Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Activity - My First

Ár:
6.490 Ft
Átlagos értékelés: 3 / 5 csillag! (10)
Szállítási díj: 790 Ft
Elérhetőség: Nincs készleten

Vélemények

3.00
10 értékelés
5
(2)
4
(3)
3
(1)
2
(1)
1
(3)
Írja meg véleményét!
| 2 / 5 csillag!
2019. 12. 09.
átgondolatlan koncepció

Ajándékba kaptuk a gyerekeknek, nálunk az volt a tapasztalat, hogy rajzolásnál másolni próbálnak és nem önállóan, így nem nagyon volt ebben sikerélményük. Illetve a kicsik még élvezték volna, de hogy nem tudnak olvasni, szokszor nem volt egyértelmű a feladat, aki pedig már tudott olvasni, azoknak meg túl dedós volt a játék. Mi csak úgy tudtuk használni, a kicsikkel, hogy egy közös elefánt volt, mindenki vele volt, és ha közösen sikerült egy feladványt megfejteni akor közösen léptünk vele míg el nem értünk a végéig és mindenki nyert. Feladványt is úgy osztottunk, hogy a kicsik húztak egyet, odaadták egy felnőttnek, az megnézte mi van rajta és megsúgta a picinek, így az is egyértelmű volt hogy mi a feladvány és másolni se volt mit rajzoláskor. Szóval kreatívan felnőtt segítségel még csak csak használható valamire, de alapvetően szerintem csak egy rosszul sikerült sokadik rókabőr egy ismert játéknévről.
| 1 / 5 csillag!
2019. 03. 27.
Felesleges

Az Activity kisgyerek változata, sajnos nem jól átgondolva. Az olvasni még nem tudó gyerekeknek a feladvány rajzként szerepel. A gyerekek gyakran félreértik, mit is ábrázolna a rajz, egyszerűen nem ismerik fel, ami komolyan félrevisz. Nem szavakban, fogalmakban gondolkodnak, nem képesek elvonatkoztatni a konkrét ábrától. A körülírást ált. elég korán képesek ügyesen megoldani, ha rájönnek, hogy nem az ábra elemeit kell elmagyarázni. Lerajzolni viszont pontosan ugyanazt igyekeznek, ami a rajzon van, egy pont ugyanolyan házat, állatot, tárgyat, olyan színűre, alakúra, feleslegesen, s nem is megy nekik, hiszen nem is ez lenne a cél. Eljátszani pedig -pont a fogalmi gondolkodás hiánya miatt - nem is tudják, még ha meg is próbálják. Egyszerűen kicsik hozzá, na...
| 4 / 5 csillag!
2018. 11. 22.
Aranyos

Nálunk amikor kicsik voltak a gyerekek kaptunk egy ilyen társast. Sokat játszottunk vele. A gyerekek nagyon szerették, szerintem nagyon jó. Mindenképp szükséges egy kis segítség eleinte a gyerekeknek, de ha ráérez a játékra utána megy mint a karikacsapás. Fejleszti a gondolkodást és a kifejezőkézséget. Ajánlom kb. 4-5 éves kortól.
| 1 / 5 csillag!
2018. 08. 28.
Nem éri meg

Ez a kis gyerekeknek kitalált Activity változat, szerintem egyáltalán nem ért célt. Igazán kicsikkel még problémás is lehet játszani, mert nem tudnak olvasni. Azok, akik meg már ismerik a betűket, nem élvezik annyira, mert nagyon "dedós" a számukra.
Mi ajándékba kaptuk - akkor volt a lányom 7 éves - és eleinte még élvezte, de nagyon gyorsan elmúlt az újdonság varázsa. A feladványok inkább óvodásoknak valók - a táblán való előrejutás módja sem valami egyértelmű.
Felnőttek számára szinte azonnal nyűgössé és unalmassá válik.
Jobb várni egy kicsit és venni egy másik típust. Van miből válogatni.
| 4 / 5 csillag!
2017. 01. 15.
Bevezető az activitybe

