Dobble

Normál ár: 4 290 Ft


A Te árad: 4 076 Ft

Értékelés: 
(4.7)
Lakat! Alma! Hóember! És kutya, és szív, meg hold és hópehely, hogy a kérdőjelről vagy a lóheréről ne is beszéljünk... Lehetetlenség fejben tartani őket!
De nem is kell - a Dobble egy pofonegyszerű, ám annál élvezetesebb kártyajáték jellegzetes, kerek lapokkal, ahol nincs más dolgod, mint az éppen felcsapott kártyák nyolc-nyolc ábrája közül megtalálni az egyetlen párt!
Nincs két egyforma lap, nincs két egyforma parti, van viszont végtelen kombináció, így a lapok megtanulhatatlanok, ráadásul az egyszerű és kifejező, piktogramszerű képeknek köszönhetően már az ovisok is remekül elboldogulnak vele! Kalandra fel hát, légy te a leggyorsabb, és gyűjtsd össze te a legtöbb kártyát! Vagy éppen szabadulj meg elsőként a tieidtől, attól függ, éppen hogy játszotok...

A Dobble az egyik legnépszerűbb partijáték a gyerekek és felnőttek körében egyaránt. Egyszerű, de változatos szabályai ötféle játékmódot is kínálnak, kis méretének és strapabíró fémdobozának köszönhetően pedig ideális utazójáték lehet nem csak a strandra készülőknek, de repülőn, vagy akár a kocsiban utazóknak is. Mi kellhet még ennél több?

Dobble kártyajáték akár ötféleképpen is játszható, és mindegyik hasonló elven működik: meg kell találnunk a lapkákon található azonos formákat.

Ami nem is olyan egyszerű feladat, ugyanis minden két kártyalapon csak egy közös kép van: olló, répa, cica vagy épp célkereszt. Az 55 kerek kártya és a több mint ötvenféle ábra segítségével az észlelési képességeinket fejleszthetjük.

Az alapjáték során az asztal közepére helyezünk két lapot, amiken meg kell találni az azonos formát - ezek teljesen ugyanúgy néznek ki, egyedül a méretükben térhetnek el. Aki előbb találja meg a közös képet, és annak nevét hangosan kimondja, megkapja a lapokat, és újakat csapunk fel. Aki a legtöbb párt gyűjti, az győz. Ha ezt begyakoroltuk, akkor kipróbálhatjuk a többi verziót is!

Torony

A játékosoknak osztunk egy-egy lapot, a többit egy pakliban az asztal közepére helyezzük, a legfelső lapot képpel felfelé. Mindenki egyszerre megfordítja a kártyáját, majd aki először rálel a középsőn és a sajátján található közös szimbólumra, megnyeri a kört. Ekkor a középen lévő lapot magához veszi, ráhelyezi a saját lapjára, így most már ezt a kártyát kell figyelnie. Középre új lapot csapunk fel, amit ismét a leggyorsabb vihet el. Amikor elfogynak középről a lapok, megnézzük, kinek a legmagasabb a tornya, ő nyerte a játékot.

Kút

A Kút játékban - a Toronnyal ellentétben - a cél, hogy mielőbb megszabaduljunk a lapjainktól. Ennek megfelelően a felállás is más: ezúttal egy lapot helyezünk képpel felfelé az asztal közepére, a többit pedig megkeverve, egyenlően szétosztjuk a játékosok között. Aki először fedezi fel a saját paklijának felső lapján és a középső lapon szereplő azonos szimbólumot, annak a kártyája középre kerül, így ehhez kell hasonlítani a kártyáinkat.

Forró krumpli

Ahogy a játék neve is mutatja, úgy szabadulunk meg a lapunktól, mintha az égetné a tenyerünket. Ebben a verzióban nincs pakli, egymás lapjain kell megtalálnunk az azonosságokat. Mindenkinek osszunk egy-egy lapot, fordítsuk meg egyszerre, és találjuk meg a közös képeket. Aki gyorsabb, az a saját lapját a másik kezébe teszi, így megszabadulva a "krumplitól". Ajánlott előre meghatározni a körök számát, hiszen a játékban csak vesztes van - az a játékos, akinél a legtöbb lap összegyűlt.

Szerezd meg mind!

Tegyünk az asztal közepére egy lapot képpel felfelé, valamint köré annyi lapot képpel lefelé, ahány játékos játszik. Egyszerre fordítson fel mindenki egyet-egyet, majd indulhat a keresés! A cél, hogy minél több lapot gyűjtsünk be, amit úgy érhetünk el, ha megtaláljuk a középsővel közös szimbólumot.

