Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

21.990 Ft

Ark Nova - 2. kiadás

21.990 Ft
Webáruház készlet: Raktáron
Átlagos értékelés: (10)
Tedd kosárba a játék kiegészítőit is!

Leírás

Építsd meg a Föld legmenőbb állatkertjét!

Az Ark Nova összetett, tablóépítős társasjáték gyönyörű állatkártyákkal. A játékosok benépesítik és menedzselik a saját állatkertjüket – a természet védelmében. Fejleszthető akciók, tematikusan felépített mechanika, különleges pontozás. Tablóépítés: a korlátozott számban megszerezhető kártyákból kell, azok egymásra hatásait figyelembe véve, a legértékesebb kombinációkat létrehozni.

Mi a különbség az 1. és 2. kiadás között?

A játékmenet terén nincs különbség a két kiadás között. Az egyetlen különbség a játék végi pontok kiszámításának utolsó mozzanatában van, amihez egy minimálisan átalakított játéktábla van mellékelve a dobozban. A 2. kiadásban a játék végi pontok kiszámolása egyszerűbb és könnyebben átlátható lett, erről a 2. kiadású játékszabály 19. oldalán a "A játék vége és végső pontozás" harmadik pontjánál olvashattok. Ettől függetlenül a 2. kiadásban gond nélkül alkalmazható az 1. kiadás pontozása is, ha valaki a réginél maradna.

   

Játékbemutató videó

Vélemények

4.70
10 értékelés
(9)
(0)
(0)
(1)
(0)
Értékeld a játékot!
2023. 01. 18.
Nagyon szeretjük, mind kivitelében, látványában, mind komplexitásában. Nem egy kezdőknek ajánlott játék, mi mégis kezdőként ültünk le vele játszani, és azt kell mondjam, hogy 1-2 meccs után teljesen egyértelműsíti magát a játék. Nem kell megijedni a sok ikontól. Komoly figyelmet követel a játékostól, hogy az minden bónuszt magáévá tudhasson.
Nem hibátlan, de témájában, külalakjában, újrajátszhatóságában verhetetlen szamunkra az Ark Nova! Örök darab, amivel még biztosan jó sokáig fogunk tudni játszani. Izgatottan várjuk a kiegészítőt!
2023. 01. 16.
Három csillag - mert ez egy szuper euro gazdasági engine építő játék, és mint olyan abszolút érződik hogy mögötte van a tervezői tudás, a kiegyensúlyozottság, és a szerteágazó lehetőségek. Aki szereti az ilyen típusú száraz euro típusú játékokat, abszolút megtalálja benne a számítását és nem fog csalódni.

Személy szerint én úgy ültem le elé hogy nekem teljesen mindegy hogy mennyire euro, mennyire ameri, mennyire egyszerű, mennyire bonyolult, mindegy: nem érdekelt hogy győzök-e vagy veszítek, én csak szerettem volna egy szép állatkertet építeni ahol gondozhatom az állataimat, és olyan állatokat hozhatok be amiket én szeretnék. Aki erre vágyik, neki, hozzám hasonlóan, óriási csalódás lesz az Ark Nova.

Hogy milyen állatok kerülnek be az állatkertedbe, egy relatíve pici (illetve gazdasági növekedéssel nagyobb részében elérhető) közös piac határozza meg amiből a játék java részében nem fogtok felhúzni szinte semmit, helyette az ingyen kapott random laphúzásból jönnek fel teljesen random állatok, gazdasági és kutatási projektek. Természetesen működik a szokásos ikongyűjtős előfeltételes rendszer, de az állatkertépítő fantázia kontextusán kívül esik a logikája: egy Marsnál megértem, hogy egy város felépítéséhez előnyt jelent ha van vasbányád, energiaellátásod, tegyük fel, hasraütésből példa. Mert a tematika és a mechanika együtt tud dolgozni, összefonódni, logikusan. Az Ark Nova-ban kell 3 Ázsia ikon ahhoz hogy lerakhasd a bengáli tigrist a kezedből az egyébként neki tökéletesen előkészített kifutóba, és ott ülhetsz 3 órán át, ha nem jön össze a 3 Ázsia ikon, akkor ott rohad meg a kezedben szegény cica. De ha beraksz egy pandát, akkor már előrébb vagy, mert az is ázsiai, és ad egy ázsia ikont. Most akkor a pandával közelebb kerültünk a bengáli tigris tartásához szükséges körülmények megteremtéséhez? Miért, megeszi szerencsétlen pandát... vagy még is hogy?

Az állatokkal nem kell törődni: berakod, "legyártottad az elefántot", kész az elefánt. Se nem kell törődni azzal hogy enni tudjon, tisztán legyen tartva a kifutó, esetleg hány vendég lát rá (útépítés vagy valami az állatkertben az élekre?), semmi, legyártottad az elefántot, kapsz majd érte valami pontot a végén.

Én, aki rajongok az állatokért, imádom Planet Zoo-ban (PC, a Zoo Tycoon szellemi örököse) építeni az állatkerteket és gondozni az állatokat egy olyan elvárással ültem le az Ark Nova elé hogy valami hasonló élményt tud biztosítani, és az se baj ha veszítek, mert teremtettem magamnak egy idilli kis környezetet amit építgettem, szépítgettem. Hát marhára semmi köze ehhez az Ark Nova-nak.

