Cacao

Normál ár: 7 490 Ft


A Te árad: 7 116 Ft

Értékelés:  (4.4)
Valahol a végtelen dzsungel mélyén járunk. A hatalmas kaucsuk és mahagóni fák félhomályában, az embernyi magas páfrányok sűrűjében apró falvak bújnak meg. A játékosok az itt lakó törzseket irányítják, akik kakaóbab termesztésből próbálnak megélni.
Maga a játék a már jól ismert, lapka lerakosgató stratégiai társasjátékok közé tartozik, de itt mindenki ugyanazokkal a falulapocskákkal rendelkezik a saját színében. Ezeket ügyesen lehelyezve a már letett lapok mellé aktiválhatják a szomszédos mezőket - minél több munkás szerepel a kártya adott oldalán, annál nagyobb haszonnal.

Az esőerdő mélyén kakaó-kitermelő törzsek vetélkednek. Vedd át az egyik irányítását, és ügyelj arra, hogy munkásaid mindig a legjobban termő területeken és a jobb áron felvásárló piacokon legyenek jelen!  

A Cacao-ban nincs állandó tábla: a játékosok maguk választhatnak a három kézben lévő munkáslapból és a két felcsapott dzsungellapból, ezekből alakítják a játékteret. Minden újonnan letett lap  pontokat jelent(het): új kakaógyümölcsöt szüretelhetünk, eladhatjuk azt az őserdei piacokon, de akár újonnan talált aranybányába is küldhetjük a munkásokat. Minden új dzsungellapból profitálhat a következő játékos is, annyi előnyünk lehet, amennyivel több munkást tudunk küldeni. Minden munkáslapka szélén áll pár falulakó, számuk egytől négyig terjedhet – vagyis akár négyszeres is lehet a szüret termése, vagy az eladott gyümölcsök száma. Ha túl sokat gyűjtenek, az is baj – a faluban csak 5 raktárkunyhó áll, a fölösleg elvész!

A falut folyó veszi körbe, itt dolgozik a vízhordó, innivalóval látja el munkásainkat. Ha nem elég serény, szomjaznak a rokonai – ezért akár pontlevonás is járhat!

További pontokat lehet szerezni a lépcsőzetes piramisoknál: minél több emberünk veszi körbe, annál biztosabb a 6 pont (azaz arany), másodikként csak hármat kapunk – de holtverseny esetén osztozkodnunk kell.

A felváltva esőerdőből és dolgos falubeliekből pálya így sakktábla szerű képet ad, persze formáját tekintve nem feltétlenül négyzetesen. Árgus szemekkel kell figyelnünk, ellenfeleink hova teszik lapjaikat, keresztülhúzzák-e számításainkat… A végén a napimádó korongokkal kapunk még egy esélyt: ha elfogytak a dzsungellapok, korongonként küldhetünk egy már meglévő területre új munkáscsapatot.

Ezt a könnyed, átlátható stratégiai játékot mindenki profi módra játszhatja – akár már az első alkalommal is! 

Értékelések átlaga 


(4.4)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 13 Családdal 14
53% (8)
33% (5)
13% (2)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 15)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
Első lapka-lehelyezős játékom

Tímea | 2018. december 30.

Karácsonyra kaptam a játékot és talán ez lett a decemberi kedvencem. Ugyan ez az első lapka-lehelyezős stratégiai játék, amit próbáltam, de teljes mértékben elnyerte a tetszésemet. Nagyon várom, hogy kipróbáljam a kiegészítőkkel is. Egyetlen hátránya(?), hogy a játék maximum 4 főre szól, mi pedig általában nagyobb társasággal ülünk le társasozni.
A doboz kialakítása is abszolút befutó, még a négy jelölőnek is külön-külön, egyenként figurákra szabott mélyedése van. :)
Számolni is tanulunk vele :-)

Jámbori | 2018. december 4.

