Bang! A kockajáték

Normál ár: 4 590 Ft

A Te árad: 4 360 Ft

Értékelés:  (4.4)
Mi lehet vonzóbb egy vérbeli cowboy számára, mint a mindig füstös, alkoholtól és táncoslányoktól pezsgő szalonok világa? Pláne, ha még a szerencséjét is próbára teheti... Ha szereted a Bang!-et, akkor a némiképp egyszerűsített, ezáltal jóval pörgősebb változata, a Bang! kockajáték sem fog csalódást okozni, hiszen a dolgok sok tekintetben változatlanok. A szerepek titkosak, csak annyi biztos, hogy a seriff a banditákra vadászik, a banditák a seriffre, a helyettesek védik főnöküket, a renegát pedig... Hát, róla sosem tudni, mire is készül valójában. Ezúttal azonban közös ellenség is akad - az indiánok támadása mindenkit garantáltan kellemetlenül érint majd, a sercegő dinamitról nem is beszélve! A tét sosem volt még ekkora!
A Bang! kockajáték egyszerűsített játékmenetének köszönhetően a társasjátékokkal csak most ismerkedőknek is remek választás, az új funkciók pedig a veterán cowboyoknak is garantáltan okoznak majd meglepetéseket!
Szerepjáték alapú, könnyed taktikai kockajáték - ez a Bang!
BANG! BANG! BANG!

Igen, sok lövést leadtunk az évek folyamán. És nem nagyon mentek mellé. Ki ne ismerné a BANG! című kártyajátékot? Valaki? Akkor röviden:

Spagetti western. Morricone szól, a szél ördögszekeret görget keresztbe az utcán. Ez a város túl kicsi nektek. Valaki golyót fog kapni. Vagy sört. A törvény keze valakire lesújt… vagy porba hull. "Itt nincsen fehér, csak fekete ló." Seriff, banditák, seriffhelyettesek és egy renegát. Csak azt nem lehet tudni, ki kicsoda - egy idő után persze lehet azért sejteni.

Csapatjáték, titkos szerepekkel, egyszerű célokkal: Ha te vagy a seriff, számolj le a banditákkal és a renegáttal. Ha seriffhelyettes vagy, akkor dettó, de fontos még, hogy a seriffet meg kell védened, akár az életed árán is. A renegát célja, hogy csak ő maradjon talpon. Ha mindenki más alulról szagolja a kaktuszt, akkor ő nyert. Ha a seriff meghalt, és él még bandita, akkor a banditák nyertek. (ergo a renegátnak utoljára kell hagynia a seriffet, addig akár támogatnia is érdemes) Ha a banditák elhullanak, akkor a Seriff és helyettesei nyertek.

A szabályok egyszerűek, a játék gördülékeny, és szinte érezni a puskapor szagot. Az életerőnket töltények jelölik, és ez határozza meg azt is, hány lap lehet a kezünkben. Minden körben húzunk két lapot, kijátszunk néhányat, majd eldobjuk a töltényeinkhez képesti többletet. Mindezt addig ismételgetjük, amíg le nem számoltunk azokkal… nos, akikkel le kellett számolnunk - vagy amíg fel nem dobjuk a veszkócsizmát.

Egy korsó sört felhajtva gyógyulunk, hordó mögé bukhatunk le a lövések elől, dinamitot dobhatunk - az majd valakinél felrobban. Winchester, 45-ös Colt, távcső, musztáng, postakocsi, és persze jönnek az indiánok is, nomeg a kiegészítők…

"Ha lőnöd kell, hát lőj, ne fecsegj!"

A Dodge Cityben, ahogy arra a címe is utal a hangsúly a kitérésen lesz (dodge - kitérés), így lesz néhány lap arra, hogy kerüljétek a golyókat, mert itt aztán záporoznak majd rendesen! Új fegyverek (pl.: Springfield puska), új italok (whiskey, tequila) várnak, ragtime és kánkán a szalonban és bunyó puszta kézzel! Ez persze nem minden, hiszen a dobozban 15 új karakter és 40 új kijátszható lap lapul, ráadásul ezzel a kiegészítővel a minimális játékosszám négyről háromra csökken, a maximális pedig hétről nyolcra nő!

Az Aranyláz kiegészítő két nagy újdonságot hoz be a klasszikus BANG! játékmenetbe. Az egyik a felszerelések, amiket aranyért lehet vásárolni. Ezek között vannak egyszer használatosak, mint a rum vagy a palack - gondolom érthető, utóbbi miért egyszer használatos -, vagy akár maga az aranyláz, de vannak tartósak, mint az aranymosó serpenyő, a fegyveröv vagy a békepipa. A másik nagy újdonság az árnylövészek megjelenése. Arról van szó, hogy ha valaki golyó általi játékból való kiszuperálásban részesül, immár visszatérhet. Életjelölők nélkül, de ugyanúgy játszik, mint mindenki más, épp csak a köre végén el kell dobnia minden lapját. Ez persze az egész játék dinamikáját fenekestül forgatja fel. Ráadásul a renegátnak halála után kinő az igazságérzete, és árnyékrenegátként azt a csapatot (törvény és törvényen kívüliek) segíti, amelyik rosszabbul áll.

