A Mars Terraformálása társasjáték

Normál ár: 12 990 Ft

A Te árad: 12 341 Ft

Értékelés:  (5.0)
A Mars Terraformálása stratégiai társasjátékban a küldetésünk nem kevesebb, mint élhetővé tenni a vörös bolygót, és közben sikeresen működtetni a vállalatunkat. Ezzel a társasjátékkal egy különleges környezetben próbálhatjuk ki magunkat vállalatvezetőként és tesztelhetjük stratégiai érzékünket is. A Mars Terraformálása, avagy eredeti nevén Terraforming Mars nem véletlenül kapta meg BGG-en a stratégiai társasjátékok ranglistáján a 11., az összesített toplistán pedig a 18. helyet.
A Mars Terraformálása stratégiai társasjátékban a küldetésünk nem kevesebb, mint élhetővé tenni a vörös bolygót, és közben sikeresen működtetni a vállalatunkat. Ezzel a társasjátékkal egy különleges környezetben próbálhatjuk ki magunkat vállalatvezetőként és tesztelhetjük stratégiai érzékünket is. A Mars Terraformálása, avagy eredeti nevén Terraforming Mars nem véletlenül kapta meg BGG-en a stratégiai társasjátékok ranglistáján a 11., az összesített toplistán pedig a 18. helyet.

Értékelések átlaga 


(5.0)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 8 Gyakorlott játékosoknak 34 Euro gémereknek 21 Egyedül 16 Ketten 30 Családdal 19 Partijátéknak 5
98% (46)
2% (1)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 47)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Zseniális!

Dani | 2018. november 25.

Nagyon esztétikus,összetett játék,nehéz megunni,hiszen mindig teljesen máshogy alakul minden,kezdve azzal,hogy melyik céget választod az elején,hiszen ez alapvetően meghatározza,hogy mire fogod helyezni a hangsúlyt a játék során. Némi hátrányt csak a néha nagyon elnyúló játékidő jelent,ha nincs sok szabadidőtök ne is kezdjetek bele. Nekunk kiegészítők nélkül is remek szórakozást jelentett mindig. A Mars terraformalasa akár már 2 játékos esetén is élvezhető.
Addiktív kolonizálás

Sestertius | 2018. november 19.

Számomra a legérdekesebb aspektus, a közös terraformálás (közös célért küzdelem) melletti öldöklő gazdasági csata érzése.. coopnak hat, de nagyon nem az.
Hihetetlen sok kártya biztosítja az újrajátszhatóságot. Sokan kritizálják az art-ot.. nekem tetszik.
A játékostáblák gyenge minőségűek és csúszkálnak rajta a jelölők, érdemes beruházni egy overlay-re.
Mars terraformálása

Obbó | 2018. november 8.

Sci-fi fanok és stratégák kötelező játéka! Mindenképpen ajánlom, még egyedül is, hiszen remek időtöltés és nagyszerű szórakozás a vörös bolygó benépesítése. Utóbbi évek legjobb játéka.
Hogy templomok lesznek-e majd a Marson?

Inafi Zinaf | 2018. november 7.

Pesszimista vagyok, így számomra nem egyértelmű, hogy az emberiség meg - vagy vissza-? konteólehetőség! - hódítja a nem is annyira Vörös Bolygót, vagy előbb méltóztatik a saját mikroműanyagjaiba és szuperrezisztens vírusaiba belepusztulni.
De ELJÁTSZANI az ötlettel, hogy az unokáink unokái mindent túlélnek és nekiállnak a terraformálásnak - miért is ne?
A koncepció nagyszerű, a játékmenet logikus és noha elsőre annak tűnhet, nem is bonyolult. Látszik, hogy a játék az alkotó szerelemgyereke és az is, hogy a tesztek során alapos munkát végeztek. Sallangmentes, elegáns. Minden sci-fi rajongónak, gazdasági szakembernek és mérnöknek kötelező darab.
Egy dolgot nem szabad elhinni: a játékidőként megadott 90-120 percet. Hárman sem végzünk 150 perc alatt, a négy fős játékok pedig még soha nem fejeződtek be 3 órán belül. Ettől persze még simán 5 csillagos - de ne kezdjetek neki este 11 után. ;-)
Szuper játék

István | 2018. október 18.

