Bang! A párbaj

Normál ár: 5 990 Ft


A Te árad: 5 990 Ft

Értékelés: 
(4.8)
Újra szól a hatlövetű! A méltán népszerű Bang! társasjáték kétszemélyes változatában egy-egy csapat fegyverforgatót irányítva dönthetjük el, hogy ki is a leggyorsabb kezű a városban.

Felváltva játszunk ki kártyákat; az egyik karakterünk a tűzvonalban áll, míg a másik a fedezékből igyekszik segíteni. A törvény képviselőinek és a banditáknak is saját kártyáik vannak eltérő képességekkel, de a cél ugyanaz: kilőni a másik játékos karaktereit, még mielőtt ők tennék meg ugyanezt velünk.

Winchester, sör, börtön, indiánok és egy maréknyi új lap; a Bang!: A párbajban bizony minden megvan, ami egy klasszikus utcai leszámoláshoz kell – a spagettiwesternek hamisítatlan hangulatában.
BANG! BANG! BANG!

Igen, sok lövést leadtunk az évek folyamán. És nem nagyon mentek mellé. Ki ne ismerné a BANG! című kártyajátékot? Valaki? Akkor röviden:

Spagetti western. Morricone szól, a szél ördögszekeret görget keresztbe az utcán. Ez a város túl kicsi nektek. Valaki golyót fog kapni. Vagy sört. A törvény keze valakire lesújt… vagy porba hull. "Itt nincsen fehér, csak fekete ló." Seriff, banditák, seriffhelyettesek és egy renegát. Csak azt nem lehet tudni, ki kicsoda - egy idő után persze lehet azért sejteni.

Csapatjáték, titkos szerepekkel, egyszerű célokkal: Ha te vagy a seriff, számolj le a banditákkal és a renegáttal. Ha seriffhelyettes vagy, akkor dettó, de fontos még, hogy a seriffet meg kell védened, akár az életed árán is. A renegát célja, hogy csak ő maradjon talpon. Ha mindenki más alulról szagolja a kaktuszt, akkor ő nyert. Ha a seriff meghalt, és él még bandita, akkor a banditák nyertek. (ergo a renegátnak utoljára kell hagynia a seriffet, addig akár támogatnia is érdemes) Ha a banditák elhullanak, akkor a Seriff és helyettesei nyertek.

A szabályok egyszerűek, a játék gördülékeny, és szinte érezni a puskapor szagot. Az életerőnket töltények jelölik, és ez határozza meg azt is, hány lap lehet a kezünkben. Minden körben húzunk két lapot, kijátszunk néhányat, majd eldobjuk a töltényeinkhez képesti többletet. Mindezt addig ismételgetjük, amíg le nem számoltunk azokkal… nos, akikkel le kellett számolnunk - vagy amíg fel nem dobjuk a veszkócsizmát.

Egy korsó sört felhajtva gyógyulunk, hordó mögé bukhatunk le a lövések elől, dinamitot dobhatunk - az majd valakinél felrobban. Winchester, 45-ös Colt, távcső, musztáng, postakocsi, és persze jönnek az indiánok is, nomeg a kiegészítők…

"Ha lőnöd kell, hát lőj, ne fecsegj!"

A Dodge Cityben, ahogy arra a címe is utal a hangsúly a kitérésen lesz (dodge - kitérés), így lesz néhány lap arra, hogy kerüljétek a golyókat, mert itt aztán záporoznak majd rendesen! Új fegyverek (pl.: Springfield puska), új italok (whiskey, tequila) várnak, ragtime és kánkán a szalonban és bunyó puszta kézzel! Ez persze nem minden, hiszen a dobozban 15 új karakter és 40 új kijátszható lap lapul, ráadásul ezzel a kiegészítővel a minimális játékosszám négyről háromra csökken, a maximális pedig hétről nyolcra nő!

Az Aranyláz kiegészítő két nagy újdonságot hoz be a klasszikus BANG! játékmenetbe. Az egyik a felszerelések, amiket aranyért lehet vásárolni. Ezek között vannak egyszer használatosak, mint a rum vagy a palack - gondolom érthető, utóbbi miért egyszer használatos -, vagy akár maga az aranyláz, de vannak tartósak, mint az aranymosó serpenyő, a fegyveröv vagy a békepipa. A másik nagy újdonság az árnylövészek megjelenése. Arról van szó, hogy ha valaki golyó általi játékból való kiszuperálásban részesül, immár visszatérhet. Életjelölők nélkül, de ugyanúgy játszik, mint mindenki más, épp csak a köre végén el kell dobnia minden lapját. Ez persze az egész játék dinamikáját fenekestül forgatja fel. Ráadásul a renegátnak halála után kinő az igazságérzete, és árnyékrenegátként azt a csapatot (törvény és törvényen kívüliek) segíti, amelyik rosszabbul áll.

Egy maréknyi kockáért

A BANG! - A kockajáték a fentiekkel ellentétben nem egy kiegészítő, hanem egy önmagában játszható játékváltozat. Hatalmas előnye, hogy nagyon gyorsan le lehet játszani, így kb. húsz perc intenzív lövöldözés után jöhet a visszavágó. A lényeg persze ugyanaz: seriff és helyettesei, banditák, renegát, indiánok, sör, dinamit és persze a winchesterek hangja! A soron következő játékos 5 kockával dob, és kétszer dobhat újra, aztán végre kell hajtania, amit a kockákon lát, ami belekényszerítheti a játékost egy-két olyan helyzetbe, amit talán az alapjátékban megúszott volna: "Nem akartam, véletlenül sült el. […] biztosan ráhajtottál valami bukkanóra" vagyis a mechanika más, így a stratégia változik, de a lényeg ugyanaz: lőj, lőj, és aztán kérdezz, vagy inkább lőj megint!

