Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Aranyásók 2 - kiegészítő

Ár:
3.190 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (54)
Elérhetőség: Raktáron

A játékcsalád további termékei

Vélemények

4.65
54 értékelés
5
(38)
4
(14)
3
(1)
2
(1)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
2020. 06. 11.
Az Aranyásók magában is szórakoztató, ezzel a kiegészítővel viszont elképesztően jó - csak legyen elég ember, akivel játszani. A sok szereplő miatt kevés játékos esetén nehezen érvényesülnek a csapatok, mert simán lehet, hogy mindenki ugyanazzal van. Hat fő és fölötte ajánlanám.
| 5 / 5 csillag!
2020. 06. 10.
Ha egy kiegészítőt vennél, ez legyen az!

Az Aranyásók alapjáték sem rossz, főleg sok játékossal, de az Aranyásók 2 egy szinttel feljebb van. Új szerepek, új lehetőségek, több kártya stb. Sokkal izgalmasabbá teszi a játékot a kiegészítő kb. olyan áron, mint amennyibe az alapjáték kerül, de hihetetlenül megéri a pénzét. A rejtett szerepek tényleg elég rejtettek tudnak maradni, mert nem tudni, hogy ha valaki keresztbetesz a többieknek, akkor vajon szabotőr, nyerészkedő, vagy csak egy geológus, aki el akarja nyújtani a fordulót? A törpék is egymás ellen fordulnak, mert nem mindegy, hogy a kékek vagy a zöldek nyernek. És ez csak pár példa.
A játék sokkal jobban működik így kevesebb játékossal is(akár 4+ is jó lehet), de 2-3-mal még mindig nem igazán ajánlanám. Viszont ha sokan vagyunk, akkor ezt 10 helyett akár 12-en is lehet játszani.
Továbbra is nyelvfüggetlen, és még mindig nem túl bonyolult, bár több elemből áll, mint az alapjáték.
Úgy gondolom, hogy ha valaki aranyat ásna, akkor mindenképpen kiegészítővel együtt érdemes próbálkozni. Sokkal-sokkal izgalmasabb játékot fog eredményezni. Főleg azoknak igazán jó, akik odavannak a rejtett szerepes játékokért.
| 4 / 5 csillag!
2020. 04. 16.
Kötelező kiegészítő

Ez a kiegészítő sokkal élvezhetőbbé teszi, az amúgy kissé száraz alapjátékot. A sok új karakter, új stratégiai lehetőséget biztosít.
A játék kevés helyet foglal, így ideális utazós játék, illetve nagy előnye, hogy ilyen magas létszámmal játszható.
Az ár-érték arány kíváló.
| 5 / 5 csillag!
2020. 02. 12.
Tökéletes kiegészítő

Tökéletes kiegészítője az alapjátéknak. A "jó" törpök két csapatra osztása és többi új karakter nagyon feldobja a játékot. Mindnekinek csak ajánlani tudom, akinek tetszett az alapjáték.
| 5 / 5 csillag!
2020. 01. 08.
Az izgalmak kibővülnek

Még tovább lehet vele bővíteni a játékélményt és a genyósági faktort. :P Jó kis szórakozás. Ajánlom.
| 5 / 5 csillag!
2020. 01. 01.
tökéletes kiegészítő

Az Aranyásók kedvelőinek szinte kötelező kiegészítő! Az új szerepek és akciókártyák sokkal izgalmasabbá teszik a játékot. Érdemes legalább 6-8 fővel játszani, mert úgy érvényesül leginkább a sokféle szerepkör. Az alaphoz képest gondolkodósabb, több taktikát igényel, nehezebb rájönni a szerepekre, de még mindig egy könnyed, nem túl hosszú játék.
Árban a két játék együtt is nagyon kedvező, abszolút érdemes mindkettőt megvenni. Nagy családoknak, nagyobb társaságoknak, gyorsan tanulható játékra vágyóknak,könnyed játék igénye esetén erősen ajánlott. :)
| 4 / 5 csillag!
2019. 12. 05.
alapjátékhoz szinte kötelező

