Bang! A kockajáték

  Normál ár: 4 590 Ft

  A Te árad: 4 360 Ft

  Értékelés:  (4.4)
  Mi lehet vonzóbb egy vérbeli cowboy számára, mint a mindig füstös, alkoholtól és táncoslányoktól pezsgő szalonok világa? Pláne, ha még a szerencséjét is próbára teheti... Ha szereted a Bang!-et, akkor a némiképp egyszerűsített, ezáltal jóval pörgősebb változata, a Bang! kockajáték sem fog csalódást okozni, hiszen a dolgok sok tekintetben változatlanok. A szerepek titkosak, csak annyi biztos, hogy a seriff a banditákra vadászik, a banditák a seriffre, a helyettesek védik főnöküket, a renegát pedig... Hát, róla sosem tudni, mire is készül valójában. Ezúttal azonban közös ellenség is akad - az indiánok támadása mindenkit garantáltan kellemetlenül érint majd, a sercegő dinamitról nem is beszélve! A tét sosem volt még ekkora!
  A Bang! kockajáték egyszerűsített játékmenetének köszönhetően a társasjátékokkal csak most ismerkedőknek is remek választás, az új funkciók pedig a veterán cowboyoknak is garantáltan okoznak majd meglepetéseket!
  Szerepjáték alapú, könnyed taktikai kockajáték - ez a Bang!
  BANG! BANG! BANG!

  Igen, sok lövést leadtunk az évek folyamán. És nem nagyon mentek mellé. Ki ne ismerné a BANG! című kártyajátékot? Valaki? Akkor röviden:

  Spagetti western. Morricone szól, a szél ördögszekeret görget keresztbe az utcán. Ez a város túl kicsi nektek. Valaki golyót fog kapni. Vagy sört. A törvény keze valakire lesújt… vagy porba hull. "Itt nincsen fehér, csak fekete ló." Seriff, banditák, seriffhelyettesek és egy renegát. Csak azt nem lehet tudni, ki kicsoda - egy idő után persze lehet azért sejteni.

  Csapatjáték, titkos szerepekkel, egyszerű célokkal: Ha te vagy a seriff, számolj le a banditákkal és a renegáttal. Ha seriffhelyettes vagy, akkor dettó, de fontos még, hogy a seriffet meg kell védened, akár az életed árán is. A renegát célja, hogy csak ő maradjon talpon. Ha mindenki más alulról szagolja a kaktuszt, akkor ő nyert. Ha a seriff meghalt, és él még bandita, akkor a banditák nyertek. (ergo a renegátnak utoljára kell hagynia a seriffet, addig akár támogatnia is érdemes) Ha a banditák elhullanak, akkor a Seriff és helyettesei nyertek.

  A szabályok egyszerűek, a játék gördülékeny, és szinte érezni a puskapor szagot. Az életerőnket töltények jelölik, és ez határozza meg azt is, hány lap lehet a kezünkben. Minden körben húzunk két lapot, kijátszunk néhányat, majd eldobjuk a töltényeinkhez képesti többletet. Mindezt addig ismételgetjük, amíg le nem számoltunk azokkal… nos, akikkel le kellett számolnunk - vagy amíg fel nem dobjuk a veszkócsizmát.

  Egy korsó sört felhajtva gyógyulunk, hordó mögé bukhatunk le a lövések elől, dinamitot dobhatunk - az majd valakinél felrobban. Winchester, 45-ös Colt, távcső, musztáng, postakocsi, és persze jönnek az indiánok is, nomeg a kiegészítők…

  "Ha lőnöd kell, hát lőj, ne fecsegj!"

  A Dodge Cityben, ahogy arra a címe is utal a hangsúly a kitérésen lesz (dodge - kitérés), így lesz néhány lap arra, hogy kerüljétek a golyókat, mert itt aztán záporoznak majd rendesen! Új fegyverek (pl.: Springfield puska), új italok (whiskey, tequila) várnak, ragtime és kánkán a szalonban és bunyó puszta kézzel! Ez persze nem minden, hiszen a dobozban 15 új karakter és 40 új kijátszható lap lapul, ráadásul ezzel a kiegészítővel a minimális játékosszám négyről háromra csökken, a maximális pedig hétről nyolcra nő!

