Bang! A kockajáték

Normál ár: 4 590 Ft

A Te árad: 4 360 Ft

Értékelés:  (4.4)
Mi lehet vonzóbb egy vérbeli cowboy számára, mint a mindig füstös, alkoholtól és táncoslányoktól pezsgő szalonok világa? Pláne, ha még a szerencséjét is próbára teheti... Ha szereted a Bang!-et, akkor a némiképp egyszerűsített, ezáltal jóval pörgősebb változata, a Bang! kockajáték sem fog csalódást okozni, hiszen a dolgok sok tekintetben változatlanok. A szerepek titkosak, csak annyi biztos, hogy a seriff a banditákra vadászik, a banditák a seriffre, a helyettesek védik főnöküket, a renegát pedig... Hát, róla sosem tudni, mire is készül valójában. Ezúttal azonban közös ellenség is akad - az indiánok támadása mindenkit garantáltan kellemetlenül érint majd, a sercegő dinamitról nem is beszélve! A tét sosem volt még ekkora!
A Bang! kockajáték egyszerűsített játékmenetének köszönhetően a társasjátékokkal csak most ismerkedőknek is remek választás, az új funkciók pedig a veterán cowboyoknak is garantáltan okoznak majd meglepetéseket!
Szerepjáték alapú, könnyed taktikai kockajáték - ez a Bang!
BANG! BANG! BANG!

Igen, sok lövést leadtunk az évek folyamán. És nem nagyon mentek mellé. Ki ne ismerné a BANG! című kártyajátékot? Valaki? Akkor röviden:

Spagetti western. Morricone szól, a szél ördögszekeret görget keresztbe az utcán. Ez a város túl kicsi nektek. Valaki golyót fog kapni. Vagy sört. A törvény keze valakire lesújt… vagy porba hull. "Itt nincsen fehér, csak fekete ló." Seriff, banditák, seriffhelyettesek és egy renegát. Csak azt nem lehet tudni, ki kicsoda - egy idő után persze lehet azért sejteni.

Csapatjáték, titkos szerepekkel, egyszerű célokkal: Ha te vagy a seriff, számolj le a banditákkal és a renegáttal. Ha seriffhelyettes vagy, akkor dettó, de fontos még, hogy a seriffet meg kell védened, akár az életed árán is. A renegát célja, hogy csak ő maradjon talpon. Ha mindenki más alulról szagolja a kaktuszt, akkor ő nyert. Ha a seriff meghalt, és él még bandita, akkor a banditák nyertek. (ergo a renegátnak utoljára kell hagynia a seriffet, addig akár támogatnia is érdemes) Ha a banditák elhullanak, akkor a Seriff és helyettesei nyertek.

A szabályok egyszerűek, a játék gördülékeny, és szinte érezni a puskapor szagot. Az életerőnket töltények jelölik, és ez határozza meg azt is, hány lap lehet a kezünkben. Minden körben húzunk két lapot, kijátszunk néhányat, majd eldobjuk a töltényeinkhez képesti többletet. Mindezt addig ismételgetjük, amíg le nem számoltunk azokkal… nos, akikkel le kellett számolnunk - vagy amíg fel nem dobjuk a veszkócsizmát.

Egy korsó sört felhajtva gyógyulunk, hordó mögé bukhatunk le a lövések elől, dinamitot dobhatunk - az majd valakinél felrobban. Winchester, 45-ös Colt, távcső, musztáng, postakocsi, és persze jönnek az indiánok is, nomeg a kiegészítők…

"Ha lőnöd kell, hát lőj, ne fecsegj!"

A Dodge Cityben, ahogy arra a címe is utal a hangsúly a kitérésen lesz (dodge - kitérés), így lesz néhány lap arra, hogy kerüljétek a golyókat, mert itt aztán záporoznak majd rendesen! Új fegyverek (pl.: Springfield puska), új italok (whiskey, tequila) várnak, ragtime és kánkán a szalonban és bunyó puszta kézzel! Ez persze nem minden, hiszen a dobozban 15 új karakter és 40 új kijátszható lap lapul, ráadásul ezzel a kiegészítővel a minimális játékosszám négyről háromra csökken, a maximális pedig hétről nyolcra nő!

Az Aranyláz kiegészítő két nagy újdonságot hoz be a klasszikus BANG! játékmenetbe. Az egyik a felszerelések, amiket aranyért lehet vásárolni. Ezek között vannak egyszer használatosak, mint a rum vagy a palack - gondolom érthető, utóbbi miért egyszer használatos -, vagy akár maga az aranyláz, de vannak tartósak, mint az aranymosó serpenyő, a fegyveröv vagy a békepipa. A másik nagy újdonság az árnylövészek megjelenése. Arról van szó, hogy ha valaki golyó általi játékból való kiszuperálásban részesül, immár visszatérhet. Életjelölők nélkül, de ugyanúgy játszik, mint mindenki más, épp csak a köre végén el kell dobnia minden lapját. Ez persze az egész játék dinamikáját fenekestül forgatja fel. Ráadásul a renegátnak halála után kinő az igazságérzete, és árnyékrenegátként azt a csapatot (törvény és törvényen kívüliek) segíti, amelyik rosszabbul áll.