Nagyon jó kis plusz szinesítés ez az alapjátékhoz, a kiegészítő nélkül az alapjáték már kicsit sótlannak is tűnik. A kettő együtt ad komlett élményt, talán annyiból jó hogy "kettészedhető" hogy teljesen kezdőket könnyebb megismertetni előbb az alapjátékkal.
| 5 / 5 csillag!
2019. 11. 27.
Jó játék

A második rész több új törpöt tett a játékba.nagyon gyors és egyszerű
| 4 / 5 csillag!
2019. 09. 22.
Akkor jó ha sokan vagytok

Jó ez a kiegészítő persze, de alapvetően az alapjáték is nagyon jól működik. Akkor érdemes megvenni, ha okn szoktatok játszani és már nagyon unnátok az alapot. (Már ha ez lehetséges :) )
| 5 / 5 csillag!
2019. 05. 21.
Érdemes többen játszani

Nagyon feldobja az alapjátékot, ha nagyobb társaságban szoktatok játszani, akkor mindenképpen ajánlom. Sokkal izgalmasabb, több szerep, több akciókártya, újabb különböző útkártyák. Kisebb társaságnak az alapjáték is elég, bár ha kipróbáltad a kiegészítőt, lehet, hogy úgy azt már kevésbé fogod izgalmasnak érezni.
| 5 / 5 csillag!
2019. 03. 02.
Sokkal szórakoztatóbb

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a szimpla Aranyásók játékot.
Az új karakterekkel sokkal izgalmasabb lesz a játék, jobban lehet taktikázni.
Új akciókártyák is vannak, így a játékmenet közben még a szerepünk is megváltozhat.
Amióta elővettük az Aranyásók 2-t, ha csak lehet ezzel játszunk, annyira feldobja a sokat játszott sima verziót.
Megéri az árát:)
| 5 / 5 csillag!
2018. 11. 29.
Nagyon feldobja a játékot

Őszintén szólva az alapjátékhoz nagyon kell ez a kiegészítő,sokkal több szerep van,ami jóval több bonyodalmat okoz a többi játékos szerepének kitalálásában.
| 5 / 5 csillag!
2018. 11. 18.
Remek kiegeszito

Aki elvezi az alapjatekot ezzel a kiegeszitessel sem fog csalodast okozni
| 3 / 5 csillag!
2018. 11. 14.
Aranyásók 2

Ügyes kis kiegészítője lett az alapjátéknak. Kihozták belőle a maximumot, bár őszintén azért az alapjátékot jobban szeretem :)
| 5 / 5 csillag!
2018. 09. 25.
jó vásár, remek játék

Az alapjátékért rajong a társaságunk, de néhányunknak kezdett ellaposodni a dolog, ezért bevállaltuk a kieget, hátha nekünk is dob a játékon. Bevált :D Izgalmasabb, összetettebb és több vitára ad okot, hogy ez vagy az szabályos volt e :D Csak ajánlani tudom, kicsik nagyok egyaránt élvezik.
| 5 / 5 csillag!
2018. 09. 02.
Aranyásás még több csavarral

A kiegészítő az alapjátékhoz képest új szerepeket és új típusú lapokat is hoz a játékba, ráadásul már 12-en is lehet játszani. Persze 12 fővel káoszos is lehet, de ennek pont ez az élményfaktora. Ráadásul a kincskereső törpök is versenghetnek egymással. Van, akit nem érdekel se a kincs, se annak megszerzésének szabotálása, neki a barlangban a kristályok kellenek, van, aki főnök és van, aki egy lusta disznó - akarom mondani törp - és neki csak az a lényeg, hogy a kevesebb főből álló csapat nyerjen.
Apropó, pontozás. Az alapjátékban véletlenszerűen kaptunk aranylapokat, ráadásul egy nyertes csapaton belül is lehetett olyan, hogy valaki 2 lapot is húzhatott. Itt ezt kiküszöbölték és csak a győztes csapat létszámától függ a szerzett arany (pont) 1-től 5-ig.
Mindenképp javaslom a beszerzését azoknak, akik az első is tetszett. Jó partyjáték, családoknak, sok főnek. Persze sértődés lehet, erre vigyázni kell.
| 5 / 5 csillag!
2018. 08. 30.
Remek kiegészítő