Első activity-nek ideális gyerekeknek, de ne várjunk olyan játékélményt, mintha felnőttekkel játszanánk. Az elején sokat kell segíteni a gyerekeknek. Nálunk egy idő után áttört egy gát bennük és az 5 éves nagyon ügyes egyedül is.
| 1 / 5 csillag!
2016. 10. 04.
Kihagyható

4 éves születésnapjára kapta középső gyermekünk ajándékba. Sajnos csalódás volt. Nem szerez játékélményt az activity egy ilyen idős gyermeknek, inkább frusztrációt. A körülírás kívételével ezek nem olyan képességek, amivel egy négyéves rendelkezik, így a szórakozás kudarcra van ítélve. Pedig a nevében is benne van: ennek egy társasJÁTÉK-nak kellene lennie. Szerintem a my first kihagyható, és 7 éves kor körül a Junior jöhet. Bár a mi családunkban inkább más játékok jöhetnek majd, az activity most jó időre kimarad...
| 3 / 5 csillag!
2016. 08. 12.
Kcsiknek?

Szerettem volna, ha már tudunk együtt játszani egy általunk is kedvelt játékkal, ezért vettük meg. Ebből a szempontból nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket nálunk. A 4 éves kor nem alkalmas arra, hogy pl. lerajzoljon valamit úgy, hogy sikerélménye legyen, hiszen egy szép rajzot kell megpróbálnia leutánozni. A körülírás nálunk működött, de ehhez nem kell társasjáték, utazásaink során amúgy is szoktunk ilyet játszani. Az elmutogatás is nehéz ebben a korban, de azért még azt élveztük a legjobban. A lépegetést szeretik a gyerekeink (jelenleg 5 és 7 évesek), de pl. elég igazságtalan(nak szokták érezni), hogy aki kétszer olyan színt húz, amivel mondjuk négyet léphet előre, behozhatatlan előnyre tesz szert, hamar beér a célba. Még az sem hatja meg őket, hogy a "vesztes" elefántnak is jut víz a tóból. Ez a győzelem másfelől hátrány persze, mert utána nem játszhat tovább, hiszen nyert. Sok más játékban megvan ez az ellentét, de ebben valahogy nehezebb feloldani, emiatt a táblát, a lépegetést nem szoktuk használni.
Nemrég barátainknál játszottunk a junior változattal. Mai fejemmel már nem venném meg 4 évesnek ezt a "my first" játékot, hanem inkább várnék két évet, aztán megkapnák a juniort. Addig "átvészelnénk" azzal, hogy magam rajzolnék képeket, amiket aztán el kell mutogatni, vagy körülírni. A rajzok mindegy milyenek lesznek, ebben a kicsi korban nekik úgyis az a fontos, hogy anya vagy apa rajzolta, tapasztalatom szerint még az elefántoknál is fontosabb.
| 5 / 5 csillag!
2016. 01. 03.
Előny az olvasni tudás

Szeretem ezt a játékot, fejleszti a gyerek különböző készségeit, úgy, hogy azt észre sem veszi.
| 5 / 5 csillag!
2015. 09. 22.
Kicsi

A legkisebbek is tudnak játszani olyat, mint a nagyok és ezt alapjáraton nagyon élvezik. Lehet lépkedni a pályán, fejleszti a készségeiket és nagy sikerélményük van, ha sikerül elmutogatni, lerajzolni, vagy elmondani egy dolgot és még ki is találja valaki.
| 4 / 5 csillag!
2015. 08. 24.
Beszélni könnyebb?

Kecsiknek jobb. Mutogatás, rajz vagy beszéd? Legtöbbször a beszéd tűnik a legegyszerűbbnek, de nem feltétlen a leg mókásabb. Mindenesetre érdemes hagyni, hogy akik nagyon nem akarják magukat lejáratni, azok beszélhessenek... (Ha valakinek van fantáziája, nyugodtan találhat ki más feladatokat. Iskolában a klasszikus Amerikából jöttem helyett jól lehet játszani a gyerekeknek való szinttel.)