Egy maréknyi kockáért

A BANG! - A kockajáték a fentiekkel ellentétben nem egy kiegészítő, hanem egy önmagában játszható játékváltozat. Hatalmas előnye, hogy nagyon gyorsan le lehet játszani, így kb. húsz perc intenzív lövöldözés után jöhet a visszavágó. A lényeg persze ugyanaz: seriff és helyettesei, banditák, renegát, indiánok, sör, dinamit és persze a winchesterek hangja! A soron következő játékos 5 kockával dob, és kétszer dobhat újra, aztán végre kell hajtania, amit a kockákon lát, ami belekényszerítheti a játékost egy-két olyan helyzetbe, amit talán az alapjátékban megúszott volna: "Nem akartam, véletlenül sült el. […] biztosan ráhajtottál valami bukkanóra" vagyis a mechanika más, így a stratégia változik, de a lényeg ugyanaz: lőj, lőj, és aztán kérdezz, vagy inkább lőj megint!

Szemtől szemben

BANG! - A párbaj. A kétfős változat. Itt már nincsenek rejtett szerepek - két fővel nem is lenne egyszerű megoldani - csak a törvény két embere, szemben a törvénytelenség két jóképességűjével. Vagyis egy játékos mindig két karaktert irányít. Ezek egyike a frontvonalban üríti a tárakat, míg a másik a háttérben felszereléseket kapkod magára, sörbe fojtja sebeit és hasonlók - rá lehet felszereléseket kijátszani -. Aztán persze cserélnek, mert nem tesz jót az egészségnek, ha valaki soká ácsorog a golyózáporban. Ha az egyik karakter jobb létre szenderül, a helyére rögtön érkezik az utánpótlás. Egy játékos összesen négy karakterrel rendelkezik. Ha mind a négy életét vesztette, akkor alulmaradt a párbajban.

Végezetül még annyit érdemes e…BANG!
BANG! BANG! BANG!

Woland

Értékelések átlaga 


(4.4)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 46 Gyakorlott játékosoknak 13 Ameri gémereknek 5 Családdal 38 Partijátéknak 46
56% (36)
28% (18)
11% (7)
5% (3)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 64)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 7
Nem rossz

Lőrincz | 2018. december 11.

Nem rossz de nem tesz sokat az asztalra. Partijátéknak nem igazán jó, családdal csak akkor jó hogyha a családból mindenki imád társasozni de azon kívül nem nagyon jó. A barátokkal egy fokkal jobb, de magától nem lesz meg az jó parti hangulat. De ha van más mellette akkor egy kezdő játéknak egyáltalán nem rossz.
Én maradok a kártyás verziónál...

Dániel | 2018. november 30.

Azután ismerkedtem meg a kockás verzióval,miután a normál kártyás Bang-nek nagy fanja lettem,és bár nem rossz ez sem,én maradok utóbbinál. Egyszerű,gyors,de szerintem kevesebb az izgalom,és a taktikázási lehetőség.
Bang, ami rövidebb

rambo666 | 2018. november 19.

A Bang Párbaj mellett ez is egy önállóan játszható Bang változat.
A kockák miatt nagyobb a szerencse faktor. A játékidő a nagy Bang
verzióhoz képest lerövidül, de ettől függetlenül izgalmas a játékmenet.
Mindenképp ajánlom!
Ne bízz senkiben!

RTamás | 2018. október 12.

Ma napig az egyik kedvenc partyjátékunk, megunhattatlan, de azért a játékidő nem ritkán elhúzódik..mindemellett ajánlott!
Fel a kezekkel vagy lövök!

Miklos | 2018. augusztus 30.

Nagyon jó kis partijáték, az eredeti kártyás verziónál sokkal pörgősebb, nagyobb szerencsefaktorral. Hárman sem rossz annyira, bár ott elvesznek a titkos szerepek és mindenki lő mindenkit, ám mivel néha az ellenségünket is meg kell menteni ahhoz, hogy nyerni tudjunk, az is izgalmas lehet...
Kiváló partijáték

Álmos | 2018. július 29.

Nagyon szórakoztató!
Bang! Kockajáték

Brigitta | 2018. június 27.

