljunk még nyersanyagot egy adott építmény lerakásához.
  Itt ugyanis a majdnem pasziánsz jellegű játékmenetből hirtelen egy magasabb szintre lépünk, ahol a játékosok közti interakciók mértéke megnövekszik. Bizonyos kártyák másolják más kártyák képességeit, vannak amik pénz megfizetésére kényszerítenek, vagy éppen egyéb eddig nem tapasztalt módon juttatnak minket előnyökhöz. A béke galambját szimbolizáló kártyákról nem is beszélve, amik a korszakok végi harc során, addig nem szomszédos játékosokat hirtelen szomszédossá tesznek, legalábbis ilyen szempontból. A kiegészítő még tartalmaz 2 új csodát és 6 új vezető lapot is, ez utóbbiakat a "Leaders" kiegészítő ismeretében játszhatjuk majd. Szóval a terméket csak ajánlani tudom mindenkinek, s főleg azoknak akik valamivel több játékosok közti interakciót vártak korábban a játéktól.
  Ha csak egy kiegészítőt, akkor ezt!

  István Gábor | 2016. december 13.

  Nem igazán bonyolítja a játékmenetet, mégis sokat ad hozzá. A kiegészítőben lévő kártyáknak köszönhetően több lehetőség nyílik annak, aki esetleg kicsit lemaradottnak érti magát, mert a nagy létszámú katonai lapok, a plusz egy-egy megszerzett tudományos ismeret, az ellenfelek pénzének eldobatása szépen tudja csökkenteni a játékosok pontjai közötti különbségeket. Nagyon jónak tartom, hogy eggyel növeli a játékosszámot, mert felénk gyakran jövünk össze sokan, és lehettek volna szituációk, amikor emiatt kellett volna kihagyni a 7 csodát.
  Egy újabb színt hoz a játékba!

  Ádám | 2016. december 9.

  Szó szerint! :P Már az alapjáték is jól össze lett rakva, de ezzel a kiegészítővel további taktikai lehetőségekre tehetünk szert - az újrajátszhatóságot tovább növelve. A diplomácia és adósság token hiánypótló darabok! Ha valamelyik kiegészítőt mindenképp megvennéd, ez legyen az.
  +

  pD | 2016. december 9.

  Az új taktikai lehetőségekkel és a fekete kártyákkal több lehetőség nyílik a "konfrontálódásra", de mégsem bonyolítja túl az alapjátékot
  Színesíti az alapjátékot

  Goda | 2016. május 8.

  Akinek az alapjáték tetszik, annak érdemes kipróbálnia a Cities-t. Tovább színesíti a játékot gyakorlatilag két új mechanizmus (az adósság és a csatákból való mentesség) beiktatásával. Lényegében megnöveli a stratégiák számát.
  Több intrika, több interakció, több lehetőség

  esoember | 2016. április 3.

  Nagyszerű kiegészítő! Éppen csak annyit ad hozzá az alaphoz, hogy ne bonyolítsa túl, csak kibővítse! Plusz egy kör, plusz 3 kártya, mégis többnek hat. Intrikusabb játékmenetet ad, mint az alap, de ezt is mértékkel, senki nem érzi kiszúrásnak. A diplomáciajelző szintén nagyszerű ötlet, ezt begyűjtve nem vagyunk rákényszerítve a katonai lapok gyűjtésére, több lehetőségünk lesz egyéb taktikára. Ár/érték-ben én rendben találtam, van benne „anyag”! Egy kiegészítőt terveztem beszerezni, a Leaders és e között vacilláltam, a szabályokat elolvasva ezt találtam értékesebbnek; úgy hiszem jól döntöttem! Annyira beleintegráltuk az alapba, hogy csak a Cities-sel együtt játsszuk már, akkor sem csupaszítjuk le az alapra, ha új embereknek tanítjuk a 7 csodát! Nagyszerű kiegészítő, na! :-)
  Több és jobb

  Homo Ludens | 2016. január 26.

  Ezzel a kiegészítővel - szemben a többivel - nem vállalt sok rizikót a tervező. A kiegészítő egy új kártya típus és általa pár kisebb új játékmechanika bevezetésével színesíti az amúgy is nehezen kimeríthető lehetséges nyerési stratégiák számát. Az új lapok közül nem mind kerül bele a pakliba egy játék során, ami egy plusz bizonytalansági faktort jelent, ugyanakkor így a koronként kijátszható immáron 7 lapból a kor vége fele is nagyobb eséllyel kerülhet hasznos tulajdonsággal bíró a kezünkbe. Miután ez a kiegészítő drasztikus változtatásokat nem hoz könnyen megtanulható akár az alapjátékkal együtt, így bátran ajánlom kezdő játékosoknak is.
  Kavarás, a forgatagban

  Tsokiskex | 2015. november 2.

  Remek lehetőségekkel, izgalmas új stratégiákkal és plusz egy fővel bővül az amúgy is kitűnő 7 Csoda alapjáték.
  A játék forgatagát és kiszámíthatatlanságát még jobban felkavarják az új színű fekete lapok.
  A leginkább új dolog a kiegészítőben az adósság lehetőségen, így a játékban először "vehető el" a másik játékostól valami, szóval jobban résen kell lenni, mint eddig. :)
  Ezen kívül az izgalmas és aljas fekete lapok is adnak okot a játék említésére. Ezek -úgy mint a céhek- véletlenszerűen kerülnek a pakliba, szóval a játék még kevésbé ismétli önmagát, még változatosabbá válik. :)
  Nekünk nagyon bevált a kiegészítő, csak ajánlani tudom. :)
  Beleférhetett volna az alapba is

  Péter | 2015. október 26.

  Én amikor csak tehetem ezt a kiegészítőt belekeverem az alapjátékba. nekem nagyon tetszik, főleg, hogy ezáltal több lesz a kör. A fekete lapok szerintem nagyon kellettek a játékba. Oké, van benne gonoszkodás, de szerintem egyáltalán nem vészes. A két csoda meg a változatosságot növeli. Szerintem kötelező darab és sajnálom, hogy sokan leragadnak az alapdoboznál.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  7 Csoda játékcsalád