Mérgezett alma

Ennek a játékmódnak azonos az előkészülete, mint a Torony esetén, ám itt az ellenfeleinknek adogatjuk a húzópakli lapjait. A feladatunk, hogy megtaláljuk a középső lap és bármely más játékos lapja közötti azonosságot, és az veszít, akinek a legmagasabb tornya lesz.

A Dobble akkor az igazi, ha minél többen játszunk vele, de két játékos esetén is élvezetes - gyors, pörgős partijáték.

Értékelések átlaga 


(4.7)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 207 Gyakorlott játékosoknak 62 Euro gémereknek 5 Egyedül 11 Ketten 112 Családdal 204 Partijátéknak 188
73% (194)
22% (59)
3% (9)
0% (1)
1% (2)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 266)
További oldalak:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 14. 14
 15. 15
 16. 16
 17. 17
 18. 18
 19. 19
 20. 20
 21. 21
 22. 22
 23. 23
 24. ...
 25. 27
Gyors, egyszerű

M.Á. | 2020. június 1.

Könnyen tanulható. A gyors játékmechanika miatt vicces szituációk tudnak kialakulni.
Dobble

Fanni | 2020. május 20.

Ez volt az első társasom már felnőttként. Minden percét élvezzük, ha játszhatunk vele. Pörgős, könnyen tanulható, viszont nálunk konfrontálódó :D. Ajánlom mindenkinek
Egyszeru es megis nagyszeru

Csaba | 2020. május 14.

NAgyon jo szorakozast kinal kortol es nemtol fuggetlenul a jatekosoknak. Mi rendszeresen visszuk nyaralni, mert barmikor elo lehet kapni egy rovid, gyors meccsre.
Felnőtteknek is nagyon jó szórakozás

Timi | 2020. április 6.

Gyerekekkel vagy felnőttekkel is szuper játszani, abszolút kikapcsol és elfeledtet minden mást. Igazi szórakozás.
Gyors, hangos, egyszerű

Réka | 2020. február 3.

Kiváló parti játék! Hangos, pörgős, izgalmas és az 5 játékmód megunhatatlanná teszi. Egyszerűek az ábrák, de még így is gyakran okoz fejtörést. Gyerekekkel is játszható!
A gyerekek mindig megvernek :)

Balázs | 2020. február 3.

Pörgős és aranyos kis játék, ami minden korosztállyal játszható. A gyerekek félelmetes gyorsasággal találják meg az egyezőségeket. Több játékmód is tartozik a kártyákhoz, aminek következtében lassan válik unalmassá. Negatívuma a játéknak, hogy könnyen sérülhetnek a lapok éppen a játék pörgőssége miatt.
Minden korosztálynak

szandoo | 2020. február 1.

Ez tényleg az a játék, amit mindenki élvezettel játszik. Egy másodperc alatt megérthető mit kell csinálni és már mehet is. Imádom, amikor családi összejöveteleken szüleim, nagynénéim üvöltöznek, nem baj, hogy nem az számít ki mondja hangosabban... :D Nagyon vicces tud lenni és tényleg a legkisebbektől az idősekig mindenki szívesen játszik vele. Nagyon jó a fémdoboz is, könnyen bepakolható utazáshoz.
Egyszerű, de nagyszerű.

Lado | 2020. január 30.

... vagy mégsem? 5 játékmód egy dobozban. Mindegyik nagyon egyszerűen megtanulható és mindegyik nagy koncentrációt igényel. Több parti után, amikor a játékmódokat váltogatjuk, sokszor azt sem tudjuk, ki kivel van, és mi a cél, de ez még szórakoztatóbbá teszi.
Partira fel

Márton | 2020. január 13.

Igazi partijáték. Gyors, pörgős, csak ajánlani tudom, azoknak akik szeretik a gyors játékmenetet és vág az eszük, mint a penge :)
Gyors, rövid, pörgős

Ábel | 2020. január 5.

Nagyon gyors, nagyon pörgős kis játék. Korosztálytól függetlenül ajánlanám bárkinek. A fémdobozos megoldást külön értékelem. Kell bizonyos idő mire beleszokik az ember, és rááll az agya a játék dinamikájára. Ami egyedüli frusztrációt okoz számomra, az pont a gyorsaságra való törekvésben rejlik, ennek ellenére zseniális játék.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

Dobble játékcsalád