Bang! A kockajáték

  Normál ár: 4 590 Ft

  A Te árad: 4 360 Ft

  Értékelés:  (4.4)
  Mi lehet vonzóbb egy vérbeli cowboy számára, mint a mindig füstös, alkoholtól és táncoslányoktól pezsgő szalonok világa? Pláne, ha még a szerencséjét is próbára teheti... Ha szereted a Bang!-et, akkor a némiképp egyszerűsített, ezáltal jóval pörgősebb változata, a Bang! kockajáték sem fog csalódást okozni, hiszen a dolgok sok tekintetben változatlanok. A szerepek titkosak, csak annyi biztos, hogy a seriff a banditákra vadászik, a banditák a seriffre, a helyettesek védik főnöküket, a renegát pedig... Hát, róla sosem tudni, mire is készül valójában. Ezúttal azonban közös ellenség is akad - az indiánok támadása mindenkit garantáltan kellemetlenül érint majd, a sercegő dinamitról nem is beszélve! A tét sosem volt még ekkora!
  A Bang! kockajáték egyszerűsített játékmenetének köszönhetően a társasjátékokkal csak most ismerkedőknek is remek választás, az új funkciók pedig a veterán cowboyoknak is garantáltan okoznak majd meglepetéseket!
  Szerepjáték alapú, könnyed taktikai kockajáték - ez a Bang!
  BANG! BANG! BANG!

  Igen, sok lövést leadtunk az évek folyamán. És nem nagyon mentek mellé. Ki ne ismerné a BANG! című kártyajátékot? Valaki? Akkor röviden:

  Spagetti western. Morricone szól, a szél ördögszekeret görget keresztbe az utcán. Ez a város túl kicsi nektek. Valaki golyót fog kapni. Vagy sört. A törvény keze valakire lesújt… vagy porba hull. "Itt nincsen fehér, csak fekete ló." Seriff, banditák, seriffhelyettesek és egy renegát. Csak azt nem lehet tudni, ki kicsoda - egy idő után persze lehet azért sejteni.

  Csapatjáték, titkos szerepekkel, egyszerű célokkal: Ha te vagy a seriff, számolj le a banditákkal és a renegáttal. Ha seriffhelyettes vagy, akkor dettó, de fontos még, hogy a seriffet meg kell védened, akár az életed árán is. A renegát célja, hogy csak ő maradjon talpon. Ha mindenki más alulról szagolja a kaktuszt, akkor ő nyert. Ha a seriff meghalt, és él még bandita, akkor a banditák nyertek. (ergo a renegátnak utoljára kell hagynia a seriffet, addig akár támogatnia is érdemes) Ha a banditák elhullanak, akkor a Seriff és helyettesei nyertek.

  A szabályok egyszerűek, a játék gördülékeny, és szinte érezni a puskapor szagot. Az életerőnket töltények jelölik, és ez határozza meg azt is, hány lap lehet a kezünkben. Minden körben húzunk két lapot, kijátszunk néhányat, majd eldobjuk a töltényeinkhez képesti többletet. Mindezt addig ismételgetjük, amíg le nem számoltunk azokkal… nos, akikkel le kellett számolnunk - vagy amíg fel nem dobjuk a veszkócsizmát.

  Egy korsó sört felhajtva gyógyulunk, hordó mögé bukhatunk le a lövések elől, dinamitot dobhatunk - az majd valakinél felrobban. Winchester, 45-ös Colt, távcső, musztáng, postakocsi, és persze jönnek az indiánok is, nomeg a kiegészítők…

  "Ha lőnöd kell, hát lőj, ne fecsegj!"

  A Dodge Cityben, ahogy arra a címe is utal a hangsúly a kitérésen lesz (dodge - kitérés), így lesz néhány lap arra, hogy kerüljétek a golyókat, mert itt aztán záporoznak majd rendesen! Új fegyverek (pl.: Springfield puska), új italok (whiskey, tequila) várnak, ragtime és kánkán a szalonban és bunyó puszta kézzel! Ez persze nem minden, hiszen a dobozban 15 új karakter és 40 új kijátszható lap lapul, ráadásul ezzel a kiegészítővel a minimális játékosszám négyről háromra csökken, a maximális pedig hétről nyolcra nő!

  Az Aranyláz kiegészítő két nagy újdonságot hoz be a klasszikus BANG! játékmenetbe. Az egyik a felszerelések, amiket aranyért lehet vásárolni. Ezek között vannak egyszer használatosak, mint a rum vagy a palack - gondolom érthető, utóbbi miért egyszer használatos -, vagy akár maga az aranyláz, de vannak tartósak, mint az aranymosó serpenyő, a fegyveröv vagy a békepipa. A másik nagy újdonság az árnylövészek megjelenése. Arról van szó, hogy ha valaki golyó általi játékból való kiszuperálásban részesül, immár visszatérhet. Életjelölők nélkül, de ugyanúgy játszik, mint mindenki más, épp csak a köre végén el kell dobnia minden lapját. Ez persze az egész játék dinamikáját fenekestül forgatja fel. Ráadásul a renegátnak halála után kinő az igazságérzete, és árnyékrenegátként azt a csapatot (törvény és törvényen kívüliek) segíti, amelyik rosszabbul áll.

