Augustus

Normál ár: 8 990 Ft


A Te árad: 8 541 Ft

Értékelés:  (3.8)
Az Augustus társasjátékban a Római birodalom válságának idején vehetjük át az irányítást a császár egyes provinciái felett, hogy a területszerzésben és a szenátorok politikai világában bizonyítva elnyerhessük a csábító consuli pozíciót. A játék során a játékosok kapnak provincia- és szenátorkártyákat, melyeken az adott politikai egység megnyeréséhez szükséges ikonok és egy kecsegtető jutalom látható. A játékosok egy zsákból húzzák ki, melyik ikonok aktiválódnak éppen. Ezekre egy-egy légiós figurát helyezhetünk, és ha valamelyik kártyán az összes ikont aktiváltuk, sikerült teljesítenünk a küldetést, és megkapjuk a jutalmat! Az Augustus társasjátékban azonban csak akkor lehetünk igazán sikeres politikusok, hogyha az elnyert kártyák előnyeit úgy használjuk föl, hogy általuk később sokkal kecsegtetőbb honoráriumokat tudjunk begyűjteni, amivel már akár a császár kegyeit is elnyerhetjük.

A játék díjai

Spiel des Jahres 2013 jelölt

Értékelések átlaga 


(3.8)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 8 Családdal 8
18% (2)
64% (7)
9% (1)
9% (1)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 11)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
Kizarolag kezdoknek

Tamas | 2016. augusztus 31.

Gemereknek semmikepp se ajanlom, szinte semmi dontes nincs a jatekban, pont mint a bingo az egesz egy szerencsejatek. Ketlem hogy ez kezdoket is szorakoztatna. A magas ertekelesek miatt vettem meg, hiba volt. Semmikepp se ajanlom a vasarlast kiprobalas elott.
egyszerű de nagyszerű

Béla | 2016. február 4.

A játékszabály első olvasásra nem tűnt könnyűnek, de a valóságban, szinte mint a faék. Viszont így legalább pörgősen lenyomható több menet is vele és nem unjuk meg. Persze néha kell azért valami ennél komolyabb is, de gyors partinak ideális.
Egyszerű játék

Péter | 2015. október 19.

Ez a játék tényleg alkalmas arra, hogy bevezessünk olyan embereket a társasjáték világába. Azért vigyázni kell, hogy nehogy itt ragadjanak, mert ez a játék sajnos elég egyszerű és igazából vagy ezért vagy pedig a hangulat fokozásáért játszanék vele. Számtalan jobb játék létezik ebben a kategóriában, de az viszont ténye, hogy megállja a helyét ezen a porodon. Mindenképpen érdemes kipróbálni vásárlás előtt.
Könnyed

Boly | 2015. szeptember 27.

Könnyed hangvételű játék, ami szépen meg van csinálva, nincs túlspilázva. Nem kell tőle sokat várni, de jó alaphangulatot hoz.
Bingó

LA | 2015. augusztus 20.

A bingo mechanikáját használta fel a szerző ehhez a játékhoz. A játék jól működik, egyszerű, nyugis játék. Kezdőknek ideális.
felturbózott bingó

Szunyi | 2015. július 28.

A család kedvenc játéka.
Őszintén szólva nem gondoltam, hogy ez a játékmechanizmus ilyen népszerű lesz. Szerencsére pozitívan csalódtam.
Ave Caesar!

pepe79 | 2015. július 20.

Ave Caesar! vagyis Bingó! Ez a könnyed családi játék nem más, mint a bingó felturbózott változata. A játék elején mindenki kap kártyákat. Ezeken a kártyákon különféle ikonok vannak. Ezeket az ikonokat kell megszerezni, hogy bingód legyen. A kártyákkal lehet combózni is. A játéknak ez az egyetlen "nehézsége". Előre kigondolni milyen kártyákat szerezzünk meg, ami majd egy későbbi kártyával többet ér. Egyébként a játékmenet rém egyszerű: Egy játékos addig húzza a jelölőket (amin az ikonok rajzai vannak) amíg a jokert ki nem húzza. Mikor kihúz egy zsetont a zsákból, akkor mindenki a kártyájának a megfelelő helyére rakhat egy jelölőt. Ha a kártyán nincs már meghódítatlan "terület" akkor kiáltani kell, hogy Bingó! vagyis Ave Caesar!. A játék grafikája szép, komponensek jó minőségűek. Kár, hogy a kártyákkal csak kis mértékben lehet combozni. Viszont e miatt szerintem már egy 6 éves gyerekkel is nyugodtan lehet játszani.
Egyszerű de nagyszerű

Astarra | 2015. július 15.

Nem egy agyégető játék, de szép és hangulatos, könnyed szórakozásnak kiváló, főleg kezdő játékosokkal.
Igazi bevezető játék

CyBear | 2015. július 11.

Egyike azon kevés játékoknak, amiket jó szívvel ajánlok teljesen kezdő játékosoknak - könnyen tanulható, pörgős, de azért gondolkodni is kell egy kicsit.
Ami igazán ritkává teszi, hogy tapasztalt, hardcore gémereknek is jó, ha éppen nincs sok idejük és/vagy agykapacitásuk. :-)
ókori bingó

Gubirobi | 2015. július 10.

Minden a játék ellen felhozott „vád” igaz: ár/érték arány, nagy szerencsefaktor, kiszámítatlanság, túlméretezett doboz, …
Azonban ennek ellenére nekünk nagyon is tetszik ez az ókori „bingó”. Egyszerű szabályai könnyen taníthatóak, 6 személy is tud vele játszani (és ekkor is elég gyors a játék). Jó kis izgalom, amikor várjuk, hogy a kikiáltó mit húz ki, majd „Ave Ceasar” felkiáltással végre mi is birtokba vegyük kiszemelt lapunkat.
A lapok közül a plusz légiókat adó lap(ok) nagyon erősek, általában az azt megszerző játékos lesz a győztes.
Érdemes olyan lapokat választani, hogy mindig tudj légiót letenni vagy mozgatni egyik-lapról a másikra. A játékban a legrosszabb érzés, amikor csak vársz és vársz egyetlen egy korongra, hogy kihúzásra kerüljön és nem haladsz a hódítással.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!