Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

7 Wonders - Leaders kiegészítő

Ár:
6.490 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (29)
Elérhetőség: Nincs készleten

A játékcsalád további termékei

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(164)
12.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(10)
8.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(98)
8.990 Ft

Vélemények

4.66
29 értékelés
5
(20)
4
(8)
3
(1)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2018. 12. 03.
Nélkülözhetetlen.

Számunkra minden játék kötelező elemévé vált. Sokkal színesebbé teszi a játékot, hiszen a csodával kombinálva a vezetők képességeit, új irányokba lehet stratégiailag elmenni. Ha még csak gondolkozol rajta, ne tedd! Rendeld meg!
| 5 / 5 csillag!
2018. 09. 03.
Csodás kiegészítő

Sok pluszt ad az amúgy is remek játéknak. Megunhatatlan a sokféle kiegészítő és kimenetel miatt. :)
A kiegészítők használata előtt fontos az alapjáték megfelelő ismerete.
| 5 / 5 csillag!
2018. 02. 03.
Nagyon jó!

+1 fázis kör elején, rengeteg új stratégiai lehetőség!
| 5 / 5 csillag!
2017. 07. 03.
Leadership

Nem elengedhetetlen kiegészítő, mégis a beszerzése óta elhagyhatatlan kelléke a 7 csoda csatározásoknak. A vezetők jó és szerencsés kiválasztása, megfelelő időben történő kijátszásuk, erősen determinál(hat)ja a követendő stratégiát, némi taktikai finomítással fűszerezve az utat. Prémium kártyavédő használata itt is erősen ajánlott.
| 5 / 5 csillag!
2017. 02. 07.
Jó kis kiegészítő, de igen van egy kis kiegyensúlyozatlanság benne.
| 5 / 5 csillag!
2017. 01. 05.
Új csavar

Egy új csavart, új stratégiát ad a játékhoz ez a kiegészítő. Ha meguntátok az alapjátékot, vagy csak egy új kihívásra vágytok, akkor mindenképpen ajánlom ezt a kiegészítőt.
| 5 / 5 csillag!
2016. 12. 13.
Haladóknak

Az első korban kevésbé tudja még az ember, hogy milyen irányba akarjon indulni az épületeivel. Ezt egészíti ki a Leaders azzal, hogy van egy megelőző kör a játék előtt, ahol vezetőket választhatunk népünknek. Ezek a történelmi személyek speciális tulajdonságaikkal egy vázlatot rajzolnak nekünk, hogy merrefelé kéne fejlődnünk és ha valakit mégsem találunk elég hasznosnak később a játék során, 3 pénzért még mindig elbocsáthatjuk. Határozottan haladóknak ajánlom ezt a kiegészítőt, mivel kell egy kis előismeret ahhoz, hogy a játék előtt megfelelő vezéreket válasszunk.
| 4 / 5 csillag!
2016. 12. 09.
További taktikai elemek

Egy a hétből? Színesíti a játékmenetet és tud pluszt adni a játéknak - a Cities kiegészítő mellé érdemes megvásárolni. A plusz egy kör további lehetőséget biztosi ördögi tervünk kivitelezésére.
| 5 / 5 csillag!
2016. 11. 23.
Egyik kedvencem a kiegészítők közül, bár mindegyiket megvettük és minden játékban mindegyiket használjuk. Jó dolog, hogy 4-et vehetünk magunkhoz, hiszen könnyen lehet, hogy a játék nem az első elgondolásunk szerint fut le, akkor még mindig lehet kicsit fordítani rajta egy jó vezetővel...
Mivel a szimbólumok nem teljesen ismeretlenek, nem tart túl sokáig megismerkedni velük és 1-2 alkalom után már nem kell kérdezősködni, utána olvasgatni, hogy vajon mit jelent. Ha szereted a 7 csodát, érdemes beszerezni a kiegészítőket...
| 5 / 5 csillag!
2016. 08. 30.
Új stratégiai lehetőségek

