Bang! A kockajáték

  Normál ár: 4 590 Ft

  A Te árad: 4 360 Ft

  Értékelés:  (4.4)
  Mi lehet vonzóbb egy vérbeli cowboy számára, mint a mindig füstös, alkoholtól és táncoslányoktól pezsgő szalonok világa? Pláne, ha még a szerencséjét is próbára teheti... Ha szereted a Bang!-et, akkor a némiképp egyszerűsített, ezáltal jóval pörgősebb változata, a Bang! kockajáték sem fog csalódást okozni, hiszen a dolgok sok tekintetben változatlanok. A szerepek titkosak, csak annyi biztos, hogy a seriff a banditákra vadászik, a banditák a seriffre, a helyettesek védik főnöküket, a renegát pedig... Hát, róla sosem tudni, mire is készül valójában. Ezúttal azonban közös ellenség is akad - az indiánok támadása mindenkit garantáltan kellemetlenül érint majd, a sercegő dinamitról nem is beszélve! A tét sosem volt még ekkora!
  A Bang! kockajáték egyszerűsített játékmenetének köszönhetően a társasjátékokkal csak most ismerkedőknek is remek választás, az új funkciók pedig a veterán cowboyoknak is garantáltan okoznak majd meglepetéseket!
  Szerepjáték alapú, könnyed taktikai kockajáték - ez a Bang!
  BANG! BANG! BANG!

  Igen, sok lövést leadtunk az évek folyamán. És nem nagyon mentek mellé. Ki ne ismerné a BANG! című kártyajátékot? Valaki? Akkor röviden:

  Spagetti western. Morricone szól, a szél ördögszekeret görget keresztbe az utcán. Ez a város túl kicsi nektek. Valaki golyót fog kapni. Vagy sört. A törvény keze valakire lesújt… vagy porba hull. "Itt nincsen fehér, csak fekete ló." Seriff, banditák, seriffhelyettesek és egy renegát. Csak azt nem lehet tudni, ki kicsoda - egy idő után persze lehet azért sejteni.

  Csapatjáték, titkos szerepekkel, egyszerű célokkal: Ha te vagy a seriff, számolj le a banditákkal és a renegáttal. Ha seriffhelyettes vagy, akkor dettó, de fontos még, hogy a seriffet meg kell védened, akár az életed árán is. A renegát célja, hogy csak ő maradjon talpon. Ha mindenki más alulról szagolja a kaktuszt, akkor ő nyert. Ha a seriff meghalt, és él még bandita, akkor a banditák nyertek. (ergo a renegátnak utoljára kell hagynia a seriffet, addig akár támogatnia is érdemes) Ha a banditák elhullanak, akkor a Seriff és helyettesei nyertek.

  A szabályok egyszerűek, a játék gördülékeny, és szinte érezni a puskapor szagot. Az életerőnket töltények jelölik, és ez határozza meg azt is, hány lap lehet a kezünkben. Minden körben húzunk két lapot, kijátszunk néhányat, majd eldobjuk a töltényeinkhez képesti többletet. Mindezt addig ismételgetjük, amíg le nem számoltunk azokkal… nos, akikkel le kellett számolnunk - vagy amíg fel nem dobjuk a veszkócsizmát.

  Egy korsó sört felhajtva gyógyulunk, hordó mögé bukhatunk le a lövések elől, dinamitot dobhatunk - az majd valakinél felrobban. Winchester, 45-ös Colt, távcső, musztáng, postakocsi, és persze jönnek az indiánok is, nomeg a kiegészítők…

  "Ha lőnöd kell, hát lőj, ne fecsegj!"

  A Dodge Cityben, ahogy arra a címe is utal a hangsúly a kitérésen lesz (dodge - kitérés), így lesz néhány lap arra, hogy kerüljétek a golyókat, mert itt aztán záporoznak majd rendesen! Új fegyverek (pl.: Springfield puska), új italok (whiskey, tequila) várnak, ragtime és kánkán a szalonban és bunyó puszta kézzel! Ez persze nem minden, hiszen a dobozban 15 új karakter és 40 új kijátszható lap lapul, ráadásul ezzel a kiegészítővel a minimális játékosszám négyről háromra csökken, a maximális pedig hétről nyolcra nő!