  Egy maréknyi kockáért

  A BANG! - A kockajáték a fentiekkel ellentétben nem egy kiegészítő, hanem egy önmagában játszható játékváltozat. Hatalmas előnye, hogy nagyon gyorsan le lehet játszani, így kb. húsz perc intenzív lövöldözés után jöhet a visszavágó. A lényeg persze ugyanaz: seriff és helyettesei, banditák, renegát, indiánok, sör, dinamit és persze a winchesterek hangja! A soron következő játékos 5 kockával dob, és kétszer dobhat újra, aztán végre kell hajtania, amit a kockákon lát, ami belekényszerítheti a játékost egy-két olyan helyzetbe, amit talán az alapjátékban megúszott volna: "Nem akartam, véletlenül sült el. […] biztosan ráhajtottál valami bukkanóra" vagyis a mechanika más, így a stratégia változik, de a lényeg ugyanaz: lőj, lőj, és aztán kérdezz, vagy inkább lőj megint!

  Szemtől szemben

  BANG! - A párbaj. A kétfős változat. Itt már nincsenek rejtett szerepek - két fővel nem is lenne egyszerű megoldani - csak a törvény két embere, szemben a törvénytelenség két jóképességűjével. Vagyis egy játékos mindig két karaktert irányít. Ezek egyike a frontvonalban üríti a tárakat, míg a másik a háttérben felszereléseket kapkod magára, sörbe fojtja sebeit és hasonlók - rá lehet felszereléseket kijátszani -. Aztán persze cserélnek, mert nem tesz jót az egészségnek, ha valaki soká ácsorog a golyózáporban. Ha az egyik karakter jobb létre szenderül, a helyére rögtön érkezik az utánpótlás. Egy játékos összesen négy karakterrel rendelkezik. Ha mind a négy életét vesztette, akkor alulmaradt a párbajban.

  Végezetül még annyit érdemes e…BANG!
  BANG! BANG! BANG!

  Woland

  Értékelések átlaga 


  (4.4)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 41 Gyakorlott játékosoknak 12 Családdal 34 Partijátéknak 40
  56% (32)
  30% (17)
  9% (5)
  5% (3)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 57)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  Gyorsabb játékmenet = kevesebb lehetőség

  Krisztián | 2018. június 9.

  Sokkal gyorsabb és egyszerűbb játékmenetet nyújt, mint az eredeti kártyajáték. Ebből adódóan jóval kevesebb lehetőséget és kombinációt nyújt. Nekem személy szerint a kártyás verzió jobban tetszik, de ez javarészt szituáció függő. Ha a pörgőbb akciót, kevesebb agyalást részesíti valaki előnyben, akkor ez a kockás változat jobb döntés lesz.
  Bang! Kockajáték

  Dávid | 2018. május 22.

  Sok szempontból jobb és "barátságosabb" az eredetinél. Egyrészt jóval rövidebb (kb. 20-25 perc egy parti), ha valaki kiesik, nem feltétlenül kell több mint fél órát malmoznia, hiszen nemsokára kezdhetitek a következő partit, a karakterek sokkal kiegyensúlyozottabbak, a szabályok szerintem letisztultabbak (elég megjegyezni néhány szimbólumot és kész, nincs annyi "kiskapu") stb. Az alapszituáció hasonló az eredeti kártyaverzióhoz: adott néhány titkos szerep (játékosszámtól függ a számuk és a kombinációjuk) és egy seriff. Minden szerepkörnek saját célja van (banditáknak meg kell ölniük a seriffet, serrifnek + helyettesnek meg kell ölnie a banditákat, renegátnak meg kell ölnie a banditákat + a helyetteseket és utána a seriffet. Az a csoport, amelyik előbb megoldja a feladatát nyer, ám a csavar abban van, hogy a seriffen kívül egyik szerep sem publikus, így a játék elején ki kell találnotok, hogy ki lehet veletek és ki ellenetek, ami - feltéve ha sokan játszotok - nem is olyan egyértelmű, hiszen a renegátnak érdemes a játék elején védenie a seriffet és ölnie a banditákat, éppen úgy, ahogy a seriffhelyetteseknek, de ha pl. a banditák túl korán felfedik magukat, könnyen szitává lőhetik őket néhány kör alatt.