A leaderek draftolása a játék elején belepasszol az alapjáték mechanikájába és nagyon jó szerintem, hogy így sejtésünk van arról, hogy kinél milyen kártya lehet, ha esetleg keresztbe akarjuk húzni terveit, illetve magunknak is van lehetőség, hogy hasonló képességű leadereket szerezzünk. Leaderek jó megválasztásával, és azok megfelelő sorrendű kijátszásával komoly pontelőnyre tehetünk szert. De sokat is bukhatunk, ha nagyon a leaderünkre koncentrálunk és végül nem sikerül elérni a kitűzött kártyákat. A képességekről csak annyit, hogy vannak olcsóbb leaderek viszonylag gyengébb képességgel, illetve drágább leaderek sokat hozó képességgel... illetve ezek kombinációja. Szóval viszonylag nagy skálán mozognak ezek a képességek, de felesleges ezt úgy megfogalmazni, hogy nincsenek balance-ban egymással. Nem is céljuk, hogy balance-ban legyenek. Ez taktikát igényel, hogy a játék elején hogyan válogatjuk ki a kapott kártyákból a kívánt leadereket. Nem egyértelmű, hogy kit érdemes választani egy-egy adagból. Nekem tetszik ez a fajta változtatás. Egy kicsit lassítja a játékot, de nem veszít emiatt sokat a pörgősségéből.
| 5 / 5 csillag!
2016. 03. 23.
remek ötlet

szerintem jót tett az alapjátéknak ez a modul, növeli a stratégiák hatékonyságát, egyedibb ötleteked ad
| 5 / 5 csillag!
2016. 01. 26.
Sorvezetők

Amióta ez a kiegészítő részét képezi a gyűjteményemnek többé fel sem merült bennem, hogy nélküle játsszunk. A témája és a party elején lebonyolított plusz kör kiválóan illeszkedik az alapjátékhoz. A legnagyobb előnyét az jelenti, hogy a vezetők rögtön a játék kezdetekor kijelölnek nekünk egy fejlődési utat, amit ugyan nem vagyunk kötelesek követni, de mégis tanácsos, mert különben számottevő ponthátrányra tehetünk szert a többiekkel szemben. A jó pontszámot ugyanis épp 3 megfelelően (avagy szerencsésen) kiválasztott leader választja el a kiválótól. Egyedüliként az hozható fel a kiegészítővel szemben, hogy jelentősen növeli a megtanulandó szimbólumok számát, így abszolút kezdő játékosok számára nem ajánlanám.
| 4 / 5 csillag!
2015. 11. 02.
Új lehetőségek

Több figyelmet és összetettebb stratégiát igényel vele a játék, talán még jobban leköt és még izgalmasabb élményt nyújt.
Bár aki első kiegészítőjét keresi annak inkább a Cities-t ajánlom, mégis határozottan érdemes beszerezni a Leaders-t.
Egy új fázissal bővül a játék ami minden korban egy új cselekvést enged.
Több előre gondolást, és célirányosabb stratégiát tesz lehetővé és igényel így a játék amitől még izgalmasabb az egész. Kicsit szorít az addig -az alapjátékban- engedett spontaneitáson és a hirtelen stratégia váltásokon, de persze ezzel is lehet vakmerősköni. :)
Tudom ajánlani mindenkinek, gyakorlottabbnak,kalandvágyóknak még inkább! :)
(A szabály végén pedig a történelmi gyorstalpaló különösen tetszett :) )
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 02.
Bővítés

Aki szereti az alapjátékot, annak érdemes beszerezni ezt a kiegészítőt. Bővíti az alap készletet és új elemeket is tesz hozzá mint például a vezetők, akiknek a szerepe nekem nagyon tetszik a játékban. Igényes grafika, minőségi kivitelezés.
| 4 / 5 csillag!
2015. 09. 25.
Kétes érzelmek