  Az Aranyláz kiegészítő két nagy újdonságot hoz be a klasszikus BANG! játékmenetbe. Az egyik a felszerelések, amiket aranyért lehet vásárolni. Ezek között vannak egyszer használatosak, mint a rum vagy a palack - gondolom érthető, utóbbi miért egyszer használatos -, vagy akár maga az aranyláz, de vannak tartósak, mint az aranymosó serpenyő, a fegyveröv vagy a békepipa. A másik nagy újdonság az árnylövészek megjelenése. Arról van szó, hogy ha valaki golyó általi játékból való kiszuperálásban részesül, immár visszatérhet. Életjelölők nélkül, de ugyanúgy játszik, mint mindenki más, épp csak a köre végén el kell dobnia minden lapját. Ez persze az egész játék dinamikáját fenekestül forgatja fel. Ráadásul a renegátnak halála után kinő az igazságérzete, és árnyékrenegátként azt a csapatot (törvény és törvényen kívüliek) segíti, amelyik rosszabbul áll.

  Egy maréknyi kockáért

  A BANG! - A kockajáték a fentiekkel ellentétben nem egy kiegészítő, hanem egy önmagában játszható játékváltozat. Hatalmas előnye, hogy nagyon gyorsan le lehet játszani, így kb. húsz perc intenzív lövöldözés után jöhet a visszavágó. A lényeg persze ugyanaz: seriff és helyettesei, banditák, renegát, indiánok, sör, dinamit és persze a winchesterek hangja! A soron következő játékos 5 kockával dob, és kétszer dobhat újra, aztán végre kell hajtania, amit a kockákon lát, ami belekényszerítheti a játékost egy-két olyan helyzetbe, amit talán az alapjátékban megúszott volna: "Nem akartam, véletlenül sült el. […] biztosan ráhajtottál valami bukkanóra" vagyis a mechanika más, így a stratégia változik, de a lényeg ugyanaz: lőj, lőj, és aztán kérdezz, vagy inkább lőj megint!

  Szemtől szemben

  BANG! - A párbaj. A kétfős változat. Itt már nincsenek rejtett szerepek - két fővel nem is lenne egyszerű megoldani - csak a törvény két embere, szemben a törvénytelenség két jóképességűjével. Vagyis egy játékos mindig két karaktert irányít. Ezek egyike a frontvonalban üríti a tárakat, míg a másik a háttérben felszereléseket kapkod magára, sörbe fojtja sebeit és hasonlók - rá lehet felszereléseket kijátszani -. Aztán persze cserélnek, mert nem tesz jót az egészségnek, ha valaki soká ácsorog a golyózáporban. Ha az egyik karakter jobb létre szenderül, a helyére rögtön érkezik az utánpótlás. Egy játékos összesen négy karakterrel rendelkezik. Ha mind a négy életét vesztette, akkor alulmaradt a párbajban.

  Végezetül még annyit érdemes e…BANG!
  BANG! BANG! BANG!

  Woland

  Értékelések átlaga 


  (4.4)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 37 Gyakorlott játékosoknak 10 Családdal 30 Partijátéknak 36
  57% (29)
  29% (15)
  8% (4)
  6% (3)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 51)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  Méggyorsabb tüzelő

  Ádám | 2018. február 14.

  Ha tetszett a alap Bang kártyajáték, de még pörgősebbet szeretnétek játszani, akkor a kockabang nektek való, mert a tempó a kétszeresére növekszik ezzel a játékkal. Vicces, gyors és ak ockák újradobásával talán még taktikusabbá válik a játék.
  Kár volt kockáztatni

  Ti Wine | 2018. február 7.

  Nagy izgalommal vettem meg, hisz a kártyajáték nagy kedvence a társaságnak.
  Ebben a játékban már túl nagy a szerencsefaktor, és nem tart túl sokáig a játék sem.
  Elfogultak vagyunk

  Jiling | 2018. január 26.

  Hosszú évek óta van kártyás Bang a családban, több int 2000 partit lenyomtunk vele, majdnem az összes kieg. megvan hozzá. Eljött az idő hogy megvegyük a kockás változatot...
  Sokkal könnyebben emészthető elsőre, gyorsabb játékmenet, és eszméletlenül beszűkült játéktér. Ha sokan vagyunk, és buli van, jó játék lehet, de mi ennél sokkal magasabb szinten kombinálunk már! Meg nem bántam hogy megvettük, de nálunk, nem ez lesz a nagy kedvenc...
  kocka!!

  Gábor | 2018. január 15.

  A kártyajátékhoz képest egy kicsit jobb a helyzet igaz csak nagyobb tömegben (4+).
  A dinamit sebzése komolytalan (házi szabályként 1 helyett 3 sebzés)
  Az újaknak könnyebb magyarázat, plusz a kockadobáló fanoknak tetszik is!
  Kocka a király

  Keptön | 2018. január 12.

