Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

A társasjáték-rajongók választottak!

Ahogy korábban írtuk, a nemzetközi társasjáték-rajongók honlapján (http://boardgamegeek.com) évente írnak ki egy szavazást a legaktívabb résztvevők között. A cél: kiemelni az amúgy is színes és jó társasjátékválasztékból a legjobbakat.

Tegnap este közzétették a szavazás eredményét, és büszkén elmondhatjuk, hogy az előző év (azaz 2023) legjobb játékai között szép számmal találtok Gémklubosat is.

Külön kiemelném A Föld-et, amely több kategóriában is jelen volt (az Év Legjobb Közepes Nehézségű Játéka, a legszebb kivitelezés, a legjobb egyszemélyes játékmód).

Különösen jól szerepeltünk a kiegészítők között, mindhárom dobogós helyen Gémklub kiadású játék szerepel (nyertes: Ark Nova: Vízi világ, dobogón: Arnak elveszett romjai: Az eltűnt expedíció és Cascadia vadvilága: Új tájakon).

A partijátékok dobogóján is ott vigyorog két játékunk: a Dixit – Disney és a nemsokára megjelenő Nekojima.

Az Év Könnyed játéka hármasában a (meglepő módon) békés vikinges játék, a Knarr épp hogy lecsúszott az első helyről (a méltán divatos témájú Thunder Road: Vendetta mögött), és az Év Nehéz Játékai között is „ott vagyunk”, méghozzá az 500. bejelentésünkkel, a Darwin’s Journey-vel!

Reméljük, ti már találkoztatok ezekkel a díjazott játékokkal, de ha nem, hát itt van még egy ok, amiért nektek is ki kéne próbálni – a világ legelkötelezettebb rajongói szerint ők a tavalyi legjobb megjelenései.