Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A Téboly Nagykönyve

Ár:
9.990 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (7)
Elérhetőség: Nincs készleten

Vélemények

4.43
7 értékelés
5
(4)
4
(2)
3
(1)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 28.
Meglepően jó

Egy kicsit kételkedve vásároltuk meg a Téboly Nagykönyve című társasjátékot, és egy kellemes csalódás volt, hisz nem kellett sok kör, hogy rettenetesen megszeressük.
A játék rendkívül jól épít arra, hogy mennyire tudsz a másikkal, vagy a csapatoddal, ténylegesen kommunikálni, és csapatként működni. Kellemes időtöltés, nem túl hosszú játékmenet. Remek pakliépítés mechanika. Nagyon tetszik, mennyire jól meg van csinálva a varázslatok közti szinergia, így még egy szinttel feljebb tolva a kooperációt. :) Ketten játszottuk csak, és beleszerettünk.
Nem is túl drága, és egész mennyiségi tartalom!
| 5 / 5 csillag!
2019. 06. 11.
Tökéletes kooperáció

Az imádatom övezi ezt a játékot! A hangulata magával ragadó, tényleg egy gyenge, kis varázslótanoncnak érzem magamat az elején, aki a kaland végére - ha nem is lesz nagy mester -, de sok mindent tanul és megerősödik. Emellé jönnek még az egyre erősebb átkok és könyvből előbújó rémségek. a csabatnak muszáj együtt működnie, különben esélyük sincsen győzni. A plusz megtanulható varázsigékkel, a különböző egyéni képességekkel nagyon változatos is tud lenni. Alfa játékos sajnos előfordulhat, főleg akkor tapasztaltam, ha van új tanuló is a csapatban, aki a sok szabály között azt se tudja hova kapja a fejét és hirtelen úgy érzi a tapasztalt, irányításra hajlamos ember, hogy neki kell döntenie a bizonytalan újonc helyett is. És ha mér itt tartunk... igen nagyon sok a szabály, de ha szigorúan és pontosan követjük őket, gyorsan magától értetődővé és egyszerűvé válik. Ami a grafikát és a minőséget illeti nincs benne kifogásolható. A lehtőségeink szerteágazóak a játékban, és ilyen áron bőven meg is éri.
| 4 / 5 csillag!
2019. 06. 01.
Egy kellemes kis játék

Egy egészen kellemes kis kooperatív játékról van szó ,ha pedig a szívetek csücske az elemi mágia ,akkor is tehettek vele egy próbát. A szabálykönyvet érdemes többször alaposan átolvasni játék előtt,mert eléggé kesze-kuszának tűnhetnek elsőre a szabályok ,mi pl a játék első pár körében mi eléggé el voltunk veszve . Egy közepesen nehéz játékról van szó( vagy csak a szabálykönyv fogalmaz néhol furcsán.), mert miután megértettük a szabályokat ,már egyáltalán nem tűntek nehéznek.
Szerencsére nekünk sikerrel zárult az első próbakör és megnyertük a játékot ,annak ellenére hogy egyes körökben nagyon csúnyán kikaptunk.
Ár-érték aranyban szerintem teljesen megéri a pénzét .
| 4 / 5 csillag!
2019. 03. 26.
Nem egy kezdő játék de nagyon jó

A szabálykönyvet sokszor át kell olvasni, elsőre nem feltétlenül érti meg az ember, az első pár játékot nagy eséllyel nem fogjátok megnyerni de nem keseredtek el rajta. Kicsit hosszú játék, de ez szubjektív, hogy tetszik-e valakinek. Mindenesetre ajánlom annak aki a monopoly-n és az unon túl szeretne valami komolyabbat.
| 5 / 5 csillag!
2018. 06. 27.
félelmetesen jó

Azon kevés játékok egyike, amiben tökéletesen megvalósulhat a teljeskörü kooperáció, és tudunk együtt előre gondolkodni és tervezni. Nagyon tetszik, hogy a lovecraft univerzum és a gyermekek számára emészthehő grafikai világ keveredik ebben a remek játékban.
| 5 / 5 csillag!
2018. 03. 28.
Kontra vélemény

Sokáig hezitáltam, mire kézhez kaptam ezt a játékot, nagyon vágytam rá, nem véletlenül, így utólag látva.

Alapvetően engem az Arkham Horrorra emlékeztet, csak sokkal, sokkal rövidebb játékidővel. Akik már játszottak továbbá Dominionnal, azok előnyben részesülnek, mert ez az egyik mozgatórugója még. A jtáékszabály kissé hosszas betanulása után, élvezhető játékélményt biztosít mindenkinek, mivel egy-egy problémára rengeteg megoldási lehetőség van, közösen kitalálható, hogy melyik a könnyen járható út.

Eddig mi mindet nyertük, 2 személyes játékokkal, a nyitja mindig az volt, hogy előre dolgozzunk, azokat az átkokat pusztítsuk el, amik még nem aktiválódtak, a 4. / 5. körre már nem is maradt rendszerint semmi sem. :)

Az ár-érték arányról beszélnék még, kiemelném, mert ennyiért, ilyen komplexitású (miket lehet csinálni játékon belül) játékot nem hiszem, hogy kapni, természetesen a kivitelezés tökéletes lett, műanyag szortírozó doboz, perfekt grafika, valamelyeset kompakt játéktér (egy nagyobb dohányzó asztallal kényelmesen játszható).
| 3 / 5 csillag!
2017. 12. 26.
Esélytelen

Gyönyörű a grafika - számomra ez viszi el az egész játékot, mert a csapat egyöntetű kudarcélménnyel zárta az első (és eddig egyetlen) játékot. Végig az volt az érzésünk, hogy esélyünk sincs a fordulónkénti kihívások leküzdésére, és a 3.-4. fordulóban valóban el is buktunk. "Profi" játékosok biztosan jobban átlátják a lehetőségeket, nekünk azonban nem ez volt az érzésünk.
A szabályok elsőre kicsit bonyolultak, nekünk egy bemutatófilmet megnézve sikerült teljesen megérteni őket, de azután már gördülékenyen ment a dolog.
A játék hangulata viszont mindennel együtt jó volt, ez megintcsak nagyrészt a szép kidolgozásnak köszönhető.
Én azért biztosan próbálkozom majd még vele - ha rá tudom venni a többieket...