Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Át a sivatagon

Ár:
6.990 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (9)
Elérhetőség: Raktáron

Vélemények

4.44
9 értékelés
5
(4)
4
(5)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 15.
Színes cukorka tevék

Szeretem az absztrakt játékokat, itt még egy kis téma is rá lett húzva, hogy emészthetőbb legyen az egyszerű területfoglalós stratégiai játék. Pozitívum, hogy egyszerű szabályú, mégis összetett, van mélysége a játéknak. Több opcióval is lehet eredményesnek lenni (oázisok, terület bekerítés, leghosszabb karaván, víz lelőhely), az elején nagyon meghatározó, hogyan pakolják le a játékosok a vezetőket - így akár az elején kiderülhet, hogy ki fog jobban végezni. Lehet békésen is játszani, de szándékosan is kiszúrni, számolgatni, így családi is lehet, de gyakorlottabbak is jól szórakozhatnak vele. Ami kevésbé jó, hogy picikék az alkatrészek (kisgyerekeknél vigyázni kell - le ne nyelje) és még ráadásul hasonlítanak kicsi finom cukorkákra is. Ami még bosszantó lehet, hogy nem sok mindent adnak az inserthez, így elég macerás kiválogatni a játék elején az ömlesztett egyforma darabokat, ajánlatos beszerezni hozzá plusz tasakokat és egyéb megoldásokat a jobb rendszerezésért. Viszont a játék folyamatos egy forduló alatt, nem töri meg a sok játékot jellemző fordulónkénti számolás, pakli keverés, stb. Kellemes játék, egyenlőre még csak két fővel próbáltuk, úgy parádésan működik, több fővel feltételezem, hogy nehezebb saját stratégiát tartani.
| 5 / 5 csillag!
2019. 03. 25.
Tevegeljünk :)

Klassz kis absztrakt játék, jópofa külsővel. Viszonylag gyors, kettesben is játszható. Nekem tetszik, hogy történet is van hozzá, fiatalabb játékosoknál nélkülözhetetlen: a karokák és kockák, bár nagy kihívást jelentenek, korántsem olyan hivogatóak 8-10 évesen, mint egy műanyag teve vagy élethű pálmafa!
| 4 / 5 csillag!
2018. 02. 09.
Rövid és egyszerű

Az Át a sivatagon, egy rövid, gyorsan tanulható logikai-stratégiai játék.
Játékról: A tábla korrekt, nem túl nagy, nem kicsi, és igazából semmi bonyolultságot nem rejt magában, mint ahogy a játékmenet sem. Felváltva rakjuk le tevekaravánjainkat, majd a végén egy pontszámítás segítségével kiszámoljuk ki győzött. Pontot érnek az oázisok, az egyes "Víz" jelzők begyűjtése, de ugyan csak pontot kapunk a karavánunk által bekerített mezők után is a végén, ami sokszor nagy részben eldönti ki nyeri a játékot. Összesen 5 színű karavánjelző van, ami további taktikai lehetőséget rejt magában, de a játékmenet még így is rendkívül egyszerűnek mondható. A készlet egyébként teljesen korrekt, jól megformázott tevekaravánok, jól mutatnak miután kipakoljuk őket a tábla kopár sivatagjára, és a pálmafákkal jelzett oázisok is rendben vannak. Egy rövid játékról van szó, (20-30 perc) a játékosok mennyiségétől függően ez bár több is lehet, pontosan elég arra hogy kikapcsolódjunk, és esetleg még egy újabb menetet kezdjünk. Tapasztalat alapján 3-4 játékossal a legjobb, két játékos esetén is játszható, de nem rejt magában annyira sok taktikai lehetőséget, mint több játékosnál, így korábban megunható. Ettől függetlenül egy jó játékról van szó, az árát abszolút megéri, kielégítő szórakozást nyújthat amennyiben nincs 2-3 óra szabadidőnk, komolyabb tapasztalt játékosoknak azonban túl egyszerű lehet. Ettől függetlenül mindenkinek ajánlom.

Pozitívum:
- Korrekt körítés, jelzők, karavánok, tábla
- Egyszerű játékmenet
- Rövid játékidő (20-30 perc)
- gyors előkészület

Negatívum:
- 2 játékosnál gyorsan megunható
- Tapasztalt játékosoknak nem jelent kihívást

Pontszám: 10/7
| 4 / 5 csillag!
2015. 10. 27.
Sivatagos absztrakt

Az absztrakt magra bármilyen téma ráhúzható lenne, akár egy sci-fi is. Mostanában nem nagyon kedvelem az ilyen játékokat, becsapásnak érzem:) Még Kniziától is. Ezzel együtt maga az absztakt mechanizmus jó, többféle nyerési lehetőséget kínál, egyszerűségében rejlik az ereje.
| 4 / 5 csillag!
2015. 09. 27.
Tevegelés

Kinézetre lehetne érdekesebb is, de a játék mechanizmusa kárpótol bennünket. Jópofa játék.
| 4 / 5 csillag!
2015. 08. 22.
Egyszerűnen jó kis stratégia, kevés szerencsével!

A tevekaravánok segítségével fogunk pontokat gyűjteni. Különböző dolgokért kaphatuk pontokat, mint például: legnagyobb karavánért, körbezárt területért, óázisokért, vízforrásokért. A játékban gyűjtött pontok titokban, rejtve maradnak a többiek elől, csak a végén tudjuk meg ki nyert. Érdekes, izgalmas, taktikus és még inkább kiszámíthatatlan, minél többen játszuk. A tartozékok pedig feldobják a játékélményt.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 14.
Durch die Wüste :-)

Jópofa, gondolkodtató, logikázós játék. Viszont rövid, pörgős a játékmenet. Kettesben is érdemes nekikezdeni, ilyenkor többet lehet taktikázni. Ahogy Kniziától megszokhattuk... Egy hátránya, hogy talán kissé hosszadalmas az előkészület, de az elrakodás is. Bár valakinek ez is sok élményt nyújt.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 12.
Fantasztikus játék. Könnyen, gyorsan tanulható, mégis igazi stratégiai mélységei vannak. A tevék, hajcsárok, pálmafák NAGYON jól mutatnak a játéktáblán. Az ára sem vészes, ebben az esetben legalább anyagban is kap valamit az ember a pénzéért.
Én bármikor szívesen leülök vele játszani!
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 10.
Jópofa absztrakt játék Knízia mestertől.