Bang! Dodge City - magyar kiadás

  Normál ár: 4 590 Ft

  A Te árad: 4 360 Ft

  Értékelés:  (4.6)
  A Bang! kártyajáték kiegészítője, mely a világhírű játék méltó folytatása. 15 új karakter vár rád, ráadásul a régi tulajdonságok mellett új játékelemek teszik még fordulatosabbá a vadnyugati játszmát. A szabályokmódosításoknak köszönhetően már hármasban is játszható!
  BANG! BANG! BANG!

  Igen, sok lövést leadtunk az évek folyamán. És nem nagyon mentek mellé. Ki ne ismerné a BANG! című kártyajátékot? Valaki? Akkor röviden:

  Spagetti western. Morricone szól, a szél ördögszekeret görget keresztbe az utcán. Ez a város túl kicsi nektek. Valaki golyót fog kapni. Vagy sört. A törvény keze valakire lesújt… vagy porba hull. "Itt nincsen fehér, csak fekete ló." Seriff, banditák, seriffhelyettesek és egy renegát. Csak azt nem lehet tudni, ki kicsoda - egy idő után persze lehet azért sejteni.

  Csapatjáték, titkos szerepekkel, egyszerű célokkal: Ha te vagy a seriff, számolj le a banditákkal és a renegáttal. Ha seriffhelyettes vagy, akkor dettó, de fontos még, hogy a seriffet meg kell védened, akár az életed árán is. A renegát célja, hogy csak ő maradjon talpon. Ha mindenki más alulról szagolja a kaktuszt, akkor ő nyert. Ha a seriff meghalt, és él még bandita, akkor a banditák nyertek. (ergo a renegátnak utoljára kell hagynia a seriffet, addig akár támogatnia is érdemes) Ha a banditák elhullanak, akkor a Seriff és helyettesei nyertek.

  A szabályok egyszerűek, a játék gördülékeny, és szinte érezni a puskapor szagot. Az életerőnket töltények jelölik, és ez határozza meg azt is, hány lap lehet a kezünkben. Minden körben húzunk két lapot, kijátszunk néhányat, majd eldobjuk a töltényeinkhez képesti többletet. Mindezt addig ismételgetjük, amíg le nem számoltunk azokkal… nos, akikkel le kellett számolnunk - vagy amíg fel nem dobjuk a veszkócsizmát.

  Egy korsó sört felhajtva gyógyulunk, hordó mögé bukhatunk le a lövések elől, dinamitot dobhatunk - az majd valakinél felrobban. Winchester, 45-ös Colt, távcső, musztáng, postakocsi, és persze jönnek az indiánok is, nomeg a kiegészítők…

  "Ha lőnöd kell, hát lőj, ne fecsegj!"

  A Dodge Cityben, ahogy arra a címe is utal a hangsúly a kitérésen lesz (dodge - kitérés), így lesz néhány lap arra, hogy kerüljétek a golyókat, mert itt aztán záporoznak majd rendesen! Új fegyverek (pl.: Springfield puska), új italok (whiskey, tequila) várnak, ragtime és kánkán a szalonban és bunyó puszta kézzel! Ez persze nem minden, hiszen a dobozban 15 új karakter és 40 új kijátszható lap lapul, ráadásul ezzel a kiegészítővel a minimális játékosszám négyről háromra csökken, a maximális pedig hétről nyolcra nő!

  Az Aranyláz kiegészítő két nagy újdonságot hoz be a klasszikus BANG! játékmenetbe. Az egyik a felszerelések, amiket aranyért lehet vásárolni. Ezek között vannak egyszer használatosak, mint a rum vagy a palack - gondolom érthető, utóbbi miért egyszer használatos -, vagy akár maga az aranyláz, de vannak tartósak, mint az aranymosó serpenyő, a fegyveröv vagy a békepipa. A másik nagy újdonság az árnylövészek megjelenése. Arról van szó, hogy ha valaki golyó általi játékból való kiszuperálásban részesül, immár visszatérhet. Életjelölők nélkül, de ugyanúgy játszik, mint mindenki más, épp csak a köre végén el kell dobnia minden lapját. Ez persze az egész játék dinamikáját fenekestül forgatja fel. Ráadásul a renegátnak halála után kinő az igazságérzete, és árnyékrenegátként azt a csapatot (törvény és törvényen kívüliek) segíti, amelyik rosszabbul áll.

