Bang! Dodge City

  Normál ár: 4 590 Ft

  A Te árad: 4 360 Ft

  Értékelés:  (4.7)
  A Bang! kártyajáték kiegészítője, mely a világhírű játék méltó folytatása. 15 új karakter vár rád, ráadásul a régi tulajdonságok mellett új játékelemek teszik még fordulatosabbá a vadnyugati játszmát. A szabályokmódosításoknak köszönhetően már hármasban is játszható!
  BANG! BANG! BANG!

  Igen, sok lövést leadtunk az évek folyamán. És nem nagyon mentek mellé. Ki ne ismerné a BANG! című kártyajátékot? Valaki? Akkor röviden:

  Spagetti western. Morricone szól, a szél ördögszekeret görget keresztbe az utcán. Ez a város túl kicsi nektek. Valaki golyót fog kapni. Vagy sört. A törvény keze valakire lesújt… vagy porba hull. "Itt nincsen fehér, csak fekete ló." Seriff, banditák, seriffhelyettesek és egy renegát. Csak azt nem lehet tudni, ki kicsoda - egy idő után persze lehet azért sejteni.

  Csapatjáték, titkos szerepekkel, egyszerű célokkal: Ha te vagy a seriff, számolj le a banditákkal és a renegáttal. Ha seriffhelyettes vagy, akkor dettó, de fontos még, hogy a seriffet meg kell védened, akár az életed árán is. A renegát célja, hogy csak ő maradjon talpon. Ha mindenki más alulról szagolja a kaktuszt, akkor ő nyert. Ha a seriff meghalt, és él még bandita, akkor a banditák nyertek. (ergo a renegátnak utoljára kell hagynia a seriffet, addig akár támogatnia is érdemes) Ha a banditák elhullanak, akkor a Seriff és helyettesei nyertek.

  A szabályok egyszerűek, a játék gördülékeny, és szinte érezni a puskapor szagot. Az életerőnket töltények jelölik, és ez határozza meg azt is, hány lap lehet a kezünkben. Minden körben húzunk két lapot, kijátszunk néhányat, majd eldobjuk a töltényeinkhez képesti többletet. Mindezt addig ismételgetjük, amíg le nem számoltunk azokkal… nos, akikkel le kellett számolnunk - vagy amíg fel nem dobjuk a veszkócsizmát.

  Egy korsó sört felhajtva gyógyulunk, hordó mögé bukhatunk le a lövések elől, dinamitot dobhatunk - az majd valakinél felrobban. Winchester, 45-ös Colt, távcső, musztáng, postakocsi, és persze jönnek az indiánok is, nomeg a kiegészítők…

  "Ha lőnöd kell, hát lőj, ne fecsegj!"

  A Dodge Cityben, ahogy arra a címe is utal a hangsúly a kitérésen lesz (dodge - kitérés), így lesz néhány lap arra, hogy kerüljétek a golyókat, mert itt aztán záporoznak majd rendesen! Új fegyverek (pl.: Springfield puska), új italok (whiskey, tequila) várnak, ragtime és kánkán a szalonban és bunyó puszta kézzel! Ez persze nem minden, hiszen a dobozban 15 új karakter és 40 új kijátszható lap lapul, ráadásul ezzel a kiegészítővel a minimális játékosszám négyről háromra csökken, a maximális pedig hétről nyolcra nő!

  Az Aranyláz kiegészítő két nagy újdonságot hoz be a klasszikus BANG! játékmenetbe. Az egyik a felszerelések, amiket aranyért lehet vásárolni. Ezek között vannak egyszer használatosak, mint a rum vagy a palack - gondolom érthető, utóbbi miért egyszer használatos -, vagy akár maga az aranyláz, de vannak tartósak, mint az aranymosó serpenyő, a fegyveröv vagy a békepipa. A másik nagy újdonság az árnylövészek megjelenése. Arról van szó, hogy ha valaki golyó általi játékból való kiszuperálásban részesül, immár visszatérhet. Életjelölők nélkül, de ugyanúgy játszik, mint mindenki más, épp csak a köre végén el kell dobnia minden lapját. Ez persze az egész játék dinamikáját fenekestül forgatja fel. Ráadásul a renegátnak halála után kinő az igazságérzete, és árnyékrenegátként azt a csapatot (törvény és törvényen kívüliek) segíti, amelyik rosszabbul áll.

  Egy maréknyi kockáért

  A BANG! - A kockajáték a fentiekkel ellentétben nem egy kiegészítő, hanem egy önmagában játszható játékváltozat. Hatalmas előnye, hogy nagyon gyorsan le lehet játszani, így kb. húsz perc intenzív lövöldözés után jöhet a visszavágó. A lényeg persze ugyanaz: seriff és helyettesei, banditák, renegát, indiánok, sör, dinamit és persze a winchesterek hangja! A soron következő játékos 5 kockával dob, és kétszer dobhat újra, aztán végre kell hajtania, amit a kockákon lát, ami belekényszerítheti a játékost egy-két olyan helyzetbe, amit talán az alapjátékban megúszott volna: "Nem akartam, véletlenül sült el. […] biztosan ráhajtottál valami bukkanóra" vagyis a mechanika más, így a stratégia változik, de a lényeg ugyanaz: lőj, lőj, és aztán kérdezz, vagy inkább lőj megint!

