Kincsre fel!

Normál ár: 4 790 Ft


A Te árad: 4 551 Ft

Értékelés:  (4.0)
Térképe mindenkinek lesz, de kincse csak annak, aki a leggyorsabban követi végig!
Gyors kéz és éles logika - ebben a partijátékban minden játékosnak saját kártyakészletéből kell kiraknia a kincshez vezető utat, amit körről körre újonnan felcsapott térképkártyákról leshetnek le. Aki a leggyorsabban illeszti össze hibátlanul az egyes útszakaszokat, azé a kincs.

Kincsre fel! - a Dobble Indiana Jonesnak öltözött, vagy azért többről van szó?

Persze, hogy többről, de nem kell aggódni, nem sokkal bonyolultabb aDobblénél, a kerek dobozt - és kártyákat - leszámítva azonban egy egészen más játékról beszélünk.Kincsre fogunk vadászni.És ezt a vadászatot az asztalt körülvevők közül - dobpergés - a leggyorsabb archeológus-kalandor fogja megnyerni.

 

A játék központi eleme a kincses láda, ez kerül az asztal közepére, a célkártyára. Ide kell majd eljutniuk a játékosoknak, 5 kalandlapjuk felhasználásával. Az 5 kalandlap mindkét oldalán egy-egy ábra található. Ezek közül az ábrák közül szerepel néhány megadott sorrendben a kincskártyákon. Minden körben új kincskártyát csapunk fel, a játékosoknak pedig az ezen látható útvonalat kell a kártyáikból felépíteniük, pillanatok alatt és pontosan. A feladat egyszerű: találd meg a megfelelő lapjaid megfelelő oldalait, és rakd őket sorba úgy, hogy a szaggatott vonal lehetőleg folyamatos legyen - az összevissza heverő ösvénycafatok ugyanis nem minősülnek kincshez vezető ösvénynek. Aki először elkészül, az elkapja a kincset, és miután visszahelyezte, viheti a kincskártyát.

Kincsre fel!

A szaggatott vonal folyamatossága érdekében a kártyák megfelelő irányba forgatása tökéletesen indokolja a kerek kártyaformát. Slusszpoén, hogy ha az ösvény kevesebb, mint 5 elemből áll, akkor a fel nem használt kártyákat a felhasználtak alá kell rejteni, amitől, ha kapkodunk, gyönyörűen meg tud pördülni a felső lap. A fél pillanat alatt pedig, amíg megigazítjuk, már valaki le is csapott a kincsre. Sebaj, van ilyen, már indul is a következő kör! Öt megszerzett kincskártya után győztest hirdetünk, és jöhet is a visszavágó.

AKincsre fel!kifejezetten egyszerű és pörgős játék, ennélfogva könnyedén be tudunk vonni egészen különböző, akár alapvetően nem is társasjátékos embereket korosztályok egészen széles skálájáról. Kompakt fémdobozának köszönhetően könnyen hordozható, kevés helyet foglal.

Woland

Értékelések átlaga 


(4.0)

Közönségdíjak

Ezt a terméket még egy közönségdíjra sem jelölték elegen.

33% (1)
33% (1)
33% (1)
Rendezés:
Eddig összesen 3 értékelés
Gyorsaság, figyelem, koncentráció

Ildikó | 2018. március 3.

Igényes kivitelű kártyajáték, fémdobozban. Nagyon fontos a játék során a játékosok koncentrációja és a gyorsasága. Utóbbi miatt azt tapasztaltam, hogy nem minden gyerek szereti. A reakcióidőnek túl nagy a szerepe, ezért csak hasonló képességű játékosok közt működik jól.
Kincsre fel!

Dávid | 2018. január 21.

Eddig csak egyszer volt hozzá szerencsém egy kiállításon, de nem igazán kötött le. Igaz, a gyorsasági játékok nem az erősségem, de néhány parti után otthagytuk az asztalon. Sajnos ha nem fekszik neked ez a stílus, akkor semmi esélyed nincs és nem túl élvezetes nézni, ahogy mások sorra megnyerik a fordulókat, amíg te még csak épp hogy felfogtad a feladatot. Az előnye, hogy a kiadás nagyon igényes, nyaralásra tökéletes, relatíve kis helyet foglal el, és egészen kicsik is megpróbálkozhatnak vele. Ennyi pénzért azonban jóval mélyebb és jobb játékokat lehet venni, 1-2 ezer forinttal többért meg mérföldekkel jobbakat. Ha valaki szeretne kb. 15 percre kikapcsolódni és kedveli a gyorsasági játékokat, ajánlott, egyéb esetben szerintem kerülendő.
Magaddal vihető kincses kaland

Adim | 2018. január 11.

Ugyanolyan szuper, fémdobozban kapható a játék, mint a Dobble, így könnyedén magunkkal vihetjük nyaraláshoz, kirándulásra, vagy akár a suliba is. Könnyed játék, melyben mindössze a kincses térkép által megadott útvonalat kell adott sorrendben kiépítened a fa kincsesládáig, hogy megszerezd a ládát, amiért megkapod jutalmul az aktuális térképet. Aki leghamarabb összegyűjt 5 térképet, az győz. A játék szabálya rém egyszerű, hamar leszalad egy parti, ami jó megfigyelőkészséget és reflexeket igényel, hogy gyorsabb lehess a többieknél.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!