  Egy maréknyi kockáért

  A BANG! - A kockajáték a fentiekkel ellentétben nem egy kiegészítő, hanem egy önmagában játszható játékváltozat. Hatalmas előnye, hogy nagyon gyorsan le lehet játszani, így kb. húsz perc intenzív lövöldözés után jöhet a visszavágó. A lényeg persze ugyanaz: seriff és helyettesei, banditák, renegát, indiánok, sör, dinamit és persze a winchesterek hangja! A soron következő játékos 5 kockával dob, és kétszer dobhat újra, aztán végre kell hajtania, amit a kockákon lát, ami belekényszerítheti a játékost egy-két olyan helyzetbe, amit talán az alapjátékban megúszott volna: "Nem akartam, véletlenül sült el. […] biztosan ráhajtottál valami bukkanóra" vagyis a mechanika más, így a stratégia változik, de a lényeg ugyanaz: lőj, lőj, és aztán kérdezz, vagy inkább lőj megint!

  Szemtől szemben

  BANG! - A párbaj. A kétfős változat. Itt már nincsenek rejtett szerepek - két fővel nem is lenne egyszerű megoldani - csak a törvény két embere, szemben a törvénytelenség két jóképességűjével. Vagyis egy játékos mindig két karaktert irányít. Ezek egyike a frontvonalban üríti a tárakat, míg a másik a háttérben felszereléseket kapkod magára, sörbe fojtja sebeit és hasonlók - rá lehet felszereléseket kijátszani -. Aztán persze cserélnek, mert nem tesz jót az egészségnek, ha valaki soká ácsorog a golyózáporban. Ha az egyik karakter jobb létre szenderül, a helyére rögtön érkezik az utánpótlás. Egy játékos összesen négy karakterrel rendelkezik. Ha mind a négy életét vesztette, akkor alulmaradt a párbajban.

  Végezetül még annyit érdemes e…BANG!
  BANG! BANG! BANG!

  Woland

  Értékelések átlaga 


  (4.6)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 5 Gyakorlott játékosoknak 8 Családdal 8 Partijátéknak 13
  70% (14)
  20% (4)
  10% (2)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 20)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  Újabb örömök

  Nándor | 2017. október 19.

  Köszönjük szépen a kiegészítőt, egy másik társasággal volt szerencsém kipróbálni, így már úton is van.
  Nagyon jók az új lapok és az új karakterek, a plusz egy fő renegát pedig már csak a hab a tortán :) Az eddigi sunyulás megduplázódik a két renegát szerepében :D
  Ajánlom mindenkinek.
  Még több sebzés

  Matyix | 2017. szeptember 28.

  A zöld keretes lapok, amik igazán újdonságot jelentenek a játékban.
  Több variációs lehetőséget ad a többi játékos sebzésére a már jól ismert bang! kártyák mellé.

  A plusz renegáttal pedig akár 8an is lehet játszani, ami szerintem még izgalmasabbá teszi a játékot, bár a játék időn nem rövidít.
  Kezdőkkel és gyakorlott játékosokkal egyaránt jól játszható, annyi hátrányt látok az egész Bang! játékcsaládban, hogy ha a kiegészítővel együtt játszik valaki először, jó sok szabályt el kell mondani, így az első kör el tud rendesen húzódni.
  Valamint, ha az első játékos kiesik, utána ő nem annyira élvezi a játékot.

  Party játéknak a nagy létszám miatt mondanám, de mindenképpen legelőször kell elővenni, mert ahogy halad előre a party már inkább olyan játékok kerülnek nálunk elő, ahol kevesebb szabály van és pörgősebb a játékmenet.