Remek kiegészítő, ami nagyon sokat dob az alapjátékon. Jól megkavarja a dolgokat, és sok új elemet hoz be a játékba amivel még jobban nehezíti kitalálni, hogy ki kivel-ki ellen van :)
| 4 / 5 csillag!
2018. 06. 11.
Több játékos esetén érdemes használni

Az Aranyásók egy remek játék, amit igazi iparosmunka gyanánt egészít ki ez a kiegészítő, viszont az előnye csak több játékosnál jön ki 7+ fő. Annyiféle szerep van már benne, hogy megesett olyan is, hogy nem is igen volt csapat. Volt aki zöld ásótörp volt, volt, aki kék, volt főnöktörp, nyerészkedő, geológus, szabotörp. Mindenki sütögette a saját pecsenyéjét, és ment a maga útján. Ezért aztán háttérbe is szorult a dolog csapatjáték jellege, pedig ez nagyon sokat hozzátett a játékmenethez.

Ettől függetlenül jónak tartom a kiegészítőt, de 6-7 főig csak akkor használnám, ha már nagyon-nagyon unja valaki az alapjátékot.
| 5 / 5 csillag!
2018. 04. 21.
Jó kiegészítő

Egyszerű, könnyen megtanulható kiegészítő.
Nagy társaságban ajánlott. A jók két csapatban vannak, így nem mindegy melyik csapat szerzi meg az aranyat.
Az alapszabályok nem változnak.
Ajánlott kiegészítő az alapjátékhoz.
| 5 / 5 csillag!
2018. 03. 06.
Feldobja a játékot

Az alapjáték önmagában is nagyon jó, de egy idő után unalmas. Ez a kiegészítő feldobja és megint szívesen játszunk vele.
| 5 / 5 csillag!
2018. 02. 26.
Geológus életérzés

Az alapjátékot igazán ez a kiegészítő teszi teljessé, a játék összetettsége így már közelít a Bang!-hez. Az alap pakliban viszonylag hamar nyilvánvalóvá vált, hogy ki aranyásó és ki szabotőr, ezek az új szerepek viszont tényleg új színt visznek a játékmenetbe. A kedvencem a geológus. Felőle a törpék elérhetik az aranyat, csak ne túl gyorsan. Így aztán sokszor vele is lassítanunk kell az előrehaladást, aljas rágalmak özönét zúdítva magunkra. Na de kérem, még hogy én szabotőr! Mindent a tudományért teszek!

Jó ötlet volt az aranyásók két csapatra bontása és a főnök intézménye is, talán a nyerészkedőt érzem egy kicsit feleslegesnek.
| 5 / 5 csillag!
2018. 02. 19.
Kötelező!

Kötelező mindenkinek, akinek megvan az alapjáték! Nem sokkal bonyolultabb, de nagyságrendileg pörgősebb, fordulatosabb és élvezetesebb! Az erőviszonyok jóval kiegyenlítettebbek, mint az alapjáték esetén, itt már közel sem annyira biztos még kisebb társaságnál sem, hogy a törpök eljutnak az aranyig, hiszen sokaknak más lehet a célja. Ami talán zavaró lehet, hogy mivel mind a 15 karakterlap közül kell választani, előfordulhat olyan szituáció, amikor a szabotőrök olyan túlerőben vannak, hogy a törpök képtelenek haladni, bár, ezen könnyű változtatni. Mindenkinek csak ajánlani tudom, ezzel a kiegészítővel éri el a végleges formáját az Aranyásók!
| 5 / 5 csillag!
2017. 12. 12.
Kell a kiegészítő

Ez a kiegészítő mindenképpen kell az alapjátékhoz. Élvezetesebbé és változatosabbá teszi a játékot.
| 5 / 5 csillag!
2017. 12. 05.
Én vagyok a Főnök, te pedig a szabótőr!

