Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ave Roma

Ár:
13.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)
Szállítási díj: Ingyenes
Elérhetőség: Nincs készleten

Leírás

Róma virágzik. A birodalomban sokan versengenek a hatalomért. Sok tennivaló vár rátok, ha ti is szeretnétek részesülni a gazdagságból. Utatok során növelhetitek vagyonotokat, épületeket emelhettek, háborúkat támogathattok. Ha úgy érzitek, segítségre van szükségetek, lehetőségetek van pártfogókat fogadni magatok mellé. Növelhetitek területi befolyásotokat a birodalom határain belül, miközben a politika színfalai mögött és a köznép előtt is helyt kell állnotok. Túl sok a tennivaló és az idő egyre fogy!

A játék során az ókori Rómában jártok, ahol meg kell küzdenetek egymással a gazdagságért. Több fordulón keresztül kell helyt állnotok. Minden forduló három részből tevődik össze. Az elsőben elküldhetitek munkásaitokat különböző akcióhelyekre, hogy a munkájuk által gyarapítsák készleteiteket és befolyásotokat. A másodikban új munkásokat szereztek, melyeket egy rövid harmadik fázis alatt kiértékeltek, evvel megállípítva az új forduló játékos-sorrendjét. A játék végén a legtöbb pontot gyűjtött játékos nyer.

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2018. 08. 31.
Hagyományos, munkáslehelyezős játék, de mégsem teljesen hagyományos módon. A munkásoknak van egy számértéke, ami meghatározza, hogy adott helyeknél melyik pozícióba rakhatóak. Nincs senkinek saját munkása, hiszen a körök végén akár több, azonos számú munkást is beszerezhet a következő körre. Persze nem mindegy, hogy mennyi a munkásaink összege.
Nekem tetsző körtábla, egyéni kistáblákkal, ahol a saját alapanyagok mennyiségét is rögzítjük. Ezeknek az ára is táblánként változó. Rómában kell boldogulni és a 8 akcióhelyre pakolgatva a munkásokat befolyásokat szerezni, pártfogókat alkalmazni, stb.
A játék nekünk nagyon bejött. A véletlennek nincs sok szerepe, maximum a kártyák, amelyeket lehet szerezni. A hozzá kapható kiegészítők kis plusz opciókat és új akcióhelyet is adnak a játékhoz, így elég nagy az újrajátszhatósága.
Kezdőknek nem ajánlom, de kis gyakorlattal már játszható. Tetszik,, hogy a játékidőt játékosonként kalkulálták és ez nagyjából fedi is a valóságot, tényleg be lehet fejezni annyi idő alatt, amit épp kiszámoltunk.