Altiplano

Normál ár: 11 990 Ft


A Te árad: 11 391 Ft

Értékelés:  (4.0)
Terjeszd ki kereskedelmi hálózatodat az egész Altiplano-fennsíkra!
A játék során mindenki saját zsákját "fejleszti" annak érdekében, hogy minél hasznosabb, és céljainak leginkább megfelelő erőforrásokat és jelölőket tudja belőle kihúzni a körök elején. A kihúzott jelölőket lehet felhasználni a számos akció végrehajtásához, valamint újabb jelölők megszerzéséhez. Kezdetben minden játékos más cikkekhez fér hozzá, és a különböző áruk (például a hal, a kakaó vagy a kukorica) más-más tulajdonságokkal bírnak.

A különböző helyszínek közötti mozgás megtervezése kulcsfontosságú, hiszen a tervezett akciókat csak a hozzájuk tartozó helyszínen lehet végrehajtani. Ha sikerült a megfelelő helyszínre kocsikázni, a kikészített jelölők beválthatók vagy felhasználhatók: a farmon élelem vagy gyapjú állítható elő, a bányában követ, az erdőben fát lehet szerezni, de egyes helyszíneken építhetünk csónakot vagy házat is.

Mivel az erőforrások szűkösek, jól meg kell tervezni az akciók legoptimálisabb sorrendjét, a szállítás és a raktározás idejét!

Értékelések átlaga 


(4.0)

Közönségdíjak

Ezt a terméket még egy közönségdíjra sem jelölték elegen.

100% (1)
Rendezés:
Eddig összesen 1 értékelés
Gyüjtögetés a Bolíviai fennsíkon

Bálint | 2019. február 14.

Az Altiplano egy nagyon hangulatos nyersanyag-gyűjtögetős játék. A játék lényege, hogy a körbe rakott területek között mozogva, kezdő nyersanyagainkból egyre több és értékesebb termékeket szerezzünk. Nyersanyagjainkat egy zsákból húzzuk, felhasználásuk után pedig egy karton tárolóba kerülnek, amit visszaöntünk a zsákunkba annak kiürülése esetén. Így a már felhasznált termékeket újra tudjuk húzni később is. A komponensek igényesek, a nyersanyagokat számtalan kartonkorong reprezentálja. A doboz jól meg van pakolva, az egyéb elemek (küldetéskártyák, ház és csónak kártyák, fejlesztés-lapkák) hatékonyan színesítik és egyben bonyolítják az amúgy nem összetett játékmenetet. Emiatt nem szívesen ajánlanám a játékot kezdőknek, a sok lehetőség és szabály között könnyű elveszni, ugyanakkor a játék abszolút megéri a befektetett időt, és hosszú távon is élvezetes tud maradni. Ez elsősorban a különböző szerepek, (minden játékos adott nyersanyaggal és egy speciális képességgel rendelkezik pl.: a pászot tud egy alpakából egy gyapjút csinálni), a moduláris játéktér, és a többfajta hatékony stratégia miatt van. A játék nem rövid, a ki és bepakolás is hosszadalmas (a játék dobozába egy csomó simítózáras zacskót is raktak szerencsére) ennek ellenére nem válik monotonná, mivel a játék különböző szakaszaiban más és más feladatok lesznek fontosak. Az interakció elég kicsi, az utolsó nyersanyagok, és egyéb eszközök megszerzése miatt kell csak a többi játékos lépéseire figyelni. Összességében az Altiplano egy közepesnél picit nehezebb, kedves grafikájú stratégiai játék, amivel a műfaj kedvelőinek érdemes egy próbát tennie.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.