  Az Aranyláz kiegészítő két nagy újdonságot hoz be a klasszikus BANG! játékmenetbe. Az egyik a felszerelések, amiket aranyért lehet vásárolni. Ezek között vannak egyszer használatosak, mint a rum vagy a palack - gondolom érthető, utóbbi miért egyszer használatos -, vagy akár maga az aranyláz, de vannak tartósak, mint az aranymosó serpenyő, a fegyveröv vagy a békepipa. A másik nagy újdonság az árnylövészek megjelenése. Arról van szó, hogy ha valaki golyó általi játékból való kiszuperálásban részesül, immár visszatérhet. Életjelölők nélkül, de ugyanúgy játszik, mint mindenki más, épp csak a köre végén el kell dobnia minden lapját. Ez persze az egész játék dinamikáját fenekestül forgatja fel. Ráadásul a renegátnak halála után kinő az igazságérzete, és árnyékrenegátként azt a csapatot (törvény és törvényen kívüliek) segíti, amelyik rosszabbul áll.

  Egy maréknyi kockáért

  A BANG! - A kockajáték a fentiekkel ellentétben nem egy kiegészítő, hanem egy önmagában játszható játékváltozat. Hatalmas előnye, hogy nagyon gyorsan le lehet játszani, így kb. húsz perc intenzív lövöldözés után jöhet a visszavágó. A lényeg persze ugyanaz: seriff és helyettesei, banditák, renegát, indiánok, sör, dinamit és persze a winchesterek hangja! A soron következő játékos 5 kockával dob, és kétszer dobhat újra, aztán végre kell hajtania, amit a kockákon lát, ami belekényszerítheti a játékost egy-két olyan helyzetbe, amit talán az alapjátékban megúszott volna: "Nem akartam, véletlenül sült el. […] biztosan ráhajtottál valami bukkanóra" vagyis a mechanika más, így a stratégia változik, de a lényeg ugyanaz: lőj, lőj, és aztán kérdezz, vagy inkább lőj megint!

  Szemtől szemben

  BANG! - A párbaj. A kétfős változat. Itt már nincsenek rejtett szerepek - két fővel nem is lenne egyszerű megoldani - csak a törvény két embere, szemben a törvénytelenség két jóképességűjével. Vagyis egy játékos mindig két karaktert irányít. Ezek egyike a frontvonalban üríti a tárakat, míg a másik a háttérben felszereléseket kapkod magára, sörbe fojtja sebeit és hasonlók - rá lehet felszereléseket kijátszani -. Aztán persze cserélnek, mert nem tesz jót az egészségnek, ha valaki soká ácsorog a golyózáporban. Ha az egyik karakter jobb létre szenderül, a helyére rögtön érkezik az utánpótlás. Egy játékos összesen négy karakterrel rendelkezik. Ha mind a négy életét vesztette, akkor alulmaradt a párbajban.

  Végezetül még annyit érdemes e…BANG!
  BANG! BANG! BANG!

  Woland

  Értékelések átlaga 


  (4.4)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 44 Gyakorlott játékosoknak 12 Családdal 36 Partijátéknak 43
  57% (34)
  30% (18)
  8% (5)
  5% (3)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 60)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  Fel a kezekkel vagy lövök!

  Miklos | 2018. augusztus 30.

  Nagyon jó kis partijáték, az eredeti kártyás verziónál sokkal pörgősebb, nagyobb szerencsefaktorral. Hárman sem rossz annyira, bár ott elvesznek a titkos szerepek és mindenki lő mindenkit, ám mivel néha az ellenségünket is meg kell menteni ahhoz, hogy nyerni tudjunk, az is izgalmas lehet...
  Kiváló partijáték

  Álmos | 2018. július 29.

  Nagyon szórakoztató!
  Bang! Kockajáték

  Brigitta | 2018. június 27.

  Ha ismered az alapjátékot, akkor könnyen meg lehet tanulni ezt is. Gyorsabb a játékmenet, viszont szerintem nem annyira szórakoztató, mint az eredeti Bang. Itt inkább a szerencsén múlik, hogy ki nyer és nem azon, hogy ki mennyire taktikus.
  Gyorsabb játékmenet = kevesebb lehetőség

  Krisztián | 2018. június 9.

  Sokkal gyorsabb és egyszerűbb játékmenetet nyújt, mint az eredeti kártyajáték. Ebből adódóan jóval kevesebb lehetőséget és kombinációt nyújt. Nekem személy szerint a kártyás verzió jobban tetszik, de ez javarészt szituáció függő. Ha a pörgőbb akciót, kevesebb agyalást részesíti valaki előnyben, akkor ez a kockás változat jobb döntés lesz.
  Bang! Kockajáték

  Dávid | 2018. május 22.