Nagyon jó játék, aki szereti a sci-fi-t, annak különösen. A rengeteg kártyáknak köszönhetően nins két egyforma játékmenet, a cégbirodalom kártyák külön feldobják a játékot. A játékmenet viszont hosszúra elnyúlhat. Sajnos a dobozban nincs rendező a kártyáknak és kockáknak, ez ami negatívum.
Idegenkedni tőle, majd függővé válni

Dóra | 2018. augusztus 17.

Négyen próbáltuk ki először, én voltam az egyetlen, aki még nem játszott vele. Eleinte idegenkedtem, nem akartam ezzel játszani, hiszen túl bonyolultnak tűnt a sok különböző "új fogalom". Két három generáció alatt azonban szinte teljesen belejössz, megérted, taktikázni igazából azonban én csak a második játéknál tudtam már igazán.
Tetszett, hogy egyszerre csapatjáték és egyéni versengés, és a legjobban az, hogy amellett, hogy vannak mechanikus részei, mint az új generáció, a lépkedés, tehát minden, ami a kockákkal történik; a nagy része mégis logika, taktika... Nagyon összetett játék és minden alkalommal változatos, a sok kártyának köszönhetően... A lehetőségek szinte kimeríthetetlenek. Mindenkinek ajánlom, aki a gyerekkori Monopoly hosszúságát jól tűrte, aki szereti, ha egy játékban vannak monoton végezhető, automatikus, kiszámíthtó részek, mindamellett egy igazi stratégiai játék, amelynek nincs vesztese, hiszen a cél közös!
Azt a mindenit neki

Gerisone | 2018. augusztus 13.

Hát, nem csalódtam. Kellően hosszú játékmenet, változatos és nagyon kiegyensúlyozott. Ketten is nagyon jó. Sokszor újra lehet játszani. Ami nem tetszett, hogy a minőség nem az igazi. Insert sincsen benne. Gondolom, így lehet alacsonyan tartani az árat. Mindenképp ajánlom megvételre.
Remek időtöltés

László | 2018. augusztus 9.

Szuper kis stratégiai játék ,már csak a témája miatt is. Érdekes , változatos , kiegészítőkkel játszuk és ajánlom is hozzá mindenkinek. Szinte megunhatatlan partik, remek időtöltés. Sokunk kedvence . Csak azok a fránya jelölő kockák meg papír táblák. Szóval egy picit lehetett volna időtállóbb de a játék élményből szinte semmit sem vesz el . Zseniális alkotás.
Mars terraformálása

Orsolya | 2018. július 25.

Kevés játékok egyike, amit 4 embernek ugyanannyira bejön és mindig van kedvünk játszani. Sosem egyforma egy játék és általában a végéig kérdéses, ki nyer :)
Nem véletlen top 5..

Zoltán | 2018. július 16.

Régóta szemeztem vele, és hát Karácsony alkalmából meglepett vele a menyasszonyom. Mondanom sem kell, mennyire örültem neki, bár már félig sejtettem valamit. Na de a játékról.. ahogy a hozzászólás címe is jelzi, nem véletlen került BGG top5-be. A játék kivitelezéséről nem ejtenék szót, többen már több helyen leírták, hogy talán lehetett volna igényesebb, vastagabb a kialakítása, a rajzokkal / képekkel nekem nincs gondom, szerintem pont megfelelőek a játék témájához, a leírások pedig pazarok. A játék pakli és egyben motorépítős, tehát saját paklinkat halmozzuk, melyből körről-körre egy motort alakítunk ki, ezáltal működtetve saját cégünket, és ezáltal minél több akcióhoz juttatva saját magunkat. A balance szerintem fenomenális, a szerencse szerepe némelyik játékba talán kissé zavaró, de kis taktikával, megfelelő stratégia megválasztásával abszolút irányítható folyamat. Aki gondolkodik a vételen, ne habozzon, egészen biztosan beszippantja a játék és annak lenyűgöző mélysége. Egyetlen negatívumként azt tudnám felhozni, hogy talán egy picit hosszabb a kelleténél, de állítólag a Vénusz next kiegészítővel egy csökkenthető. Jó játékot mindenkinek!

Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.