Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Agricola Hobby

Ár:
10.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (21)
Elérhetőség: Nincs készleten

Vélemények

4.76
21 értékelés
5
(17)
4
(3)
3
(1)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 07.
kicsit talán rövid

Nagyon jól kitalált játék, csak kicsit talán rövid, legalábbis eddig ez volt az érzésünk minden játék alkalmával.
| 4 / 5 csillag!
2019. 10. 03.
A farmos

Nem mindenkinek nőtt a szívéhez ez a társas, kell egy olyan baráti kör, akik élvezik, ezért nem ez kerül elő leggyakrabban. Mindegyikünknek más szokott lenni a stratégiája, ami néha elég a győzelemhez, néha viszont másnak kedvez a szerencse. Általában addigra lendülünk be, amikor már az utolsó körök vannak, pont akkor tudnánk rendesen haladni, de hát valahol vége kell, hogy legyen. :)
A társas maga szépen ki van dolgozva, nem annyira nehéz megérteni a szabályát. Kicsit hosszú a játékidő (főleg amikor valaki épp "órákat" gondolkodik a saját köre előtt :D ), és a feltöltés is hosszúra szokott nyúlni. Ennek ellenére jó szívvel ajánlom ezt a játékot.
| 5 / 5 csillag!
2019. 08. 24.
A döntések játéka

Állatokat tartani, vagy szántőföldet művelni? Kerítést építeni, vagy bővíteni a házat? Családot vállalni, vagy beépíteni a farmot? Folyamatos döntéshelyzetek, mindenre soha nincs idő és okosan kell előre tervezni. Néha elég magas benne a frusztráció érzés, mégis hihetetlenül izgalmas, változatos és többféle stratégiával játszható. 4-en jobb, mint 3-an, igazi családi játék a komolyabb fajtából.
| 5 / 5 csillag!
2019. 07. 01.
Örök kedvenc

Első gazdálkodós játékunk volt, mely nagyon nehéz és komplex tud lenni. Több játékosszámmal is próbáluk és jól skálázódik, de egy nagyon fontos tényező van: a játék végére sikerül csak egy működő gazadaságig jutni, épphogy kioptimalizánli az összes dologot. Emiatt a pici frusztráció miatt érdemes tapasztaltabb játékosokkal játszani, kezdőkéntt kicsit nehezebb sikerélményt elérni.
| 5 / 5 csillag!
2019. 05. 22.
Óriási!

Már a szabálykönyv olvasása alatt teljesen magával ragadott. És a játék, na az ÓRIÁSI! Folyamatos döntések, folyamatos tervezés-áttervezés. A játékos egy pillanatra sem unatkozik. Rengeteg stratégiai lehetőség, hatalmas újrajátszhatósági faktor. 4 partin vagyunk túl és még a kártyákat nem is hoztuk játékba, amik az igazi pluszt jelentik ebben a társasban.
Ajánlom mindenkinek aki szereti a komplex, aktív gondolkodást igénylő játékokat. Egész estés szórakozás nem csak gémereknek, de azért első játéknak nem ajánlom.
| 5 / 5 csillag!
2019. 03. 27.
Gazdálkodás felsőfokon

Sziasztok!
A napokban sikerült beszereznünk a társast. Kifejezetten nem kerestük, online információk alapján született meg a döntés a játékkal kapcsolatban. Mindenképpen olyat kerestünk, amit ketten is tudunk játszani, s élvezetes is. No, hát ez a játék ezt mindenképp felülmúlja. Az biztos, hogy rendkívül szerteágazó a játékban adott lehetőségek tárháza. Nem lehet csak egy dologra koncentrálni, mert akkor a többiben elmaradunk, s az még akár negatívan is hathat. Viszont ahogy egy véleményt hallottam a játékról, sokszor nincs lehetőség teljesen kimaxolni a játék adta lehetőségeket, több mindent csinálna az ember, mint amennyit meg tud tenni. Így erősen mérlegelni kell. Nekem sokszor úgy telt el köröm, hogy percekig gondolkodtam, mi legyen a második cselekedetem. Igaz lehet átestem a játék túloldalára, mert a játék élménye érdekelt, nem pedig a győzni akarás, a minél több pont összegyűjtése.
Csak ajánlani tudom mindenkinek!
| 5 / 5 csillag!
2018. 08. 01.
Családban sajnos csak ketten szeretjük, így ritkán kerül elő - én nagyon élvezem ezt a fajta stratégiát, de kell pár bemelegítő kör
| 5 / 5 csillag!
2018. 06. 28.
erőforrás-gazdálkodásos

