Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A Mars terraformálása - A kezdetek kiegészítő

Ár:
4.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (20)
Elérhetőség: Nincs készleten

Vélemények

4.80
20 értékelés
5
(17)
4
(2)
3
(1)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 06. 05.
Miért nem építették bele az alapjátékba? :(

Egy remek kiegészítő, de simán benne lehetne az alapjátékban. Nagyon sokat ad a dolgokhoz. Kötelező!
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 18.
Érdemes megvenni

Kicsit gyorsít a játékon és haladósabbá teszi. Mindenképp érdemes megvenni.
| 5 / 5 csillag!
2020. 02. 15.
Alap kiegészítő

Kiváló kis kiegészítő az alapjátékhoz. Minden alkalommal használjuk amikor játszunk, mert jó balancing szerepe is van a különböző cégek előnyei és hátrányai mellé.
| 5 / 5 csillag!
2020. 02. 15.
Must have kiegészítő

Nagyon színesíti az alapjátékot az eddig megjelent kiegészítőkkel alkalmazva, még tovább nyújtja a játékidőt, de így még kitűnőbb szórakozást nyújt a játékosok számára. A különböző bekövetkező események, valamint a pártok támogatása, az eddigiektől teljesen eltérő taktikát igényel, így még változatosabbá tévé az alapjátékot.
| 5 / 5 csillag!
2019. 12. 16.
Kötelező kiegészítő

A legelső játékomon kívül mindig használtuk ezt a kiegészítőt. Szinte kötelezőnek tartom a használatát, nagyon egyszerűen és tisztán épül be a játékba.
| 5 / 5 csillag!
2019. 12. 10.
Ha kieg kell a Marshoz, ezt vedd meg

Ez és a Hellas és Elysium a két kiegészítő, amit első körben ajánlanék megvételre. 5/5 nálam.
| 5 / 5 csillag!
2019. 11. 10.
MUST HAVE KIEG

Kezdet kártyák remekek, gyorsítják a játékot kicsit ellensúlyozza ha a vénusz kieggel együtt játszol.
| 5 / 5 csillag!
2019. 11. 04.
Ár-érték arány győztes

Sokat játszottunk az alap játékkal, mire elkezdtük a kiegészítőket beszerezni hozzá, az első ez volt. Azóta mind kipróbáltuk, de szerintem ár-érték arányban ez adott a legtöbbet. Való igaz, hogy csak pár új lap az egész: talán 5 új cégbirodalom, 6-7 projekt kártya, de a maradék harmincegynéhány lap egészen új mechanizmust hoz a játékba (az eddigieket kiegészítendő: a kezdet kártyákból minden játékos 4 darabot húz a játék elején, amiből kettőt kiválaszt, és megtart, kettőt pedig eldob. Ezek a játék elején adnak egy nagy boost-ot (pl +1 acél és +1 titán és +1 pénz termelés, vagy +3 hőmérséklet azonnal (a járuláskos TR-rel együtt természetesen), stb), ami révén egyrészt kicsit gyorsabban bontakozhat ki a játék, de ami ennél is fontosabb még egyedibb lehet a céged, még jobban össze lehet hangolni a cég és a kezdeti projekt kártyákat, még jobban lehet stratégiát és terveket alakítani és szőni. (Nem utolsó sorban kis balancing szerepe is van és lehet adott esetben.)
Ezen felül módosult szóló mód (igen, még kevesebb generáció áll rendelkezésre, hogy egymagunk terraformáljuk a bolygót, hiszen táposabban fogunk hozzá, és ami külön vicces lehet, a "?" ikonos kártyák, amik adott akció erejéig bármilyen más ikont jelenthetnek.
| 4 / 5 csillag!
2019. 09. 16.
Beindító

Bár alapjaiban nem sok tartalmat ad hozzá az alaptörténethez, amiben viszont hatalmasat könnyíti hogy az amúgy sem elhanyagolható játékidőt, elég jól lehet vele leredukálni, főleg a kezdeti “kötelező” karikákat hamarabb le lehet tudni. Így legalább sokszor 2 party is belefér és nem is olyan mérhetetlen lassú a játék eleje.
| 5 / 5 csillag!
2019. 09. 09.
Terraformálás a kezdetektől

A legegyszerűbb, még is a legnagyszerűbb kiegészítő, mely minden céget máshogy erősít.
| 3 / 5 csillag!
2019. 09. 03.
Hasznos, mégis kissé felesleges

A Mars terraformálása című játék - sokak szerint - legfontosabb kiegészítője A kezdetek. Kétségtelenül hasznos, hiszen nagyot pörget az amúgy sem rövid játékmeneten, de ennek ellenére kissé felesleges is, mivel a játékmechanikába nem hoz be gyakorlatilag semmiféle újítást.
| 5 / 5 csillag!
2019. 08. 01.
"Alap" kiegészítő

