Bang! A kockajáték

  Normál ár: 4 590 Ft

  A Te árad: 4 360 Ft

  Értékelés:  (4.5)
  Mi lehet vonzóbb egy vérbeli cowboy számára, mint a mindig füstös, alkoholtól és táncoslányoktól pezsgő szalonok világa? Pláne, ha még a szerencséjét is próbára teheti... Ha szereted a Bang!-et, akkor a némiképp egyszerűsített, ezáltal jóval pörgősebb változata, a Bang! kockajáték sem fog csalódást okozni, hiszen a dolgok sok tekintetben változatlanok. A szerepek titkosak, csak annyi biztos, hogy a seriff a banditákra vadászik, a banditák a seriffre, a helyettesek védik főnöküket, a renegát pedig... Hát, róla sosem tudni, mire is készül valójában. Ezúttal azonban közös ellenség is akad - az indiánok támadása mindenkit garantáltan kellemetlenül érint majd, a sercegő dinamitról nem is beszélve! A tét sosem volt még ekkora!
  A Bang! kockajáték egyszerűsített játékmenetének köszönhetően a társasjátékokkal csak most ismerkedőknek is remek választás, az új funkciók pedig a veterán cowboyoknak is garantáltan okoznak majd meglepetéseket!
  Szerepjáték alapú, könnyed taktikai kockajáték - ez a Bang!
  BANG! BANG! BANG!

  Igen, sok lövést leadtunk az évek folyamán. És nem nagyon mentek mellé. Ki ne ismerné a BANG! című kártyajátékot? Valaki? Akkor röviden:

  Spagetti western. Morricone szól, a szél ördögszekeret görget keresztbe az utcán. Ez a város túl kicsi nektek. Valaki golyót fog kapni. Vagy sört. A törvény keze valakire lesújt… vagy porba hull. "Itt nincsen fehér, csak fekete ló." Seriff, banditák, seriffhelyettesek és egy renegát. Csak azt nem lehet tudni, ki kicsoda - egy idő után persze lehet azért sejteni.

  Csapatjáték, titkos szerepekkel, egyszerű célokkal: Ha te vagy a seriff, számolj le a banditákkal és a renegáttal. Ha seriffhelyettes vagy, akkor dettó, de fontos még, hogy a seriffet meg kell védened, akár az életed árán is. A renegát célja, hogy csak ő maradjon talpon. Ha mindenki más alulról szagolja a kaktuszt, akkor ő nyert. Ha a seriff meghalt, és él még bandita, akkor a banditák nyertek. (ergo a renegátnak utoljára kell hagynia a seriffet, addig akár támogatnia is érdemes) Ha a banditák elhullanak, akkor a Seriff és helyettesei nyertek.

  A szabályok egyszerűek, a játék gördülékeny, és szinte érezni a puskapor szagot. Az életerőnket töltények jelölik, és ez határozza meg azt is, hány lap lehet a kezünkben. Minden körben húzunk két lapot, kijátszunk néhányat, majd eldobjuk a töltényeinkhez képesti többletet. Mindezt addig ismételgetjük, amíg le nem számoltunk azokkal… nos, akikkel le kellett számolnunk - vagy amíg fel nem dobjuk a veszkócsizmát.

  Egy korsó sört felhajtva gyógyulunk, hordó mögé bukhatunk le a lövések elől, dinamitot dobhatunk - az majd valakinél felrobban. Winchester, 45-ös Colt, távcső, musztáng, postakocsi, és persze jönnek az indiánok is, nomeg a kiegészítők…

  "Ha lőnöd kell, hát lőj, ne fecsegj!"

  A Dodge Cityben, ahogy arra a címe is utal a hangsúly a kitérésen lesz (dodge - kitérés), így lesz néhány lap arra, hogy kerüljétek a golyókat, mert itt aztán záporoznak majd rendesen! Új fegyverek (pl.: Springfield puska), új italok (whiskey, tequila) várnak, ragtime és kánkán a szalonban és bunyó puszta kézzel! Ez persze nem minden, hiszen a dobozban 15 új karakter és 40 új kijátszható lap lapul, ráadásul ezzel a kiegészítővel a minimális játékosszám négyről háromra csökken, a maximális pedig hétről nyolcra nő!

  Az Aranyláz kiegészítő két nagy újdonságot hoz be a klasszikus BANG! játékmenetbe. Az egyik a felszerelések, amiket aranyért lehet vásárolni. Ezek között vannak egyszer használatosak, mint a rum vagy a palack - gondolom érthető, utóbbi miért egyszer használatos -, vagy akár maga az aranyláz, de vannak tartósak, mint az aranymosó serpenyő, a fegyveröv vagy a békepipa. A másik nagy újdonság az árnylövészek megjelenése. Arról van szó, hogy ha valaki golyó általi játékból való kiszuperálásban részesül, immár visszatérhet. Életjelölők nélkül, de ugyanúgy játszik, mint mindenki más, épp csak a köre végén el kell dobnia minden lapját. Ez persze az egész játék dinamikáját fenekestül forgatja fel. Ráadásul a renegátnak halála után kinő az igazságérzete, és árnyékrenegátként azt a csapatot (törvény és törvényen kívüliek) segíti, amelyik rosszabbul áll.