A játékban számos kis fejlesztés és mesterség kártya található, melyektől igazán egyedivé válhat minden egyes kör. Ezeket a nagy fejlesztés kártyákkal kombinálva egészen újszerű erőforrás-gazdálkodás menedzsment építhető fel, ugyanakkor a játékosok nem tehetik meg azt, hogy kizárólag egy-két erőforrásra koncentrálnak, mert a játék a pontozáskor durván büntetni fog. Amit talán nem vittek túlzásba az a nagy fejlesztés kártyák száma, ezekből jóval több is lehetett volna, növelve a változatosságot.
| 4 / 5 csillag!
2018. 04. 08.
Sokat hallottam a játékról, sokan alapműnek tartották, amikor megtudtam, hogy létezik belőle ez az átdolgozott kiadás, egyből lecsaptam rá. Munkáslehelyezős játékról van szó, aminek nem is az alapszabályai a bonyolultak, hanem a sok kicsi apró kiegészítőszabály, kiegészítés teszi azzá, továbbá az erősen korlátozott akciólehetőségek. Tényleg felsorolhatatlan mennyiségű lehetőséged lehet, számtalan stratégiát felépíthetsz párhuzamosan, amiket a játékosok közötti interakció miatt rendszeresen módosítanod kell. Alapjáraton két családtaggal kezdesz, tehát a folyamatosan növekvő akciók között mindössze kettő választhatsz csupán, ami erősen stresszelőssé teszi a játékot. Ha nem tudod jó ütembe bővíteni a családodat (és megfelelő mennyiségű élelemmel ellátni ), akkor nagyon gyorsan behozhatatlan hátrányba kerülhetsz. Értem ennek az értelmét, mert így rákényszerít a játék, hogy minél precízebb stratégiát építs fel, de sajnos nálam sokszor elveszi a játék élvezetét, sietőssé teszi az egészet és sokszor rákényszerít olyan utakra, amik nem képviselik az én stílusomat.

Ennek ellenére a potenciális taktikák száma és az az érzés, hogy minden egyes parti után tanulsz valamit és jobbá tesz téged, az tényleg lenyűgöző. A kártyák számát erősen megnyírták, de az így kapott 120 kártya kivétel nélkül hasznosnak bizonyult, nagyot dobnak a játékon, szerintem nyugodtan kezdjétek kártyákkal, sokkal intenzívebben tudsz fejlődni velük. Az Agricola legnagyobb erőssége talán a fent említett tanulási folyamatban van: nagyon jól kitesztelt játékról van szó, amely a szűkös idővel vesz rá, hogy minél hatékonyabb és adaptívabb stratégiát dolgozz ki, ami sose lesz tökéletes. Minden játszma után több és több pontot tudsz begyűjteni, ami arra ösztönöz, hogy a következő játéknál még jobban odafigyelj és csiszold az eddigi taktikádat. Szerintem minden játékosszámmal nagyon jól működik, egyedül is teljesen leköt, nagyon jó lehetőség a játék tanulására és különböző taktikák kidolgozására. Pároknak is ajánlom, ketten épp olyan jó, mint többen.

A kiadás nagyon igényes, nekem picit avitas a dizájn, de ezek az egyedi állatos fafigurák nagyon hangulatosak és kedvesek, a kártyák grafikái is jól illeszkednek az összképbe, a komponensek minősége pedig kifogástalan, ahogy szerintem a szabályfordítás is érthető lett, gördülékeny és könnyen olvasható. Mindenkinek bátran ajánlom az Agricólát, nagyon összetett, mély stratégiákat lehet vele összehozni, minden társasjátékosnak legalább egyszer ki kell próbálnia, és ha megtetszik, garantáltan, hogy egy életen át fogod élvezettel tanulni és játszani. Hajrá!
| 5 / 5 csillag!
2018. 03. 14.
Farm újratöltve

Felfrissített klasszikus, amire ráfért egy kis optimalizálás. Kevesebb, de jobban kombinálható kártyákat és új játékmódokat kapunk, illetve az alkatrészek is kidolgozottabbá váltak, így sokkal tematikusabbá vált a játék. Az ára is barátságos. Vidékieknek kötelező :)
| 5 / 5 csillag!
2018. 03. 03.
A kedvenc játékom!

