Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Abyss

Ár:
11.990 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (9)
Elérhetőség: Nincs készleten

Leírás

Az óceán sötét mélyén Abyss uralkodó nélkül maradt, s már gyűlnek a trónkövetelők, hogy maguknak kaparintsák meg a vízi birodalom feletti hatalmat.
A játékosoknak minden ravaszságukat be kell vetniük ahhoz, hogy megnyerjék vagy megvásárolják a tanács komoly befolyással rendelkező tagjait. Alantas céljaink eléréséhez felhasználhatjuk a magunk mellé állított tanácstagok képességeit, hogy a birodalom minél több részét hajthassuk uralmunk alá.

Az Abyss trónjáért folytatott küzdelemben felfedezhetjük a vizek mélységében rejtező lények öt fajtáját (tintahalak, kagylók, rákok, csikóhalak és medúzák), akiket le is győzhetünk, majd az így megszerzett kártyák segítségével juthatunk a tanácstagok lapjaihoz. A befolyásos személyektől kulcsokat kaphatunk, amik a birodalom mélyén rejtező területek feletti befolyás megszerzéséhez szükségesek.

Abyss lenyűgöző világa csodálatos grafikájú kártyalapokon keresztül tárul a játékosok elé, fizetőeszközként pedig gyöngyök vannak a dobozban, kagyló alakú tárolókban.

Vélemények

3.67
9 értékelés
5
(2)
4
(4)
3
(1)
2
(2)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
2019. 05. 06.
Mint, ahogy írták előttem a játék gyöngyörű. Lordokat és területeket szerezni illetve azok képességeit felfedezni nagyon jó érzés. Sokszor újra lehet játszani, angol tudás szerintem jó azért, ha van hozzá. Kicsit kényelmetlen lehet mindig keresgélni, hogy melyik lap mit jelent. 3-an a legjobb játszani, de 2-en is jól működik. (Utóbbi esetben érdemes 11 lordig játszani a játékot, hogy nagyobb mélysége legyen)
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 28.
rémisztően izgalmas

Elsőre női szemnek riasztó a borító és a kártyák miatt, de a játék elég izgalmas, főleg kezdőknek
| 4 / 5 csillag!
2015. 10. 17.
A játék kicsit nehezen tanulható, de ha minden szabály megvan nagyon jó kis játék jön ki belőle, nekem nagyon bejön. A grafika nagyon szép bár egy kicsit sötét. Könnyed stratégiai játékra kell gondolni, és elég, ha csak egy ember tud angolul, nyelvfüggőnek sem mondanám.
| 3 / 5 csillag!
2015. 09. 28.
Szép, de

A kinézete első osztályú, ellenben a játékmenet középszerű, van benne egy két értelmetlen dolog. Ár érték arányban nem a legjobb.
| 4 / 5 csillag!
2015. 09. 25.
"Best Production Values"

A játék eladja magát a csodálatos grafikával, amit ráhúztak. Legalábbis engem megvettek vele. Bár a doboz és a tematika nekem azt sugallta, hogy akár egy erős miniatűrös amerivel is lehet dolgom, valójában csak egy egyszerű "splendor-féleség"-ről van szó. Így a játékot úgy érzem, hogy valójában csak a gyönyörű grafikával megalkotott egyedi világa viszi a hátán.
| 2 / 5 csillag!
2015. 08. 23.
abyss? it's rather shallow

A téma/kinézet és az ár/méret nagyon nincs arányban a játékkal ami egy könnyed set collection, pár különleges képességgel. Ráadásul vannak benne egyértelműen túlságosan erős helyszínek és pár tök értelmetlen mechanizmus. Szerintem a tervező más játékokból kihagyott ötleteit rakta össze pár hét alatt, aztán mondta a kiadónak, hogy tegyenek rá valami viszonylag egyedi képet, mert így magában kevés lesz.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 24.
Tetszik

Véleményem szerint egy igen jó játékot tettek le az asztalra a készítők. Gyűjtögess gyöngyöket (ez a fizetőeszköz), szerezz szövetségeseket, hogy Lordok szegődjenek melléd, akik majd az értékes pontokat hozó területeket irányítják, esetleg a többi játékost hozzák hátrányos helyzetbe. A játék maga egyébként gyönyörű! Mindennek van helye a dobozban. A játékszabály könnyen elsajátítható, mégis vannak mélységei. Akár 11-12 éves gyerekek is játszhatják. Az angol nyelv minimális ismeretét igényli, de ha legalább egy angolos van a csapatban, akkor már működik a dolog. Jó lenne magyarul is! :)
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 15.
Két csillagnál azért több...

Ezt a játékot már a grafika és a komponensek eladják. A téma szinte bármi más is lehetne, azonban ezzel az egyedi témával mégis kapott egy nagyszerű hangulatot a játék.Túl gyakran ugyan nem kerül elő, de az én véleményem és a BGG értékelése alapján (7.37/10) sem egy félresikerült próbálkozás.
| 2 / 5 csillag!
2015. 07. 11.
Valahogy nincs meg benne semmi, aminek kéne:
- nincs tematika
- nincsenek komoly döntések
- aránylag nagy a szerencse
- és ami a legfontosabb, egy percig se köt le, valahogy annyira jelentéktelen.

Érdekes, mert az alapmechanizmus nem lenne rossz, de valahogy nem sikerült belőle játékot csinálni. Kár a sok szép grafikáért... :(