Great Western Trail - A nagy western utazás

Normál ár: 13 490 Ft


A Te árad: 12 815 Ft

Értékelés:  (4.8)
Amerika a XIX. században: Farmerként újra és újra Texasból Kansas Citybe tereled marháidat, ahonnan vonat szállítja őket tovább. Ehhez nem csak a csordádat kell jó állapotban tartanod, hanem az út menti különböző épületeket is hatékonyan ki kell használnod. A siker érdekében megfelelő embereket kell felfogadnod: csordádat felügyelő cowboyokat, saját épületeidet felépítő mesterembereket és a fontos vasútvonalat irányító mérnököket. Ha okosan irányítod csordádat, élsz a lehetőségekkel és megbirkózol a marhaútvonal buktatóival, akkor biztos lehetsz benne, hogy győztesként kerülsz ki a játékból.

A NAGY WESTERN UTAZÁS egy kivételes „gémer” játék, tele izgalmas és változatos stratégiai döntésekkel, hogy akárhányszor újrajátszhasd!
 

Értékelések átlaga 


(4.8)

Közönségdíjak

Gyakorlott játékosoknak 7 Euro gémereknek 6 Ketten 6 Családdal 6
75% (6)
25% (2)
Rendezés:
Eddig összesen 8 értékelés
Marhára bejön....

Messier | 2019. február 7.

A Dominion-ban megismert pakliépítés az alapmechanizmus, ami köré szépen be van építve a vadnyugati feeling, marha hajcsárok bőrébe bújva. A játék emellett más, ügyes mechanikát is kínál és ezáltal válik összetetté. Az építkezések mellett, szakembereket bérelhetünk fel, bővíthetjük a vasút-hálózatunkat, hogy ezáltal minél messzebre lévő városba is eljuthassunk, növelve ezzel a győzelmi esélyeinket. Egyetlen hátránya – ha hátrány – hogy valóban 2-3 órás egy-egy parti hossza. De nincs üresjárat, a játékmenet pörgős, a vele eltöltött idő hamar tovaröppen. Mindenképpen ajánlott, főként az árérték arányt tekintve.
Tehénpásztorok, előre

egab | 2019. január 19.

Ne tévesszen meg senkit a három zord arc a dobozon, a játékban ezek az arcok színesebbek és barátságosabbak. Ők a kulcsfigurái a játéknak, amelyben marháinkat hosszú és nehéz úton kell farmunkról Kansas Citybe terelni és vonatra pakolni, kb. 5-7 alkalommal a játék során. Feladatunk, hogy a csordánk minél változatosabb és értékesebb legyen, ebben segítenek a cowboyok. Használhatjuk az útba eső épületeket és építhetünk saját épületeket is, hogy utunkat megkönnyítsük, ehhez bérelhetünk munkásokat. Végül Kansas Cityben vonatra rakjuk a csordát és hogy a lehető legolcsóbban célhoz érjenek, abban segíthetnek a mérnökök. Az értékes csorda, a saját épületek, a szállítások adják a győzelmi pontok nagy részét, de emellett számos módon gyűjtögethetünk még pontokat pl. veszélyek elhárításával, célkártyák teljesítésével.
Tíz kétfős parti után is nagyon élvezhető a játék, a kezdő állástól függően mindig több stratégia választható, útközben persze lehet újratervezni. Játékról játékra újabb mélységeket tárulnak fel és nagy élmény, hogy egy-egy elhibázott elképzelést leszámítva, de gyakorlatot szerezve egyre többet tudunk elérni az előző partihoz képest.
Konfrontáció mérsékelten van jelen, versenyeznünk kell a felbérelhető szakemberekért és kisebb akadályokat is gördítenünk kell egymás útjába a sikerért.
Hosszú és komplex a szabály, de érdemes belefektetni az időt, a végén szépen összeáll a kép és nem marad kérdés tisztázatlanul. Gyakorlottabb játékosoknak ajánlanám, akik már játszottak közepes-nehéz eurokkal. Nekünk az egyik kedvencünk lett.
Összetettet szeretnél? Marhára megtaláltad!

Anita | 2018. szeptember 1.

Ugyan jó alaposan és nem kevés időt rászánva át kell bogarászni a szabálykokat. Rengeteg mindenre figyelni kell a játék folyamán, de pont ez adja a sok lehetőséget, a komplexitása pedig az élvezetet a játék egésze alatt. Ketten kifejezetten él elvezetes, többen sajnos még nem próbáltam.
Mindig elver benne az asszony..

Zoltán | 2018. július 16.