Méltó kiegészítője az alapjátéknak, mely még jobban megkavarja a dolgokat, és már végleg nem lehet tudni, hogy ki-kicsoda. Azoknak ajánlom, akik már gyakorlottak az alapjátékban, és legalább 5-6 fő játszana egy partit!
| 5 / 5 csillag!
2017. 10. 09.
Aranyásók 2

A hasonlóan kompakt kiszerelés a "sima" aranyásókhoz képest még több szerepet, akció kártyát, útépítő kártyát és izgalmat rejt.

Itt már nem csak aranyásó törpök és szabotőrök versengenek egymással, hanem pl. törpökből is vannak kék sapkások, zöld sapkások, valamint olyan útlapkák amiken csak egyik vagy másik csapat tud átmenni pl.
Ezen felül is vannak még azonban új szereplők mint pl. a nyerészkedő, a geológus, vagy a főnök, de természetesen a már jól ismert szabotőrök is továbbra is a játék részei.

Új akciók is megjelennek, meg tudjuk nézni egy másik játékos szerepét, vagy éppen szerepet is tudunk valakivel cseréltetni.

Ilyen és hasonló finomságok segítségével turbózzák fel a szerintem remek első részt.
Plusz jó pontként emelném még ki, hogy amíg szerintem az első részt kevés játékossal nem volt igazán élvezetes játszani, ezzel a kieggel már 4-5 fő esetén is teljesen élvezhető a játék.
| 5 / 5 csillag!
2017. 08. 17.
Nem rosz

Az alapjáték sokkal jobb ezzel, de én jobbra számitottam. Ezt ideálisabb többen játszani. Az aranyások 2 csapatra bontása tényleg jo döntés volt. Ajánlani tudom, de legaláb 5 fö felett
| 2 / 5 csillag!
2016. 12. 16.
Túlbonyolít, nem feltétlen jó irányba

Nagyon kedveltük az alapjátékot a családban, viszont egy idő után egyre inkább meguntuk. A kiegészítőtől azt vártuk, hogy eléggé feldobja a játékot megint és visszakerül a kedvencek közé, de úgy éreztük inkább fölöslegesen túlbonyolította a játékmenetet, illetve sok játékossal jobban jönnének ki talán a pozitívumok, de mi általában 4-5-en játszottunk.
| 5 / 5 csillag!
2016. 11. 24.
Feldobja az alapjátékot.

Sokkal jobb így, hogy több csapatban lehet játszani, viszont érdemes nagy társasággal nekiülni, különben nincs értelme.
Hiába játszható kevesebb fővel legalább 6-8 személy az ideális.
| 5 / 5 csillag!
2016. 11. 20.
Kiváló

Sokkal színesebbé teszi az alapjátékot, csak ajánlani tudom. Ez főleg sokan jó, minnél többen vagytok annál jobb. Kicsit Bang szerű beütése van.
| 5 / 5 csillag!
2016. 11. 17.
elengedhetetlen kellék!!!

Enélkül szinte a játszhatatlan kategóriába esett nálunk az Aranyásók, szinte azonnal tudtuk ki kicsoda, nem jöttek jó kártyák a húzásoknál, és baromi lassú tördelt volt a játékmenet. Majd megvettük ajánlásra ezt a csodás kiegészítőt, és egycsapásra minden negatívum eltűnt, egy pörgős, élvezhető, kedvenc játékok egyikévé lépett elő.
| 4 / 5 csillag!
2016. 11. 08.
Kötelező kiegészítő

Ez a játék csak az alapjátékkal játszható, és szerintem kötelező is hozzá. Enélkül az alapjáték eléggé kiszámítható, nincs benne sok csavar. Evvel viszont sokkal élvezetesebb a játék, többféle szerep juthat a törpöknek. Ha az Aranyásókat megszerezted, ezt mindenképpen vedd meg hozzá!
| 5 / 5 csillag!
2016. 08. 31.
Szuper kigészítő