Szóval ez ilyen. Kőkeményen tudni kell elengedni és az adott helyzetből a legtöbbet kihozni, és mint ilyen gazdasági engine építő, ismétlem, a játék remekel. Viszont ezt nagyon nem egy állatkertes témára kellett volna felhúzni, egyáltalán nincs a szabály szimbiózisban a témával, és mint olyan, számomra száraz, lelketlen, fakó az egész. És el lehetett volna ezt adni (értem ezt a tervezők oldalára értve) úgy mint mondjuk egy Zöldellő Mezőket, ahol túrázó fényképészek vagyunk, mert ott megcsodáljuk az állatokat, a természetet, és ezért nem is várnék el többet annál hogy rácsodálkozzak a szép képekre, de amikor nekem kell berendeznem, benépesítenem egy állatkertet egy olyan játékban ami KIEMELT figyelmet szentel annak hogy népszerűsítse a természetvédelmet, a fajvédelmet, az állatokkal való törődést, és akkor a kész végleges termékben egyetlen egy darab játékmechanika vagy feature sincs arra hogy a meglévő állataid gondozd? Ezt így... hogy?

Szóval nekem óriási pofára esés volt, és ezért nem is szívesen ülnék le elé többet. De ha teljesen ugyanezt a játékot egy teljesen más témára, arculatra húzták volna fel ami jobban összhangban van az általa nyújtott élménnyel (és esetleg ebben az árkategóriában elvárható grafikus munkát is megfizetik a google első oldaláról nyúlt nem jogvédett stock fotók helyett amit megbocsájt az ember egy Mars Terraformálásának mert ronda, ronda igen, de fele ennyibe kerül és komponensek terén nem szegényebb!), akkor valószínűleg tudnám szeretni.
2023. 01. 16.
Igazolt vásárlás
MIndig is inkáb ameris voltam, és az Everdell hatására nyitottam az ilyen fajta stratégiai, euros játékok irányába.
Ez valami fantasztikus. Ne riasszon el senkit a sok ikon, mert 1-2 játék után már reflexből fogjátok tudni mikor honna kell húzni és mi mit triggerel.
2023. 01. 06.
Igazolt vásárlás
2022. 12. 26.
Igazolt vásárlás
Nagyon jó hogy újra lehet kapni, én már régóta kinéztem magamnak. Már első kipróbálásnál nagyon megtetszett. Tetszik hogy minden kártya egyedi és nagyon szép képek vannak rajtuk. Én nagyon bele tudom élni magam, hogy most tényleg van egy állatkertem. Hosszú egy játék, szóval kell időt és figyelmet rászánni, de abszolút megéri.
A dobozban lévő műanyag tárolókért egyenesen odáig vagyok, szuper milyen könnyen lehet rendszerezni az alkatrészeket (amik amúgy nagyon jó minőségűek)
2022. 12. 14.
Az egyik legjobb játék amivel valaha jáátszottam.
Nagyon összetett, így mindenképpen gyakorlott játékosoknak ajánlom. Sokféle módon tudsz pontot szerezni, sokfelé is kell figyelni. és a sok kártya nagy újrajátszhatóságot biztosít. A kártyák, igényesek, szépek.
Jó hosszúra tud nyúlni egy parti, de megéri.
A gyakorlattal rendelkező játékosok viszont előnyben tudnak lenni azokhoz képest akik először játszanak vele.
Összességében mindenképpen megér egy próbát, nálam nagy szerelem lett első játszásra.
2022. 09. 29.
Igazolt vásárlás
Nagyon szeretjuk! termeszetet es stategiat osszevonja. szuper!
2022. 08. 07.
2022. 08. 04.
Igazolt vásárlás
Zseniális játék. Hype ide, hype oda, az utóbbi évek legjobb játéka.
2022. 07. 30.
Régóta várt, sok reményt fűztünk hozzá és minden elvárásnak és ígéretnek megfelt!
Egy igazán velős, kellően komplex és tartalmas játéknak sikeredett az Ark Nova. Nagyon ügyesen épülnek egymásra a különféle mechanizmusok és tematikáját tekintve is kellően megfelelhet mindazok elvárásainak, akik ezt elvárják egy mai, modern társasjátéktól.
Miután átrágja magát az elsőre nagyon bonyolultnak és soknak ható szabályokon és kellően sikerül elmélyíteni azokat, már egészen könnyen rá lehet hangolódni a játékmenetre és egyre furfangosabb kombinációkat lehet kicsavarni a játékból. A rengeteg kártya biztosítja a sokszori, változatos újrajátszhatóság élményét.
A minőségre sem lehet gond és most alapfelszerelésként két tálcarendező is érkezett, ami külön hasznos és öröm egy ilyen sok alkatrésszel operáló darab esetén.
Nálunk nagyon betalált a játék, már 5-6 játékmeneten túlvagyunk és még nagyon sokszor elő fog kerülni a jövőben is. Csak ajánlani tudom haladóbb játékosok számára!