Nekünk nagyon bejött!! A kiegészítőket hiába vettük meg, egyáltalán nem játszunk velük, valahogy elég az alapjáték.
Kiváló gateway játék

tolcso | 2016. december 7.

Az alapjáték jó választás kezdőknek. Könnyen elsajátítható szabályok, rövid játékidő, magas újrajátszhatóság, megfelelő szerencse-faktor és taktikai lehetőség. Kiegészítővel pedig komolyabb taktikázásra lesz lehetőség, a kunyhók pedig az újrajátszhatóságot még tovább növelik.
Hát.....

László | 2016. október 16.

Sokáig szemeztem vele, azt hiszem sokat vártam tőle. Nem mondom hogy rossz, de ha lapkalehelyezés, akkor Carcassonne. Gyerekekkel az egyszerűsége miatt nagyszerű lehet, nekünk gyermeklelkű felnőtteknek nem lesz a kedvencünk.
Carcassonne light édesség

Gubirobi | 2016. január 19.

A 2015-ös év végi nagy leárazások során „ínycsiklandó” áron jutottam hozzá a játékhoz, amelyet előtte már online kipróbáltam és elnyerte tetszésemet.
Nem lehet nem megemlíteni a Carcassonne „Nagy Öreghez” hasonló lapkalehelyező mechanizmusát. Kezdő törzsfőnökként te szeretnél a Kaka(ók) Földjének legnagyobb kakasa lenni, amely cél érdekében öntözöl, termelsz, piacolsz, templomba jársz és aranybányában dolgozol, miközben versenytársaiddal együtt alakítod a dzsungelt, a játékteret.
Körödben 3 a kezedben lévő munkáslapkából választva törekedsz minél több pontot megszerezni, vagy fontosabb területeket befoglalni (ennek fontos szerepe lesz a játék végén, amikor lehetőséged lehet 1-3 lapkád felülépítésére). Igazán mindenki magának épít, konfrontáció nem létezik a játékban, egyszerűen élvezheted, ahogy a Birodalmad az eltervezettek szerint alakul (vagy nem).
A szabályok könnyűek, a játék nyelvfüggetlen, magyar nyelvű szabálya létezik, valamint az egyik legjobb belső elrendezéssel bír, öröm ki-és visszapakolni. Ezt más játékok tervezői, kivitelezői is eltanulhatnák.
Cacaosonne

Lhurgoyf | 2015. december 3.

Akinek a Carcassonne rendszere bejött, ez is tetszeni fog.
Húdejó

Boly | 2015. szeptember 27.

Nagyon egyszerű és klassz játék. Szüreteld a kakaót, a szép színes játéktáblácskákon. Nagyon hangulatos, kár hogy csak négyen lehet játszani.
Cacao Játék

RDd1981 | 2015. szeptember 25.

Egy nagyon jó kis bevezető játék a Carcassone-hoz. Kezdő és Gyakorlott játékosok is élvezni tudják, szerintem érdemes játszani vele. Egy hátránya van, hogy ez is mint a legtöbb játék sajnos csak 4 fővel játszható.
Kakaó habbal

Api1968 | 2015. szeptember 15.

Állandóan változó terep, ami más-más taktikát kíván, így logikázhatunk eleget. A speciális lapok tovább fokozzák a játékélményt. Nagyon jó bevezető játék, szabályai egyszerűek, gyorsan elsajátíthatók. Gyerkőcökkel együtt játszható logikai képességfejlesztő játék.
Kakaótermesztés és kereskedelem!

trueseeker | 2015. szeptember 9.

A lehelyezett munkáslapokkal az ültetvénymezőkről leszüreteljük a kakaóbabokat, amit a piacon eladhatunk. A terep állandóan változik, amitől változik a stratégiánk, logikánk is vele. Vannak még speciális lapok is, amik tovább fokozzák a játékélményt, gondolkodást. Remek bevezető játék, egyszerű szabályokkal, gyerekekkel együttjátszva fejleszthetjük képeségeiket.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!