Bang! Dodge City

  Normál ár: 4 590 Ft

  A Te árad: 4 360 Ft

  Értékelés:  (4.7)
  A Bang! kártyajáték kiegészítője, mely a világhírű játék méltó folytatása. 15 új karakter vár rád, ráadásul a régi tulajdonságok mellett új játékelemek teszik még fordulatosabbá a vadnyugati játszmát. A szabályokmódosításoknak köszönhetően már hármasban is játszható!
  BANG! BANG! BANG!

  Igen, sok lövést leadtunk az évek folyamán. És nem nagyon mentek mellé. Ki ne ismerné a BANG! című kártyajátékot? Valaki? Akkor röviden:

  Spagetti western. Morricone szól, a szél ördögszekeret görget keresztbe az utcán. Ez a város túl kicsi nektek. Valaki golyót fog kapni. Vagy sört. A törvény keze valakire lesújt… vagy porba hull. "Itt nincsen fehér, csak fekete ló." Seriff, banditák, seriffhelyettesek és egy renegát. Csak azt nem lehet tudni, ki kicsoda - egy idő után persze lehet azért sejteni.

  Csapatjáték, titkos szerepekkel, egyszerű célokkal: Ha te vagy a seriff, számolj le a banditákkal és a renegáttal. Ha seriffhelyettes vagy, akkor dettó, de fontos még, hogy a seriffet meg kell védened, akár az életed árán is. A renegát célja, hogy csak ő maradjon talpon. Ha mindenki más alulról szagolja a kaktuszt, akkor ő nyert. Ha a seriff meghalt, és él még bandita, akkor a banditák nyertek. (ergo a renegátnak utoljára kell hagynia a seriffet, addig akár támogatnia is érdemes) Ha a banditák elhullanak, akkor a Seriff és helyettesei nyertek.

  A szabályok egyszerűek, a játék gördülékeny, és szinte érezni a puskapor szagot. Az életerőnket töltények jelölik, és ez határozza meg azt is, hány lap lehet a kezünkben. Minden körben húzunk két lapot, kijátszunk néhányat, majd eldobjuk a töltényeinkhez képesti többletet. Mindezt addig ismételgetjük, amíg le nem számoltunk azokkal… nos, akikkel le kellett számolnunk - vagy amíg fel nem dobjuk a veszkócsizmát.

  Egy korsó sört felhajtva gyógyulunk, hordó mögé bukhatunk le a lövések elől, dinamitot dobhatunk - az majd valakinél felrobban. Winchester, 45-ös Colt, távcső, musztáng, postakocsi, és persze jönnek az indiánok is, nomeg a kiegészítők…

  "Ha lőnöd kell, hát lőj, ne fecsegj!"

  A Dodge Cityben, ahogy arra a címe is utal a hangsúly a kitérésen lesz (dodge - kitérés), így lesz néhány lap arra, hogy kerüljétek a golyókat, mert itt aztán záporoznak majd rendesen! Új fegyverek (pl.: Springfield puska), új italok (whiskey, tequila) várnak, ragtime és kánkán a szalonban és bunyó puszta kézzel! Ez persze nem minden, hiszen a dobozban 15 új karakter és 40 új kijátszható lap lapul, ráadásul ezzel a kiegészítővel a minimális játékosszám négyről háromra csökken, a maximális pedig hétről nyolcra nő!

  Az Aranyláz kiegészítő két nagy újdonságot hoz be a klasszikus BANG! játékmenetbe. Az egyik a felszerelések, amiket aranyért lehet vásárolni. Ezek között vannak egyszer használatosak, mint a rum vagy a palack - gondolom érthető, utóbbi miért egyszer használatos -, vagy akár maga az aranyláz, de vannak tartósak, mint az aranymosó serpenyő, a fegyveröv vagy a békepipa. A másik nagy újdonság az árnylövészek megjelenése. Arról van szó, hogy ha valaki golyó általi játékból való kiszuperálásban részesül, immár visszatérhet. Életjelölők nélkül, de ugyanúgy játszik, mint mindenki más, épp csak a köre végén el kell dobnia minden lapját. Ez persze az egész játék dinamikáját fenekestül forgatja fel. Ráadásul a renegátnak halála után kinő az igazságérzete, és árnyékrenegátként azt a csapatot (törvény és törvényen kívüliek) segíti, amelyik rosszabbul áll.

  Egy maréknyi kockáért

  A BANG! - A kockajáték a fentiekkel ellentétben nem egy kiegészítő, hanem egy önmagában játszható játékváltozat. Hatalmas előnye, hogy nagyon gyorsan le lehet játszani, így kb. húsz perc intenzív lövöldözés után jöhet a visszavágó. A lényeg persze ugyanaz: seriff és helyettesei, banditák, renegát, indiánok, sör, dinamit és persze a winchesterek hangja! A soron következő játékos 5 kockával dob, és kétszer dobhat újra, aztán végre kell hajtania, amit a kockákon lát, ami belekényszerítheti a játékost egy-két olyan helyzetbe, amit talán az alapjátékban megúszott volna: "Nem akartam, véletlenül sült el. […] biztosan ráhajtottál valami bukkanóra" vagyis a mechanika más, így a stratégia változik, de a lényeg ugyanaz: lőj, lőj, és aztán kérdezz, vagy inkább lőj megint!

