Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A Watergate-ügy

Ár:
8.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (6)
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

1972 június 12.-én öt embert tartoztattak le a Washingtonban található Watergate épületben. A sajtó riporterei átfogó nyomozásba kezdtek, és sikerült feltárniuk az Amerikai Egyesült Államok történetének legnagyobb politikai botrányát, ami Richard Nixon elnöki lemondásához vezetett.

Ebben a játékban két játékos a végletekig beleveti magát a hírhedt Watergate botrányba. Az egyik játékos a Nixon kormányzatának szerepét magára öltve, próbálja teljesen kitölteni az elnöki mandátumát, miközben a másik játékos, az elszánt szerkesztőt alakítva, a lehető legtöbb bizonyítékot próbál összegyűjteni, amivel kikényszerítheti Nixon lemondását. Ki fog győztesen kikeveredni ebből az izgalmas, idő ellen folytatott versenyfutásból?

Játékbemutató videó

Vélemények

4.67
6 értékelés
5
(5)
4
(0)
3
(1)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2022. 01. 21.
Nagyon jó!
| 5 / 5 csillag!
2022. 01. 17.
Elsősorban azt szeretem ebben a játékban, hogy folyamatosan megszívat azzal, hogy elhiteti velem vagy azt, hogy tuti én nyerek, vagy azt, hogy tuti nem nyerek, majd aztán az utolsó pillanatban az arcomba röhög, és megfordítja a végkifejletet. Szinte hihetetlen, egészen a végéig bármi lehet, semmi sem biztos, még az sem, ami mindkettőnk számára biztosnak tűnik… Sokan ráerőltetettnek érzik a témát, ezzel szemben nekem kimondottan tetszik, hogy egy létező botrány köré építették fel a játékot, és még bele is tudom élni magam az adott fél szerepébe. Azt is mondják erre a játékra, hogy konfrontatív, ennek nem is mondanék ellent, pusztán annyival egészíteném ki, hogy szerintem nem támadó jellegű a konfrontáció, inkább védekező. Mindkét fél meg akar szerezni valami (bizonyítékot, lendületjelölőt..) és a másik megpróbálja megakadályozni benne, olyan mint egy közélhúzás. Annak ellenére, hogy az elején még sokat kell olvasni a kártyákon lévő akciókat mégis izgalmas már az első játéktól kezdve, és azóta is. Azt mondanám, hogy az egyik, hanem a legjobb kétfős játék.
| 5 / 5 csillag!
2021. 09. 24.
Nagyon érdekes ötlet, hogy a rendelkezésre álló dolgok közül nem tudsz megszerezni mindent a fordulódban, szóval el kell döntsd mit engedsz át az ellenfélnek.
| 5 / 5 csillag!
2021. 09. 03.
Nagyon érdekes játék, egy darabig hezitáltunk, mielőtt megvettük volna, de egyáltalán nem csalódtunk, és rövid idő alatt az egyik kedvenc kétszemélyes játékunkká vált. Bármelyik oldallal játszol, úgy érzed a másik fél erősebb, ami igazán érdekes hangulatot teremt a játéknak. Most már hezitálás nélkül 5 csillag!
| 5 / 5 csillag!
2021. 07. 04.
Nagyon klassz gyors és izgalmas játék. Azt tapasztaltuk, hogy az újságíró és Nixon elnők oldala másféle erősségű mégis igen jól kibalanszolt mert bár hiába tűnik Nixon lapja erősebbnek vlhogy kevesebb a mozgástere.
Tulajdonképpen az nyeri meg a játékot aki ügyesen át tudja látni mindkét szerepet. Eddig a legjobb 2 fős.
| 3 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 05. 17.
3,5-et adnék rá inkább.
Alapvetően egy könnyen tanulható játék, valóban konfrontatív (de melyik egymás elleni nem az?) Szórakoztató, kb fél órás, vagyis nem túl rövid, nem túl hosszú, DE nagyon nem kiegyenlített a küzdelem. A Nixon kormányzattal sokkal könnyebb nyerni. Ez persze nagyon jól lemodellezi a valóságot, hogy egy újságírónak mennyivel többet kell küzdeni, hogy a szélhámos politikust leleplezze, viszont társasjáték szempontjából ez ront a játékélményen.
Mi elvagyunk vele férjemmel, mikor melyikünk akar idegbajos lenni, az lesz az újságíró :D