Az eddigi legjobb stratégiai játék, amit ismerek. Összetett, komplikált és izgalmas. A játék elején kapott mesterség és kisfejlesztés kártyák nagyban meghatározzák a stratégiát.
Nem pörgős, inkább sok tervezgetéssel jár. A minap a barátaimmal egy öt órás partit játszottunk - igaz, ez volt az első játékuk. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a kihívásokat! Ja, és játszható egyedül is...
| 5 / 5 csillag!
2017. 07. 20.
Agricola (Kezdőknek is)

Mivel van lehetőség a játék nehézségi szintjének a csökkentésére (a kis fejlesztések és foglalkozások nélkülözésére), a játék mindenki számára elérhetővé és érthetővé válik kortól és tapasztalattól függetlenül. Csak ajánlani tudom, mint kiváló stratégiai - gazdálkodós társasjátékot.
| 5 / 5 csillag!
2017. 05. 23.
Kezdők kezdőköre

Elégedett vagyok vele, hasonló mechanikájú játékot is kipróbáltam már, de így is megéri az árát, a befektetett játékidőt.
Ha úgy fogtok hozzá hogy ilyen összetettségű játékkal még nem játszottatok előtte, vagy van egy újonc a csapatban, érdemes a kártyák nélkül játszani.
Nagyon jól kidolgozott, összetett, emiatt kell 4-5 játék mire érezhetővé válik hogy milyen szerteágazó lehetőségeket nyújt a győzelemhez.
Játékosszámtól függően más lehetőségeket ad a játék, így az élmény is más lesz.
| 5 / 5 csillag!
2017. 05. 16.
Ki nevet a végén?

Nem sok olyan játékkal játszottam még, ahol közben fogalmam sem volt, hogy első, vagy utolsó helyen állok-e. Ez ugyanis legtöbbször csak a játék végén derül ki. A játék maga nem a legszebb, de hát nem is ezért szeretjük. Stratégiázni kell ezerrel, meg persze nem csak magunkra figyelni. Fontos, hogy végig kövesd az ellenfelek lépéseit is, hogy ki tudj velük tolni - úgy az izgi :)
| 5 / 5 csillag!
2017. 04. 10.
Új kiadás

A ráncfelvarott új kiadás szerintem egész jó. Kevesebb kártya, kiszórták a sok hasztalant. 1-2 meccs mire az ember belelendül, nem a legegyszerűbb játék. :)
| 5 / 5 csillag!
2017. 04. 03.
Etetni mindenek felett

Az örök klasszikus ráncfelvarrása jól sikerült. Kitűnő játék, minden játékosszám mellett remekül működik. Ugyan kevesebb benne a kártyalap, mégsem panaszkodhatunk az újrajátszhatóságra. Gazdálkodó játékok szerelmeseinek, euro fanoknak kötelező vétel. A legmesszebbmenőkig ajánlott kategória, nem hiányozhat egyetlen egy polcról sem. A család etetése Damoklész kardjaként lóg a játékosok feje felett, amit gyengébb idegzetűek nehezen bírnak.
| 4 / 5 csillag!
2017. 03. 03.
Kellemes euro

A kártyalapok száma valóban jóval kevesebb mint az eredeti kiadásban, de szerintem ez nem olyan zavaróó, mivel a népszerűbb kártyákat hagyták bent. Annak aki nem játszott az eredeti kiadással szerintem ez a jobb választás.
| 5 / 5 csillag!
2016. 11. 11.
Legnagyobb kedvenc - kiegészítés

Igazából a korábbi kiadáshoz írtam véleményem, amelyben háromszor ennyi kártya van!
A hobby kiadásban sokkal kevesebb a kártyalap, csak négyen játszható és nem öten, illetve szinte minden mezőnek más a megnevezése, ezért kicsit zavaró, aki az előző verzióval már játszott.
| 5 / 5 csillag!
2016. 09. 19.
Legnagyobb kedvenc

A kártyalapok variálhatósága miatt bármikor újrajátszható, nagyon változatos, a többiek (főleg nem várt) lépéseivel, szinte folyamatos újragondol(koz)ást igényel. Két éve az abszolút kedvenc!
| 3 / 5 csillag!
2016. 09. 13.
Tájékoztatás

A játékhoz letölthető játékszabály nem ehhez a játékhoz kapcsolódik. Feleslegesen rendeltem meg hozzá a kártyavédő fóliát. A 360 db kártya helyett, csak 120 db-ot tartalmaz. Egyébként a játék nagyon jó, csak ajánlani tudom.
| 5 / 5 csillag!
2016. 07. 30.
Otthon

szuper játék