7 Wonders: Duel - Pantheon kiegészítő

Normál ár: 5 790 Ft


A Te árad: 5 501 Ft

Értékelés: 
(4.8)

Értékelések átlaga 


(4.8)

Közönségdíjak

Gyakorlott játékosoknak 10 Euro gémereknek 8 Ketten 14
81% (13)
19% (3)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 16)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
Majdnem isteni lett

Péter | 2019. december 1.

A Pantheon kiegészítő nehéz feladatra vállalkozott. Megpróbált új szintre emelni egy szinte minden elemében tökéletes játékot, ami véleményem szerint nem feltétlenül sikerült neki. Jó az új mechanizmus, a kártyák talán még szebbek is, mint korábban, de nekem hiányzik az a bizonyos extra. Ha már a készítők úgy döntöttek, hogy egyetlen kiegészítőt gyártanak a Párbaj mellé, akkor az talán lehetett volna valamivel "több". Ettő függetlenül hoz egy új színt, érdekes új elemeket, az alapjáték rajongóinak mindenképpen be kell szerezniük, de én nem tartom feltétlenül kötelező darabnak. (Ellenpélda: az eredeti 7 Csoda Armada kiegészítője.)
Ajánlom mindenkinek

Geri | 2019. október 2.

Az alap kétszemélyes játékhoz képest szerintem más lett a játékélmény, valóban nagy hangsúlyt kapnak az Istenek, de ha jól választunk, és jól taktikázunk, nagy segítséget is kaphatunk tőlük. Erősen ajánlott darab, bár az is igaz, hogy nem kerül asztalra minden alkalommal.
Kiegészítővel mégjobb

László | 2019. augusztus 15.

Az alap játék is nagyon tetszett, de ez tesz bele még egy csavart. Az alap játéknál a gond az volt, hogy előállhatott olyan helyzet, hogy a 2. kör végén vagy a 3. elején már tudni lehetett, hogy ki lesz a gyöztes. Most az isten kártyákkal ez kiküszöbölésre került, az utolsó pillantig érhetnek meglepetések és megváltozhat végső győztes kiléte.
Az új kártyák szépek, igényesek és részletekbe menően illusztráltak. Bár, így a sokadig parti után már kezdenek kopni, így mindenképp kártya védő tokban ajánlatos tartani őket, ha még sokáig szeretnél gyönyörködni bennük.
nagyon jó

András | 2019. július 23.

Még több lehetőséget visz a játékba. Javaslom, hogy próbáld ki :)
Kötelező

Viktor | 2019. május 22.

Amióta megvan nem is játszottuk nélküle. Más szintre emeli a játékot, sokkal izgalmasabb.
Az új céheket érzem picit gyengének/egysíkúnak, amire mi azt találtuk ki, hogy a régi céhekkel használjuk ami még egy picit emel az izgalmakon.
Extra izgalmak :)

Zizmooo | 2019. április 25.

Jól eltalált kiegészítő, ami tényleg felturbózza az alapjátékot, amit egyébként is nagyon szeretünk. :)
Alapveto

Goda | 2018. március 18.

Az alapjatek bgg 10-ben van es nem ertem miert. Nekem sokszor volt lutri erzesem benne, es hamar egysiku is volt. Na hat ez most megvaltozott. A kieg az istenkartyak bevezetesevel hatalmasat csavar a jatekmeneten, szamomra most mar nincs negativuma a jateknak. Igaz, hogy kicsit dragak, de az Isten akcioval ki lehet bekkelni, hogy a strukturabol valasszunk lapot, ha azzal tul jo pozicioba hoznank az ellenfelet, es nem mellesleg eleg jok az isten lapok. Az meg kulon jo pont, hogy nem veletlenszeruen kerulnek jatekba, hanem mi, titokban valasszuk ki oket, igy mar a jatek elejen van sejtesunk afelol, hogy melyik strategia lesz jobban kifizetodo szamunkra. Zsenialis! Kicsit hajaz egyebkent a sima 7wonders + leaders-re, de ez nem baj.
tökéletes

Gergő Gábor | 2018. február 18.

A 7csoda Párbaj egy tökéletes két személyes játék. A kiegészítő még nagyobb élvezetet nyújt, szóval kihagyhatatlan. Mindenkinek ajánlani tudom, egyetlen baj van vele, még pedig az, hogy angolul van. Én nagyon igényes vagyok a játékaimra, ezért a magyar alapjátékhoz, csak akkor venném meg ha végre magyarul is megjelenne. Nagyon várom, hogy végre magyarul is kiadják, bízok a Gémklubban :)
Még összetettebbé teszi

ARTISTIL | 2017. szeptember 4.

Enélkül is tök jó a 7 csoda párbaj, de pár tíz játék után érdemes megvenni ezt a kiegészítőt, nagyon sokat ad hozzá a játékhoz. Mindenképp érdemes azonban először e nélkül játszani, hogy a szabályok ne legyenek túl bonyolultak egyszerre - ez a kiegészítő ugyanis még összetettebbé teszi a játékot. Ja, és mivel nem egyértelmű szerintem: a kiegészítő angol nyelvű
Isteni

Benjámin | 2017. július 7.

Remekül beleillik az alapjátékba, csak hozzáad a játékélményhez! Az Istenek valóban némely esetben túl erősnek tűnhetnek, azonban mindent remekül lehet ellensúlyozni szerintem megfelelő döntésekkel és taktikával. A kiegészítő által a játék nagyobb mélységet kapott, több lehetőséget, amikből szerintem a legjobb az új akció "megléte". Gyakran van, főleg az egyes korok végén, mikor rajtad van a sor, de bármelyik lapot veszed el, azzal felfedsz egy ellenfelednek jó lapot, amit ő majd simán elvehet a saját körében. Volt némi ügyeskedés a csodákkal az alapjátékban is, ám lapot mindenképpen fel kellett minden körödben venned. Itt azonban ha van elég pénzed, csak isteni segítséget kérsz, és nem kötelező lapot felvenned. Szóval én csak jót tudok róla írni játékmechanikailag, talán az egyetlen negatívum, hogy szerintem kicsit felülárazták (egy kis kiegészítőtábla, pár kartontoken, egy műanyag figura, és 15 Istenlap 6000 Forint míg magát az alapjátékot én anno 7000 Forintért vettem), bár azért talán így is megéri, én már elképzelni nem tudom enélkül a játékot, és szerintem senki más sem fogja.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.

7 Csoda játékcsalád