A kiegészítő jól el lett találva, szuper új szerepek jönnek be, nekem speciel tetszik a jó törpök közötti rivalizálás is. Új szintre emeli a bizonytalanság faktort, sőt egy kicsit elviszi olyan irányba a játékot, hogy most aztán végképp nem tudhatod senkitől, hogy mi is a szerepe. Emiatt a játék sokkal kevésbé lesz csapatmunka, senki sem fog senkiben bízni (míg mondjuk az alapjátékban a csupán két fajta szerep miatt hajlamosabb az ember bízni másban) és emiatt lelassul az előrehaladás is. Mi nagyon sok játékunkban tapasztaltuk, hogy el sem jutunk a célkártyáig, mivel túl későn kezd kialakulni a bizalom egyes személyek iránt, akik esetleg tudnák segíteni a közös célt. Ez nem feltétlenül rossz, inkább csak más attitűd ahhoz képest amit az alapjátékban megszoktunk. Nekem nincs ezzel bajom, szerintem továbbra is zseniális a játék ezzel. Azt meg kell jegyeznem, hogy szerintem csak minimum 5-6-an játszva van értelme ennek a kiegészítőnek. Ekkora játékosszám alatt én csak az alapjáték szerepeit osztanám ki.
| 5 / 5 csillag!
2016. 02. 09.
+1 Csillag

Mindenki akivel eddig beszéltem, pozitívan értékeli ezt a kiegészítőt, amitől az alapjáték jobb lesz. Az új akció kártyákkal sokkal több lehetőség van kiszúrni a másikkal, viszont ami új az alapjátékhoz képest, hogy sok új szerepbe lehet belebújni (Zöld és Kék csapat - Főnök - Geológus), de itt már titokban kell tartani a szerepünket. Itt is 3 kört kell játszani és utána dől el ki a nyertes. Sokkal kisebb a sértődésveszély, mint ha csak az alapjátékkal játszotok. Az ár érték aránya nagyon jó a játéknak, kis helyen elfér. Remek Partijáték.
| 5 / 5 csillag!
2016. 02. 03.
Mindenképpen ajánlott kiegészítő

Az Aranyásók alapjátékot 4 csillagra értékeltem, de ezzel a kiegészítővel az élmény számunkra 5-ösre nőtt, az új szerepek nagyon fontosak voltak a játék sokszínűsége szempontjából, mindegyik Főnök, Nyerészkedő, Geológus... Akinek az alapjáték tetszett, annak ezzel még jobban fog, az ára pedig még együtt is kifejezetten baráti.
| 5 / 5 csillag!
2016. 01. 08.
Több játékossal kötelező

Annak ajánlom akik nem csak 4-en játszottak az alappal, rengeteg kiemenet, nem válik unalmassá és kiszámíthatóvá, nagyon megéri az árát. 5 fő azért szerintem minimum kell hozzá.
| 5 / 5 csillag!
2015. 11. 03.
Ezzel teljes a kép

Remek újításokkal gazdagítja az alapjátékot és az új szabálymódosításokkal sokkal pörgősebbé, izgalmasabbá teszi a játék menetét.
Nekem az alapjáték önmagában nem jött be, de ezzel már nagyon jókat szoktunk szórakozni.
Újdonság, hogy már ketten is játszható, de minél többen játszuk annál jobb. :)
Az új karakterek és a sapkacsere teljesen meg tudják kavarni az amúgy is kusza titkolózást, ami még érdekesebbé teszi a játékot. :)
Ha megvan az Aranyásók, mindenképp ajánlom hozzá, nekünk nagyon bejött. :) Barátokkal a legjobb.
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 20.
bárhol

annyira kicsi helyigényű, hogy bárhol lehet 2-6 játékosig (kieggel 10 ig is) játszani :)
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 19.
kieg

első rész is hatalmas volt, de ezzel! Biztos a szórakozás, gyors de izgalmas menetek! Kitűnő
| 5 / 5 csillag!
2015. 09. 30.
Az egyik legjobb partijáték