Ha ismered az alapjátékot, akkor könnyen meg lehet tanulni ezt is. Gyorsabb a játékmenet, viszont szerintem nem annyira szórakoztató, mint az eredeti Bang. Itt inkább a szerencsén múlik, hogy ki nyer és nem azon, hogy ki mennyire taktikus.
Gyorsabb játékmenet = kevesebb lehetőség

Krisztián | 2018. június 9.

Sokkal gyorsabb és egyszerűbb játékmenetet nyújt, mint az eredeti kártyajáték. Ebből adódóan jóval kevesebb lehetőséget és kombinációt nyújt. Nekem személy szerint a kártyás verzió jobban tetszik, de ez javarészt szituáció függő. Ha a pörgőbb akciót, kevesebb agyalást részesíti valaki előnyben, akkor ez a kockás változat jobb döntés lesz.
Bang! Kockajáték

Dávid | 2018. május 22.

Sok szempontból jobb és "barátságosabb" az eredetinél. Egyrészt jóval rövidebb (kb. 20-25 perc egy parti), ha valaki kiesik, nem feltétlenül kell több mint fél órát malmoznia, hiszen nemsokára kezdhetitek a következő partit, a karakterek sokkal kiegyensúlyozottabbak, a szabályok szerintem letisztultabbak (elég megjegyezni néhány szimbólumot és kész, nincs annyi "kiskapu") stb. Az alapszituáció hasonló az eredeti kártyaverzióhoz: adott néhány titkos szerep (játékosszámtól függ a számuk és a kombinációjuk) és egy seriff. Minden szerepkörnek saját célja van (banditáknak meg kell ölniük a seriffet, serrifnek + helyettesnek meg kell ölnie a banditákat, renegátnak meg kell ölnie a banditákat + a helyetteseket és utána a seriffet. Az a csoport, amelyik előbb megoldja a feladatát nyer, ám a csavar abban van, hogy a seriffen kívül egyik szerep sem publikus, így a játék elején ki kell találnotok, hogy ki lehet veletek és ki ellenetek, ami - feltéve ha sokan játszotok - nem is olyan egyértelmű, hiszen a renegátnak érdemes a játék elején védenie a seriffet és ölnie a banditákat, éppen úgy, ahogy a seriffhelyetteseknek, de ha pl. a banditák túl korán felfedik magukat, könnyen szitává lőhetik őket néhány kör alatt.

Véleményem szerint kevésbé taktikus mint az alapverzió, és nyilván a kockák miatt jóval nagyobb a szerencsefaktor is benne, de mégis szívesebben játszom ezzel, mint a kártyással. A kártyás sokszor elhúzódik, jó néhány üresjárat kialakulhat benne, ráadásul ott néhány karakter szinte legyőzhetetlen, míg másik teljesen haszontalanok. A kockajátéknál azonban ez a probléma sem áll fenn és ha esetleg a balszerencséd miatt esel ki, vagy nem sikerül valami (nem tudod kidobni a megfelelő kockákat), akkor se dőlsz a kardodba, mert nem másfél órát töltöttél a játékkal, hanem maximum negyed órát és pár percen belül kezdhetitek is a következő partit. Ezt a verziót már alapból nyolcan lehet játszani, amit erősen ajánlok, hiszen az eredeti Banghez hasonlóan ezt a játékot is minél többen játsszátok, annál élvezetesebb, izgalmasabb. Nem egy mély játék, a szerepek kitalálása azonban picit izgalmasabbá teszi a szituációkat és gyakran át tudjátok verni az ellenfeleiteket, ha félreérthetően viselkedtek. Szerintem egy abszolút vállalható partijáték, gyors, pörgős és egyszerű játékmenettel, amit bármikor le lehet venni a polcról könnyed levezetésként, vagy ha két komolyabb játék között lazítanátok. Nagyobb családoknak, baráti társaságoknak ideális és szerintem olyanokat is érdekelni fog, akik nem feltétlenül rajonganak a mélyebb játékokért, csak elütnék az időt valamivel.

Még egy megjegyzés: 3 fővel ne játsszátok, abszolút alibiként került a dobozra, szerintem 4 fővel sem az igazi, de 5+ (inkább több!) emberrel már kijön az igazi oldala.
Villám Bang!

László Botond | 2018. május 22.

Tempóban egyértelműen 3 fokozattal feljebb kapcsol mint a kártyás társa! Ennek nagy előnye, hogy aki kiesik a játékból, nagy valószínűséggel 5-15 percél nem kell tovább a "parlagon" hevernie. Ez óriási előny a kártyás verzióval szemben. Kevesebb taktikázás, kicsivel több szerencse. Ez az ára, hogy pörgősebb, "party"-bb játék legyen. A játék "világához" egyértelműen a kockás verzió áll közelebb!

Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

Bang játékcsalád