  Szemtől szemben

  BANG! - A párbaj. A kétfős változat. Itt már nincsenek rejtett szerepek - két fővel nem is lenne egyszerű megoldani - csak a törvény két embere, szemben a törvénytelenség két jóképességűjével. Vagyis egy játékos mindig két karaktert irányít. Ezek egyike a frontvonalban üríti a tárakat, míg a másik a háttérben felszereléseket kapkod magára, sörbe fojtja sebeit és hasonlók - rá lehet felszereléseket kijátszani -. Aztán persze cserélnek, mert nem tesz jót az egészségnek, ha valaki soká ácsorog a golyózáporban. Ha az egyik karakter jobb létre szenderül, a helyére rögtön érkezik az utánpótlás. Egy játékos összesen négy karakterrel rendelkezik. Ha mind a négy életét vesztette, akkor alulmaradt a párbajban.

  Végezetül még annyit érdemes e…BANG!
  BANG! BANG! BANG!

  Woland

  Értékelések átlaga 


  (4.7)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 7 Gyakorlott játékosoknak 14 Családdal 14 Partijátéknak 19
  73% (22)
  20% (6)
  7% (2)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 30)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  Nagyon szeretjük

  Niki | 2018. március 9.

  Az alapjáték számomra már kezdett kicsit unalmassá válni, annyit játszottunk már vele, de ezzel a kiegészítővel újra élvezetes a játék. Nekünk nagyon tetszik.
  Kiválló

  Beno | 2018. március 2.

  Egy tökéletes kiegészítője a Bangnek. Én és a barátaim nagyon szeretünk vele játszani és a játék is hosszabb és izgalmasabbá válik tőle.
  dodge

  Eszter | 2018. február 1.

  Elég, ha annyit mondok, hogy ez a kiegészítő újra a toplistánk elejére tette a játékot? :)
  Azt gondolom, hogy aki szereti a Bang! alapjátékot és sokat játszik vele, egy idő után annyira fog vágyni egy kiegészítőre, mint egy falat kenyérre. És ha csak egy kiegészítőt vennétek meg hozzá, akkor mindenképpen ez legyen az!! :)
  Nélkülözhetetlen

  Dániel | 2018. január 16.

  Miután már rendesen elkoptatjátok az alapjátékot KÖTELEZŐ megvenni ezt a kiegészítőt, teljesen felfrissíti a játékot, új akciókártyák, rengeteg ú lehetőség! Enélkül már nem is tudnám elképzelni a játékot.
  Házi szabály

  Ferenc | 2017. december 28.

  Az előttem szólókhoz még annyit tudnék hozzátenni, hogy egy egyszerű házi szabállyal lehet javítani a karakter okozta erőkülönbségeket:
  A játék elején egy helyett mindenki három karaktert kapjon, melyek közül kiválaszthatja azt amellyel játszani szeretne.
  BANG

  Zsófi | 2017. december 27.

  Nagyon jó kiegészítő, tényleg hozzáad a játékhoz. Bár elég sokáig bírtuk az alapjátékkal, mert tényleg nagyon jó, egy idő után azért unalmassá vált. A kiegészítővel viszont újra felfedeztük a játék szépségeit, és kiszámíthatatlanabbá tette a játékot. Érdemes kipróbálni!
  Minimum ez kell az alapjátékhoz

  László | 2017. december 10.

  Enélkül nem az igazi az alapjáték.
  Hozzáadott tartalom

  Nikson | 2017. november 26.

  Aki szereti az alapjátékot, az ne habozzon beszerezni. Új fajta kártyákat hoz be a kiegészítő (zöld keretes). Ami egy kis plusz taktikázásra ad lehetőséget. Egyetlen egy negatívumot tudok megemlíteni, hogy az új karakterek egy kicsit túl erősre sikerültek szerintem.
  Nagyban hosszabbítja az eredeti játékot.

  Zsolt | 2017. november 23.

  Jó néhány, alapjátékkal lejátszott parti után ruháztunk be erre a kiegészítőre.
  Az új karakterek között vannak nagyon-nagyon erősek, amelyek a régieket már-már lealázzák, úgyhogy én ezeket kicsit kiegyensúlyozatlannak érzem.
  Az új zöld keretes lapok tényleg hoznak egy csavart a játékba ami enélkül már-már túl egyszerű volt, azonban ezzel a kiegészítővel az alapjátékkal szemben sokkal hosszabb lesz a játék, körülbelül egy óra alatt megy le egy korábban 30 perces parti.
  Van néhány olyan kártya, amely nem egyértelmű, hogyan működik, úgyhogy egyedi szabályokban kell megegyezni sokszor.

  Összességében nem bántam meg, mert bonyolítja és hosszabbá teszi a játékot.
  *Hozzászólás címe*

  kecskee | 2017. november 22.

  Talán a legjobb kiegészítő, tele van új karakterekkel és egy új kártyatípust is bevezetnek. Pont annyival több tartalom került bele amitől kicsit felborul a meta és mégsem bonyolítják túl a játékot.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Bang játékcsalád