  Összességében azonban mindenkinek ajánlom aki szereti az alap bang!-et nem fog csalódni :)
  Éljenek a zöld lapok! :)

  Bence | 2017. augusztus 27.

  Remek kiegészítő, az új karakterek mellett az új lapok nagyon hasznosak és szórakoztatóak. Jó ötlet a zöld lapok (későbbi körökben érvényesíthető) bevezetése!
  Kiegészítő

  Á | 2017. július 29.

  Az egyik legjobb kiegészítő a 4-ből, az új karaktere és az új lapok érdekesebbé, izgalmasabbá teszi a játékot, mindenképpen ajánlom az alapjáték mellé!
  Kis plusz izgalom

  Gábor | 2017. április 19.

  Ha valaki szereti az alapjátékot a kisebb/nagyobb hibái mellett is, ez egy szuper kiegészító lehet mellé. Amikor már kicsit unalmasnak/megszokottnak számít az alap játék újra valami feldobja. Én hasznos/élvezhető kiegészítőnek tartom.
  Értékes kiegészítő

  Isti | 2016. december 19.

  Számomra a legszimpatikusabb, ár-értékben legjobb Bang! kiegészítő.

  A játékhoz sokat adnak hozzá a zöld kártyák és az új karakterek is eléggé feldobják a játékmenetet. Relatív sok lap van benne.
  Kezdőknek első játéknál pont annyira megnehezíti, hogy 1-2 körrel több kelljen megérteniük, több kártyát és mechanikát kell felfogniuk, egyébéként mindig a kieggel játszunk és ezt ajánlanám mindenkinek is.
  Az első Bang! kiegészítő amit megvettünk.

  Boldizsár | 2016. december 16.

  Kis társasos csapatunkban gyakran előfordul, hogy 8-an is összejövünk, ezért beszereztük a Dodge City kiegészítőt és azt kell mondjam nem csalódtunk. A sok új karakter és a zöld kártyák új lendületet hoznak az alapjátékhoz képest és a plusz renegát karakter még több taktikázási lehetőséget ad, a Serfiff kevésbé lehet biztos a dolgában...
  Egy jól sikerült kiegészítő

  Kristóf | 2016. december 14.

  Elsősorban olyan társaságoknak ajánlott, akik gyakorlottak az alapjátékban, szeretnének egy kis újítást. Annak aki először játszik Banggel kicsit sok lehet az információ a kiegészítővel együtt.
  A plusz karakterek érdekesek viccesek, talán kicsit erősebbek az alappakli karaktereinél. Nálunk a kiegyenlítettség kedvéért kettő karakterből lehet választani és általában a kiegészítős karakterre szokott a választás esni.
  A zöld "késleltetett" lapokat nagyon jó ötletnek tartom, nem bonyolítják a szabályt túlságosan, de taktikailag egy új színt visznek a játékba.
  8 fős játékot a két renegáttal egyszer sikerült eddig játszani, ennyi játékost már nehézkesen bír el a játék és nagyon kijön a Bang! gyenge pontja, a gyorsan kiesett játékosoknak akár háromnegyed órát is kell várniuk míg lemegy a játék.

  Összességében egy igényesen kivitelezett, izgalmas kiegészítőnek tartom a Dodge Cityt, ajánlott!
  Így kell kiegészítőt csinálni

  Joe | 2016. december 4.

  Tökéletes kiegészítő - az új mechanikák egyszerűek és érdekest színt hoznak a játékba, a z új lapok balanszosabbak, és a karakterek között sincsenek túlzottan erősek. Ami kell, az minden megvan benne, de semmi olyan, ami felborítaná az egyensúlyt.
  Élvezetesebbé és jobbá teszi a játékot, és ár-érték vonzatban is kiváló.
  Ha tetszett az alap, mindenképp szerezd be, nem fogsz csalódni.
  a kedvencünk

  Jiling | 2016. november 15.

  Talán ez a kiegészítő volt az első a sorban, soha nem vesszük ki az alapjátékból, folyamatosan használatban van! Jó karakterek, ötletes új lapok.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Bang játékcsalád