Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Arkham Horror 3. kiadás (angol)

Ár:
19.990 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (4)
Szállítási díj: Ingyenes
Elérhetőség: Nincs készleten

Vélemények

4.25
4 értékelés
5
(2)
4
(1)
3
(1)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 08. 24.
genial game

FFG-s kiadáshoz hűen gyönyörű és minőségi játékelemek, remek szabálykönyv és összefoglaló. Az Arkham kártyajátékból átvett narratíva, remek sztori és hangulat, feszült játékmenettel, mindez kooperatív mechanizmussal. Hónapok óta a csapat kedvence, pedig birtokunkban a "túl-hypolt" ratyi-ronda no.1 világbajnok játék magyar verziója is.
| 4 / 5 csillag!
2018. 12. 12.
új köntösben

Az előző verzióhoz képest sok mindent változtattak benne, a kártyajáték hatása tagadhatatlan. Az, hogy ez kinek mennyire jön be, beállítottság kérdése. A történeten van a hangsúly és maga a történetvezetés szerintem nagyon jól megoldott. Engem ennek kapott meg a hangulata legjobban, ebbe élem bele magam a legkönnyebben. A térkép nem fix. Mindegyik kétoldalas, vannak utcák is amelyeken szintén lehet találkozásokat végrehajtani. Így minden küldetéshez más-más helyszínek vannak.
A játékból kikerültek a kapu jelzők, nem lehet elveszni térben és időben, nincs idegen dimenzió, rettegés sáv, tulajdonság csuszka.
Helyettük van fókuszlehetőség bizonyos mértékig, anomália pakli ha túl sok a végzet, archívum ( ez irányítja más lapokkal együtt a történetet amely szerteágazó is lehet), a végzetjelzőknek más a szerepe de ugyanúgy fontosak, a nyomok és végzet felrakás mechanizmusa ötletes és nagyon jól működő kártyaalapú.
A kivitel szemet gyönyörködtető mint midig. Végre jó a szabálykönyv és a szabály kiegészítések. Olyan még nekem FFG-vel nem volt , hogy szinte azonnal válaszokat kapjak,

Negatívumként annyi tudnék mondani, hogy bár a történet bizonyos pontokon változik ( különböző karakterek, képességeik, tárgyaik révén, szalagcímek és az archívum anomáliák változásai miatt talán ez rövid idő alatt kevés lehet (na erre lesznek a kiegek).
Még egy dolog: a térképlapkákra képtelenség vigyázni. A karton nem fogja bírni a szét-összerakásokat hosszú távon, hiába jó minőségűek. Ha valaki tudja , hogyan lehet megóvni őket akkor írja meg, mert elképzelni sem tudom.
Jó mechanikák, hangulat, külalak jellemzi.
| 3 / 5 csillag!
2018. 12. 12.
Rettegés (az unalomtól)?

A H. P. Lovecraft világában játszódó kooperatív társasjáték sorozat(ok) legújabb darabja, mely megpróbálja ötvözni elődei legelőnyösebb tulajdonságait... több - kevesebb sikerrel.
A játék 4 kalandot rejt magában, melyek kombinálva a kirakós szerű táblával magas újra játszhatóságot biztosítanak. A történet központi eleme a játéknak, a játék elején a játékosok nem tudják mivel néznek szembe, a siker és a kudarc lehetősége végig izgalmassá teszi a játékot. A játék hangulata első osztályú, nagyon jók a karakterek, a felszerelések, a szörnyetegek. A játék elég hosszú (játékos szám függvényében nagyon hosszú), és sajnos van egy óriási problémája, ezért értékeltem 3 csillagra: 4 fázisra oszlik a játékmenet, melyek ismétlődve követik egymást: action, monster, encounter, mythos phase. Ebből lényegi cselekvésre az első fázisban van lehetősége a játékosoknak, fejenként 2-2 különböző akcióra, és sokszor azzal telik el a játék, hogy reagálni kell a korábbi eseményekre. Szóval hajlamos a játék unalmassá válni, szerintem különösen a mythos fázist nem sikerült eltalálni, különösen sok játékos (5-6 fő) esetén nagyon behatárolja a lehetőségeket, fejenként kell 2-2 mythos tokent húzni és végrehajtani a kapcsolódó eseményeket, ez 6 főnél 12 token, ez ki tudja tolni a játékidőt, és míg az akció fázisnál érdemes figyelni egymást, összedolgozni, megfontolni a körsorrendet stb., itt nagyjából elszenvedői a játékosok az eseményeknek, ennél picit jobb volt a régi játékok pl.: Eldritch Horror megoldása. Kevesebb játékosnál ez nem jelent ekkora problémát. A nehézség is kiegyensúlyozatlan, sok játékosnál érdemes picit negatívan "belepiszkálni" a már említett myhos bag-be 1-2 blank (üres) token hozzáadásával, kevesebb játékosnál 1-2 fő, érdemes kivenni 1 blank tokent. A jó hír, hogy a játék felépítése lehetővé teszi a későbbiekben történő "javítását" a mechanizmusoknak, a kiadó (FFG) szereti sok kiegészítővel ellátni a sorozatait, ezért remélhetőleg gondolnak erre is. Pl.: bedobhatnának egy pár pozitív újság/hír kártyát is.
A játékot semmi esetre nem ajánlanám kezdő játékosoknak, a tematika nagyon csábító, ez a játék legnagyobb erőssége, de ha mindenképpen kooperatív túlélő horrorra fáj a fogunk, akkor a Tiny Epic Zombies Vérfürdő játék jobb választásnak bizonyulhat.
| 5 / 5 csillag!
2018. 12. 12.
Van belőle magyar verzió is

A játék a második kiadáshoz képest letisztultabb és egyszerűbb, emiatt szerintem sokkal pörgősebb is. A második kiadással nem sokat játszottunk mert hatalmas hely kellett hozzá és az előkészítése és játékmenete is lassú volt, de ez a harmadik már jobban bejött nekünk is. A moduláris játéktér ami akár a játékban meg is semmisülhet kisebb helyet foglal és könnyebb is. A játékmenet kicsit át van variálva, de ez nekünk könnyebben érthető/megjegyezhető mint a második kiadásé.

Mint ahogyan a címben is írtam van az alapjátékból és a kiegészítőjéből magyar verzió.