Szemtől szemben

BANG! - A párbaj. A kétfős változat. Itt már nincsenek rejtett szerepek - két fővel nem is lenne egyszerű megoldani - csak a törvény két embere, szemben a törvénytelenség két jóképességűjével. Vagyis egy játékos mindig két karaktert irányít. Ezek egyike a frontvonalban üríti a tárakat, míg a másik a háttérben felszereléseket kapkod magára, sörbe fojtja sebeit és hasonlók - rá lehet felszereléseket kijátszani -. Aztán persze cserélnek, mert nem tesz jót az egészségnek, ha valaki soká ácsorog a golyózáporban. Ha az egyik karakter jobb létre szenderül, a helyére rögtön érkezik az utánpótlás. Egy játékos összesen négy karakterrel rendelkezik. Ha mind a négy életét vesztette, akkor alulmaradt a párbajban.

Végezetül még annyit érdemes e…BANG!
BANG! BANG! BANG!

Woland

Értékelések átlaga 


(4.8)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 16 Gyakorlott játékosoknak 10 Ketten 21 Partijátéknak 7
78% (21)
22% (6)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 27)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Gyere ha mersz

Sándi | 2020. január 20.

Eszméletlen jó játék. Nagyon ki van találva, nagyon taktikus, pörgős...
Nagyon jó, hogy nem kell csapatot össze szedni, hanem ketten játszhatunk vele. A mi társaságunkban már mindenki melózik, családja van, és ritkán tud össze ülni a társaság egy nagyobb BANG partyra, de ezzel megoldódik minden. Az asszonnyal szinte minden este legalább 1 partyt nyomunk!
Izgalmas, pörgős páros játék

B | 2020. január 1.

Az alap Bang kedvelőinek szinte kihagyhatatlan ez a páros verzió! :) Izgalmas, pörgős, akciódús, fordulatokkal teli, taktikázós játék. Hibátlan grafika, jó minőségű lapok. Abszolút hozza az alap Bang hangulatát, viszont sokkal pörgősebb, nincs unalmas várakozás. Remek ötlet a dupla személyiség, szuper csavart hozott a játékba. Aki ismeri az alapjátékot, pillanatok alatt megtanulja a szabályokat, de anélkül is jól értelmezhető a játékmenet. Nekünk a kedvenc páros játékunk, egy menetnél sosem állunk meg. Nálunk egy kör általában 45-50 perc alatt megy le, a feltüntetett 20-30 perc alatt még nem sikerült.
Számomra az egyetlen - viszont nagy- hibája, hogy a törvény embereinek aránytalanul könnyebb dolga van, kevesebb szerencsével is nagy eséllyel nyernek, ezért adtam csak 4 csillagot. Bízom benne, hogy ezt a frissen megjelent Renegades kiegészítő kiküszöböli, de azt még nem szereztük be.
párban jobb

Máté | 2019. december 28.

Nem kell sokat várakozni.
Mindenki kedvence

Kata | 2019. december 5.

Az egész család kedvence. Gyerekkorunkban szinte minden nap játszottunk, annyira jó.
Ketten is

Vera | 2019. április 3.

Bang alapjáték után ez volt a következő amit megvettünk, hogy amíg összejön a banda, ketten is lehessen játszani. Először kicsit fura volt a dupla személyiség, de az első kör végére teljesen belejöttünk.
Vigyázz a kígyóval!

János | 2018. december 30.

Egy igazán jól összerakot kétszemélyes kártyajáték, aminek a hosszát szabadon változtathatod azzal, ha a játék elején több karaktert raktok a húzopaklitokba mint ami a szabályzatban van. Nem csak a szerencsén múlik a győzelem, sokszor egy jól időzített karakterváltás is megmentheti az életedet.
Ajánlom mindenkinek, akinek a Bang! tetszett.
Játékszabály elírás

Ádám | 2018. augusztus 31.

Nagyon nagy kedvenc a játék, profi szabályokkal és grafikával, nagyon szeretünk vele játszani.
Egyetlen egy kis elírást találunk a játékszabályban, a Kulacs kártya a Törvény emberénél a leírás szerint 5 példányban van, holott csak 4 db van a pakliban. Össz. kártyalétszám 80 db esetén. Ez semmiség! Hátha kijavítja a jövőben a gyártó:-)
VÉGRE

János | 2018. augusztus 22.

Imádom, hogy lehet ketten is játszani, nem kell a csapatra várogatni szervezni stb...
Spontán, pörgős... mi kell még?
Végre lehet ketten !

Dani | 2018. augusztus 12.

Nagyon jó ketten játszható Bang játék .
A szabálya kicsit hiányos de nem nehéz nagyon élvezhető maga a játék ajánlom minden olyan embernek aki kétszemélyes társasjátékot keres.
Bang 2 főre

nroland16 | 2018. január 15.

Bang! alapjátékot kiegészítőkkel vegyítve szoktunk csapatosan játszani és nagyon szeretjük. Viszont sokszor csak ketten vagyunk, így nagyon megörültem mikor megláttam a Párbaj játékot :)
Kipróbáltuk és remekül hozza az eredeti játék érzetét. Nagy fős partiknál előfordult több órás menet is, itt az átlag fél óra, így tényleg remek időtöltés.
Ajánlom azoknak akik ketten is szeretnék játszani ezt a játékot, szabályokat könnyen meg lehet érteni, valamire meg megalkuvást kötni :)

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

Bang játékcsalád