Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

9.990 Ft

Az erdő

9.990 Ft
Webáruház készlet: Nincs készleten
Átlagos értékelés: (3)

Leírás

Kinek lesz élettelibb erdeje?

Az erdő változatos családi stratégiai társasjáték. A játékosok kártyakombinációkkal igyekeznek minél élettelibb erdőt létrehozni.

Az erdő csupa élet! Tele sudár, dús lombú fákkal, és a fák ágai közt, törzse mögött vagy akár a gyökerei közelében különféle állatokkal, gombákkal és észbontó kombinációs lehetőségekkel, amikkel temérdek győzelmi pontra lehet szert tenni!

A kártyák harmadán fák láthatók, ezekkel tudjuk majd bővítgetni az erdőnket. Mindenféle fákkal: bükkel, tölggyel, fenyővel, juharral stb., és ez a változatosság természetesen nem csak a megjelenést erősíti: minden fatípus másként hoz pontokat. A többi kártyán két-két élőlény osztozik – ők népesítik be az erdőnket. Ezek a kártyák vagy függőlegesen, vagy vízszintesen el vannak felezve. Ezeket félig egy fa kártya alá becsúsztatva kell kijátszani, vagyis a kártyán látható egyik állat mindig le lesz takarva, a másik viszont látszik, tehát beköltözik az erdőbe: a fák közé (jobb vagy bal oldalra lóg ki a fa mögül), a lombok közé (felül) vagy az aljnövényzetbe (alul). Így bővül és gazdagszik minden erdő. Természetesen minden állat másként pontoz, és jellemzően a környezetük vagy a többi állat után hoz pontokat.

A játékmenet egyébként roppant egyszerű. A játékos, amikor rákerül a sor, vagy két lapot szerez – a tisztásról vagy a pakli tetejéről –, vagy kijátszik egy lapot. A kijátszott lapért más lapok eldobásával fizet, ezek a tisztásra kerülnek. Más szóval mindig lesz miből válogatni, és érdemes arra is odafigyelni, mit gyűjt a többi játékos, nehogy feldobjunk nekik valami eget rengető kombinációt – merthogy azokban bővelkedik ám Az erdő!

Ha szereted a természetet, és természetesen a változatos és ütős kombinációkat, akkor tudd, Az erdőt nem lehet megkerülni!

 

     

Játékbemutató videó

Vélemények

5.00
3 értékelés
(3)
(0)
(0)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2023. 12. 27.
Imádom ezt a társast.
Nagyon szépek a képek, imádom a kombinálhatóságot.
Kezdők ügyesen és gyorsan megtanulják :)
2023. 12. 04.
5*
2023. 11. 19.
Elképesztően pazar élmény, ahogy szépen lassan megelevenedik előttünk egy változatos, lakókkal teli erdő. Ahogy más is írta lassan épül fel az a bizonyos erdő, nem árt a bónuszokra hajtani, hogy mindig legyen lap a kezünkben. A fák köré epítkező mechanizmus nagyon tetszik, valamint az osztott kártyás funckió, akárcsak (a Senkiföldjéből is ismerős) a kártyák hátoldalának használata csemeteként.

A pontozással egyáltalán nem volt gondunk, szisztematikusan haladva könnyű számolni. Mi a fák után először a felső sort, majd az alsó sort, utána sorban haladva a fák bal és jobb oldalain lévő kártyák után számoltunk.

Az elsőre egyszerűnek tűnő játékban jó kis kombókat lehet összehozni. Néha kockázatos egy-egy hasznos kártya eldobása, abban bízva, hogy majd a kövekező körben visszavesszük, csak aztán megjelenik egy medve.. :)

Ui: a segédleten a mosómedvéhez a barna medve szövege került.