  Szemtől szemben

  BANG! - A párbaj. A kétfős változat. Itt már nincsenek rejtett szerepek - két fővel nem is lenne egyszerű megoldani - csak a törvény két embere, szemben a törvénytelenség két jóképességűjével. Vagyis egy játékos mindig két karaktert irányít. Ezek egyike a frontvonalban üríti a tárakat, míg a másik a háttérben felszereléseket kapkod magára, sörbe fojtja sebeit és hasonlók - rá lehet felszereléseket kijátszani -. Aztán persze cserélnek, mert nem tesz jót az egészségnek, ha valaki soká ácsorog a golyózáporban. Ha az egyik karakter jobb létre szenderül, a helyére rögtön érkezik az utánpótlás. Egy játékos összesen négy karakterrel rendelkezik. Ha mind a négy életét vesztette, akkor alulmaradt a párbajban.

  Végezetül még annyit érdemes e…BANG!
  BANG! BANG! BANG!

  Woland

  Értékelések átlaga 


  (4.7)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 7 Gyakorlott játékosoknak 15 Családdal 15 Partijátéknak 23
  73% (24)
  21% (7)
  6% (2)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 33)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  Dobd fel az alapjátékot!

  Krisztián | 2018. június 9.

  Remekül kiegészíti az alapjátékot az új lapfajtával (zöld lapok), és ha esetleg már unalomig ismeri az ember a Banget, akkor az új karakterek és akciólapok ismét változatossá teszik számára a játékot.
  Szívós Westernhősök

  Sándor | 2018. május 28.

  Egyik kedvenc partijátékunk a Bang, már az alapjátékkal is nagyon sokat játszottunk. Először az Aranyláz kiegészítőbe ruháztunk be, utána vettük meg a Dodge City-t. Maga a kiegészítő valóban jó, a kártyák is, a karakterek is, viszont nálunk rettenetesen elnyújtotta a játékot. Mi jobban szeretünk pörgősebb, középhosszú partikat játszani (kb 30-45 perc), pláne, hogy aki kiesik nem tud aktívan részt venni a játékban (maximum árnyékszereplőként, de az azért nem ugyanaz). A Dodge City-vel szinte minden játszma 1 óra felett van a mi 5 fős társaságunkkal, sokszor már eléri a 1,5-et. Továbbá mi azt vettük észre, hogy aránytalanul erősebbek a Dodge City-s karakterek az alapjáték szereplőihez képest. Ha valaki például seriffként Apache Kidd-del játszik, 90% az esélye, hogy megnyeri a játékot. Aki ezzel a kiegészítővel játszik annak azt tanácsolom, hogy próbálják ki úgy, hogy nem vegyítik a karakterkártyákat, hanem egyszer csak az alapjáték, máskor meg a Dodge City karaktereiből osztanak.
  "Bika BANG!"

  Mt140 | 2018. március 31.

  Nem sok lap, de sok szórakozás, amit nyújt a kiegészítő! Csak ajánlani tudom!
  Nagyon szeretjük

  Niki | 2018. március 9.

  Az alapjáték számomra már kezdett kicsit unalmassá válni, annyit játszottunk már vele, de ezzel a kiegészítővel újra élvezetes a játék. Nekünk nagyon tetszik.
  Kiválló

  Beno | 2018. március 2.

  Egy tökéletes kiegészítője a Bangnek. Én és a barátaim nagyon szeretünk vele játszani és a játék is hosszabb és izgalmasabbá válik tőle.
  dodge

  Eszter | 2018. február 1.

  Elég, ha annyit mondok, hogy ez a kiegészítő újra a toplistánk elejére tette a játékot? :)
  Azt gondolom, hogy aki szereti a Bang! alapjátékot és sokat játszik vele, egy idő után annyira fog vágyni egy kiegészítőre, mint egy falat kenyérre. És ha csak egy kiegészítőt vennétek meg hozzá, akkor mindenképpen ez legyen az!! :)
  Nélkülözhetetlen

  Dániel | 2018. január 16.

  Miután már rendesen elkoptatjátok az alapjátékot KÖTELEZŐ megvenni ezt a kiegészítőt, teljesen felfrissíti a játékot, új akciókártyák, rengeteg ú lehetőség! Enélkül már nem is tudnám elképzelni a játékot.
  Házi szabály

  Ferenc | 2017. december 28.

  Az előttem szólókhoz még annyit tudnék hozzátenni, hogy egy egyszerű házi szabállyal lehet javítani a karakter okozta erőkülönbségeket:
  A játék elején egy helyett mindenki három karaktert kapjon, melyek közül kiválaszthatja azt amellyel játszani szeretne.
  BANG

  Zsófi | 2017. december 27.

  Nagyon jó kiegészítő, tényleg hozzáad a játékhoz. Bár elég sokáig bírtuk az alapjátékkal, mert tényleg nagyon jó, egy idő után azért unalmassá vált. A kiegészítővel viszont újra felfedeztük a játék szépségeit, és kiszámíthatatlanabbá tette a játékot. Érdemes kipróbálni!
  Minimum ez kell az alapjátékhoz

  László | 2017. december 10.

  Enélkül nem az igazi az alapjáték.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Bang játékcsalád