Mr. Jack in New York

Normál ár: 8 490 Ft


A Te árad: 8 066 Ft

Értékelés: 
(4.8)
Hasfelmetsző Jack Londonból sikeresen Manhattan szigetére menekült,és éjjelente, ahogy a város elhagyatott utcáit járja, gondosan kikerülve az utcalámpák fényét, igyekszik észrevétlen maradni a hatóságok előtt. De egy vérbeli nyomozót ez nem akadályozhat meg abban, hogy végre elkapja őt! Fáradhatatlanul kutatja a nyomait, minden szembejövő arcon a bűntudat árnyékát keresi, de hiába, mindenki gyanús...!
Vagy neked mégis volna egy bombabiztos tipped?
A londoni hajsza után most itt az új Mr. Jack társasjáték, a Mr. Jack in New York, vadiúj karakterekkel és képességekkel, még kombinatívabb játéktáblával!
Légy te a nyomozó, és szűkítsd le a gyanusítottak körét a rendelkezésedre álló karakterek segítségével, vagy bújj Hasfelmetsző Jack bőrébe, és vezesd félre a hatóságokat, hogy elmenekülhess a városból! Egyvalamire azonban készülj fel - rég nincs szó már itt holmi szerencséről, ez két végsőkig elszánt elme párharca! Ki lesz az, aki végül lépéselőnyre tehet szert?
Az idő sürget!

Értékelések átlaga 


(4.8)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 11 Gyakorlott játékosoknak 12 Ketten 18
76% (16)
24% (5)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 21)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
Mindig egy lépéssel előbb

Brigitta | 2019. március 27.

Igazi stratégiai játék, ahol folyamatos az izgalom. Örülök, hogy vannak kifejezetten két főre kitalált játékok, ennek a témája pedig nagyon illik ehhez. Csak ajánlani tudom! A London verziót nem ismerem, anélkül is önálló játék.
nagyon szeretjük

Krisztina | 2019. február 15.

Az első kétszemélyes társasunk lett, és hozzá rögtön egy kifejezetten nem könnyű, izgalmas, gondolkodtató játék, másfajta gondolkodásmódot igényel, mint bármi, amivel korábban játszottam. Hátránya a kissé hosszabb setup és játékidő, nagyon fáradt estén már nem kerül elő, de szünetekben nagyszerű. :)
Csak kétszemélynek, de ott se feltétlenül mindenkinek

Belián | 2019. február 8.

Egy kifejezetten kétszemélyes játékot kerestem, amely kicsit barátibb, mint egy sakk, nem lebecsülve annak jelentősségét persze! Több alkalommal is ennél a játéknál kötött ki a netes keresés, nem véletlenül. A szabályokat érdemes mindkét félnek végigolvasnia, ide értve a karaktereket is, mert nem minden képességnél egyértelmű, hogy az pontosan miként is működik, ez kifejezetten igaz "Cloud Rider" és "Francis J." esetében. Plusz van egy valószínűleg nyomtatási hiba, mert bizonyos karaktereknél kötelezően megjelenik a képesség használata (az ikon erre utal), de a szabályban nem így szerepel.
A játékmenet az első körökben kicsit döcögős, főleg ha valaki "nagyon taktikus" akar lenni, de pár játék után felveszi az ember a tempót. Csak a lapok húzása random faktor (bár az is csak akkor, amikor a páratlan körök vannak), így ebben a játékban óriási jelentőssége van a stratégiának. Már ha van kis érzéke hozzá az embernek, szerintem nem mindenkinen fekszenek a hasonló játékok, így én tiszta szívvel nem merem ajánlani olyanoknak, akik még csak ismerkednek a társasokkal (vagy max. a gazdálkodj okosan/kinevet a végén szinten vannak). Van jó pár másik játék, amely alkalmas elsőnek.

+1: az egyik korábbi kommentben szerepel, hogy akár az első körben is megszökhet Jack ritka esetben. Ez nem igaz, a komment írója átsiklott az egyik legfontosabb szabályon, mégpedig azon, hogy Jack csak akkor szökhet meg, ha az ELŐZŐ körben "árnyékban" volt. Ez az első körben nem teljesül, a szabály is kifjezetten kitér rá, így nem kell ettől tartani.
A legjobb általam ismert kétszemélyes játék

pors | 2018. december 31.

Nagyon jó kétszemélyes stratégiai játék. Nem csak játszható úgy is, hanem valóban annak készült, így tényleg élvezetes. A szerencsefaktor minimális benne, a jobb stratégia dönti el, ki lesz a nyertes. Nagyon szép a kivitelezés, igényes játék, csak ajánlani tudom.
Macska-egér játszma

Marcell | 2018. szeptember 14.