  Véleményem szerint kevésbé taktikus mint az alapverzió, és nyilván a kockák miatt jóval nagyobb a szerencsefaktor is benne, de mégis szívesebben játszom ezzel, mint a kártyással. A kártyás sokszor elhúzódik, jó néhány üresjárat kialakulhat benne, ráadásul ott néhány karakter szinte legyőzhetetlen, míg másik teljesen haszontalanok. A kockajátéknál azonban ez a probléma sem áll fenn és ha esetleg a balszerencséd miatt esel ki, vagy nem sikerül valami (nem tudod kidobni a megfelelő kockákat), akkor se dőlsz a kardodba, mert nem másfél órát töltöttél a játékkal, hanem maximum negyed órát és pár percen belül kezdhetitek is a következő partit. Ezt a verziót már alapból nyolcan lehet játszani, amit erősen ajánlok, hiszen az eredeti Banghez hasonlóan ezt a játékot is minél többen játsszátok, annál élvezetesebb, izgalmasabb. Nem egy mély játék, a szerepek kitalálása azonban picit izgalmasabbá teszi a szituációkat és gyakran át tudjátok verni az ellenfeleiteket, ha félreérthetően viselkedtek. Szerintem egy abszolút vállalható partijáték, gyors, pörgős és egyszerű játékmenettel, amit bármikor le lehet venni a polcról könnyed levezetésként, vagy ha két komolyabb játék között lazítanátok. Nagyobb családoknak, baráti társaságoknak ideális és szerintem olyanokat is érdekelni fog, akik nem feltétlenül rajonganak a mélyebb játékokért, csak elütnék az időt valamivel.

  Még egy megjegyzés: 3 fővel ne játsszátok, abszolút alibiként került a dobozra, szerintem 4 fővel sem az igazi, de 5+ (inkább több!) emberrel már kijön az igazi oldala.
  Villám Bang!

  László Botond | 2018. május 22.

  Tempóban egyértelműen 3 fokozattal feljebb kapcsol mint a kártyás társa! Ennek nagy előnye, hogy aki kiesik a játékból, nagy valószínűséggel 5-15 percél nem kell tovább a "parlagon" hevernie. Ez óriási előny a kártyás verzióval szemben. Kevesebb taktikázás, kicsivel több szerencse. Ez az ára, hogy pörgősebb, "party"-bb játék legyen. A játék "világához" egyértelműen a kockás verzió áll közelebb!
  Jonak mondhato

  Katalin | 2018. május 9.

  Nem tul taktikus jatek, igaz gyorsabb lefojasu ,mint az eredeti Bang, de velememyem szerint nem annyira izgalmas.
  Nagyon ajánlom!

  András | 2018. április 3.

  Egyszerű szabályok, leírás, gyors játékmenet! Csak ajánlani tudom, bárkinek egy hangulatos összejövetelhez! Akár kisebbekkel is!
  Mikor 5 dinamit jön...

  Mt140 | 2018. április 1.

  Aki ismeri a BANG!-et, de nincs sok ideje játszani, annak a legideálisabb talán a kockajáték. Rövid, pörgős körök, fantasztikus karakterek, és a legfontosabb: 5 kocka, amitől a játék pillanatok alatt magával ragadhat mindenkit...
  Méggyorsabb tüzelő

  Ádám | 2018. február 14.

  Ha tetszett a alap Bang kártyajáték, de még pörgősebbet szeretnétek játszani, akkor a kockabang nektek való, mert a tempó a kétszeresére növekszik ezzel a játékkal. Vicces, gyors és ak ockák újradobásával talán még taktikusabbá válik a játék.
  Kár volt kockáztatni

  Ti Wine | 2018. február 7.

  Nagy izgalommal vettem meg, hisz a kártyajáték nagy kedvence a társaságnak.
  Ebben a játékban már túl nagy a szerencsefaktor, és nem tart túl sokáig a játék sem.
  Elfogultak vagyunk

  Jiling | 2018. január 26.

  Hosszú évek óta van kártyás Bang a családban, több int 2000 partit lenyomtunk vele, majdnem az összes kieg. megvan hozzá. Eljött az idő hogy megvegyük a kockás változatot...
  Sokkal könnyebben emészthető elsőre, gyorsabb játékmenet, és eszméletlenül beszűkült játéktér. Ha sokan vagyunk, és buli van, jó játék lehet, de mi ennél sokkal magasabb szinten kombinálunk már! Meg nem bántam hogy megvettük, de nálunk, nem ez lesz a nagy kedvenc...
  kocka!!

  Gábor | 2018. január 15.

  A kártyajátékhoz képest egy kicsit jobb a helyzet igaz csak nagyobb tömegben (4+).
  A dinamit sebzése komolytalan (házi szabályként 1 helyett 3 sebzés)
  Az újaknak könnyebb magyarázat, plusz a kockadobáló fanoknak tetszik is!

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Bang játékcsalád