Nagyon feldobja az alapjátékot, sokkal izgalmasabb a játék az új szerepekkel, kártyákkal. minél többen játszunk annál jobb!
| 4 / 5 csillag!
2015. 09. 20.
Partijáték

Az Aranyásók ezzel kiegészülve már tényleg igazi partijáték lesz, és ezáltal már nem csak a gyerekek élvezhetik a játékot.
| 5 / 5 csillag!
2015. 09. 16.
Aranyásáshoz kötelező

Nem fogod elhinni, de az alapjátékot kiegészíted ezzel, akkor egy fantasztikus játékot kapsz. Az alapjáték önmagában sem rossz, de nem is a legjobb. Ez a kiegészítő egy telitalálat, minden idők egyik legjobb játékkiegészítője. Nagyon nagyot dob az alapjáték hangulatán, újrajátszhatóságán, és mindenen. Új törpe szerepeket kapunk amik teljesen mást csinálnak mint az eddig megszokottak, klassz új akciókártyák jönnek a játékba és még kacskaringósabb alagutak.
Értékelés:
Grafika: 4
Minőség: 4
Újrajátszhatóság: 5*
Hangulat: 5
Nehézségi szint: Egyszerű

Ha teheted, az alapjátékkal egybe vedd meg, mert akkor csak pozitív élmény fog érni!
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 25.
Kell hozzá

Ez kell az alapjátékhoz. Mi eleve egyszerre szereztük be az alappal (amit korábban már próbáltunk). Rengeteg extra szórakozást tartogat a kiegészítő, többféle változatos szerepek, és külön öröm, hogy a törpök is két külön csoportra osztódtak. Ezzel már 4-5-en is élvezetes a játék, sajnos a dobozon állítottal ellentétben 2-3 embernek nem igazán működik... Továbbá egy dolog nem tetszett még benne, hogy az arany kártyák helyett kis korongokkal árasztották el a dobozt, amit bőven fölöslegesnek és zavarónak érzek, de ennyi baj legyen! :)
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 19.
Saboteur 2

Az alapjáték 4 csillagát itt egészíteném ki az ötödikkel, nagyon jó dolgokat ad az alapjában nagyon szimpla alapjátékhoz, kijavították pár nem kiegyensúlyozott elemet, és olcsó!
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 16.
Jobb lett

Továbbra is jó party játék mint ahogy az első/alap játék volt, de sokat javít az élményen, kicsit többet lehet és kell gondolkodni. Kicsikkel talán nélküle, nagyokkal mindenképpen vele érdemes játszani.
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 31.
Kell! Enélkül teljesen más a játékélmény.

Plusz szerepek, értelmesebb pontozás, plusz akciókártyák, plusz útkártyák. Mind-mind színesítik és egy stratégiaibb irányba tolják a játékot. Ettől még nem lesz stratégia, de kevésbé kaotikus az egész.

Az eddigi tapasztalatok szerint, aki játszik a kieggel, az után a anélkül nem is akar.
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 31.
kiegészítő is meg nem is

Egy szinte teljesen különböző játék az első részhez képest. Új szerepek vannak és más a pontszerzés is. Itt az elsődleges cél, hogy a lehető legkevesebben legyenek a győztesek között. Szerintem így jobb a játék habár a sok új akció kártya és szerep elég kaotikussá tudja tenni a dolgokat. Egy-két dolog a szabálykönyvben sincs jól elmagyarázva. Ugyan azt írják a dobozon hogy 2 fővel már lehet játszani, de itt is több fővel jobb az élmény (legalább 5). Már nem csak egy kártyát lehet lecserélni hanem akár hármat is. Ez sokat segít a játékmeneten. Vannak új út kártyák is (híd, egymást elkerülő utak) amik sokkal izgalmasabbá teszik a törplabirintust. Akinek tetszik az első, vegye meg ezt is. Ha pár menet után ráunnak az első verzióra, ezzel fel lehet dobni a leülőben lévő partit.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 29.
ha tetszett az alapjáték,

ezt mindenképpen érdemes beszerezni. Új, érdekes szerepek, a bányásztörpök csapatban játszanak, érdekesebb, de kissé bonyolultabb lett a játék a kiegészítővel.
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 26.
Színesebb vele!