Nagyon igényes a kivitelezése a kiegészítőnek, bár kicsit felesleges a sok 6-os érme. Én is a kiegyensúlyozatlanságot emelném ki, mert nagyon különbözőek a vezetők, és kis szerencsével nagyon sok pontot össze lehet gyűjteni. Nem mondanám hogy felesleges kiegészítő, csak ár/érték arányban nem ad annyit a játékhoz hogy meg is érje. Ezekből kifolyólag nálunk nem aratott osztatlan sikert, bár én szeretem ezt a kis pluszt.
| 3 / 5 csillag!
2015. 09. 23.
Ez a kiegészítő a Cities-nél jelentősen ritkábban kerül elő. Valahogy olyan érzésünk van, hogy kevésbé vagyunk képesek befolyásolni az ellenefelek játékát és a vezetők is eléggé kiegyensúlyozatlanok. Kár, mert az ötlet egyébként remek és jó irány lett volna így elmélyíteni a játékot. Ha valakit ez kevésbé zavar, akkor viszont remekül tud majd stratégiát illeszteni a kiválasztott vezéreihez.
| 5 / 5 csillag!
2015. 09. 06.
Még egy plusz kör

A vezérek és a körönkénti plusz egy fázis egy újabb lehetőség, egy újabb dolog amire figyelni kell. A vezérek között vannak gyengébbek erősebbek, de az elosztásnál mindenkinek van lehetősége jót szereznie. Ajánlom mindenkinek aki még jobban fel akarja pörgetni az alapjátékot. A vezető választás meghatározhatja akár egy egész játékra a stratégiáját egy játékosnak, érdemes rá oda figyelni.
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 28.
a szükséges plusz

Aki szerette a 7 wonders annak nagyon tetszeni fog. Az időt nem növeli,de jobban kell agyalni.
| 4 / 5 csillag!
2015. 08. 03.
A játékba bejön egy új játékelem, amivel még több tervezést és taktikát kell alkalmazni. Ennek függvényében előfordulhat, hogy egy-két lapjárás valakinek nagyon jól jön, valakinek meg kevésbé.
Az biztos, hogy a játékot színesíti.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 31.
ettől sokkal stratégiaibb az egész

Van egy-két kiegyensúlyozatlansági problémája, de ezzel együtt az alapjáték egy sokkal mélyebb gondolkodást követel meg. 7 csoda kedvelőknek szerintem alap, bár nem vagyok az, nekem sem árt, hogy megvan. :)
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 23.
Kétségek között

Többnyire hosszúra nyúló társas délutánok levezetésekor játszunk csak 7 csodát illetve nagyritkán bevezető játékosoknál használjuk a monopoly utáni „világ” bemutatására. A kezdetektől rendelkezünk a leaders kiegészítővel ennek ellenére érdekes módon nagyon ritkán kerül bele ez a kiegészítő a játékba. Ennek okát igazából nem tudom megmondani valahogy így alakult… Ennek ellenére egy rendkívül jó kiegészítővel van dolgunk. Ami viszont árnyalja a dolgot az a termék ára. 42db kártyát és egy csodát kapunk az eredeti játék kb. feléért.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 17.
Ezzel teljes a játék

Számomra, akinek mindig kicsit rövidnek tűnt az alapjáték, ezzel a kvázi 0.”vezér korral” lett teljes a játékélmény. A vezérhúzás izgalma, illetve a fehér lapok optimális kijátszása sokat tesz a játékhoz, és egyszerre ad kicsit több taktikai lehetőséget, illetve sarkall minket komolyabb pénzgazdálkodásra, hiszen ha játékba szeretnénk hozni az ókori személyiségeket ügyelnünk kell arra, hogy a korok végére mindig maradjon elegendő pénzünk, hogy ezt meg is tehessük! Akik az aránylag magas szerencsefaktor miatt kerülték eddig ezt a játékot, azoknak írom, hogy a kiegészítővel sem fog sokat változni a helyzet. Sőt! Sajnos néha előfordulnak olyan végletes esetek, hogy valaki – például – a játék elején katonai erőhöz kapcsolódó vezéreket gyűjt maga köré, a játék közben pedig nem úgy alakul a dolog, hogy igazán sok katonai lapot tud kijátszani. Azok azonban, akik együtt tudnak élni egy 30 perces játékban a közepes szerencsefaktorral, és szerették az alapjátékot, azoknak a kiegészítő kötelező vétel.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 14.
Az egyik legjobb kieg

Gyakorlatilag 21 helyett 24 akciónk lesz a játékban, ha ezzel a kieggel játszunk. A vezetőink teljesen átszabhatják a játékunkat, mert meghatározzák, hogy milyen célokra érdemes törekednünk (pl. bizonyos színű kártyák lejátszása, csaták megnyerése, stb.), bár ha mindent ezeknek a céloknak rendelünk alá, néha rosszabbul sül el, mintha simán csak eldobjuk vagy beépítjük őket a csodába. Nekem speciel nem megy a Leader-rel a játék, ezzel együtt szeretem, és ajánlom mindenkinek, aki az alapot szereti.
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 13.
Kötelező darab!

