Álomház

Normál ár: 9 990 Ft


A Te árad: 9 490 Ft

Értékelés:  (4.4)
Építsd meg álmaid otthonát! Hogy hogy is néz az ki? Hatalmas hálószobát szeretnél elegáns baldachinos ággyal vagy inkább tágas nappalit, ahol elfér egy hatalmas zongora is?
Az Álomházban alapjaitól tervezheted meg a házad a saját elképzeléseid szerint. A tető fajtájától a lakberendezésig minden döntést a te kreatív elképzeléseid vezérelnek. De igyekezz lépést tartani a szomszédaiddal! A játék végén mindenki a környék legszebb házának lakóit irigyeli majd.

Álomkönnyű otthontervezés kezdő álmodozóknak

Keserű expozíció ez, de sajnos legtöbbünknek be kell látnia, hogy álmai otthonát csak igen kis eséllyel fogja tudni megépíteni. Kompromisszumokat kötünk, erről-arról lemondunk, hogy az álomból mi marad, az egy dolog - ha benőtt a fejünk lágya, nem ez lesz az elsődleges szempont. Ilyen a valóság. De milyen jól esik néha mégis kicsit eljátszani a gondolattal, hogy milyen lenne, ha csak úgy berendezhetnénk álmaink házát…

Álomház


Hát most itt a remek alkalom! Alig fél óra, és anyagierőforrás-latolgatás közbeni fogcsikorgatás nélkül kedvünkre mazsolázhatunk a csábítóbbnál csábítóbb szobabelsők, borospincék és jacuzzik között… Határt itt leginkább csak a versengő játékostársak szabnak, akik elhúzhatják az orrunk elől a legszimpatikusabb darabokat.

A játék egyszerű, könnyen elsajátítható darab. És remek alkalmat nyújt, hogy újabb társasjátékos terminust sajátítsatok el ;). Ez egy "setcollection" játék, ami azt jelenti, hogy a játék során különböző dolgokat fogunk gyűjtögetni (collection - gyűjtemény), és ezek kombinációjából (set - szett) szerzünk majd pontot - ismerős lehet a dolog például a Zoolorettóból, a 7 Csodából (kultúra), de akár a Cash n' Gunsból (festmények) is ;)

Álomház

A játékosok egy-egy házvázat találnak maguk előtt a játék kezdetén, ebből lesz majd 12 körrel később takarosan berendezett, színes otthon. A ház szobahelyekre van felosztva, ezekre rakjuk majd a szobakártyákat. A kisebb helyiségek egy kártyából fognak állni, a nagyobbakat ennél tovább is bővíthetjük, így több pontot szerezve. Három szabályt kell csak betartanunk:

- Közvetlenül a szoba alatt nem lehet üres hely
- Az alagsori kártyák csak az alagsorba kerülhetnek, a többi szobakártya pedig csak a felső szintekre
- Egy szoba sem lépheti túl a szobakártya által meghatározott maximális méretet

Ennyi. Minden körben egy kártyapárt veszünk el az asztal közepén felkínáltakból. Ezek közül az egyik egy szobakártya lesz, a másik pedig vagy egy segítő, vagy dekoráció, szerszám, illetve tetőrészlet.

Álomház

A segítők a játék végén segítenek pontokat szerezni, a szerszámok pedig menet közben variálni a kártyáinkkal. A berendezések szépségükkel a szobák színvonalát, 1-2 ponttal pedig a győzelmi esélyeinket növelik. A tetők pedig egy kis memóriajátékot visznek az építkezésbe: a tető akkor ér pontot, ha legalább 4 kártyából áll (a többi tetőrészlet egyébként nem hoz pluszt). Viszont ennek a pontszámnak majdnem a tripláját hozza akkor, ha ezek a kártyák egyszínűek. Csakhogy a tetőkártyákat lefordítva tároljuk, és nemhogy a többiek nem látják, de mi sem nézhetjük meg azokat, amiket már elvettünk. A kihívás persze nem az, hogy a sajátjainkat észben tartsuk, hanem hogy a többiekről meg tudjuk-e jegyezni (vagy kitalálni), mit szedtek össze eddig és mit gyűjtenek.

Álomház

A játék pörgős (kb. fél óra egy parti), hangulatos: a borító még csak véletlenül sem próbál megtéveszteni senkit, pontosan olyan kedves és csinos a grafika, ahogy azt a dobozon látjuk. A szobákban apró poénokat (easter eggeket) fedezhetünk fel: ismert társasjátékokat, pl. Ticket to Ride-ot :) a polcokon és asztalon, szétdobált göncöket azokban a szobákban, ahol megfordulnak a kisgyerekek, videojáték-posztereket az alagsori szobában és így tovább.

Az Álomház, ahogy az első ránézésre is jól látszik rajta, igazi családi játék. Ez persze nem akadályozza meg a gonoszkodósabb kedvűeket, hogy kicsit keresztbe tegyenek a játékostársaiknak. Hiszen, ha eléggé figyelünk arra, hogy mit építenek a többiek, sejthetjük majd, hogy mit szeretnének kivenni a közösből. Ha pedig így van, lehetünk előzékenyek… is.

Woland


Értékelések átlaga 


(4.4)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 5 Családdal 8
70% (7)
10% (1)
10% (1)
10% (1)
Rendezés:
Eddig összesen 10 értékelés
Könnyed

Noémi | 2019. május 1.

Videós ajánlások alapján vettem meg (még csak most ismerkedünk a társasjátékok valódi világával), családi társasjátéknak. Eddig még csak 3x játszottunk vele... Vegyesek az érzéseim vele kapcsolatban. Találtunk azóta jobbat is. De azért könnyed társasjátéknak megtartjuk, és a grafika tényleg gyönyörű.
Álomház

KÁROLY | 2019. január 9.