  Egy maréknyi kockáért

  A BANG! - A kockajáték a fentiekkel ellentétben nem egy kiegészítő, hanem egy önmagában játszható játékváltozat. Hatalmas előnye, hogy nagyon gyorsan le lehet játszani, így kb. húsz perc intenzív lövöldözés után jöhet a visszavágó. A lényeg persze ugyanaz: seriff és helyettesei, banditák, renegát, indiánok, sör, dinamit és persze a winchesterek hangja! A soron következő játékos 5 kockával dob, és kétszer dobhat újra, aztán végre kell hajtania, amit a kockákon lát, ami belekényszerítheti a játékost egy-két olyan helyzetbe, amit talán az alapjátékban megúszott volna: "Nem akartam, véletlenül sült el. […] biztosan ráhajtottál valami bukkanóra" vagyis a mechanika más, így a stratégia változik, de a lényeg ugyanaz: lőj, lőj, és aztán kérdezz, vagy inkább lőj megint!

  Szemtől szemben

  BANG! - A párbaj. A kétfős változat. Itt már nincsenek rejtett szerepek - két fővel nem is lenne egyszerű megoldani - csak a törvény két embere, szemben a törvénytelenség két jóképességűjével. Vagyis egy játékos mindig két karaktert irányít. Ezek egyike a frontvonalban üríti a tárakat, míg a másik a háttérben felszereléseket kapkod magára, sörbe fojtja sebeit és hasonlók - rá lehet felszereléseket kijátszani -. Aztán persze cserélnek, mert nem tesz jót az egészségnek, ha valaki soká ácsorog a golyózáporban. Ha az egyik karakter jobb létre szenderül, a helyére rögtön érkezik az utánpótlás. Egy játékos összesen négy karakterrel rendelkezik. Ha mind a négy életét vesztette, akkor alulmaradt a párbajban.

  Végezetül még annyit érdemes e…BANG!
  BANG! BANG! BANG!

  Woland

  Értékelések átlaga 


  (4.4)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 35 Gyakorlott játékosoknak 9 Családdal 28 Partijátéknak 34
  58% (25)
  33% (14)
  5% (2)
  5% (2)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 43)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  Kocka vagy kártya?

  Péter | 2017. október 12.

  + igényes kiszerelés, strapabíró játékdarabok
  + rendkívül pörgős és gyorsan tanulható
  + a kártyajáték ismerete nélkül is élvezhető

  - a kártyás verziónál több lehetőség van taktikázni
  - 3 játékossal unalmas, 7-8 játékosnál pedig nagyon gyorsan kieshetsz, úgy, hogy szinte lépni sincs időd (de legalább gyorsan kezdődik a következő kör)

  Nekem homlokegyenest ellentétes élmény jutott, mint az előttem beíró játékosnak. A kártyával jó pár parti volt, ami hosszadalmas lövöldözésbe fordult, míg a másik 2-3-4 játékos csak unottan lézengett, várva, hogy végre kinyírják egymást a felek. Itt bitang gyorsan lepörögnek a körök, a szabályokat ismerő játékosokkal 10-15 percnél sosem tart tovább egy forduló. Nagyon jó kis partijáték, 8 éves kortól bátran ajánlott.
  Kártya vagy kocka?

  László | 2017. október 11.

  Számtalan BANG menet után jó volt kipróbálni egy olyan verziót, amihez nem kell annyi kártya, helyette csak kockákkal kell dobálózni. Ez a verzió sajnos nem hozta azt az élményt, amit vártunk tőle. Már nem is emlékszem rá, mi volt konkrétan a bajunk, az biztos, hogy túlságosan is pörgött (mindig meghalt valaki minden dobás után kábé) az egész. Letoltunk két-három társasággal is olyan öt menetet - BANG veteránok és gyerekek is vegyesen -, de nem éreztünk rá az ízére. Mentünk vissza a BANG Bullethez, azzal nem lehet hibáznunk. :)
  Igazi taktikázás, biztos siker nagyobb társaságokkal!

  Gergely | 2017. augusztus 17.

  Nagycsaládi összejöveteleken kedveltük meg nagyon hamar ezt a játékot, mivel 6-8 fővel az igazán ideális. Túl kevés játékossal hamarabb rá lehet jönni a szerepekre és hamarabb véget ér egy menet, túl sok játékossal viszont sok idő, amíg valaki sorra kerül, és előfordulhat, hogy megölik mielőtt érdemben elkezdett volna játszani.

