Bang! Kockajáték

Normál ár: 4 590 Ft


A Te árad: 4 361 Ft

Értékelés: 
(4.4)
Mi lehet vonzóbb egy vérbeli cowboy számára, mint a mindig füstös, alkoholtól és táncoslányoktól pezsgő szalonok világa? Pláne, ha még a szerencséjét is próbára teheti... Ha szereted a Bang!-et, akkor a némiképp egyszerűsített, ezáltal jóval pörgősebb változata, a Bang! kockajáték sem fog csalódást okozni, hiszen a dolgok sok tekintetben változatlanok. A szerepek titkosak, csak annyi biztos, hogy a seriff a banditákra vadászik, a banditák a seriffre, a helyettesek védik főnöküket, a renegát pedig... Hát, róla sosem tudni, mire is készül valójában. Ezúttal azonban közös ellenség is akad - az indiánok támadása mindenkit garantáltan kellemetlenül érint majd, a sercegő dinamitról nem is beszélve! A tét sosem volt még ekkora!
A Bang! kockajáték egyszerűsített játékmenetének köszönhetően a társasjátékokkal csak most ismerkedőknek is remek választás, az új funkciók pedig a veterán cowboyoknak is garantáltan okoznak majd meglepetéseket!
Szerepjáték alapú, könnyed taktikai kockajáték - ez a Bang!
BANG! BANG! BANG!

Igen, sok lövést leadtunk az évek folyamán. És nem nagyon mentek mellé. Ki ne ismerné a BANG! című kártyajátékot? Valaki? Akkor röviden:

Spagetti western. Morricone szól, a szél ördögszekeret görget keresztbe az utcán. Ez a város túl kicsi nektek. Valaki golyót fog kapni. Vagy sört. A törvény keze valakire lesújt… vagy porba hull. "Itt nincsen fehér, csak fekete ló." Seriff, banditák, seriffhelyettesek és egy renegát. Csak azt nem lehet tudni, ki kicsoda - egy idő után persze lehet azért sejteni.

Csapatjáték, titkos szerepekkel, egyszerű célokkal: Ha te vagy a seriff, számolj le a banditákkal és a renegáttal. Ha seriffhelyettes vagy, akkor dettó, de fontos még, hogy a seriffet meg kell védened, akár az életed árán is. A renegát célja, hogy csak ő maradjon talpon. Ha mindenki más alulról szagolja a kaktuszt, akkor ő nyert. Ha a seriff meghalt, és él még bandita, akkor a banditák nyertek. (ergo a renegátnak utoljára kell hagynia a seriffet, addig akár támogatnia is érdemes) Ha a banditák elhullanak, akkor a Seriff és helyettesei nyertek.

A szabályok egyszerűek, a játék gördülékeny, és szinte érezni a puskapor szagot. Az életerőnket töltények jelölik, és ez határozza meg azt is, hány lap lehet a kezünkben. Minden körben húzunk két lapot, kijátszunk néhányat, majd eldobjuk a töltényeinkhez képesti többletet. Mindezt addig ismételgetjük, amíg le nem számoltunk azokkal… nos, akikkel le kellett számolnunk - vagy amíg fel nem dobjuk a veszkócsizmát.

Egy korsó sört felhajtva gyógyulunk, hordó mögé bukhatunk le a lövések elől, dinamitot dobhatunk - az majd valakinél felrobban. Winchester, 45-ös Colt, távcső, musztáng, postakocsi, és persze jönnek az indiánok is, nomeg a kiegészítők…

"Ha lőnöd kell, hát lőj, ne fecsegj!"

A Dodge Cityben, ahogy arra a címe is utal a hangsúly a kitérésen lesz (dodge - kitérés), így lesz néhány lap arra, hogy kerüljétek a golyókat, mert itt aztán záporoznak majd rendesen! Új fegyverek (pl.: Springfield puska), új italok (whiskey, tequila) várnak, ragtime és kánkán a szalonban és bunyó puszta kézzel! Ez persze nem minden, hiszen a dobozban 15 új karakter és 40 új kijátszható lap lapul, ráadásul ezzel a kiegészítővel a minimális játékosszám négyről háromra csökken, a maximális pedig hétről nyolcra nő!

