Aquaretto

Normál ár: 8 990 Ft


A Te árad: 8 541 Ft

Értékelés:  (4.5)
Ha úgy gondolod, hogy egy állatkert igazgatása önmagában is nagy feladat, akkor képzeld el, milyen kihívásokkal kell szembenézned, ha ezúttal vízi állatokról is gondoskodnod kell…

Döntsd el, ki kapjon nagyobb helyet: a cuki jegesmedvék vagy a mókás pingvinek? Tervezz ügyesen, toldjad meg az állatkert területét, ha kell - de hagyjál nekik helyet a medencék között, különben a látogatók nem tudnak közlekedni! És biztosítsd az ellátásukról is: fogadj fel elég állatgondozót!
... és mindezek előtt taktikázz ügyesen, hogy a teherautók ne szállítsanak túl sok új állatfajt az állatkertedbe, különben nem lesz őket hová tenni!

A díjnyertes Zooloretto okos nagytestvére!

A játék díjai

Magyar Társasjáték díj 2010 jelölt

Az Aquaretto-ban a különböző vízi állatok beszerzése és állatkertünkbe helyezése komoly kihívásokkal jár, hiszen minden állatnak szüksége van saját területre, így kétszer is meg kell gondolnunk, melyik egzotikus lénnyel bővítjük az állatkertünket.

A játék során minden játékos teherautókra pakolhatja az állatokat, amelyeket aztán a megfelelő időben elvihet, hogy otthont adjon nekik. Minden lehelyezett emlős, madár, hüllő vagy hal a játék végén pontot ér. Azonban az állatokról gondoskodni is kell, így munkások felbérlése is nagyon fontos. Legyen az pénztári feladatok ellátása, a lakók gondozása vagy akár trükkökre tanítása.

A játék végén az győz, aki a legjobban képes az állatkertjét menedzselni és a legtöbb pontra tesz szert. Akár csak egy hétvégi állatkert-látogatás, az Aquaretto is az egész családnak szóló program!

A Zooloretto önállóan is játszható folytatásában több kihívással kell szembenéznünk, de a jutalom is annál kecsegtetőbb, ha a játék végeztével végigtekintünk pazarul berendezett és olajozottan működő állatkertünkön.

Az Aquaretto önálló játék, de bővíthető vele a Zooloretto is.


Értékelések átlaga 


(4.4)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 7 Családdal 8
57% (4)
29% (2)
14% (1)
Rendezés:
Eddig összesen 7 értékelés
családbarát, de fenntartásokkal!

esoember | 2015. szeptember 23.

Nem rossz játék, ami miatt azonban nálunk egyre ritkábban kerül elő, hogy családi játékhoz képest meglehetősen konfrontatív. Bár lehet úgy is játszani, hogy próbálunk nem kiszúrni a másikkal, de ez játék alapvető mechanikájával ellentétes, azaz a másik akadályoztatása adja a játék sava-borsát! Sértődékenyekkel tehát ne! Ettől függetlenül aranyos kis játék.
Jobb, mint az eredeti

petq | 2015. szeptember 14.

A díjnyertes Zooloretto kiegészítőjeként indult, de jobb lett mint az eredeti. Jobban mondva kicsit nehezebb, több stratégiával. Ha az állatkerti téma érdekli a családot, akkor kezdjétek a Zooloretto-val, majd folytassátok az Aquaretto-val, és ha már a legkisebbek is profi módon alklamzzák a szabályokat, össze lehet rakni a kettőt egy igazán komoly partira. Ideális átmenet a gyerekeknek szánt játékok és a komolyabb felnőtt stratégiai társasok között. Mi gyerkőcök nélkül is szívesen játszunk vele.
Talán még jobb is

Krisztallit | 2015. szeptember 6.

A Zooloretto lett meg először, szeretjük, gyakran játsszuk. Az Aquaretto talán még élvezetesebb, vízben élő állatokkal..mindenki a pingvinekért hajt :-)
Vízi világ

Satya | 2015. július 28.

Van ugye a Zooloretto, ami egy díjnyertes játék. Majd következett ez a játék, ami nem nyert díjat. Pedig jobb, mint a másik. A saját vízi állatkerted összehozása jó kis kihívás felnőtteknek és gyerekeknek is. Szerintem kifejezetten családbarát játék. Kár, hogy a szállítójárművek nem lettek autóformájúak. Sokat adna az amúgy is szép játék hangulatához.
Itt a víz az úr

Gubirobi | 2015. július 10.

Az egyik első tényleges újkori társasjáték élményünk a Zooloretto volt. Ahelyett annak vízi változatával játszhatsz, ha megveszed ezt. Hasonló alapszabályokon nyugvó rendszer kicsit más fűszerezéssel, amelynek témája az állatkerted igazgatása és a legtöbb pont megszerzése, így "lepipálva" a többi állatkert igazgatóját.
Kedves a téma, könnyen tanulhatóak a szabályok, szépek a lapkák, egyben van a játék, ráadásul magyar nyelven is elérhető.
Jó szórakozás, bármikor előkerülhet!
Z+A: Hozzunk létre állatparkot!

Tari | 2015. július 10.

Kicsit bonyolultabb játék, mint a Zooloretto, de nagy előnyük, hogy a két játékot kombinálva már igazán élvezhető játék válik belőle. Mi ezt is mint a Zooloretto-t inkább gyerekekkel játszuk, felnőtteknek nem igazán nagy kihívás.
ajánlás

kwaima | 2015. július 9.

Érdekes társas játék. Kombinálható a Zoolorettoval, így nem lesz unalmas sosem. 6 évesek is tudnak vele már játszani.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

Zooloretto játékcsalád