  A Bang játékcsaládból én csak ezt az egyet ismerem. Könnyen megtanulható és változatos. A játékban igazi kifinomult taktikázásra van szükség, meddig tartsuk titokban szerepünket vagy tévesszük meg a többieket, és mikor kezdjük el egyértelműen durván nyomulni, társainknak jelezve, hogy segítsenek ők is vagy őket segítve, ahhoz, hogy elérjük célunkat. Különösen a Renegátnak van szüksége fejlett taktikázásra, ha nyerni akar, mert neki változik a célja a játék során és leginkább csak magára számíthat. Az egyéni képességeket is végig észben kell tartani, hogy ezeket a lehető legjobban ki is tudjuk használni. Kezdőknek és haladóknak egyaránt ideális, a kooperatív jelleg és a szerencse kiegyenlíti a játékosok eltérő képességeit. Külön érdekesség, hogy akkor is lehet nyerni, ha meghalunk!
  A kockás

  Viktor | 2017. augusztus 15.

  Jó játék, gyorsabb egy menet és pörgősebb is, mint a kártyás verzióban. Talán a szabályok is könnyebben érthetőek. Nekem ettől függetlenül a kártyás jobban bejött, mert nagyobb a lehetőségek tárháza. Mindenesetre ajánlom ezt is kipróbálásra. Utazások alkalmával például szerintem kiváló.
  Javaslom kipróbálni!

  Frici | 2017. július 25.

  Jó kis játék, könnyen játszható, világos gyorsan megérthető szabályokkal.
  Az igazi móka az 5-nél több játékosnál kezdődik :-)
  Talán a renegátnak van a legnehezebb dolga, már ami a játékmenet illeti, neki nem mindegy kit és mikor puffogtat :-)
  Zseniális

  Roland | 2017. július 25.

  Egyik legjobb partijáték, amit volt szerencsém kipróbálni. Abszolút nem bonyolult elmagyarázni a szabályokat, még a Mama is be tudott szállni, ami ugye azért elég nagy szó. És még élvezte is! Úgy, hogy mi is élveztük, meg a szülők is élvezték. Úgyhogy azt hiszem megvan az áthidaló kapocs a generációk között.
  Nagyon jó partikra, családi összejövetelekre

  Zsuzsa | 2017. július 25.

  Nálunk ez volt a karácsonyi ajándék, nagyon bejött. Először hosszabban olvasgattuk a szabályokat, de amikor belevetettük magunkat minden t gyorsan megértettünk. Több közösségben is játszottuk, mindig nagy sikere volt. :)
  Remek partyjáték!

  Botond | 2017. május 31.

  Kifejezetten élvezetes, pörgős játék. Céges csapatéítésen játszottam elsőnek de eszméletlenül bejött. Összehozza a csapatot. Remek lehet lightos iszogatás mellé, vagy társaságok számára, akár ismeretlenekkel is remekül játszható! Gyors, pörgős változatos!
  Jobb, de nem az igazi

  AmpeRyuu | 2017. március 31.

  Nem lehet nem a kártyás verzióhoz hasonlítani. És annál tényleg pörgősebb. De...
  A kockadobálás kevesebb taktikai lehetőséget ad, ezért a játék kissé felszínesebb. Emiatt viszont könnyebben is tanítható, könnyebb új játékosokat behúzni.
  Még mindig sokat várhat az, aki kiesik, ami a kártyajáték egyik nagy hátránya. itt is megmarad, mert bár tényleg pörgősebb, még mindig elhúzódhat egy-egy menet, ha sokan játszanak. Három fővel, csak egy maradhat alapon egész pörgős meccseket lehet vívni, de úgy meg a titkos szerepek adta kellemes mechanika veszik el, ami amúgy a kockás verzióban is pont ugyanolyan jól működik, mint a kártyásban.
  Összességében tehát jobb, és szívesebben ülök le mellé, mint a kártyás mellé, de még mindig nem az igazi. Ilyesfajta kockás játékban van jobb, izgalmasabb.
  Legjobb

  Máté | 2017. március 29.

  Hihetetlenül szórakoztató játék, az osztálytársakkal mindig ezt toljuk kirándulások alkalmával. Nem bonyolut a szabály, pörgős a játék és mindegyik menet más egy kicsit, többféle taktikával is lehet nyerni. 4 fajta szerepkör van: seriff, seriff-helyettes, renegát, bandita. A seriffnek meg kell ölni a renegátot és a banditát, a banditának a serifffet, a renegátnak a banditákat és a seriffet. Renegáttal a legnehezebb játszani, de ez a kedvencem. A legjobb az egészben, hogy nem kell nyerni a szórakozásért, pl egyszer banditával gyógyítottam a seriffet az egész játék alatt és azt hitte én vagyok a helyettese. Baromi vicces volt, amikor a végén ketten maradtunk és rájött, hogy végig az ellensége voltam. :D Viszont ez általában nem jön be banditával, de renegáttal a legjobb stratégia szerintem.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Bang játékcsalád