Lehet, hogy a cím miatt is, de amennyire tetszett az elején, a vége felé egyre kevésbé, de ahogy az idő telik, újra meg jön hozzá a kedvem, így hát bátorkodik írni róla egy kicsit.
Maga a játék azt hiszem az első komolyabb volt, a Puerto Rico után ami megvételre került. Azt gondolom elég komplex, nem is a szabályok nehézsége, hanem inkább a lehetőségek sokasága miatt. Az első játékunk este 10-től reggel 5-ig tartott, ugyanis félre olvastuk az egyik szabályt, és a munkások jelölőjét nem húztuk le időben, hanem újra- és újra feltöltöttük a lukakat.. viszont minden órát nagyon élveztük, és feldobottan nem pedig hulla fáradtan feküdtünk le. Egy időt és energiát igénylő, némileg agyégető társas, ahol van szerepe a szerencsének is, valamint a stratégiának is. Számomra egy picit a marhák túl sok pontot érnek a végelszámolásba, de végtére is egy vadnyugati marhakereskedéses társasról beszélünk. Megvétel előtt én azt javaslom próbáljátok ki, egy elég jó játéknak tartom minden negatívum ellenére. 4,2 *
Kíváló komplex játék

Blaze | 2018. május 7.

Ez a játék elég sok mechanikát ötvöz, és az elején bizony kell neki időt adni, míg minden világos lesz. Nem azért mert nagyon bonyolult lenne a szabályrendszer, hanem mert sok :) Rengeteg akció közül választhatunk, sokféle taktika lehet működőképes. De ha megbirkóztunk a szabályok elsajátításával, és a szimbólumok megtanulásával, akkor már magától értetődő lesz minden, komplex játékhoz képest pedig elég pörgős a játékmenet. Eddig 2 és 3 fővel próbáltam, ketten nem olyan hosszú, viszont számomra nem teljesedett ki annyira a játék, három főnél már számolni kell a hosszú játékidőre (nálunk kb. 3 óra volt), de egyáltalán nem éreztük unalmasnak, mert ahogy haladunk előre, úgy nyílnak meg a lehetőségek előttünk, egyre élvezetesebbé válik a játék. Azért kezdőknek még nem ajánlanám.
Kicsit bonyolult...

István | 2017. szeptember 20.

Egyszer játszottam még ezzel a játékkal, maga a játék tetszett, bár nekem egy kicsit bonyolult volt, nagyon hosszú idő kellett, mire nagyjából megértettem a szabályokat. Lehet benne taktikázni, illetve trollkodni az ellenfelekkel.Minél szebb és értékesebb marhákat kell vásárolni, illetve a vasúttal minél nagyobb győzelmi pontszámú állomásokra eljutni, közben építkezhetünk, amik bónuszokat adnak, vagy épp pénzt szednek be az épp arra járó más játékosoktól.
Nem rossz játék, de kell neki egy fél nap, mire mindent megért az ember, egyébként meg pár óra alatt lejátszható, amikor már belejött az ember.
Szuper Euro

Orsolya | 2017. május 17.

A játék nagyon élvezetes. A tematika is szuper és a megvalósítás is. Pörgős is, szépek a tartozékok, nagyon jól kiegyenlített a játék: Különböző stratégiák is életképesek és bizony oda kell figyelni a másik játékosokra. Az interakció közvetett, de nagyon is jelen van. Nincs semmi panaszom a játékra. Aki egy komoly stratégiai játékra vágyik, ahol a szerencse szerepe minimális, annak nagyon ajánlom.
Marhajó

G | 2017. április 9.

Csodálom, hogy még nem érkezett értékelés ezelőtt...
A játék szerintem nagyon élvezetes. Sokféle stratégia áll előttünk, és nagyon kell figyelni mit is játszik épp az ellenfél. Van 1-2 taktika, amit mindenképp érdemes hajszolni, mert a végső pontszám nagy részét képesek kitenni (és nem mellesleg, ha ezeknél nem próbálunk meg versenytársként szolgálni, akkor nagyon komoly pontkülönbség adódhat. Pl: ha csak nézzük, ahogy az ellenfél felfogad 6 cowboy-t és 50 pontot összevásárol különleges marhákból, akkor édes mindegy milyen más taktikánk van, vesztettünk...), míg van pár alternatív út, amik mellékes pontokat tudnak termelni és eldönthetik a játékot. A játékos tábla minden játékban más, így az, hogy melyik taktikát hogyan érdemes priorizálni mindig változik és korántsem egyértelmű. Eddig csak két játékos verziót próbáltam 5-ször és élvezetes volt. Nagyon pörgős, így nem gondolnám, hogy nagyobb játékosszám probléma lenne. Kezdők is elboldogulnak azért vele, könnyű megtanulni, de olyan mélység van mögötte (és kicsi szerencsefaktor - jobban mondva kontrollálható szerencse), hogy inkább gémernek ajánlanám.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.