Aranyásók kártyajáték (Saboteur)

Normál ár: 2 190 Ft


A Te árad: 2 081 Ft

Értékelés:  (4.6)
A törpék regéjének két sajátossága: egyrészt, Duracell-nyuszit megszégyenítő kitartással elkezdenek túrni, mihelyt egy kapa kerül a kezükbe; másrészt a beteges féltékenység a hasonszőrűek érc- és nemesfém leletei iránt. Ezek valamelyikét gyakorolják szorgalmasan az ellenálló kőzetbe vájt tárnák egyikében, mialatt egyik vagy másik szabotőr a háttérben/ valahol hátul máris a tárnadúcolást fűrészeli.

Az Aranyásók szórakoztató parti játék, ahol nem tudni kik a kincskereső törpék, és kik azok, akik szabotálják a hőn vágyott arany megszerzését! A szerepkártyákat a játék elején sorsoljuk ki egymás között, és csak sejteni lehet, ki kivel van. Amikor aztán elindul a földalatti járatok ásása a kincshez, beindulhat a rosszalkodás. Valaki eltör egy csákányt, lefogva ezzel a tulajdonosát, míg mások folyosót ásnak. Valaki kijátszik egy térkép kártyát, hogy meglesse, melyik lelőhelyen lehet a valódi arany, valaki járatot omlaszt, míg valaki megjavítja az imént eltört csákányt. De vajon jól sejti, hogy akin segített, az vele van, vagy az ellenfelén segített? Ez legtöbbször csak akkor derül ki, amikor a törpék megtalálják az aranyat. És ha az mégsem sikerülne, akkor is győzhetsz, feltéve, ha a szabotőrök csapatában voltál.
Aranyásók játékszabály:
Ebben a kártyajátékban a játékosok egy-egy törpe szerepébe bújnak bele. Mint bányászok kutatnak a bánya mélyén rejlő arany után. Hirtelen meglendül egy csákány és összezúzza a bányászlámpát. A szabotőr akcióba lépett. De kiből lesz szabotőr és kiből becsületes bányász? Erről a törpe-kártyák döntenek. Ezeket a szerepeket a játék elején kell kihúzni és csak a kör végén szabad felfedni.
Játék közben azért általában rá lehet jönni, ki melyik csapatot erősíti, ám vaskos meglepetések is érhetik az embert!
A kezdőkártyát és a három célkártyát az asztalra kell helyezni úgy, hogy a két különböző típus között 7 kártyányi távolságot kell tartani. (Ráérünk akkor pontosítani, ha már közel a cél!)
Ez az a távolság, amelyet meg kell tenniük a bányászoknak az arany megtalálásához.
A célkártyák arccal lefelé vannak fordítva. Az arany a három közül csak az egyik kártyán található, de senki sem tudja melyik a jó választás.
A játékosok kezükben tartják lapjaikat. Egy körben három dolgot tehetnek: lerakhatnak egy útvonalkártyát a bányába, kijátszhatnak egy akciókártyát, vagy passzolhatnak.
Az útvonalkártyák a célkártyákhoz vezetnek és mindig, egy már kijátszott másik útvonal folytatásaként lehet csak letenni. Tehát érintkezniük kell. Ami fontos, hogy a kártyák csak egy irányba állhatnak, ezért forgatva illesztgetni nem szabad őket.
A bányászok megpróbálnak egy folyamatos alagutat kiépíteni a kezdőkártyától a célig, mialatt a szabotőrök megpróbálják ezt megakadályozni. Persze igyekeznek ezt nem rögtön nyilvánvalóvá tenni.
Az akciókártyák bármelyik játékos elé odahelyezhetők. A játékos segíthet, vagy akadályozhat vele valakit, továbbá információhoz juttathatnak az arany hol létét illetően. (Egy ilyen térképpel jelzett akciókártyával meg lehet nézni a három közül az egyik célkártyát.)
Mihelyt egy játékos egy útvonalkártya lehelyezésével eljut az aranyig, vége van a körnek. A bányászok nyertek és jutalmul megkapják az aranyat. (Erre 1-3 aranyrögöt ábrázoló kártyák szolgálnak.) Mindig az elsőnek célba jutó bányász választhat először és tőle jobbra tartva a többiek.
A körnek akkor is vége van, ha nem sikerül eljutni az aranyig, addig, amíg el nem fogynak a húzó lapok vagy minden alagút zsákutcába torkollik.
Ebben az esetben a szabotőrök nyernek, és ők osztozkodhatnak az aranyon.
Ha az arany szétosztásra került, megkezdődik a következő kör. A játék akkor ér véget, ha lement három kör, és az nyer, akinek a legtöbb aranya gyűlt össze.