Kétségkívül ez a leghasznosabb kiegészítő a Mars Terraformálásához! A kezdetkártyák lerövidítik az alapjáték nyersanyaghiányosan induló első köreit, lehetővé teszi nagyobb projektek megvalósítását. A 35 kártya kifejezetten változatos bónuszokat ad, és a számuk miatt a játékban ritkán kapjuk meg ugyanazokat. A kezdetek kiegészítő már a kezdetektől fogva részévé válik az alapjátéknak, és már ki sem kerül többé a játékból!
| 5 / 5 csillag!
2019. 05. 28.
Segít az első generációk felpörgetésében

Egyesek szerint a kezdetlapok elrontják a játékos szabadságát, hiszen akaratlanul is egy konkrét irányba terelik a játékos stratégiáját. Ugyan nem nehéz elképzelni olyan szituációt, ahol egyértelmű a választás, személyes tapasztalom szerint általában nem teljesen kézenfekvő a választás.

Szerintem határozottan hasznos, hogy van lehetőségünk egy kezdeti löket beszerzésére, hiszen enélkül általában elég nyögvenyelősen indul be a gépezet.

A kiegészítő tartalmaz még néhány projektlapot és céget is, ezek igencsak érdekesek, hasznos kiegészítői az alapcsomagnak.
| 5 / 5 csillag!
2019. 03. 21.
Gyorsabb terraformálás

Igènyes kiegèszìtő, bármilyen játèkstratègiába kiválóan illeszkedik. Nincs az az èrzès mint a Vènusznál, hogy figyelmen kìvül hagyható.
| 5 / 5 csillag!
2019. 03. 10.
Kezdetek

Mindenképp hasznos kiegészítő. Annak ellenére, hogy növeli a pakli méretét, gyorsabbá és változatosabbá teszi a játékot. Talán ha 2x játszottam e nélkül a játékot. Ha sokszor kerül le a polcról az alapjáték, egy nélkülözhetetlen kiegészítő, ami megéri az árát.
| 5 / 5 csillag!
2018. 12. 05.
Gyorsítja a játékot

A kiegeszitőkkel gyakran az a baj,hogy nagyon elnyújtják a játékidőt,itt azonban a kezdetkartyak adnak egy lökést az elején mindenkinek,így aztán nem olyan döcögős a játék eleje. Jó hogy bekerült pár új projekt illetve cégbirodalom kártya is.
| 5 / 5 csillag!
2018. 10. 26.
Remek kiegészítő

Remek kiegészítő! 35 új kezdet kártyával, 7 új projektkártyával, 5 új Cégbirodalommal és egy újfajta szóló móddal (és ehhez kapcsolódó új általános projekttel) gazdagítja a játékot. A játéknak ad egy kezdeti lökést, elég durva bónuszokat lehet szerezni a játék legelején. Egy jó céggel kiegészítve nagyon masszív lépéselőnyt tud biztosítani indulásképpen.
A játékélményt mindenképpen növeli, de az ára kissé sok.
| 5 / 5 csillag!
2018. 10. 16.
Kiváló kiegészítő

Egy teljesen új fázissal egészíti ki a játékot az elején, ami még tovább mélyíti a taktikázási lehetőségeket. Az új Kezdetkártyák tovább erősítik a cégbirodalmak közti különbséget, így még különbözőbb korai helyzetből indulhat a játék, mint eddig. Minden eddigi kiegészítővel kombinálható. Mondanám, hogy gyorsítja is játékot, de ez nem feltétlenül igaz, játszottunk már ketten 4 órás partit Cégek világa módban ezzel a kiegészítővel is :)
Egyszóval akinek az alapjáték és az eddigi kiegészítők tetszettek, annak ezt is érdemes beszerezni.
| 4 / 5 csillag!
2018. 09. 30.
Remek kiegészítő, de...

A kezdetek remek kiegészítője, az egyébként is kiváló Mars terraformálása társasjátéknak. Tovább erősíti a különböző vállalati képességekből eredő taktikázást és egy új szóló móddal is feldobja a játékot. A baj csak annyi, hogy konkrétan egy francia/póker kártya méretű paklit vásárol az ember a dobozban, amit ki lehetett volna adni kis csomagolásban is 1-2 ezer forinttal olcsóbban, ha ezen túl tudunk lépni, akkor jobb kiegészítő, mint a korábbi 2.
| 5 / 5 csillag!
2018. 07. 23.
Kezdetek, új lehetőségek

Ezzel a kiegészítővel mindenképpen meggyorsítható a játékidő. Az eddigi tapasztalatok alapján a generációk száma kevesebb lett, mint a korábbi alapjátékkal lejátszott menet. A kezdetkártyákkal a választott cégkártyát tudja az ember feltuningolni, a megakredit termelést feltolni, vagy valamelyik termelési jellemzőt módosítani. Ezáltal az első generációk is hatékonyabbak lesznek, több kártya kijátszására ad lehetőséget.
Valamint új projektkártyákat és cégkártyákat is tartalmaz a kiegészítő, amik újabb lehetőségeket rejtenek és mindenképpen növeli a játékélményt.
Érdemes beszerezni az alapjátékhoz.