Az Aranyláz kiegészítő két nagy újdonságot hoz be a klasszikus BANG! játékmenetbe. Az egyik a felszerelések, amiket aranyért lehet vásárolni. Ezek között vannak egyszer használatosak, mint a rum vagy a palack - gondolom érthető, utóbbi miért egyszer használatos -, vagy akár maga az aranyláz, de vannak tartósak, mint az aranymosó serpenyő, a fegyveröv vagy a békepipa. A másik nagy újdonság az árnylövészek megjelenése. Arról van szó, hogy ha valaki golyó általi játékból való kiszuperálásban részesül, immár visszatérhet. Életjelölők nélkül, de ugyanúgy játszik, mint mindenki más, épp csak a köre végén el kell dobnia minden lapját. Ez persze az egész játék dinamikáját fenekestül forgatja fel. Ráadásul a renegátnak halála után kinő az igazságérzete, és árnyékrenegátként azt a csapatot (törvény és törvényen kívüliek) segíti, amelyik rosszabbul áll.

Egy maréknyi kockáért

A BANG! - A kockajáték a fentiekkel ellentétben nem egy kiegészítő, hanem egy önmagában játszható játékváltozat. Hatalmas előnye, hogy nagyon gyorsan le lehet játszani, így kb. húsz perc intenzív lövöldözés után jöhet a visszavágó. A lényeg persze ugyanaz: seriff és helyettesei, banditák, renegát, indiánok, sör, dinamit és persze a winchesterek hangja! A soron következő játékos 5 kockával dob, és kétszer dobhat újra, aztán végre kell hajtania, amit a kockákon lát, ami belekényszerítheti a játékost egy-két olyan helyzetbe, amit talán az alapjátékban megúszott volna: "Nem akartam, véletlenül sült el. […] biztosan ráhajtottál valami bukkanóra" vagyis a mechanika más, így a stratégia változik, de a lényeg ugyanaz: lőj, lőj, és aztán kérdezz, vagy inkább lőj megint!

Szemtől szemben

BANG! - A párbaj. A kétfős változat. Itt már nincsenek rejtett szerepek - két fővel nem is lenne egyszerű megoldani - csak a törvény két embere, szemben a törvénytelenség két jóképességűjével. Vagyis egy játékos mindig két karaktert irányít. Ezek egyike a frontvonalban üríti a tárakat, míg a másik a háttérben felszereléseket kapkod magára, sörbe fojtja sebeit és hasonlók - rá lehet felszereléseket kijátszani -. Aztán persze cserélnek, mert nem tesz jót az egészségnek, ha valaki soká ácsorog a golyózáporban. Ha az egyik karakter jobb létre szenderül, a helyére rögtön érkezik az utánpótlás. Egy játékos összesen négy karakterrel rendelkezik. Ha mind a négy életét vesztette, akkor alulmaradt a párbajban.

Végezetül még annyit érdemes e…BANG!
BANG! BANG! BANG!

Woland

Értékelések átlaga 


(4.4)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 59 Gyakorlott játékosoknak 17 Ameri gémereknek 5 Családdal 50 Partijátéknak 60
56% (44)
32% (25)
9% (7)
4% (3)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 79)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. ...
  9. 8
Nagyszerű vadnyugati társasjáték

Zsombor | 2020. június 26.

Nagyon jól átadja a vadnyugati élményt. Pörgős játék. 3 játékossal nem az igazi, minél több ember játszik annál érdekesebb és izgalmasabb, ilyenkor jön elő a hamisítatlan Bang! játékélmény. Sok vicces szituáció kerekedik ki a játék közben, például amikor kiderül, hogy egy játékos a társát lőtte le vagy amikor az addig társnak tekintett játékos hirtelen 360 fokos fordulatot téve sorozatokat kezd belém lőni.
Játszunk még egyet!