Nagyon szép kivitelű társasjáték a gyerekek élvezték minden percét.Gyors játék fél óra alatt le lehet játszani.Szeretünk vele játszani és szerintem még nagyon sokszor elő fog kerülni.
Remek családi játék

Tóth Gábor | 2019. január 1.

Talán az egyik legjobb és legszebb családi társas. Nem rég vettem az unokahúgomnak és imádja. Bár van benne szerencse faktor, de tekintve, hogy mindenkit egyformán sújt, nem olyan vészes és igen is a jó tervezés fontos. Főleg ha alkalmazzuk a 2-3 fős játéknál, az extra szabályt, mert akkor még taktikusabbá válik a játék. 2-3-4 főnek kiváló!
Kicsit többet vártam

Jámbori | 2018. december 5.

Valahogy picit többet vártam tőle. Túl sok benne a szerencsefaktor, nem igazán stratégiai szerintem. A lányom szereti, mert nagyon szép a kivitelezése, és mert lakberendezhet benne :-)
Stratégiai lakberendezés

László | 2018. november 22.

Szerencse és stratégia, meg lakberendezés. Erről szól a játék, lehet ötletelni, hogy - nem kis szerencsével- milyen is lesz álmaink háza.
Nagyon jó játék

Dóra | 2018. március 23.

Mindenkinek ajánlani tudom. Nagyon jó kis játék, leköti az embert. 5-6 kör után már rááll az agyad a taktikázásra. Egy téli napon a családommal egész nap ezt játszottuk, nem tudtuk abbahagyni. :D
Kellemes meglepetés

Agnes | 2018. március 7.

Azért rendeltem, hogy legyen egy játék, amit a 7 éves lányom is biztosan élvez (előtte pár társas megvásárlásánál magamra gondoltam inkább :D - mert elegem volt a bugyuta társasokból....) Arra készültem, a felnőttek unni fogják, de nem így történt, még Apa is szívesen játszik vele. Családi kedvencek közé került.
Kedvesen bájos megjelenésű családi játék

Adim | 2017. december 8.

Az első, ami ebben a játékban megfogott, az a látványvilág! A szobák olyan hétköznapi bájjal vannak ábrázolva, ahol a gyereketető körül szét van szórva a kaja, a hűtőn kedves üzenet van, sok helyen van cica vagy kutya (egyik konyhában egymás mellett ülne bámulják, mi sül a sütőben), a fürdőszobában a tükör párájába szívecske van rajzolva, a macska a rattanon kapaszkodik, míg a hálószobában laptop fénye dereng egy kávé mellett, de a pincében széftől kezdve konditeremig, széttapicsolt festéktől a borospincéig mindenféle van. Olyan kedves élethelyzetek ezek, ahová jó belépni, és ez mind semmi, mert filmes kikacsintások is vannak egyes kártyákon, pl az egyik gyerekszobában a szekrényből ajtó nyílik egy másik világba, míg az egyik garázsban ott ál félig letakarva a Delorean a Vissza a jövőből című filmből.
Szóval ez a játék megvett kilóra a lenyűgöző megjelenésével, aztán ott van a pörgős játékmenet, aminek köszönhetően egy parti simán leszalad fél óra alatt, ami miatt ideális lehet munka vagy suli után lenyomni egy partit még visszavágóval is!
A játékosok mindig két sor kártyából visznek el egy kártyapárt, amiből a szobát beépítik a házukba, míg a másik laptípus lapját attól függően használják, hogy az egy segítő, szerszám, berendezési tárgy vagy tetőkártya, mert mindegyik más funkcióval bír. A játékot lehet könnyedén és kiszúrósan is játszani. Utóbbi esetben figyeled, kinek melyik lappár lenne a jó, és ha olyan változatot játszotok, akár el is dobathatsz a központi tábláról egy lappárt, ami másnak jó lehet. Figyelsz, próbálod megjegyezni a háztetőid színét, és igyekszel a lehető legjobb kombinációban beépíteni a házad szobákkal.
Az Álomház egy könnyed, családi taktikai játék, szép megjelenéssel, és elsőre megfogott minket, így nem volt kérdés, hogy mi kerüljön a fa alá (a Ticket to Ride mellé :)). Extra jó, hogy már most lehet hozzá kiegészítőt kapni, ami újabb extrákkal, és döntési lehetőségekkel dobja fel a játékot!
Kevés a játékosok befolyása

tolcso | 2017. december 2.

Nem lehet előre tervezni, mert nem tudni, milyen lapok jönnek e következő körben. Így nagyon a szerencsén múlik, hogy kinek sikerül összeszednie a szetteket. A döntések elég egyértelműek, nem igényel sok gondolkodást a játék. Emiatt mondjuk a gyerekeknek is kb. annyi esélyük van, mint a felnőtteknek, de akkor már jobb egy olyan játék, ami a gyerek logikáját is fejleszti, és a felnőtt is élvezi a játékot, ezeket erre a játékra nem mondanám.
Álomjáték

Ildikó | 2017. október 10.

Könnyed, szórakoztató játék. Külön előny számomra, hogy a szabály gyorsan elsajátítható, illetve az előkészületek nem tartanak sokáig.
Nem egy bonyolult játék, de azért lehet közben gondolkodni, hogy hogy is járnánk jobban a végső pontozásnál. Nem bántam meg, hogy megvettük és várjuk már a kiegészítőt is hozzá.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!