  Én hamarabb ismertem a kártyás verziót, de az nekem túl vontatott volt, sok holtidővel. Ezzel szemben a kocka bang szerelem volt első játékra. Egy barátokkal töltött nyaralásra vittük el, és 8-an játszottunk sokszor hajnalig... A játékosok kora, foglalkozása, társasjáték múltja teljesen eltérő volt, de mindenkit beszippantott!!! Azóta már a kiegészítőt is beszereztük, amivel tovább növekedett a taktikázás lehetősége. Tény viszont h 5 játékos alatt nagyon gyorsan kiderülnek a szerepek, bár a kiegészítő ezen is segít, de nem tudja teljesen megoldani a problémát. 5 ember felett viszont abszolút legjobb partijáték.
  Szuper könnyed szórakozás

  peter | 2018. január 6.

  Könnyed szórakozás vegyes társaságoknak. Nagyon szeretem benne, hogy két-három mondattal átadható a játékszabály az új belépőknek és garantált szórakozást biztosít mindenki számára kórtól, nemtől függetlenül.
  Kocka vs Kártya

  Simon-Hartyáni | 2018. január 1.

  Olvasva a hozzászólásokat az körvonalazódik mintha a Bang kártyajáték jobb game lenne. Nos tapasztalatom szerint ez nincs így!
  Először a kártyajátékot játszottuk (dodge city kieggel), majd utána tértünk át a kockára, és azt kell mondjam, hogy az utóbbi az igazi partyjáték.
  A kártyajáték ugyan első blikkre mélyebbnek tűnik, hiszen lehet fegyverünk, lovunk, minigame-t játszhatunk a hordókkal, hogy talált-e a sebzés vagy nem, azonban valójában mindezek csak lassítják a játékot. Egy olyan játékot amit partygame jellege miatt sok ember egyszerre akar élvezni és ahol gyakran előfordul, hogy egy adott játékos még mielőtt egy kártyát is húzhatott volna kiesik a játékból 30 percre.
  Ezzel szemben a kockajáték egy sokkal gördülékenyebb szórakozás biztosít a társaság számára, kevesebb holtidővel, nagyobb szerencse faktorral (ami csak fokozza a hangulatot) ennélfogva partygameként lényegesen jobban teljesít.
  Azt gondolom, hogy ezen a véleményen nem csak én vagyok, hiszen a Boardgamegeek listáján a kockajáték 457., míg a kártyajáték csupán 998. játék.
  A kockajátékhoz is van kiegészítő, javasolt hozzá.
  kártya helyett

  Zsófi | 2017. december 30.

  Egyszer-kétszer jó volt játszani vele a kártyás verzió helyett, mert új színt ad a játékhoz. De eléggé szűkített lesz a játéktér, emiatt mondjuk pörgősebb egy menet, ha valaki erre vágyik. Izgalmasak a speciális karakterek, de nekünk jobban tetszik a hosszabb, taktikusabb játék.
  Kocka vagy kártya?

  Péter | 2017. október 12.

  + igényes kiszerelés, strapabíró játékdarabok
  + rendkívül pörgős és gyorsan tanulható
  + a kártyajáték ismerete nélkül is élvezhető

  - a kártyás verziónál több lehetőség van taktikázni
  - 3 játékossal unalmas, 7-8 játékosnál pedig nagyon gyorsan kieshetsz, úgy, hogy szinte lépni sincs időd (de legalább gyorsan kezdődik a következő kör)

  Nekem homlokegyenest ellentétes élmény jutott, mint az előttem beíró játékosnak. A kártyával jó pár parti volt, ami hosszadalmas lövöldözésbe fordult, míg a másik 2-3-4 játékos csak unottan lézengett, várva, hogy végre kinyírják egymást a felek. Itt bitang gyorsan lepörögnek a körök, a szabályokat ismerő játékosokkal 10-15 percnél sosem tart tovább egy forduló. Nagyon jó kis partijáték, 8 éves kortól bátran ajánlott.
  Kártya vagy kocka?

  László | 2017. október 11.

  Számtalan BANG menet után jó volt kipróbálni egy olyan verziót, amihez nem kell annyi kártya, helyette csak kockákkal kell dobálózni. Ez a verzió sajnos nem hozta azt az élményt, amit vártunk tőle. Már nem is emlékszem rá, mi volt konkrétan a bajunk, az biztos, hogy túlságosan is pörgött (mindig meghalt valaki minden dobás után kábé) az egész. Letoltunk két-három társasággal is olyan öt menetet - BANG veteránok és gyerekek is vegyesen -, de nem éreztünk rá az ízére. Mentünk vissza a BANG Bullethez, azzal nem lehet hibáznunk. :)

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Bang játékcsalád