Ez a kiegészítő további változatosságot ad az alapjátékhoz. Színesebb a játék az új karaktereknek köszönhetően, például a Főnök, aki egyel kevesebb aranyat kap, mint a saját győztes csapata, a Nyerészkedő, aki kettővel kevesebb aranyban részesül, az aranyat megtalálóhoz képest valamint a Geológus, aki a labirintusban található kristályok helyett aranyhoz jut a játék végén. Ez a kiegészítő kötelező darab, sok újdonsággal, ami fokozza az újrajátszhatóságot.
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 17.
ARANYÁSÓK 2

Ügyesen fejleszti és kijavítja az alapjáték hibáit (pl. pontok szétosztása a körök végén). Az új karakterek nagyon jól megváltoztatják a játék menetét. És még az ára is kedvező :-)
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 15.
Aranyásók újratöltve

A kiegészítő célja – szerintem – az alapjátékban a szabotörpök túlzott erősségének kiegyensúlyozása (bizonyos játékos számnál csak nagy-nagy szerencsével nyerhetnek a jó dolgozók). Megjelennek az új szereplők – főnök, nyerészkedő, geológus, kék és zöld csapat - a játszmában, így előfordulhat, hogy egy játékon belül mindenki másra hajt. A játékba került új kártyákkal mindenki a kedve szerint keserítheti mások életét, vagy egy „nemes” cselekedet keretében kicserélteti vele szerepkártyáját és indulhat az újratervezés. Tetszik az a mechanizmus, hogy kártyák eldobásával el tudod távolítani az eléd letett büntetéskártyákat. A kieg segítségével már 2 személy is játszhatja a játékot, azonban inkább több személlyel ajánlom, hiszen partijáték. Jó kis kieg, jó ár/érték arány, bár a szabotörpnek lenni nem lesz könnyű.
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 14.
Nagyobb társaságnak

Megvettem a kiegészítőt, de mivel általában nem játszunk többen mint 6-an és ritkábban játszunk, ezért a szerepkártyákat még nem használtuk. Inkább csak lap pótlásnak.
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 10.
Saboteur

Jó kiegészítőnek tartom, bár sokaknak túl sok volt ennyi fajta szerep. A szabály ilyenkor kézről kézre járt, több kör után is. Alkalmi játékosokkal inkább csak az alapjáték ajánlott.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 09.
Így tökéletes az Aranyásók élmény! :)

Sokkal jobb ezzel a kiegészítővel a játék, mint az alapjátékkal, főleg ha nem vagy jó abban, hogy leplezd a szabotőrségedet, mert itt sokkal több szerep és ezáltal játékstílus van.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 09.
Irány a bánya

Csak pozitív dolgokat tudok mondani a játékról. Akinek tetszik az alap játék, az mindenképpen szerezze be ezt a kiegészítőt is. Kifejezetten vicces volt, mikor a geológus törpe is játékban volt. 7 kristályos lap is le lett már rakva, és akkor jött a szerepcserés lap. :) Így bukta a játék végén megkapható 7 aranyat. :)
Másik vicces eset az volt mikor volt 1 kék és 3 zöld törpe. A kék nyert, így kapott 5 aranyat, viszont a másik 3 játékos lophatott 1-1 aranyat, és így csak kettő maradt neki az ötből.
Szabotőrnek szerintem nehezebb dolga van, mivel több kártya van, így több lapon keresztül kell szabotálnia a többieket. Viszont az is igaz, hogy a két csapatnak is szabotálnia kell egymást, ha nyerni akarnak.
Kellemes kiegészítő, reális áron. Aranyásó rajongóknak kötelező!