Gergő | 2020. június 24.

Pörgősebb, mint az alapjáték. Nem lehet egy játék után abbahagyni. Vicces mikor a fél csapatot megsemmisíti egy indián támadás.
Party játék (Kocsma játék)

Kogi | 2020. június 12.

Kocka póker filling nagyon feldobta az alapjátékot. Nagyon szeretjük a barátaimmal játszani gyors party játék. Vadnyugati blöffölős kockázós.
Igazi parti feeling

Márton | 2020. január 8.

Olyan, mint a kockapóker, de igazi vadnyugati feelingben. Szórakoztató, pörgős játékmenet az egész család számára. Mi ismerősökkel és családdal szoktuk játszani. Azért adok 4 csillagot, mert én inkább a stratégiai, fantáziadús játékokat kedvelem. És ha azok 5 csillagosak, akkor ez mennyi legyen? :)
Bang! Kockajáték

Lajos | 2019. december 15.

Nagyon szórakoztató játék. A tábla játékkal ellentétben gyors és pörgős. Csak ajánlani tudom :)
Pörgős, viszont elég kiszámítható

István | 2019. szeptember 3.

Nem játszottam soha a kártyajátékkal, csak ehhez a változathoz volt szerencsém. Így csak erről tudok véleményt írni.

Alapvetően egy pörgős játékról van szó, amely elsősorban 5, de inkább 6 játékostól kezdve érzi jól magát. Ugyan elég szórakoztató helyzeteket képes szülni, a blöffölés (amiről elsősorban a játék szólna) igen alacsony szintű; olyan gyors ugyanis a játék, hogy ha megpróbálunk a karakterünknek ellentmondó módon viselkedni, akkor igen nagy mértékben romlanak a nyerési esélyeink.

További hibája számomra, hogy a karakterkártyák képességei őrült módon eltérnek, főleg a szerepünk függvényében; nem ritkán találjuk magunkat olyan helyzetben, ahol a saját karakterünk/csapatunk képességei teljesen haszontalanok (vagy egy kevésbé rutinos játékos esetében akár ártalmas, mert eltereli a figyelmét az elsődleges céljáról), míg az ellenségnél jobbnál jobb kártyák vannak.

Mindent összevetve alapvetően egy szórakoztató játékról van szó, ami nagyobb társaságokban a hibája ellenére is alkalmas akár több órán át is szórakoztató lenni. Az ára pedig igen kedvező, ami szintén segít szemet hunyni hiányosságai fölött. De egy friss kollekcióba jó eséllyel nem ezt ajánlanám, mint az első gyors, blöff-orientált játék.
Gyors, pörgős

Róbert | 2019. szeptember 3.

Nagyobb játékok közti pihenésre és iszogatás közbeni laza játéknak vettük. Mindenképp megéri az árát. A kártyás változathoz képest egyszerűbb, rövidebb, pörgősebb és a kezdők is gyorsabban beletanulnak. Nyilván nem egész estés játék, de maratoni társas estéken is előkerül pihentető játéknak.
Pörgős

Lebois | 2019. augusztus 29.

Pörgősebb mint az alapjáték. A design zseniális, a hangulat szintén, viszont 2-3 menet után kifullad.
Szeretjük

Niki | 2019. augusztus 14.

A alapjáték már egy kicsit unalmas volt nekünk, így kerestünk valami mást. Ez a játék nagyon jó. Iszogatások alkalmával mindig elővesszük.
bang

Dániel | 2019. május 3.

Először a kártyás verzióval ismerkedtem meg, de a kockákkal pörgősebb a játék, kevesebb taktikázásra van lehetőség, és nagyobb a szerencsefaktor. Sajnos 5 játékos alatt nem olyan élvezetes, de nagy kedvencem. A kiegészítő (Old Saloon) nagyot dob rajta!

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

Bang játékcsalád