Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A Delta Vision idei társasjáték-újdonságai

A Delta Vision idei társasjáték-újdonságai

Hangulat és izgalom – családoknak és gémereknek egyaránt! A Delta Vision már régóta stabilan szállítja a magyar társasjáték-rajongóknak a hangulatosabbnál hangulatosabb, ismerős történetek szereplőit felsorakoztató, a történeteket újraíró és -élő játékokat. 

Hadd emeljünk ki nektek most egy tucatot a 2020-ban már megjelent játékaikból!

Delta Vision kiadó társasjátékok, újdonságok

Összetett stratégiai játékok a gémer rajongóknak

Kezdjük az egyik talán leginkább várt újdonsággal: a Viticulture – esszenciális kiadásával! A klasszikussá (höhö) érett játékban a híres szőlőtermő vidéken, Toszkánában kell területeket beültetni, a gyümölcsöt leszüretelni, majd természetesen bort készíteni belőle. Az esszenciális kiadásban több kiegészítő található, például a kedves szülők portréját is hordozhatjuk medálunkban – de ennek nem csak érzelmi okai vannak: mama- és papakártyáink különböző kezdő erőforrásokkal látnak el minket… Ezenfelül épp nem kihasznált területeinket eladhatjuk, hogy pénzhez jussunk, majd természetesen vissza is vásárolhatjuk, ha az így szerzett tőkével már profitot tudunk generálni. És hogy épp fehér vagy vörösbor kerül-e a hordóinkba, az attól függ, hogy az üveg félgömböket – nedűcseppeket – éppen milyen színű mezőre helyezzük le. A Viticulture munkáslehelyezős játék, amelyben nem mindegy, milyen korán küldjük munkásainkat dolgozni… És amit még a magyar kiadásban sokan hasznosnak fognak tartani: az egyszemélyes játékhoz szükséges elemeket is megtaláljátok a dobozban!

Delta Vision kiadó társasjátékok, újdonságok

Még több agymunkát igényel a Newton, a sok díjat nyert pakliépítős stratégiai játék. Tudósokként kell részt vegyünk a XVIII. század nagy felfedezéseiben, és mindenki saját tábláját tűzdeli meg egyre több akciókártyával, amelyek ereje a játék előrehaladtával egyre nagyobb. Európában utazgatva látogathattok meg egyetemeket és tudományos képzésükről híres városokat, új elméleteket ismerhettek meg – de eközben végig kell arra is figyelni, ki ne fogyjatok a pénzmagból, ami mindehhez szükséges.

Delta Vision kiadó társasjátékok, újdonságok

A pénz sokkal nagyobb szerepet játszik a Narcosban. Bizony, ez az a bizonyos, a Pablo Escobar, a drogbáró életéről szóló sorozatból készült.  Egy játékosnak a játék során magára is kell öltenie az ő szerepét, míg a többiek különböző szervezetek és karakterek bőrébe bújva próbálják őt elkapni. A Főnök manipulálja a táblán látható információkat, igyekszik ellenlábasait félrevezetni – és titokban tartani rejtekhelyét. Kérdés, ki nyer a végén: a Főnök, aki elkerüli a letartóztatást, vagy üldözői…

Delta Vision kiadó társasjátékok, újdonságok

Ha elragad a hangulat, a történetvezérelt játékok valók neked…

Ha a Narcoshoz hasonló történetek rabul ejtenek, akkor keresd az olyan játékokat, amelyekben alkalomról-alkalomra egy sztori épül fel… Ezek között is kiemelkedik egy klasszikussá érett darab, az Egerek és varázslók, amely most végre magyarul kerülhet a társasjáték-rajongók kezébe! A történet szerint a királyságot zsarnok dönti romokba, és a játékosoknak csapatként még van egy utolsó esélye, hogy megmentse azt. Igaz, ahhoz, hogy ezt megtegyék, egérré kell változzanak – ugyanis így kerülhetik el a kivégzést. A vissza nem fordítható varázslatnak köszönhetően rácsok és falak résein bújhatnak át, de egy asztalra felmászni már nehézségeket jelent – és persze a macskák sem kedves házikedvencek többé…

Delta Vision kiadó társasjátékok, újdonságok

A Rettegés Arkhamban is egy klasszikus játékcsalád, amely lassan évtizedek óta varázsolja el a társasjátékozók világát. És dönti azt romba. Hiszen a Cthulhu-kultusz hívei ránk akarják szabadítani a mérhetetlenül véneket, akik rabszolgáikká akarnak tenni minket, és elpusztítani világunkat… A játék már a harmadik kiadását éli, és most az Éjnak évadján című kiegészítővel még többet tudunk változtatni a történeten – igaz, az új találkozáskártyák és forgatókönyvek nem könnyítik meg feladatunkat, hogy közösen mentsük meg a világot… de egyértelműen izgalmasabbá teszik a feladatot!

Delta Vision kiadó társasjátékok, újdonságok

A Bloodborne: A kártyajáték is egy híres világot varázsol az asztalunkra: a videójátékból ismert Yharnam városában igyekezhetünk megtisztítani az éjszakát az emberek vérére – és testére – áhítozó szörnyektől. Vadászként járjátok az utcát, és harcolhattok – akár mindhalálig. Mert a halállal csak a korábbi harcokban szerzett képességeiteket veszítitek el. A vadászok rémálma kiegészítőben már nagyobb a tét: minden halálunkkal csökkentjük a győzelemhez szükséges Trófeák számát. Eközben persze addig nem látott új szörnyek támadnak ránk, bár ezt az új vadászfejlesztésekkel ellensúlyozni is tudjuk.