  Sok szempontból jobb és "barátságosabb" az eredetinél. Egyrészt jóval rövidebb (kb. 20-25 perc egy parti), ha valaki kiesik, nem feltétlenül kell több mint fél órát malmoznia, hiszen nemsokára kezdhetitek a következő partit, a karakterek sokkal kiegyensúlyozottabbak, a szabályok szerintem letisztultabbak (elég megjegyezni néhány szimbólumot és kész, nincs annyi "kiskapu") stb. Az alapszituáció hasonló az eredeti kártyaverzióhoz: adott néhány titkos szerep (játékosszámtól függ a számuk és a kombinációjuk) és egy seriff. Minden szerepkörnek saját célja van (banditáknak meg kell ölniük a seriffet, serrifnek + helyettesnek meg kell ölnie a banditákat, renegátnak meg kell ölnie a banditákat + a helyetteseket és utána a seriffet. Az a csoport, amelyik előbb megoldja a feladatát nyer, ám a csavar abban van, hogy a seriffen kívül egyik szerep sem publikus, így a játék elején ki kell találnotok, hogy ki lehet veletek és ki ellenetek, ami - feltéve ha sokan játszotok - nem is olyan egyértelmű, hiszen a renegátnak érdemes a játék elején védenie a seriffet és ölnie a banditákat, éppen úgy, ahogy a seriffhelyetteseknek, de ha pl. a banditák túl korán felfedik magukat, könnyen szitává lőhetik őket néhány kör alatt.

  Véleményem szerint kevésbé taktikus mint az alapverzió, és nyilván a kockák miatt jóval nagyobb a szerencsefaktor is benne, de mégis szívesebben játszom ezzel, mint a kártyással. A kártyás sokszor elhúzódik, jó néhány üresjárat kialakulhat benne, ráadásul ott néhány karakter szinte legyőzhetetlen, míg másik teljesen haszontalanok. A kockajátéknál azonban ez a probléma sem áll fenn és ha esetleg a balszerencséd miatt esel ki, vagy nem sikerül valami (nem tudod kidobni a megfelelő kockákat), akkor se dőlsz a kardodba, mert nem másfél órát töltöttél a játékkal, hanem maximum negyed órát és pár percen belül kezdhetitek is a következő partit. Ezt a verziót már alapból nyolcan lehet játszani, amit erősen ajánlok, hiszen az eredeti Banghez hasonlóan ezt a játékot is minél többen játsszátok, annál élvezetesebb, izgalmasabb. Nem egy mély játék, a szerepek kitalálása azonban picit izgalmasabbá teszi a szituációkat és gyakran át tudjátok verni az ellenfeleiteket, ha félreérthetően viselkedtek. Szerintem egy abszolút vállalható partijáték, gyors, pörgős és egyszerű játékmenettel, amit bármikor le lehet venni a polcról könnyed levezetésként, vagy ha két komolyabb játék között lazítanátok. Nagyobb családoknak, baráti társaságoknak ideális és szerintem olyanokat is érdekelni fog, akik nem feltétlenül rajonganak a mélyebb játékokért, csak elütnék az időt valamivel.

  Még egy megjegyzés: 3 fővel ne játsszátok, abszolút alibiként került a dobozra, szerintem 4 fővel sem az igazi, de 5+ (inkább több!) emberrel már kijön az igazi oldala.
  Villám Bang!

  László Botond | 2018. május 22.

  Tempóban egyértelműen 3 fokozattal feljebb kapcsol mint a kártyás társa! Ennek nagy előnye, hogy aki kiesik a játékból, nagy valószínűséggel 5-15 percél nem kell tovább a "parlagon" hevernie. Ez óriási előny a kártyás verzióval szemben. Kevesebb taktikázás, kicsivel több szerencse. Ez az ára, hogy pörgősebb, "party"-bb játék legyen. A játék "világához" egyértelműen a kockás verzió áll közelebb!
  Jonak mondhato

  Katalin | 2018. május 9.

  Nem tul taktikus jatek, igaz gyorsabb lefojasu ,mint az eredeti Bang, de velememyem szerint nem annyira izgalmas.
  Nagyon ajánlom!

  András | 2018. április 3.

  Egyszerű szabályok, leírás, gyors játékmenet! Csak ajánlani tudom, bárkinek egy hangulatos összejövetelhez! Akár kisebbekkel is!
  Mikor 5 dinamit jön...

  Mt140 | 2018. április 1.

  Aki ismeri a BANG!-et, de nincs sok ideje játszani, annak a legideálisabb talán a kockajáték. Rövid, pörgős körök, fantasztikus karakterek, és a legfontosabb: 5 kocka, amitől a játék pillanatok alatt magával ragadhat mindenkit...
  Méggyorsabb tüzelő

  Ádám | 2018. február 14.

  Ha tetszett a alap Bang kártyajáték, de még pörgősebbet szeretnétek játszani, akkor a kockabang nektek való, mert a tempó a kétszeresére növekszik ezzel a játékkal. Vicces, gyors és ak ockák újradobásával talán még taktikusabbá válik a játék.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Bang játékcsalád