7 Wonders: Duel - Pantheon kiegészítő

  Normál ár: 5 790 Ft

  A Te árad: 5 501 Ft

  Értékelés:  (4.8)

  Értékelések átlaga 


  (4.8)

  Közönségdíjak

  Gyakorlott játékosoknak 5 Ketten 8
  75% (6)
  25% (2)
  Rendezés:
  Eddig összesen 8 értékelés
  Még összetettebbé teszi

  ARTISTIL | 2017. szeptember 4.

  Enélkül is tök jó a 7 csoda párbaj, de pár tíz játék után érdemes megvenni ezt a kiegészítőt, nagyon sokat ad hozzá a játékhoz. Mindenképp érdemes azonban először e nélkül játszani, hogy a szabályok ne legyenek túl bonyolultak egyszerre - ez a kiegészítő ugyanis még összetettebbé teszi a játékot. Ja, és mivel nem egyértelmű szerintem: a kiegészítő angol nyelvű
  Isteni

  Benjámin | 2017. július 7.

  Remekül beleillik az alapjátékba, csak hozzáad a játékélményhez! Az Istenek valóban némely esetben túl erősnek tűnhetnek, azonban mindent remekül lehet ellensúlyozni szerintem megfelelő döntésekkel és taktikával. A kiegészítő által a játék nagyobb mélységet kapott, több lehetőséget, amikből szerintem a legjobb az új akció "megléte". Gyakran van, főleg az egyes korok végén, mikor rajtad van a sor, de bármelyik lapot veszed el, azzal felfedsz egy ellenfelednek jó lapot, amit ő majd simán elvehet a saját körében. Volt némi ügyeskedés a csodákkal az alapjátékban is, ám lapot mindenképpen fel kellett minden körödben venned. Itt azonban ha van elég pénzed, csak isteni segítséget kérsz, és nem kötelező lapot felvenned. Szóval én csak jót tudok róla írni játékmechanikailag, talán az egyetlen negatívum, hogy szerintem kicsit felülárazták (egy kis kiegészítőtábla, pár kartontoken, egy műanyag figura, és 15 Istenlap 6000 Forint míg magát az alapjátékot én anno 7000 Forintért vettem), bár azért talán így is megéri, én már elképzelni nem tudom enélkül a játékot, és szerintem senki más sem fogja.
  íGY KEREK

  Zoltán | 2017. június 25.

  Mindenképpen megéri a kiegészítővel együtt játszani az alapjátékot. Mintha eleve úgy találták volna ki az eredeti táblát, hogy abba majd a pantheon isten kártyái illeszkedjenek.
  A játék menetét jól kiegészíti, még változatosabb tőle a játékmenet, és az újra játszhatóság is annyira sokféle, hogy szinte nem is hasonlít egymásra két különböző party.
  A 3. kor kártyalerakásához pedig a BGG oldalán és egy hazai játékritikában is meg lehet találni azt az alternatív lerakási módot, amivel nem kell a céhkártyákat teljes egészében leváltani a kiegészítő 3. koros kártyáival. (A lerakás részleteit én is összefoglaltam az alapjátéknál tett hozzászólásomban.)
  mert a kieg kötelező?

  Kanyó | 2017. május 18.

  Az alapjáték (7 wonders duel) teljesen meggyőzött. Maga ez a kiegészítő sok újdonságot hoz a játékba, szóval megéri. A kieg talán eltolja a játékot az istenek felé (legalább is én így érzem, talán túl erősek), így nekem inkább maga az alap önmagában jobban tetszik.
  Majdnem hibátlan

  Imre | 2017. február 7.

  A Repos hű maradt a 7 Csoda márkához, és ismét egy gyönyörű és tartalmas kiegészítőt adott a játékosoknak. A Pantheon remekül simul az amúgy is áramvonalas mechanikába, az istenekkel pedig megtörhető a gyakran bosszantó ciklikusság. Kár, hogy az unalmas panteon lapok lecserélik a céheket, mert így csak nagyon jó a kiegészítő, de nem tökéletes.

  Bővebben: http://www.crueltyfreepirates.com/7-wonders-duel-pantheon/
  7 WONDERS: DUEL

  hmonka | 2017. január 29.

  Ha ismered az alapjátékot, de csak ketten tudtok éppen játszani, akkor kihagyhatatlan. Ha nem ismered (ismerd meg:) ), akkor is érdemes kipróbálni.:)
  Kötelező darab

  Ádám | 2016. december 11.

  Ha az alapjátékot szeretted, vedd meg! Nem fogsz csalódni.
  Ezzel a kiegészítővel tovább nő a játék változatossága és a tematikába is jól illeszkedik az istenek világa.
  A kivitelezés ezúttal is első osztályú mind grafika mind a játékelemek tekintetében.
  Egy általam nagyon várt kiegészítő, mely tökéletesen hozta az elvárt szintet.

  Gabor | 2016. november 2.

  Az alapjátékot csak minimálisan bonyolítja, a játékidő sem nő meg a plusz dolgoktóll, de mégis rengeteg új lehetőséget nyit meg a Pantheon az istenekkel. Ráadásul a mitológia- és felajánlásjelzők megszerzése ötletes, hiába fordítunk fel esetleg egy értékes lapot az ellenfélnek, mi is jól járunk.
  További pozitívum, hogy a céhek lecserélése nem fog hiányozni senkinek, a nagy templomok tökéletesen simulnak a játékba. Ezek felépítésével az utolsó pillanatban is fordulhat a játék, komoly lemaradást lehet vele behozni.
  Az igazi kombókat viszont az istenekkel tudjuk elérni, a sok egyértelmű dolog mellé sikerült pár igazán érdekeset is becsempészni. Astarte pl. kifejezetten jó ötlet (7 pénzt tárolhatunk rajta "védve", amit ha nem költünk el, GyP-t ér a játék végén), míg Baal és Ra inkább kiszúrós és a nyilvánvaló előnyök mellett még jól keresztbe is teszünk velük ellenfelünknek. Baal ugyanis egy szürke vagy barna lapot lop el nekünk, amit azonnal beépíthetünk magunkhoz, míg Ra egy még meg nem épült csodát lop el, mely szintén hozzánk kerül. Ezen kívül még persze még más isteneket is ki lehetne emelni, de ezt már meghagyom a játékosoknak, jó élmény felfedezni egyik vagy másik kombót a játék során.
  Végül, de nem utolsósorban az artworköt, a dizájnt és az insertet emelném ki, mely a szokásos szuper minőség, nem igazán lehet belekötni semmibe.
  A 7W Pantheon tehát minden fannak kötelező jelleggel ajánlott, megéri az árát, még ha az alapjátékhoz képest kicsit drágának is tűnik, nem kell aggódni, a csalódás kizárva.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.