Delta Vision kiadó társasjátékok, újdonságok

Bár egy ikonikus figura szerepel címében és a borítóján, a Keresztapa: Corleone birodalma már nem történetvezérelt játék. A munkáslehelyezős mechanizmusra épített játékban az egymással vetélkedő családfőket alakító játékosok munkásaikat… azaz gengsztereiket küldik védelmi pénzt behajtani, amivel aztán elküldheted a don-t vagy a consiglieri-t, hogy lefizethessék a város elöljáróit, így szövetségessé téve őket – legalábbis egy időre. De mindenhol a pénz játszik főszerepet, amit nem elég megszerezni, tisztára is kell mosni.

Delta Vision kiadó társasjátékok, újdonságok

 

Könnyedebb vizeken – rövidebb játékidő a családi játékokhoz

A Shikoku egy érdekes versenyfutás játéka: Japán egyik fő szigetén buddhista szentélyeket kell látogatnunk zarándoklatunk során, és mantra-kártyáikkal határozzák meg, mennyit léphetnek – és hogy hányadikként kerülnek a következő fordulóban sorra. Amint valamelyikőjük felér a pagodába, a játék véget ér – de az égi áldás csak azokat éri, akik igyekezetük mellett mértékletesek, így sem az első, sem az utolsó játékos nem nyerhet a játékban…

Delta Vision kiadó társasjátékok, újdonságok

A Laserben viszont az ragadhatja könnyen magához a győzelmet, aki leghamarabb találja meg a megoldást – de csak ha más nem tud annál rövidebb útvonalat az adott feladathoz? A sztori szerint Laser, a kis macska arra a padlódarabra fut, ahová lézerünkkel mutatunk – de csak akkor érdemes odacsábítani, ha vele és a másik, lehetőleg minél rövidebb mozgásunkkal két olyan színes prizma birtokába jutunk, ami a két aktuális prizmakártyán szerepel.

Delta Vision kiadó társasjátékok, újdonságok

A Mesebeli birodalmakban is okosan kell kombinálniuk a játékosoknak: mindenki 7 kártyával kezdi a játékot, majd húznak egyet hozzá – akár az előző játékos által eldobottat is kezükbe vehetik – , hogy minél erősebbé kovácsolják a mágikus sereget, melyet kártyáik jelképeznek. 10 különböző kártyacsoportból kerülhet lap a kezünkbe, ezek erősítik egymást a körön belül, de gyengíthetik, sőt, eliminálhatják is a többi körből származókat. Például a villámlást és az áradásokat a zivatar erősíti, de a tüzeket kioltja.

Delta Vision kiadó társasjátékok, újdonságok

 

Bolondos adok-kapok – vidám partijátékok

Ha jobban szeretitek a kommunikációt, és azokat a játékokat, ahol kicsit egymás alatt lehet vágni a fát, akkor nektek is van egy kis válogatásunk!

A 15 kalózban feszült a hangulat: a kapitány érzi, hogy valami kitörni készülni a fedélzeten! A játékosok igyekeznek eltitkolni, a hajó urának tisztességes követői-e, vagy a rebellisek pártját fogják, és igyekeznek azokat a matrózokat kártyák kijátszásával meggyőzni, akik még nem tudják, hova álljanak. És ha sikerül maguk mellé állítani egyet, annak különleges képességét is használhatják…

Delta Vision kiadó társasjátékok, újdonságok

Sokkal tisztább a helyzet a Super Munchkinban: még abban sem bízhatsz, aki segíteni akar neked! A játékban lehetsz mutáns, misztikus vagy kütyüs szuperhős, és annak bőrébe bújva kell gonosz ellenfelekkel küzdened – akit vetélytársaid feltüzelhetnek a küzdelem előtt! Így elősegíthetik bukásodat – de akár álszent módon csatlakozhatnak is a küzdelemhez, hogy a jutalomból részesüljenek… És ha nem elég a komolytalan csetlés-botlás, a Super Munchkin 2: Nem S-etlenek című kiegészítővel tovább fokozhatjátok a hangulatot!

Delta Vision kiadó társasjátékok, újdonságok

Nem mentes minden (baráti) gonoszkodástól a Crazy Tower sem: vaskos tetris-elemekből kell újabb emeletet építsetek egy ingatag tornyon, hogy aztán egy újabb szint alaprajzát tehessük rá – de úgy, hogy az utánunk következő játékosnak a lehető legkevesebb esélye legyen a készletében lévő elemekből egyet úgy rárakni, hogy az ne dőljön le.

Delta Vision kiadó társasjátékok, újdonságok

 

Egyelőre ennyi – de jön még a folytatás!

Reméljük, hogy mindenki talál magának valót ebből a színes válogatásból. És ha tetszett, ne aggódj – ez a válogatás csak egy csokor a tavaszi és nyári virágokból (azaz megjelenésekből), de a Delta Vision azóta is folytatja ezeknek az élvezetes játékoknak a sorát!

Tíbaláj