Azul: Sintra üvegcsodái

Normál ár: 12 990 Ft


A Te árad: 12 341 Ft

Értékelés:  (4.4)
I. Mánuel király az evorai kastély felújíttatása után a sintrai királyi palotát kívánta tökéletesíttetni. Összehívatta hát Portugália legnevesebb üvegmíveseit, hogy alkotásaikkal ékesítsék udvarháza folyosóit. Te is egy vagy ezen mesteremberek közül, és pontosan tudod, hogy ilyen lehetőség csak egyszer adódik életedben... De vajon megvan benned a kellő inspiráció, hogy üvegkompozícióddal beírd magad a történelembe?
A célod, hogy üvegtáblákat szerezz a különböző manufaktúrákból, és beépítsd azokat a folyamatosan készülő alkotásaidba. Az üvegfúvók most szörnyen túlterheltek, ezért csapj le a készletekre, amikor csak lehet! De közben vigyáznod kell, hogy ne pazarold el fölöslegesen a drága alapanyagokat, mert a végső elszámolásnál könnyen megütheted a tékozlásért a bokádat! Dönts okosan, és alkoss marandó csodákat Sintra palotájában!

 

Értékelések átlaga 


(4.3)

Közönségdíjak

Ezt a terméket még egy közönségdíjra sem jelölték elegen.

33% (1)
67% (2)
Rendezés:
Eddig összesen 3 értékelés
Gyönyörű és okos

Bianka | 2019. május 7.

Gyönyörű családi játék, inkább ajánlom 3-4 főre, mint 2-re. Két főnél simán kiütöm a 100 pont max pontszámot, több főnél, azért ez már több koncentrációt igényel. Mi inkább ezzel játszunk ha többen vagyunk a sima Azullal, pedig ha ketten. Nem érzem azt nála, mint a sima Azulnál, hogy egyszerre sok azonos színű csempét akar mindenki kivenni, ezért középen feltorlódhatnak, és csak sok üveg töréssel lehet majd kivenni. Ezért igényel szerintem némi előre látást, hogy mondjuk most még csak 3-4 azonos színű van középen ezért inkább most kiveszem, hogy ne a végén ha rám kerül a sor keljen 5-6-7 üveget, hiába lenne jobb az előzetes terveimhez inkább 1 db "cukorka". A pontozó részét én jobban szeretem, mint a sima Azulét, szerintem az gagyi volt, túl könnyen elmozdult a fekete kocka. Nekem sokkal jobban tetszik a Sintra. Minőségi, rengetegszer újrajátszható, fantasztikus játék!
Szép játék vegyes érzelmek

Róbert | 2019. május 3.

Előttem már leírtak pár negatívumot, amit én is csak megerősíteni tudok. Az a papír tartó sem valami jó, amibe kell tenni a játékból kieső kockákat. A játék jó, szép, de nálam nem igazán hozta azt az igazi játékélményt (mondhatnám azt is, hogy "nem jött át"). Valahogy nem tudtam azonosulni a játékkal nem igazán tudtam magam beleélni egy üvegmíves szerepébe a játék által. (persze nem azért mert nem voltam még üvegmíves, de mondjuk pap, varázsló, zombi, farmer... sem voltam még) Valahogy olyan érzésem is volt a játék alatt, hogy az előttem levők pont mindig azt a kupacot szedik fel ami nekem is jó lenne és mire sorra kerültem csak az maradt amivel negatív pontokat tudtam gyűjteni. Az meg kicsit durván van számolva.... Azért csak ajánlani tudom a játékot, mert szép, jól össze van rakva, pörgős és jó szórakozást biztosít.
Családi-absztrakt

Mihály | 2019. április 7.

Kezdjük akkor az elején!
A doboza valami elképesztően jó anyagból van. Nagyon jó hozzá érni. Kicsomagolás közben is csak elismerő szavakkal tudtam illetni a játékot. Az üvegkockákhoz is kifejezetten jó érzés hozzányúlni. Szóval első benyomás nálam csillagos ötös!
A játszhatósága viszont hagy némi kívánnivalót maga után!
Összefoglalnám röviden a tapasztalataimat 2 játék után.
Kezdjük a negatívumokkal!
• Szerintem nagyon esetleges megoldás az, hogy a játékos bábuval az asztalon kell lépkedni! Vagyis nincs a bábú alatt játékos tábla!
• A pontozó táblán nem egyenes vonalon, vagy esetleg körvonalban kell lépkedni, hanem cikk-cakkban!!!! Sokszor azt sem tudom, merre van előre és merre van hátra! Teljesen értelmetlen megoldás. Ráadásul egy ember kezeli adott esetben mind a 4 játékos pontozó jelölőjét, ami simán vezethet rossz pontozáshoz.
• Elpakolhatóság! Borzalom! Az előző verzióban nagyon szépen megoldották ezt, sajnos itt nem sikerült. Ezt a problémát felvetették már többen is más fórumokon.
Na és akkor a pozitívum!
Sokkal több gondolkodást igényel, mint az alapjáték és ez nekem nagyon tetszik. Végig izgalomban tartja az embert, még akkor is, ha épp nem mi következünk. Nekem sokkal jobban tetszik a Sintra, mint az alapjáték. A játékszabály kicsit bonyolultabb, mint az elődjénél, de simán tanulható pár perc alatt ez is. Remek kis party játék, tele izgalommal! Mindenképpen ajánlom!

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.