Maga a játék egy igazi „fun game”. Elég sokan lehet vele egyszerre játszani. Egyszerű, nem igényel túl sok gondolkodást és elég gyorsan játszható. Ezért kifejezetten szórakoztató. Jókat „gonoszkodhat” az ember játék közben. Remek móka egy-egy bányász vagy szabotőr kivonása a forgalomból akciókártyák segítségével.
Talán egy kicsit túl erősek a szabotőrök. Tehát 6 játékosnál, ha összejön egy partiban 3 szabotőr, akkor szinte esélytelen a cél elérése. Persze ez teljesen véletlenszerű. Előfordulhat, hogy 6 bányász tevékenykedik egyszerre a kincs megszerzésén.
Játéklap.hu - Bidu cikke

Értékelések átlaga 


(4.5)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 81 Gyakorlott játékosoknak 15 Euro gémereknek 8 Családdal 69 Partijátéknak 75
61% (60)
32% (31)
7% (7)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 98)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 10
Aki bújt aki nem

Tamás | 2019. május 21.

Nagyon hangulatos parti játék egy kis dobozba zsúfolva, kicsiknek és nagyoknak, fiataloknak és időseknek egyaránt. Könnyen és gyorsan megtanulható a játékszabály. Viszonylag pörgős a játék, jól lehet benne szórakozni a másikkal, megtéveszteni egymást. Egyetlen hátránya hogy hosszú távon kicsit unalmassá válhat a jatek.
Nagyon megéri és érdemes a kiegészítőt is beszerezni

M. | 2019. május 21.

A szabályok viszonylag egyszerűek, gyorsan tanulható játék. Szerintem nagyon megérte ennyi pénzért, jókat szórakozunk vele. Nagyobb társasággal még jobb az élmény, lehet füllenteni, gyanúsítani, másokat bosszantani, egymásnak keresztbe tenni. A játék hozza a jó hangulatot és a pimaszkodást. :) Annyit hozzátennék, hogy mióta megvan a kiegészítő, azóta csak azzal együtt játsszuk. A kiegészítő kipróbálása után, az alapjáték egy kicsit unalmasnak tűnik. Maximum kis létszám esetén hagyjuk el a kiegészítőt.
Egyszerű, kis helyen is elfér és jó játék

Róbert | 2019. január 25.

Először egy táborban találkoztam a játékkal, ahol egy pár hozta és szimpatikus volt, hogy igen nagy létszámban lehetett játszani. Van benne némi stratégia, kis cselszövés és természetesen bosszankodás :P ha éppen nem jól épül a járat, vagy ha nem találod az aranyat.
Jó kis családi játék

Alíz | 2018. december 28.

Izgalmas, szövetkezős, építős játék. Nagycsaládoknak különösen jó, de már 3-4 főnek is jó időtöltés. Sokféle stratégiával játszható, könnyen megérthető.
Jó kis játék

Gábor | 2018. december 11.

Nagyon szeretjük játszani baráti társaságban és családi körben is. Remek játék, izgalmas, fordulatos, gyerekekkel is jól játszható :)
Nyaralás

Andrea | 2018. december 10.

Balatoni nyaralások kötelező kelléke: kis helyen elfér, egész család számára szórakozást jelent, kooperáció és versengés egyszerre vannak jelen.
Saboteur

Zsuzsanna | 2018. december 6.

A világ egyik legjobb gonoszkodós játéka! Imádom! Ajánlom mindenkinek, akiben rejtett agresszió lakozik és játékos környezetben kívánja azt kiereszteni.
Aranyásók

Daniel | 2018. november 14.

Egyszerű, olcsó kártyajáték. Barátnőmmel rendszeresen játszunk vele :) Örök kedvenc marad! Megvettük a kiegészítőt is
pörgős

Roland | 2018. november 13.

Nagyon szeretünk vele játszani, azt hiszem biztosan megvesszük a kiegészítőt is :)
kamubajnokság

Kata | 2018. szeptember 25.

Gyors stratégiai játéknak nevezném, de lehet inkább kamubajnokság. Órákon át képesek vagyunk játszani vele egy ital mellett, vagy piknik alatt. Könnyen elsajátítható, egyszerű játékszabály, pörgös játék. Gyerekek és felnőttek egyaránt élvezik. Utazáshoz is remek választás, kis helyet foglal.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.

Aranyásók játékcsalád