Szóval megvettük, kibontottuk, és jött a kérdés: "ennyi?" Elképesztően kevés cucc volt a dobozban, de a játék egyszerűségét tekintve nem meglepő. Szóval szimplán macska-egér játék az egész, van egy gyilkos, akit el kell kapnia a rendőrnek, pont. Minden karakternek van képessége, ami hasznos vagy ennek vagy annak a félnek. Minden karaktert irányítani kell, és úgy kell intézni, hogy vagy megszökj ha te vagy a gyilkos vagy hogy elkapd a gyilkost. Nem egyszerű.
Páros időtöltésnek jó, viszont ritka esetekben előfordul, hogy az első körben megszökik a gyilkos.
Zseniális

Gerisone | 2018. július 11.

Imádom. Tényleg megmozgatja az agyat. Pároknak több mint ideális.
Kétszemélyes Szórakozás

Roland | 2018. február 8.

4-5 játékot le kell játszani mire belerázódik az ember, de utánna nagyon élvezetessé válik a játék. Ebben a részben nehezebb a dolga Jack-nek mint az előzőben volt. Így kiegyenlítettebb a küzdelem. Kétszemélyes játékként kötelező darab!
Kapj el, ha tudsz

Lacus | 2018. január 2.

Izgalmas kétszemélyes játékot kerestem a piacon, amire ez a társas tökéletesen megfelel. A kivitelezése gyönyörű, az anyaghasználat minőségi, nagyon kompakt és igényes az egész konstrukció. A játékmenet könnyen tanulható, de célszerű a szabálykönyv segítségével játszani az első köröket. Ha az első menetet lejátszottátok, tuti visszavágót kér a vesztes! A játék végig koncentrációt igényel,mindkét fél részéről. Pároknak kötelező darab!
Spinningen nem izzadok ennyire :D

Noémi | 2017. augusztus 14.

Kifejezetten kétszemélyes játék, abszolúte stratégiai, illetve logikai. Az elején eldől, hogy ki lesz a Jack (A menekülő figura. A Jacket megszemélyesítő játékos, az elején több karakter közül húz véletlenül, és az a karakter lesz 'Jack', akinek kilétét csak ez a játékos ismeri. Ez egy kicsit zavaró is, mert a karakterkártyák között ténylegesen van Jack nevezetű is, de ugye nem biztos, hogy ő 'Jack'. :D ), és ki lesz a detektív (akinek ki kell találnia, hogy melyik karakter 'Jack'. ) Ezek után egy sokszög felépítésű pályán kell menekülnie Jacknek, és őt üldöznie a detektívnek. Minden karakternek meg van a saját speciális tulajdonsága, a két játékosnak pedig az összes karakterrel kell egyszerre gondolkodnia...

Előny
1. Nehéz. Szóval nem megunható, sokszor újrajátszható.
2. Gyönyörű a játék, vastag kártyák, szép alaplap, igényes grafika.
3. Hihetetlenül izgalmas! Én komolyan teljesen leizzadtam, bár én voltam Jack, akinek menekülnie kell :)

Hátrány
1. Nehéz :D Nem tanulható annyira könnyen, habár a szabályok azért megjegyezhetőek egy kör alatt, de ez olyan ebből a szempontból, mint a sakk... A szabályt megjegyzed azért viszonylag könnyen, de ahhoz, hogy jól játsz, kell a stratégia.Amikor először játszottam, mind a ketten teljesen kezdők voltunk, így szabálytanulással, és játékmenettel együtt két és fél óra volt :D
2. Az előző okból kifolyólag, ha egy tapasztaltabb játékos játszik együtt egy nem tapasztalttal, az előbbinek hatalmas előnye lesz.
3. Nem családi játék, nem csak azért, mert kétszemélyes, hanem ezt nem javasolnám kisebb gyerekeknek.
Vért izzadni : D

Noémi | 2017. július 18.

Sajnos én sem játszottam az alap játékkal (a Londonossal).
De ez, valami frenetikus :D
Hát ez valóban nem az a játék, amit csak úgy leülsz játszani, közben félig beszélgettek, félig tévéztek. Amikor először elkezdtünk játszani, 2 órásra nyúlt a játékidő, szabályolvasás nélkül. Én voltam Jack, és teljes mértékben leizzadtam, annyira gondolkoztam :D
Nagyon nagyon izgi!
Nagyon jó a minőség is, abszolút megéri a pénzt :)

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!