Egy maréknyi kockáért

A BANG! - A kockajáték a fentiekkel ellentétben nem egy kiegészítő, hanem egy önmagában játszható játékváltozat. Hatalmas előnye, hogy nagyon gyorsan le lehet játszani, így kb. húsz perc intenzív lövöldözés után jöhet a visszavágó. A lényeg persze ugyanaz: seriff és helyettesei, banditák, renegát, indiánok, sör, dinamit és persze a winchesterek hangja! A soron következő játékos 5 kockával dob, és kétszer dobhat újra, aztán végre kell hajtania, amit a kockákon lát, ami belekényszerítheti a játékost egy-két olyan helyzetbe, amit talán az alapjátékban megúszott volna: "Nem akartam, véletlenül sült el. […] biztosan ráhajtottál valami bukkanóra" vagyis a mechanika más, így a stratégia változik, de a lényeg ugyanaz: lőj, lőj, és aztán kérdezz, vagy inkább lőj megint!

Szemtől szemben

BANG! - A párbaj. A kétfős változat. Itt már nincsenek rejtett szerepek - két fővel nem is lenne egyszerű megoldani - csak a törvény két embere, szemben a törvénytelenség két jóképességűjével. Vagyis egy játékos mindig két karaktert irányít. Ezek egyike a frontvonalban üríti a tárakat, míg a másik a háttérben felszereléseket kapkod magára, sörbe fojtja sebeit és hasonlók - rá lehet felszereléseket kijátszani -. Aztán persze cserélnek, mert nem tesz jót az egészségnek, ha valaki soká ácsorog a golyózáporban. Ha az egyik karakter jobb létre szenderül, a helyére rögtön érkezik az utánpótlás. Egy játékos összesen négy karakterrel rendelkezik. Ha mind a négy életét vesztette, akkor alulmaradt a párbajban.

Végezetül még annyit érdemes e…BANG!
BANG! BANG! BANG!

Woland

Értékelések átlaga 


(4.4)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 49 Gyakorlott játékosoknak 14 Ameri gémereknek 5 Családdal 41 Partijátéknak 50
55% (38)
32% (22)
9% (6)
4% (3)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 69)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 7
Kicsiknek is!

Sireon | 2019. március 31.

Gyerekek miatt nem tudtuk hogyan tetszene a kártyajáték. Mivel ezt imádják, és a kicsi is hamarosan megtanul olvasni, az is sorra fog kerülni. 10 perc alatt lemegy, és számomra érthetetlen, hogy ebből nem szokott sértődés lenni. Szóval 4+ szerintem az életkor besorolás. Gyakorlottaknak is felüdülés lehet.
Gyors halál

Alz | 2019. január 18.

A kártyás játék gyorsított változata. Olyan, mint egy kockapóker, csak a Bang játék világában. Nagy szerencse kell hozzá. Igazán pörgős játék, amit senki nem fog megunni (mert mire megunná meghalt)!
Bang! Kockajáték

Pál | 2019. január 18.

A sima Bang!-et már untam, így kellett valami változatosság. Valóban bemelegítőnek nagyon jó és szórakoztató, valamint szabadságérzetem nagyobb, mint a kártyajátékban, ami picit talán fura egy kockajáték esetében. A kiegészítő pedig egy még hosszabb, még élvezetesebb és még szabadabb kikapcsolódást biztosít.
Szerencsejáték és halál

János | 2019. január 9.

A kártyás verzió után hihetetlenül gyorsnak hat.
Szerintem nincs olyan jó mint az eredeti verzió, de ettől függetlenül egy gyors, társasjátékra bemelegítő játéknak tudom ajánlani.
bang

Roland | 2019. január 5.

a játékmenet kissé gyorsabb mint az alapjáték esetében. aki szeret bangezni ezt is szeretni fogja. A kockák miatt nagyobb a szerencsefaktor, de pörgősebb is, nincs holtidő. Mindenképpen érdemes kipróbálni :)
Bang

László | 2019. január 1.

Idáig egyszer került elő. Jó játék de egy kör túl gyorsan véget ér. Kb 5-6 perc volt nálunk. Pozitív hogy nem tudni ki kivel van, akár a saját társadat is támadhatod.
Én maradok a kártyás verziónál...

Dániel | 2018. november 30.

Azután ismerkedtem meg a kockás verzióval,miután a normál kártyás Bang-nek nagy fanja lettem,és bár nem rossz ez sem,én maradok utóbbinál. Egyszerű,gyors,de szerintem kevesebb az izgalom,és a taktikázási lehetőség.
Bang, ami rövidebb

rambo666 | 2018. november 19.

A Bang Párbaj mellett ez is egy önállóan játszható Bang változat.
A kockák miatt nagyobb a szerencse faktor. A játékidő a nagy Bang
verzióhoz képest lerövidül, de ettől függetlenül izgalmas a játékmenet.
Mindenképp ajánlom!
Ne bízz senkiben!

RTamás | 2018. október 12.

Ma napig az egyik kedvenc partyjátékunk, megunhattatlan, de azért a játékidő nem ritkán elhúzódik..mindemellett ajánlott!
Fel a kezekkel vagy lövök!

Miklos | 2018. augusztus 30.

Nagyon jó kis partijáték, az eredeti kártyás verziónál sokkal pörgősebb, nagyobb szerencsefaktorral. Hárman sem rossz annyira, bár ott elvesznek a titkos szerepek és mindenki lő mindenkit, ám mivel néha az ellenségünket is meg kell menteni ahhoz, hogy nyerni tudjunk, az is izgalmas lehet...

Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

Bang játékcsalád