Kapunk 36 különböző vezért, csodás grafikával, és sajátos tulajdonságokkal, ezen felül 4 új céhkártyát, a római Kolosszeum-ot mint új csodát, 17 db 6-os értékű pénzt, ami sokkal nagyob szerephez jut, mint az alapjátékban. Ezek ezek nem igazán passzolnak az alapjáték fapénzeivel, ami negatívumnak számít. Van még egy kurtizán token is, ami az egyik céhez tartozik. Minden jól működik az alapjátékkal, kiegyensúlyozott maradt.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 12.
Ezzel a kiegészítővel megint egy fokkal érdekesebbé vált a játék. A gyerekek érdeklődnek, ezért érdemes utána nézni, hogy kik is ezek a vezetők. Könnyen beilleszthető az alapjátékba, nem növeli meg sokkal a játékidőt. Ami nagy kár, hogy így a játék azonnal egy vezető kártya megvásárlásával kezdődik, ez a rutintalanokat akár csődbe is viheti. 6 pénzzel kezdesz, és a jobb vezetők 5-be kerülnek. Utána szerencse is kell, hogy egy ilyen vásárlást túlélj. Ami pozitívum, hogy kaptunk egy üres vezetőkártyát. Először senkinek nem volt ötlete, hogy vajon milyen képességgel ruházhatnánk fel. Aztán már azt nem tudtuk, hogy mit válasszunk az eddig még kártyán nem szereplő ötletek közül. Jó volt egy kicsit belenyúlni a játékkészítésbe. ;)
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 10.
Ha már rutin az alapjáték

Érdekes kiegészítő az alapjátékhoz, amely egy plusz fázissal bővíti azt. A játékosoknak lehetősége van vezetőket toborozni és képességeiket használva még több pontot szerezni.
Maga a plusz fázis tanítása nagyon könnyű, inkább a hangsúly a vezetők képességeinek megértésén és hatékony kihasználásán van. Egy-egy vezető jó kijátszásával nagy előnyre tehetsz szert a végelszámolásnál.
A játék idejét nem növelte nagy mértékben, ajánlom kipróbálásra minden 7 csoda kedvelőnek!
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 10.
A nagy stratégák kritizálják ezt a kiegészítőt, ám nekem tetszik. A leaderek egy plusz színt visznek a játékba. Érzésem szerint nincsenek teljesen jól kiegyensúlyozva, de azért eszement nagy különbségek sincsenek. Érdekessé teszi a játékot, hogy a kihúzott leadereid alapján kell stratégiát alkotnod és nem csak az aktuális kezek alapján taktikáznod.
Érzésem szerint ez nem egy olyan kiegészítő, ami minden játékban kell, hogy szerepeljen, de a játékok magyobb részében biztos van az embernek kedve hozzá. A maradék meg mehet az alappal. :)
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 09.
Kötelező beszerezni

A vezérek újabb dimenziót adnak a játéknak, rengeteg lehetőség van, hogy a legjobb kombinációt hozzuk ki a végére a segítségükkel. Igaz nekem ez egyszer sem sikerült három játékból. :)
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 08.
Tökéletes kiegészítő!

Újabb remekül használható és szépen kivitelezett stratégiai elemet kapunk a vezetőkkel, viszont érdemes figyelmebe venni azt is, hogy így már szinte lehetetlen 30 perc alatt befejezni egy könnyed játékot!
Szemirámisz üresen hagyott lapja nagyon jó ötlet volt, napokig kerestük a nekünk legjobban tetsző megoldást rá!